LOVAK és PARIPÁK...

talpacska

Állandó Tag
Állandó Tag
6.jpg
 

HZsóka

Új tag
Csillag
Tízéves lehettem, s mint rendesen, nagyanyáméknál tanyáztam kedvenc helyemen, az istállóban. Papókámnak volt egy behemót muraközi lova, Csillag, aki egykedvűen tűrte, hogy a jászolra felállva a hátára üljek, lábaimmal óvatosan ütögetve oldalát. Nyugodt, békés állat volt, talán szeretett is, mindenesetre a kockacukrot, amit kapott tőlem, azt biztosan.
Tél volt, hó borította a szénakazlakat, dohánypajtát, trágyahalmot. Nagyapám kicsit kapatosan etette az istálló lakóit. Szokásomhoz híven Csillag hátán ültem, és kérlelni kezdtem az öreget, engedje ki az udvarra, hagy lovagoljak igaziból. Nagyapám eloldotta a kötőféket, kivezette a lovat, s csak ennyit mondott. – Kapaszkodj erősen a sörényébe.
Én boldogan simultam a széles hátához, markoltam a sűrű ’lóhajat’, s élveztem, amint a téli kényszer pihenő után, futásba kezdett velem a hosszú udvaron.
A dübörgésre riadtan kiszaladt nagyanyám. Mikor meglátta a rohanó állatot, rajta engem, ijedt haraggal párjára támadt.
– Meg vagy te őrülve Andris! Állítsd meg, mielőtt leesik az a gyerek!
- Nem esik az, kapaszkodik, meg aztán, okos állat a Csillag - válaszolt nyugodtan nagyapám.
 

K@ti

Állandó Tag
Állandó Tag
NEM , dehogyis !!!!!
Nagyon nagy a pocakja a mamának és szerintem azért fekszik, mert talán lassan szül. Tényleg nem jellemző, hogy feküdjenek, de ez azt hiszem kivételes alkalom lehet. A pici meg párnául szolgál...bár nem értem, hogy hogyan hozták össze ezt a felállást ill. lefekvést...de biztos, hogy élnek. :)
Nem tudom már hogy honnan szereztem ezt a képet, de semmi esetre sem valami komor helyről, szóval élniük kell. :)
 
Oldal tetejére