Mit érsz, ha van e-mail címed?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mit érsz, ha van e-mail címed?

Levelet hozott az elektronikus posta: "Egy munkanélküli jelentkezik a Microsofthoz takarítói állásra. A HRes behívja, elbeszélget vele, és teszteli: söpörje fel a padlót, és utána azt mondja: - Ok, felveszlek, add meg az e-mail címedet, és elküldöm neked a megfelelő formanyomtatványokat, és a munkakezdés dátumát..."

... A munkanélküli reménytelenül elmondja neki, hogy nincs számítógépe, és mail címe sem. A HRes azt válaszolja, hogy akkor sajnálja, de mivel nincs mail címe, virtuálisan nem is létezik, és ha nem létezik, nem tudja felvenni. A munkanélküli kijön, nem tudja mihez kezdjen összesen, összesen 10 dollárral a zsebében. Elhatározza, hogy bemegy egy boltba, és vesz a maradék pénzén egy láda paradicsomot, 10 kilósat, és háztól házra jár, kínálja a paradicsomot, és két órán belül megduplázza a tőkéjét.
Ismét vesz paradicsomot, ismét házaknál adja el, és egy a végén 60 dollárja van. Ekkor realizálja, hogy pénzt ezen a módon is kereshet, és ettől kezdve minden nap kora reggeltől késő estig így keres pénzt, megtriplázva, négyszerezve minden nap a pénzét. Pár héttel késobb vesz egy szekeret, majd egy kamiont, majd egy kis flotta házthozszállító kamiont. 5 év elteltével a hajdani munkanélküli az USA legnagyobb élelmiszerkereskedelmi láncának tulajdonosa. Gondol ezért a családja jövőjére, és elhatározza, hogy életbiztosítást köt. Felhív egy biztosítási ügynököt, választ egy fajta biztosítást, és amikor a beszélgetés befejeződik, megkérdezi, milyen e mail címre küldheti az ajánlatát. A férfi azt válaszolja, nincs mail címe. Furcsa, válaszolja a biztosítási ügynök, nincs e mail címe, és mégis mennyi mindent elért, vajon mire vitte volna, mit csinálna ma, ha lett volna e-mail címe? A férfi gondolkodik, majd azt válaszolja: takarító lennék a Microsoftnál.
1. tanulság: az Internet nem oldja meg az életed.
2. tanulság: ha nincs mail címed, de sokat dolgozol, lehet belőled milliomos.
3. tanulság: ha megkapod ezt a mailt, valószínűleg közelebb vagy a takarítóhoz, mint a milliárdoshoz...
 

Canonball

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta!

Engedelmeddel ezt a történetet el fogom mesélni fiataljainknak a esti beszélgetésen, a klubban.
Köszönettel:
Robi
Jövőbarát
 

kandur

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez is jo, de volt egy jobb is, csak nem nagyon van turelmem elmondani.
A halasztol megkerdezi egy uzletember, hogy elegedett-e. Azt mondja igen, mert fog annyi halat, hogy megeljen a csaladja, es hetvegen
pihenget, gitarozgat, jatszik a gyerekekkel, foglalkozik az asszonnyal, mennek kirandulni. Azt kerdi az uzletember, de nem gondolod, hogy tobbre lennel kepes? Felretennel egy kios penzt, vennel meg egy csonakot, most nincs turelmem elmondani, majd maskor folytatom.
 

black_bird

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok Ujak!

Talan elkerülte a figyelmeteket, hogy Kandur 3 evvel ezelött irta a hozzaszolasat es 1 eve mar nem aktiv a honlapon.

Tehat valaszt ne varjatok!

Üdv. nektek
black_bird
 

mt123

Állandó Tag
Állandó Tag
Valahogy így van:
A halasztol megkerdezi egy uzletember, hogy elegedett-e. Azt mondja igen, mert fog annyi halat, hogy megeljen a csaladja, es hetvegen pihenget, gitarozgat, jatszik a gyerekekkel, foglalkozik az asszonnyal, mennek kirandulni. Azt kerdi az uzletember, de nem gondolod, hogy tobbre lennel kepes? Felretennel egy kis penzt, vennel meg egy csonakot, és még több halat fognál. Aztán idővel vehetnél fel embereket, hogy nagyobb legyen a hasznod. Végül egész halászhajó flottád lenne meg egy csomó pénzed.
Na és mit kezdenék azzal a csomó pénzzel, kérdi a halász.
Az üzletember eltöpreng, majd azt mondja egész nap a tengerparton pihenhetnél, halászhatnál kedvedre, gitarozhatnál, jatszhatnál a gyerekekkel, foglalkozhatnál az asszonnyal és elmehetnétek kirandulni.
 

tibi43

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem túl velős hozzászólás: tetszik! Tanulságos. A másikat nem volt fair nem befejezni!!Érdekelne még ilyen, vgy ehhez hasonló anekdota: Hol találok?
 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetemi útravaló

kb3-4 éve olvastam most 37perc után megleltem.

Lawrence Ellison, az Oracle cég vezetője mondta el a következő beszédet a Yale Egyetem végzőseinek. Nem tudta befejezni, mert lerángatták a színpadról:

Ha előre tekintek, nem látok fényes jövőt, nem látok ezernyi kiemelkedő ipari vezetőt. Most fel vannak zaklatva. Ez természetes. Mégis, hogy jövök én, Larry Ellison, aki kibukott az egyetemről ahhoz, hogy ilyen módon ítélkezzem a nemzet egyik legnagyobb presztízsű egyeteme végzősei előtt? Megmondom.

Mert én, Lawrence Ellison, a bolygó 2. leggazdagabb embere, kibuktam az egyetemről, és maguk nem. Mert Bill Gates, a bolygó leggazdagabb embere kibukott az egyetemről és maguk nem. Mert Paul Allen, a harmadik leggazdagabb ember, kibukott az egyetemről, és maguk nem. És azért mert Michael Dell, aki jelenleg a kilencedik helyen áll, is kibukott. És erősen tör felfelé.

Most nagyon fel vannak zaklatva. De ez természetes. Hadd bátorítsam önöket azzal, hogy nem hiába szerezték meg keserves munkával a diplomájukat. Nem hiába töltöttek el 5 évet itt azzal, hogy jó munka morált tanuljanak, kapcsolatokat fejleszenek ki, és egy életre megismerkedjenek a terápia szóval. Mindez nagyon jó. Kell is majd a jó munkabírás. Kellenek is majd maguknak a kapcsolatok, és bizony, kell is majd a terápia. Mert maguk nem buktak ki, és sosem lesznek a világ 10 leggazdagabb embere között. És bele kell törődniük egy patetikus, évi 200 ezer dolláros állásba, ahol is a fizetési csekküket egy volt évfolyamtársuk írja majd alá, aki két éve kibukott.

Most azon méláznak, hogy van-e még remény? Nincs. Maguk már végeztek. Túl sokat abszorbáltak. Már beépített sisakot viselnek. Most azokhoz szólok akik még nem végeztek: ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni. Pakoljanak össze! Menjenek el! Ne jöjjenek vissza! Valósítsák meg álmaikat! Mert bizton mondhatom, hogy az a beépített sisak úgy fogja lehúzni magukat, mint most ezek a biztonsági őrök engem....."
 

matula5

Állandó Tag
Állandó Tag
Tanulságos beszéd. Sajnos tényleg abba bukunk bele a legtöbben, hogy nem merjük az álmainkat megvalósítani, mert az ismereteink szerint "nem sikerülhet". Én is ismerek olyan embereket, akik az iskolában elnyomottak voltak, és talán ők küzdöttek a legjobban, hogy bebizonyítsák, többre képesek, mint a többiek. És tényleg többre vitték. Szerintem valami ilyen hajthatta az előadót és a többi gazdag embert is.
 

kaszarobert

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, a tanulás az esetek többségében nem oldja meg azokat a problémákat, amely egy boldog és sikeres élethez vezetnek, hanem a munkaerőpiacot szolgálja ki.
 

Andi2010

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó lenne, ha legalább így működne, de én azt látom, azon múlik, kinek mihez van gyomra, mi fér rá az arcára... Ha nem vagy gátlástalan, akkor bizony nyugodj bele, hogy esélyed sincs... Legalábbis Magyarországon. Gondolom mindenki ezer példát tudna rá. TV legalábbis tele van a gátlástalanságokkal, ki mit tud összeharácsolni, ha nem zavarja reggel a tükör
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére