Hírek Amerika szerint Orbán nem békepárti, ha Putyin felelősségéről egy szava nincs

Az amerikai Egyesült Államok visszautasította Orbán valótlan állításait arról, miszerint Amerika “háborúpárti”, Orbán pedig “békepárti” lenne. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége útján kifogásolta, hogy Orbán “az Egyesült Államokat, Magyarország szövetségesét, az országot fenyegető három tényező egyikeként jellemezte”. A nagykövetség közleménye szerint azonban nem létezik sem “béketábor”, sem „háborús tábor”. Csak Oroszország létezik, és vele együtt azok, akik nem ismerik el Oroszország felelősségét a háború folytatásában.


Ez azt jelenti, hogy Amerika szerint Orbán nem a béke, hanem Putyin és a népirtó, tömeggyilkos Oroszország híve. Ezt jelenti a “béketábor” kifejezés, amely “táborban” egyébként Orbán egyedül van Európában és a világ civilizált demokratikus országai között. Rajta kívül ebben a “táborban” senki nincs. Az amerikai nagykövetség világossá tette azt is, hogy kik azok, akiket Orbán hamisan “háborúpárti” tábornak nevez: “akik támogatják Ukrajna erejét és jogát ahhoz, hogy megvédje szuverenitását, függetlenségét és területi önállóságát”. Orbán pedig nem tartozik ezek közé.


Az amerikai közlemény szerint nem a “békepártiság” és a “háborúpártiság” különbözteti meg Magyarországot és Amerikát (továbbá az Európai Uniót és a demokratikus, szabad Nyugatot), hanem az Oroszországhoz való viszony, s a megtámadott áldozat, Ukrajna önvédelmi jogának elismerése és támogatása. Eszerint Orbán nem “békepárti”, hanem oroszpárti, aki elveti egy oroszok által megtámadott ország szuverenitáshoz, függetlenséghez és területi önállósághoz való jogát. A béke számára a megtámadott fél lefegyverzését, és a tömeggyilkos agresszor győzelmét jelenti.


Az Egyesült Államok kormánya a közlemény szerint tisztában van annak tényével és jelentőségével, hogy Orbán Viktor hazudik, uszít az Egyesült Államok, az EU ellen. A Nyugat ellenségének oldalán áll, saját szövetségeseit nevezi a Magyarországot fenyegető veszélynek. Nyilván olvasták – Orbán évértékelő beszéde elé időzítve – a kormány szócsövének számító Magyar Nemzet cikkeit arról, hogy az Európai Unió a “gonosz birodalma”, a NATO pedig nem védi, hanem veszélyezteti és fenyegeti Magyarországot és Európát. Ezek a szövegek majdnem hadüzenettel érnek fel.


Az Egyesült Államok rövid, visszafogott, de világos állásfoglalása végén közli a lényeget, ami lenullázza Orbán hazugságait: “Orbán Viktor évértékelő beszédében több amerikai tisztviselőt is megnevezett. Elmulasztotta azonban megemlíteni annak a személynek a nevét, aki egyedüliként vethet véget ennek az értelmetlen háborúnak. Ez pedig nem más, mint Vlagyimir Putyin.” (Jegyezzük meg: Orbán kocsmai hangnemben szólt az Egyesült Államok tisztviselőiről, mondhatnánk: “több tiszteletet Amerikának, több tiszteletet az amerikai népnek.”)


Orbán a független országot megtámadó, gyerekeket gyilkoló és elrabló, nőket erőszakoló és civileket tömegsírokba lövöldöző háborús bűnös Putyin támogatója, a megtámadott országot segítő Nyugat ellensége. Ez világos beszéd, és ezek a tények. Ezt a tényt próbálja Orbán leplezni álnok módon a “békepárti” és “háborúpárti” retorikával, magát “békepártinak” nevezve, miközben ő az, aki a háborút megindító, a háborút a “végső győzelemig” folytató Putyin mellett áll. A “háborúpártiságnak” azt nevezi, amikor a megtámadott fél nem adja meg magát Putyinnak.


Feloldhatatlan ellentmondás feszül Orbán nyilatkozatai és magatartása, valamint Magyarország NATO-tagsága és EU-tagsága között. Orbán úgy áll a NATO és az EU ellenségének, Putyinnak az oldalán, hogy országa a NATO és az EU tagja. Ezt az ellentmondást igyekszik leplezni a “békepárti” és “háborúpárti” felosztással, mintha a háborúhoz való taktikai elgondolásban lenne különbség, ami nem igaz (nem elhanyagolható részlet, hogy a hazugságban ő a jó, aki békét akar, a NATO, az EU és Amerika pedig a gonosz, aki háborúpárti).

Fundamentális ellentétről van szó. Orbán nem tartja magát a nyugati világ (ahogy ő mondja: “blokk”) részének, nem azonosul a nyugati demokratikus világ értékeivel, hanem elutasítja azokat. Az ország szövetségeseit nem barátnak, hanem ellenségnek nevezi, akik ellen harcolnia kell. Az állami propaganda a szövetségeseket a “gonosz birodalmának” nevezi, miközben a szövetségesek esküdt és gyilkos ellenségét védelmezi, a felelőssége alól felmenti, az ő értékrendjével azonosul. Neki szurkol és mellette kampányol.


Ebből az következik, hogy Orbán Viktor nem a szövetségesei, hanem azok ellenségének oldalán áll. Ő maga is ellenségeinek nevezi a szövetségeseit. Logikailag ez azt jelenti, hogy Orbán azoknak az ellensége, akiknek papíron ma még a szövetségese. Ezért Orbán az Egyesült Államok, a NATO, az Európai Unió és a nyugati szabad világ ellensége és árulója. A kérdés az, hogy ezzel mikor fogja az Egyesült Államok és az Európai Unió nyíltan szembesíteni Orbánt, felszólítva arra, hogy válasszon: Oroszország vagy a Nyugat.


Miközben Orbán már választott: Oroszországot. Ebben az esetben fel kell szólítani, hogy távozzon a NATO-ból és az Európai Unióból. A magyar népre ne számítsanak, hogy majd elkergeti Orbánt, mert nem fogja, amíg Magyarország formálisan a Nyugathoz tartozik és élvezik annak előnyeit. Ha Orbánt választás elé állítják, és távoznia kell, a magyar nép akkor fogja fel, hogy mi történik, és a nép nagy része nem akar az oroszokhoz tartozni.


Orbánnak nincs helye a NATO-ban és Európában. Orbán nem tartozik a Nyugathoz. Ezt ő maga is mondja. Orbánt fel kell szólítani a távozásra, és ugyanolyan szankciókat kell kivetni ellene, mint Putyin Oroszoországa ellen, hiszen összetartoznak. Amerikának és az EU-nak tiszta vizet kell önteni a pohárba. Egy ellenséget és árulót nem tűrhet meg a soraiban, akinek ráadásul az a célja, hogy az orosz típusú illiberális fasiszta rendszert exportálja Európába és Amerikába, s ezen dolgozik. Ennek rövid időn belül véget kell vetni.


Amerikai Népszava

1677922355337.png
 
A legnagyobb baj az, hogy putykó nem békepárti. O1G nem sokat számít a kérdésben...
Tudod ez az egesz bekepártiság meg ki a békepárti már sajna politikai lozung lett.

Biztos ismeros a kifejezés: pax romana
Augustus hitt benne, hogy roma békéje elviszi az osszes meghoditott teruletre a békét és boldogságot.

Igaz, a kultura viragzott, vallasszabadsag volt, de csak a legiok árnyékában!
Ha abbol indulunk ki, hogy az a beke, amikor mindenki ugy él ahogy én akarom, nem lehet sajat gondolata, sajat erkolcse, mert én tudom mi kell az embereknek a boldogsaghoz, hat akkor ez igazi beke volt!
Legalabb annyira igazi beke mint amit nemelyik nagyhatalom terjeszt ma is a vilagban!
 
Tudod ez az egesz bekepártiság meg ki a békepárti már sajna politikai lozung lett.

Biztos ismeros a kifejezés: pax romana
Augustus hitt benne, hogy roma békéje elviszi az osszes meghoditott teruletre a békét és boldogságot.

Igaz, a kultura viragzott, vallasszabadsag volt, de csak a legiok árnyékában!
Ha abbol indulunk ki, hogy az a beke, amikor mindenki ugy él ahogy én akarom, nem lehet sajat gondolata, sajat erkolcse, mert én tudom mi kell az embereknek a boldogsaghoz, hat akkor ez igazi beke volt!
Legalabb annyira igazi beke mint amit nemelyik nagyhatalom terjeszt ma is a vilagban!
Én szívesen lettem volna római gyarmat. Ugye, amiből a Monty Python csinált viccet, pedig komoly: mégis mit adtak nekünk a rómaiak? (vízvezeték, csatornázás, utak, öntözés, gyógyászat, oktatás, bor, népfürdők, közbiztonság és BÉKE!
 
Én szívesen lettem volna római gyarmat. Ugye, amiből a Monty Python csinált viccet, pedig komoly: mégis mit adtak nekünk a rómaiak? (vízvezeték, csatornázás, utak, öntözés, gyógyászat, oktatás, bor, népfürdők, közbiztonság és BÉKE!
Soroljam a neveket akik egesz biztos helyeselnének neked :)
Azokat a britt kioralysagokat miket elpusztitottak. Boudicaekkal bezarolag
Azoka a gall kiralysagokat amiket elpusztitottak
A german torzseket akik ki lettek pusztitva?

Az oldal nem lenne eloég hozzá.
De tény a kultura terjedt
Elvegre Brian megmondta jeruzsalemben...ha meg nem teccett akkor "köveztek..." :p
 
Akkor kérdezek valamit!

Ha Kina fokozza a nyomast Taiwanon és amerikanak már kétfelé kell figyelnie, akkor mi lesz ukrajnaval?
Nem tőlem kerdezted de én is válaszolnek.
Mar 20 éve benne volt az USA katonai doktrínajaban, hogy az orszagnak akkora védelmi kepesseg kell hogy kepes legyen egy időben két helyen is az irakihoz hasonlo háborút megvívni ugy, hogy közben az orszag vedelmi képessége a hatarain belül nem csökken. (Bocs, ha nem pontos a fejből forditás, de mar nem férek hozza ilyen doksikhoz és sajna én is öregszem.)
És ezt mar akkor megvalósították.
A vilag sosem annyira egyszeru mint ahogy azt mi szeretnenk!
Nekem az a megoldas is tetszene, hogy Putyin elmegy a francba és ujrajna teljesen szabad lesz.
Vagyunk ezzel így páran...
Viszent erre semmi eselyt nem adok!
Ezzel is egyet kell értsek.
Olyan kompromisszumos megoldast kell hozniuk a nagyhatalmaknak, ahol senki nem lép ki a konfliktusbol arcvesztessel!
Olyan nincs.
Ez a lehetőseg 2022 februar 27-en elszállt.
(Amikor 3 nap alatt sem tudtak bevenni Kijevet.)
Kina nem veletlenul csinalja amit csinal!
Sok evig rá se bagozott arra a szigetre, most meg egyre keményebben fenyegeti!
Jaaaaaa kina is gonosz nem?
Gondolkozz nagyobb leptekben! Kína Vlagyivosztoktol az Uralig akar terjeszkedni. (Már most 99 évre kaptak kinaiak bérbe tajgai területeket.)
Marhaság.
A nagypolitikai jatszmak nem a josagrol és gonoszságrol szolnak !
Mindennek oka van!(aztan azzal letudni, hogy hűáááá persze, m er gonosz az egy akkora marhasag hogy nem is foglalkozom vele!)
És csapjuk még hozza Japánt (akikkel az oroszok a mai napig nem kötötték meg a II. Vh-t lezáró bekét), a finneket (Karelia),....
A legnagyobb baj az, hogy putykó nem békepárti. O1G nem sokat számít a kérdésben...
Ezzel azért vitaznék.
Putyin trójai lovanak nevezik, mert, amig lehet az ó erdekeit kepviseli. (Szankciók, ukran segély vétozása, NATO, EU tagság akadalyozása, kémközpont/bank/ ...)
Cserébe mi meg szívunk, mint a torkosborz.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,608
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére