Hírek Kőkemény amerikai ultimátum Orbánnak: ha nem tetszik, le is út, fel is út!

Ez egy nagyon kemény ultimátum Orbánnak. Így minősítette Radványi Miklós magyar származású amerikai közíró az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által pénteken megjelentetett közleményt. Ez arról számol be, hogy a nagykövet Washingtonban járt, ahol a külügyminiszterrel és a szenátus vezetőivel tárgyalt az amerikai-magyar kapcsolatokról, illetve a Magyarország által az Ukrajna elleni orosz agresszióban játszott szerepről. A nyilatkozat hangneme és tartalma egyértelműen azt mutatja, hogy Washingtonban meghúzták a vészharangot – mondja Radványi. Elegük van a magyar hintapolitikából, s figyelmeztetik a magyar vezetést: ha nem áll be a szövetségesek sorába, akkor annak komoly politikai, gazdasági és pénzügyi következményei lesznek.


David Pressman nagykövet az amerikai külügyminiszterrel, a Fehér Ház vezető tisztségviselőivel és a kongresszus vezetőivel az amerikai-magyar kapcsolatok helyzetéről tárgyalt Washingtonban – adja hírül a budapesti amerikai nagykövetség honlapján pénteken megjelent közlemény. Olyan mondatok szerepelnek benne a diplomata eheti tárgyalásairól, mint hogy „megvitatta a szövetségesi kapcsolatok legújabb fejleményeit, köztük a magas rangú magyar tisztviselők egyedülállóan Amerika-ellenes retorikáját és a magyar kormány által ellenőrzött médiában elterjedt Amerika-ellenes retorikát”, továbbá: „a nagykövet érintette Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának sürgősségét, Magyarország vezetésének az Egyesült Államokról tett legutóbbi nyilatkozatait, valamint az Egyesült Államok elkötelezettségét, hogy ebben a rendkívüli időszakban is ápoljuk ezt a fontos kapcsolatot”. A dokumentum a következőképpen zárul: „Magyarország fontos pillanathoz érkezett a jövőjét illetően...Miközben Oroszország indokolatlan háborúja dúl a szomszédban, eljött az ideje annak, hogy Magyarország és transzatlanti szövetségesei és partnerei között szorosabb kapcsolat alakuljon ki.”


Egy laikus is kiolvashatja a közleményből, hogy az nem éppen a két ország egyetértését tükröző dokumentum. Ám kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen üzeneteket tartalmaz a sorok között a diplomácia nyelvén megszövegezett közlemény. A „fordításra” Radványi Miklóst kértük meg, már csak azért is, mert éveken át dolgozott az amerikai fővárosban a Kongresszus egyes tagjainak stábjaiban, s a Frontiers of Freedom konzervatív intézet alelnökeként napi kapcsolatot ápol a nagypolitika szereplőivel is.

A közíró előrebocsátotta, hogy ugyan a közlemény nem nevesíti Orbán Viktort, de mindenki tisztában van azzal, hogy Magyarországon kizárólag egy ember, az ő szava dönt, a magyar vezetés egyenlő Orbán Viktorral. A közleménnyel az Egyesült Államok tulajdonképpen kinyújtja a kezét a miniszterelnök felé, és egy utolsó kísérletet tesz arra, hogy jobb útra térítse őt, megértesse vele: Magyarország 1999 óta tagja a NATO szövetségi rendszerének, s ezzel nem csak jogok, hanem kötelezettségek is járnak.


Nagyon ritkán és csak akkor hívnak haza egy nagykövetet konzultációra, amikor „helyzet áll elő” – emlékeztetett Radványi, aki szerint az sem szokványos, hogy demonstratívan nem csak kétpárti egyetértés alakul ki a demokraták és a republikánusok között, ahogy az most, a közlemény tanúsága szerint történt a magyar ügyek megítélésében, hanem az is – és ez is nagyon fontos eleme a közleménynek –, hogy bevonták a szenátust is az ügybe. Ezzel ugyanis egyértelművé tették, hogy a végrehajtó hatalom, azaz a Fehér Ház és a Külügyminisztérium, valamint a törvényhozás, azaz a szenátus ugyanazon a véleményen van Orbánt és a viselkedését illetően – mutatott rá Radványi, megjegyezve, a képviselőházat azért nem kell ilyenkor bevonni, mert a külpolitikában csak a szenátusnak van – alkotmányos alapelvként – beleszólási (tanácsadási és egyetértési) joga (külügyi bizottsága is). Ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy nagyon ritkán szokta a szenátus gyakorolni ezt a jogát, így azután a közleménynek az a része is igen fontos, amely arról szól, hogy a szenátus vezetése egyetértett a nagykövettel. „Itt minden szónak jelentősége van” – jegyezte meg.


A diplomácia nyelvéről lefordítva a dokumentum azt is tartalmazza, az Egyesült Államok megelégelte, hogy a magyar kormány az oroszok pártját akarja fogni, s hintapolitikát folytat a NATO és Oroszország között. Az USA most azt üzente: elég volt abból, hogy a magyar kormány kibeszéljen a kórusból az orosz agresszió és Ukrajna inváziója kapcsán, ideje, hogy egy hangon beszéljen Magyarország a NATO-val.


Nem kérdéses, hogy ez egy nagyon kemény ultimátum Orbánnak, azzal ér fel, amit Amerikában a ’my way or the highway’, avagy a ’megszoksz vagy megszöksz’/’ha nem tetszik, akkor le is út, fel is út’ kifejezéssel szoktak illetni” – szögezte le Radványi Miklós. Ha le akarnánk fordítani az üzenetet kevésbé diplomatikus nyelvre, akkor ezzel nem mást üzentek Orbánnak, mint azt, hogy torkig vannak vele, ideje abbahagynia a kétkulacsos politikáját, le kell állnia az Egyesült Államok és a NATO bírálatával és be kell állnia a sorba a szövetségesei mellé.


Nagyon fontos a dokumentumnak az a része is, amely azt taglalja, hogy „miközben Oroszország indokolatlan háborúja dúl a szomszédban, eljött az ideje annak, hogy Magyarország és transzatlanti szövetségesei és partnerei között szorosabb kapcsolat alakuljon ki” – hívta fel a figyelmet Radványi, aki „lefordította” az üzenet e részének tartalmát is. A lényeg: ha Magyarország, azaz Orbán nem ébred rá végre arra, hogy hol a helye és hogyan kell viselkednie, akkor az Egyesült Államok egységesen fel fog lépni ellene. Mint magyarázatként megvilágította: a szenátus, azaz a kongresszus felső házának a szerepe ebben azért is fontos, mert a kongresszusnál van a pénz, nem a Fehér Háznál, ami azt is jelenti, hogy a leállíthatnak minden, a pénzügyeket is érintő segítséget, beleértve akár a fegyverszállításokat, fegyvervásárlásokat is. „Ez egy nagyon kemény ultimátum, hiszen valójában a végrehajtó hatalom és az egységes szenátus közös közleménye arról, hogy elegük van Orbánból, s ha nem áll be a sorba, akkor annak politikai, gazdasági és pénzügyi következményei lesznek, Magyarország szempontjából pedig nem fog jól végződni”. Felszólítás arra, hogy Magyarországnak végre nem csak, hogy száz százalékig be kell állnia a szövetségesei közé, hanem aktívan támogatnia kell a NATO-t az orosz agresszióval szemben, beleértve Ukrajna támogatását olyan mértékben és módon, ahogy a NATO teszi. Nem opció, hogy erre nem hajlandó.


A közlemény pénteken jelent meg a nagykövetség honlapján – s ha nem is szándékosan talán, de reagál a legfrissebb orbáni állásfoglalásra is. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban elhangzott „interjújában” ismét élesen bírálta a Nyugatot a háborúban játszott szerepéért. Olyanokat mondott egyebek között, hogy „a nyugati világ vezetői háborús lázban égnek”, miközben a béke pártján csak Magyarország és a pápa áll, illetve a türkök, az arabok, a kínaiak, az afrikaiak szorgalmazzák az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalásokat. Bár – ahogy az amerikai közlemény sem nevesítette Orbánt, úgy – a magyar miniszterelnök sem nevesítette a NATO-t, de kristálytisztán lehetett érteni, kire, mire gondol.

NVZS

1678669204917.png
 
Nagyon várom az Orbán kormány reagálását erre a közleményre.
.....ez csak viccnek szántam.......
 
Olyan nincs, hogy amerikai és valamilyen kapcsolat. Olyan van, hogy az agresszor USA elveszi azt, ami neki kell és mindenki fejére tojik.
Épp itt lenne az ideje, hogy Kína és Oroszország benyújtsa a hatalmas tartozásról szóló számlát az Egyesült Államoknak. Akkor majd kisebb lenne az a büdös pofa.
A cikk egyébként tele van baloldali csúsztatással, homályos utalásokkal. Láthatólag olyan ember fogalmazta, aki képtelen az objektív szemléletre.
'A közleménnyel az Egyesült Államok tulajdonképpen kinyújtja a kezét a miniszterelnök felé, és egy utolsó kísérletet tesz arra, hogy jobb útra térítse őt...'
Tehát vagy mészárszékre viszed az országodat csak azért, hogy a távoli kontinensen lévő USA akarata érvényesüljön, vagy bevágjuk a durcit Magyarországgal szemben. Ez nyílt fenyegetés, már-már hadüzenet egy mocskosul agresszív országtól. Pokolba velük, s mindazokkal, akik előkészítik a III. világháború kirobbantását. De! Üzenem a hájas és elpuhult agyú amerikai vezetésnek, hogy ebben a háborúban orosz atomrakéták csapódhatnak be az országuk területén, sok-sok millió amerikai halálát okozva. Ez nem a II. nagy világégés, melyben mi itt Európa közepén az életünkért küzdöttünk, míg az amcsik viszonylag vidáman éldegélték mindennapjaikat.
A hócipőm tele van azzal, hogy az USA úgy kezeli Európát és a benne lévő országokat, mint a cipőtörlő rongyokat. Takarodjanak Magyarországról, Európából és mindenhonnan, ahol jelenleg is beavatkoznak egy-egy ország belügyébe.
Szintén orbitális hazugság, hogy Oroszország indokolatlanul háborúzna. Nem. A háborút évekkel ezelőtt a BlackRock kezdte, aki felvásárolta Ukrajnát, amely amerikai tőkések tulajdonában van, s akiknek elfogyott a terjeszkedési köre, mert Ázsiában elküldték őket a francba. Így nem maradt más, mint lefizetni az európai "vezetőket", hogy indítsanak háborút az oroszok ellen, mert kell, kell, kell nekik az ukrajnai terület. Ezt az egyszerű képletet nem érti, aki nem is akarja érteni.
Más: Magyarország nem Orbán Viktor. A nép nem akart migránsokat, és a nép nem akar háborút. Pláne olyat, amiben ismét csak feláldoznának minket egy nagyhatalom kényének kedvének. Ezt pont itt kell elmagyarázni? Úgy tűnik, igen. S ez mindent meg is világít. Hallom a kinti rokonoktól, milyen otromba módon zajlik a félretájékoztatás. Csoda, hogy össze vannak zavarodva?
 
Van ennel nagyobb baj is!

Az EU gyozkodi magat, hogy az oroszoökat sujto szankciok mukodnek, amerika kardot csortet, kozben osszeomlani keszul az amerikai bankszektor!
Ezek a dolgok nagyon osszefuggnek!
A Biden kormanyzat képtelen kezelni az afganisztan utani helyzetet!
Ukrajna nagyon jol jon nekik, és jol jon a fewgyvergyarto lobbyínak!
De ugy tunik nagyon rossz receptet hasznalnak!

Jelen állás szerint az amerikai gazdasagot sujto masodik legnagyobb bancsodhullamnak vegyunk tanui :(
A magyar gazdasag nyitott.
Ha egy uj vilaggazdasagi valsag jon, akkor ezt mi nagyon meg fogjuk sinyleni!
Mindenki a kormanyt szidja, deeee....
 
Olyan nincs, hogy amerikai és valamilyen kapcsolat. Olyan van, hogy az agresszor USA elveszi azt, ami neki kell és mindenki fejére tojik.
Agresszor USA??
Eddig úgy tudtam hogy Oroszország támadta meg Ukrajnát. De, ...mindig tanul az ember.
Felvásárolták Ukrajnát.....s mi lesz ott? Kitelepítik a helyi lakosságot és amerikából hoznak farmereket akik majd ott dolgoznak?
Talán új technológiákat tudtak volna bevezetni ami sokkal gazdaságosabb lett volna ezáltal több élelmiszert tudtak volna elő állítani....
Dolgoztál már pl: nyugati vállalat magyar leány vállalatánál? Hidd el ég és föld nem zsebbe fizetnek. Be vagy jelentve.
Vagyis nem értem mi a baj ha nyugati vállalatok szereznek jogokat arra hogy hasznot termeljenek maguknak és az anyaországnak.
 
Tudom Gyurcsány.
Miért kit kellene szidni????
Szerinted a kormány semmiről sem tehet.
Hat a sillicon valey bank csodjerol tuti!
A First republic bank 70 sazazalekos reszvenyarc sokkeneserol se igen ő a mult heti 30 szazalekos zuhanas utan
A Signature bank osszeomlasarol is aligha Orban tehet
A PacWest Bancorp 37, a Western Alliance Bancorp pedig 29 százalékot veszített a piac előtti kereskedésben. A Zions Bancorporation 11, míg a KeyCorp 10 százalékot esett

Ezekrol tuti Orban tehet?
Vagy a Matolcsi esetleg!
Nem?

Valami torteni a vilagban ami nekunk nagyon rossz, hat kaszara kapára magyar és verjuk agyon a kormanyt :(
 
Olyan nincs, hogy amerikai és valamilyen kapcsolat. Olyan van, hogy az agresszor USA elveszi azt, ami neki kell és mindenki fejére tojik.
Épp itt lenne az ideje, hogy Kína és Oroszország benyújtsa a hatalmas tartozásról szóló számlát az Egyesült Államoknak. Akkor majd kisebb lenne az a büdös pofa.
A cikk egyébként tele van baloldali csúsztatással, homályos utalásokkal. Láthatólag olyan ember fogalmazta, aki képtelen az objektív szemléletre.
'A közleménnyel az Egyesült Államok tulajdonképpen kinyújtja a kezét a miniszterelnök felé, és egy utolsó kísérletet tesz arra, hogy jobb útra térítse őt...'
Tehát vagy mészárszékre viszed az országodat csak azért, hogy a távoli kontinensen lévő USA akarata érvényesüljön, vagy bevágjuk a durcit Magyarországgal szemben. Ez nyílt fenyegetés, már-már hadüzenet egy mocskosul agresszív országtól. Pokolba velük, s mindazokkal, akik előkészítik a III. világháború kirobbantását. De! Üzenem a hájas és elpuhult agyú amerikai vezetésnek, hogy ebben a háborúban orosz atomrakéták csapódhatnak be az országuk területén, sok-sok millió amerikai halálát okozva. Ez nem a II. nagy világégés, melyben mi itt Európa közepén az életünkért küzdöttünk, míg az amcsik viszonylag vidáman éldegélték mindennapjaikat.
A hócipőm tele van azzal, hogy az USA úgy kezeli Európát és a benne lévő országokat, mint a cipőtörlő rongyokat. Takarodjanak Magyarországról, Európából és mindenhonnan, ahol jelenleg is beavatkoznak egy-egy ország belügyébe.
Szintén orbitális hazugság, hogy Oroszország indokolatlanul háborúzna. Nem. A háborút évekkel ezelőtt a BlackRock kezdte, aki felvásárolta Ukrajnát, amely amerikai tőkések tulajdonában van, s akiknek elfogyott a terjeszkedési köre, mert Ázsiában elküldték őket a francba. Így nem maradt más, mint lefizetni az európai "vezetőket", hogy indítsanak háborút az oroszok ellen, mert kell, kell, kell nekik az ukrajnai terület. Ezt az egyszerű képletet nem érti, aki nem is akarja érteni.
Más: Magyarország nem Orbán Viktor. A nép nem akart migránsokat, és a nép nem akar háborút. Pláne olyat, amiben ismét csak feláldoznának minket egy nagyhatalom kényének kedvének. Ezt pont itt kell elmagyarázni? Úgy tűnik, igen. S ez mindent meg is világít. Hallom a kinti rokonoktól, milyen otromba módon zajlik a félretájékoztatás. Csoda, hogy össze vannak zavarodva?

Nézd öregem, ha te vagy a magyar sajtó kritizálja az Amerikai Egyesült államokat, annak a vezetőjét,
még ha gazembernek is nevezed öket az nem más mint szólásszabadság gyakorlása.

Ha azonban Orbán Viktor a miniszterelnök, Szijjártó a külügyminiszter beszél ugy mind te, és a katonai védelmi rendszer ellen uszítanak, Orosz propagandát terjesztenek akkor az a diplomáciai etikett olyan mértékű megszegése mintha hátba támadná a szövetségesét Orbán.

Orbán már régen átlépte a piros vonalat, ámokfutóként kergeti Magyarországot a vesztébe, provokálja a nyugati világot, lovat akar váltani, ha nem teszitek amit én akarok, akkor átállok Putyin oldalára.

Orbán szerintem be akarja hivni az oroszokat, mint ahogy Kádár, vagy 1848-ban a Habsburgok kérésére lett a szabadságharc leverve.

Orbán helye egy demokráciában nem a parlamentben hanem a börtönbe van, ö ezt tudja, ettöl fél és, ezért akar mindenáron átnyergelni a régi megszokott Moszkvai diktatura oldalára.

Az ellenzékröl azt hazudta a választás elött, hogy magyar katonákat akarnak a háborúba küldeni, a valóság az, hogy Orbán orosz katonákat akar Magyarországra hozni, hogy megvédjék a hatalmát.

Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz az orbán-regime vége. Nyugdíjba nem fog menni a pocakos az biztos.
 
Hat a sillicon valey bank csodjerol tuti!
A First republic bank 70 sazazalekos reszvenyarc sokkeneserol se igen ő a mult heti 30 szazalekos zuhanas utan
A Signature bank osszeomlasarol is aligha Orban tehet
A PacWest Bancorp 37, a Western Alliance Bancorp pedig 29 százalékot veszített a piac előtti kereskedésben. A Zions Bancorporation 11, míg a KeyCorp 10 százalékot esett

Ezekrol tuti Orban tehet?
Vagy a Matolcsi esetleg!
Nem?

Valami torteni a vilagban ami nekunk nagyon rossz, hat kaszara kapára magyar és verjuk agyon a kormanyt :(
Ne bántsuk a magyar kormányt hisz annyi baj van a világban. Vannak részvényeid hogy ennyire aggódsz?
Inkább figyeld meg akciós dolgokat a LIDL-ben.
 

clownpepito

Mintha Usa szovetsegese lenne Mo orszag? Tudom mindennel jobban gyulolitek paran Amerikat ,csak az orosz ideologia szimpi es visszavagytok ra.

Eddy56

Sajnos szomoru hogy par bank befucsolt, de ne oruljel mert ha naluk baj van kohognek akkor Mo-on mar agynak esnek.
Mibol gondolod jonak a magyar gazdasagot? felkene venni szemuveget,. Soha nem latott inflacio az elelmiszereknel az egekbe az eladosodas olyan merteku ,hogy kigazdalkodni szinte lehetetlen es te ezt jonak latod?
Elvakultan hiszel Orbannak de hogy egesz Eu ban ilyen szamok nincsenek az nem azt jelenti hogy Orban jol gazdalkodik.
 
Ne bántsuk a magyar kormányt hisz annyi baj van a világban. Vannak részvényeid hogy ennyire aggódsz?
Inkább figyeld meg akciós dolgokat a LIDL-ben.
Igazad lehet!
Szarni ra, hogy a gyereked unokad hogy fog elni!

Vedd mar eszre - bar tudom hogy mi elvakult ostoba kormanyt tamogato sotet videkiek gondolkodunk egysikuan - hogy az a bank ami csodot jelentett a vilag egyik legfontosabb bankja!
A Sillicon valey technologiai vállalatok bankja!

Taiwant is csak a jajj a gonosz kinaiak szemevel nezed és nem jut eszedbe, hogy a vilag talan lewgjelentosebb chipgyartoja az a kis orszag!
Ha baja lesz, evekre lelassul a kommersz sdzamitogepek gyartasa, elektrotechnikai eszkozok gyártása!
Ha a sziliciumvolgy penzszukebe kerul a teffchnologiai fejlesztesek kozul csak az fog haladni ami kormanytamogatast kap!

Tenyleg en vagyok a hulye, hogy probalok kicsit tagabb perspektivaban gondolkodni??????
:(
Ehhhhhh akkor tapsoljunk meg vitatkozzunk ki a hulyebb :( Orban-e vbagy Gyurcsany!
Mert magyarorszag olyan vilagpolitikai ténye4zo, höogy ha elszellenti magat valamelyik akkor vege a vilagnak :(
Baszki a kerdesed hogy van -e részvényem olyan volt mint az oreg ciganye!
süllyed a hajo!
kiabaljak hangosbemondon, hogy min denki hagyja el a hakot.
az oreg meg csak áll a korlatnal és szivarozik.
a fiatalabbi kollega ketsegbeesve_: - Gazsi bacsi, háááá süllyed a hajo! mire az oreg:
- Oszt akkor meg mit aggodol? Tiedéééé:
 
Igazad lehet!
Szarni ra, hogy a gyereked unokad hogy fog elni!

Vedd mar eszre - bar tudom hogy mi elvakult ostoba kormanyt tamogato sotet videkiek gondolkodunk egysikuan - hogy az a bank ami csodot jelentett a vilag egyik legfontosabb bankja!
A Sillicon valey technologiai vállalatok bankja!

Taiwant is csak a jajj a gonosz kinaiak szemevel nezed és nem jut eszedbe, hogy a vilag talan lewgjelentosebb chipgyartoja az a kis orszag!
Ha baja lesz, evekre lelassul a kommersz sdzamitogepek gyartasa, elektrotechnikai eszkozok gyártása!
Ha a sziliciumvolgy penzszukebe kerul a teffchnologiai fejlesztesek kozul csak az fog haladni ami kormanytamogatast kap!

Tenyleg en vagyok a hulye, hogy probalok kicsit tagabb perspektivaban gondolkodni??????
:(
Ehhhhhh akkor tapsoljunk meg vitatkozzunk ki a hulyebb :( Orban-e vbagy Gyurcsany!
Mert magyarorszag olyan vilagpolitikai ténye4zo, höogy ha elszellenti magat valamelyik akkor vege a vilagnak :(
Baszki a kerdesed hogy van -e részvényem olyan volt mint az oreg ciganye!
süllyed a hajo!
kiabaljak hangosbemondon, hogy min denki hagyja el a hakot.
az oreg meg csak áll a korlatnal és szivarozik.
a fiatalabbi kollega ketsegbeesve_: - Gazsi bacsi, háááá süllyed a hajo! mire az oreg:
- Oszt akkor meg mit aggodol? Tiedéééé:
Ezek elméleti kérdések mit történhet Ha....
Tajvan nem nézem gonosz szemmel. Amit látok az hogy Kína fegyverrel fenyeget egy önálló országot.
Miért teszi ezt?
Ha nincs ott az USA akkor sokkal gyorsabban terjeszkedne a csendes óceán térségében. Tudom béke kell hagyjuk hadd foglalja el a Fülöp szigeteket japánt....hisz mi nem akarunk háborút.
 
Igazad lehet!
Szarni ra, hogy a gyereked unokad hogy fog elni!

Vedd mar eszre - bar tudom hogy mi elvakult ostoba kormanyt tamogato sotet videkiek gondolkodunk egysikuan - hogy az a bank ami csodot jelentett a vilag egyik legfontosabb bankja!
A Sillicon valey technologiai vállalatok bankja!

Taiwant is csak a jajj a gonosz kinaiak szemevel nezed és nem jut eszedbe, hogy a vilag talan lewgjelentosebb chipgyartoja az a kis orszag!
Ha baja lesz, evekre lelassul a kommersz sdzamitogepek gyartasa, elektrotechnikai eszkozok gyártása!
Ha a sziliciumvolgy penzszukebe kerul a teffchnologiai fejlesztesek kozul csak az fog haladni ami kormanytamogatast kap!

Tenyleg en vagyok a hulye, hogy probalok kicsit tagabb perspektivaban gondolkodni??????
:(
Ehhhhhh akkor tapsoljunk meg vitatkozzunk ki a hulyebb :( Orban-e vbagy Gyurcsany!
Mert magyarorszag olyan vilagpolitikai ténye4zo, höogy ha elszellenti magat valamelyik akkor vege a vilagnak :(
Baszki a kerdesed hogy van -e részvényem olyan volt mint az oreg ciganye!
süllyed a hajo!
kiabaljak hangosbemondon, hogy min denki hagyja el a hakot.
az oreg meg csak áll a korlatnal és szivarozik.
a fiatalabbi kollega ketsegbeesve_: - Gazsi bacsi, háááá süllyed a hajo! mire az oreg:
- Oszt akkor meg mit aggodol? Tiedéééé:
Nem fognak tonkre menni mert nem ez az egy bank van es nem is a legnagyobb. Biden azt mondta teljesen kartalanitjak a szamla tulajdonosokat. A tozsden befektetok meg megtorolhetik a szajokat a riszk mindig az ovek senki nem allt mogottuk, hogy ebbe fektesek a penzuket.
Kormany tamogatast nem a project kap fejlesztesre hanem a bank finanszeroza a cegeket. Ebben az esetben a kormany segit konszolidalni a helyzetet.
Mo mi is van a broker Marcsival kvesztor uggyel a Bp bankkal stb.
A nagy jo lettol sporolnak mar annyira a bankok is hogy sorra zarnak be versenybe a postakkal es a gyogyszertarakkal, olyan jol megy nekik ,hogy nem tudjak finanszerozni a nyitvatartast se.
 
Nem fognak tonkre menni mert nem ez az egy bank van es nem is a legnagyobb. Biden azt mondta teljesen kartalanitjak a szamla tulajdonosokat. A tozsden befektetok meg megtorolhetik a szajokat a riszk mindig az ovek senki nem allt mogottuk, hogy ebbe fektesek a penzuket.
Kormany tamogatast nem a project kap fejlesztesre hanem a bank finanszeroza a cegeket. Ebben az esetben a kormany segit konszolidalni a helyzetet.
Mo mi is van a broker Marcsival kvesztor uggyel a Bp bankkal stb.
A nagy jo lettol sporolnak mar annyira a bankok is hogy sorra zarnak be versenybe a postakkal es a gyogyszertarakkal, olyan jol megy nekik ,hogy nem tudjak finanszerozni a nyitvatartast se.
Melitta gondolj a 2000-es évek bankválságára, ami szinten az usabol indult ki aztan vegigsoport a vilagon!

Ezzel a bankkal egyebkent nem az a gond, hogy a legnagyobb, de foleg azokat finansziriozza, akik viszont diktaljak a fejlodest a vilagban!
Ezert irtam azt, hogy nem a kegnagyobb de az egyik legjelentosebb, vagy lefgfontosabb!

A masik hogy a trend az ami ijeszto!
Olyan harom hete irtam itt, hopgy a kepviselohaz es a feher haz kozt konfliktus van! Amerika tullepte azt a kuszobot, amit a kepviselohaz engedelyezett a kormany szamara! Biden gazdasagi fotanacsadoja akkor kovetelte a kepviseloktol, hogy emeljek meg a hatart, ami az eladosodas merteket szabalyozta!

Ez nagyban osszefugg a mostani helkyzettel!
Imadkozzunk, hogy rendezodjon, mert nagyon komoly kovetkezmenyei lehetnek!
 
Eddig úgy tudtam hogy Oroszország támadta meg Ukrajnát. De, ...mindig tanul az ember.
Ez a beakadt tű mondat nem változik
A látszat mögé nem akar menni.És sosem az az igaz ami a szem előtt van
és minden mindennel összefügg
Előtted írta eddy a a banki válságot
És hogyan hat ide vissza
És azon is el kell majd gondolkodni.
Olyan harom hete irtam itt, hopgy a kepviselohaz es a feher haz kozt konfliktus van! Amerika tullepte azt a kuszobot, amit a kepviselohaz engedelyezett a kormany szamara! Biden gazdasagi fotanacsadoja akkor kovetelte a kepviseloktol, hogy emeljek meg a hatart, ami az eladosodas merteket szabalyozta!
Van e hatása az amerikai külpolitikának(az az, az ukrán helyzet) a pénzügyi és banki válság közötti összefüggés?
Ugyan mindegy ki támadott meg kit.
Ha nem vizsgálod miért?
Nem fogod a világot érteni.
És hol kezdődött?
A hogyan tud vége lenni kérdésre csak ekkor kaphatsz választ!!
A nagyon utált Orbán tőlem halotta mit kell mondani(vagy egymástól függetlenül jöttünk rá)
Kik üljenek tárgyalóasztalhoz.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,622
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére