Legutóbbi tartalom: Regiomontánus

 1. Regiomontánus

  Ha emlékszel ezekre, akkor már "öreg" vagy...

  A padon, fönn hosszú mélyedés, toll tartónak..., nem mai tolltartó méret, csak egy szálnak való, fából keszült szárral, cserélhető íróheggyel. Közepen mélyedésbe erősített, elfordítható fedelű tintatartó, amit mindennap megtöltöttek folyékony kék tintával. Micsoda illata volt..., hogy...
 2. Regiomontánus

  Ha emlékszel ezekre, akkor már "öreg" vagy...

  Palatáblám nem volt, de ilyen padban, öreg vaskályha mellett és hasonló osztályban tanultam meg írni és olvasni. Csodálatos emlék. ❤️
 3. Regiomontánus

  Szóban név

  eGál
 4. Regiomontánus

  Egymondatos történetírás

  A vágtázó kosár, hirtelen megtorpant, majd éles fordulattal, imbolygó mozdulatokkal tovább folytatta a rémült, eszeveszett futást.
 5. Regiomontánus

  Gyomorforgató palacktengerré változtatta a Tiszát az áradás

  Bocsánat..., magamba folytott szomorúságban..., tehetetlenségben olvasom a kommenteket, itt... egy Tisza mellett élő és Tisza csapvizet..., közművet használó lakosként. Valahányszor megnyitom a csapvizet, előttem már rég..., nem a látható műanyag palackok özönlő szennye kavarog, hanem a...
 6. Regiomontánus

  A magyarság mitológiája, ősi küldetése

  Hasonló korból, hasonló történelmi tanulmányokkal a háttérben, jobb..., ha azt elfelejtem megfontolással..., csatlakozok az idézett kommenthez. Folyamatosan kutatom, keresem a valódi, igaz, magyar őstörténelmünket.
 7. Regiomontánus

  Egymondatos történetírás

  Kockás..., Kockás! - kiabált harsogva, az apró falusi piacteret bekerítő korlát túloldalától Bezsi igazgató Úr, aki a helyi általános iskola és természetesen az itt élők, köztiszteletben álló lakója volt.
 8. Regiomontánus

  Egymondatos történetírás

  A hirtelen dermedté vált csöndben a buján tekergő asztalterítő alól szánalmas kaparás, prüszkölés, fújás, morgás, vinnyogás, nyüszítés közben, egy vágtázó kofáskosár bukkant elő.
 9. Regiomontánus

  Egymondatos történetírás

  - Jaj, a sok tojás! - hallatszott a távolból, de Margó hirtelen föl sem tudta fogni, mi történt, csak állt s nézte a csúszó raklapokról guruló, szétloccsanó, áttetsző sárga, nyúlós láppá változó portékáját.
 10. Regiomontánus

  Szóban név

  EleoNóra
 11. Regiomontánus

  Egymondatos történetírás

  Margó azon gondolkodott, szóljon-e Zsoltikának, hogy holnap meglepetés vendég jön hozzájuk, mikor óriási csörömpöléssel, mint kártyavár omlott össze az előtte álló árusító asztal.
 12. Regiomontánus

  Egymondatos történetírás

  - Akkor holnap, otthon leszünk, kora délután várjuk a párommal!
 13. Regiomontánus

  Szóban név

  BoRiska
 14. Regiomontánus

  Egymondatos történetírás

  Gyakorlott, gyors mozdulattal megigazította a raklapon sorakozó tojást és meglepő eleganciával, egymásba helyezett néhány papír tojástartót.
 15. Regiomontánus

  Egymondatos történetírás

  - Ó..., hahaha..., még, hogy nem tudok újat mondani az Óvónéninek?
Oldal tetejére