Állatmenhely segítése

kutyorgoka témája a 'Háziállatok' fórumban , 2011 Augusztus 4.

 1. kutyorgoka

  kutyorgoka Állandó Tag

  Ha szereted az állatokat, és fontosnak tartod a kóbor kutyák, macskák segítését, akkor itt találsz módot egy-egy magyarországi menhely bemutatására.

  Nekem szívügyem a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány, és most ennek a szervezetnek szeretnék segíteni.

  Természetesen más állatmenhelyekről is lehet itt beszélni.
   
 2. kutyorgoka

  kutyorgoka Állandó Tag

  A Tappancshoz a múlt héten 30 utcán talált kölyökkutya érkezett. Ezzel a tartott állatlétszám megközelíti a 300-at. A honlapon a heti blogban olvasható, hogy ki honnan jött. Ha minden jól megy, ezek a kiskutyák 3-4 hét múlva örökbefogadhatóak lesznek. Addig 2 kombinált oltást kell kapjanak (mert már idősebbek) és mindenki mikrochipet is kap.
  Most leginkább azzal lehet segíteni az Alapítványnak, hogy innen fogadni örökbe egy kutyát.
   
 3. kutyorgoka

  kutyorgoka Állandó Tag

  Ha fogadtál örökbe már menhelyről egy kutyát, mik a tapasztalataid?
  Valóban ragaszkodóbb a menhelyi (mentett) kutya, mint aki soha nem élte meg a nélkülözést?
  Valóban több probléma van a menhelyi kutyákkal (egyesek erre hivatkozva utasítják el a menhelyi örökbefogadást).
   
  Kufirc kedveli ezt.
 4. Vermon

  Vermon Új tag

  Kedves Fórumozók!
  A következőkkel kapcsolatban szeretnénk a segítségeteket kérni:
  Mi magánszemélyekből álló, civil állatvédők vagyunk, akik saját költségünkön és lehetőségeink szerint vállaltunk segítségre szoruló, kóborló, kidobott állatok, elsősorban macskák, de sok esetben kutyák mentését is.
  Az álltamentés területén (is) egyre nagyobb szükség van a civilek jelenlétére, hiszen a menhelyek, gyepmesteri telepek sokszor már hely és lehetőségek hiányában nem képesek a mentett állatok befogadására.
  Így sokszor vagyunk kapcsolatban menhelyekkel, egyesületekkel is, és vállalunk át tőlük nagyon kicsi, vagy beteg állatokat, akiknek családi, nyugodt körülmények között sokkal nagyobb az esélyük a gyógyulásra, túlélésre és az életben maradásra.
  Ezen kívül számtalanszor mentünk állatokat gyepmesteri telepekről altatás elől, utcáról, építési területekről, üres telkekről, sokszor segítünk idős emberek kutyái, macskái ellátásában, orvosi kezeltetésében is.
  Ezeket az állatokat orvoshoz visszük, ahol –tisztelet a kivételnek – de sokszor nem részesülünk kedvezőbb díjszabásban, mint egy nem mentett állat esetén, így saját költségünkön gyógyíttatjuk, oltatjuk, ivartalaníttatjuk őket. Majd ideiglenes befogadóként gondozzuk őket az örökbefogadásig.
  Sajnos még így is rengeteg mentendő állatról tudunk, akiket egyenlőre nincsen kapacitásunk elhelyezni, őket addig sem hagyjuk sorsukra, etetjük, ivartalanítjuk őket.
  Azonban az állatok szeretete sajnos nem elegendő, nagyon sok pénzbe, időbe és energiába kerül ezen állatok mentése, ellátása. A mi anyagi lehetőségeink is végesek, hiszen mi nem menhely vagyunk, anyagi támogatást nem kapunk. Jelenleg olyan helyzetbe kerültünk, hogy nagyon sok állat van gondozásunkban (5 magánszemély gondoskodik közel 80 macska és közel 20 kutya ellátásáról), és egyre komolyabb gondot okoz az élelmezésük is.
  Cégüket is ezért keressük fel, segítséget szeretnénk kérni a mentett állatok részére. Akár lejárathoz közeli, sérült, hibás termékeket is nagyon szívesen elfogadnánk.
  Természetesen akár fényképekkel, örökbefogadási nyilatkozatokkal is bizonyítani tudjuk eddigi mentéseinket, illetve mostani mentvényeink is szívesen megmutatjuk.

  Ha valakinek van lehetősége, kérjük, hogy támogassa munkánkat, hogy minél több rászoruló kisállatnak tudjunk segíteni!

  Tisztelettel:

  Veres Mónika
  Turai Mónika
  Halászi Anikó
  Szabó Mónika
  Kohidra Mária
   
 5. Andrea 11

  Andrea 11 Állandó Tag

  Mivel nagyon szeretem a fajtát, a bull típusú terrierek mentésével foglalkozó amstaff rescue -t szeretném ajánlani. Ők próbálnak magánszemélyként a sokszor elkobzott, viadorkutyákon is segíteni. Mivel a bull típusú terrierek megbélyegzett, "emberevő" hírében állnak, egyedül ők segítenek az egész országban rajtuk. magánszemélyek, saját zsebből. A legtöbb állatvédő szervezet kerüli ezeket a kutyákat, hiszen nehéz rehabilitálni, és felelősségteljesen jó gazdihoz segíteni hosszú hónapok munkája. Nem foglalkoznak sok kutyával, de azt lelkiismeretesen teszik.
  Mivel menhelyük nincs, panzióban, és önkénteseknél helyezik el a sokszor nagyon szomorú sorsú ebeket.
  Tisztelem a munkájukat, és az elhivatottságukat, minden érdek nélkül, előítéletek nélkül, őszintén a kutyákért.
   
 6. jkjcsenge

  jkjcsenge Állandó Tag

  A kislányom szeret lovagolni. Ezt a sportot A pécsi Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél folytatja. Amikor a lovaglás valami okból elmarad sokat segítenek a többi állat körül is. A mi kutyáink fele is befogadott állat. Ha az ember tud segíteni akkor megteszi.
   
 7. janotutu

  janotutu Állandó Tag

  Állatmenhely

  Örülök, hogy vagyunk néhányan, akik tettekkel is bizonyítják állatszeretetüket.
  15 éve tartok fenn egy kisállat menhelyet. Az ismerős, környékbeli állatorvosok, állatüzletek és állatszerető magánszemélyek hozzák vagy küldik ide az állatokat amelyeket gyógyítunk és gondozunk, amíg szükséges. Kutyán és macskán kívül minden kisállatot befogadunk, főleg madarakat.
  Legutóbb egy áram ütött vörösbegyet hoztak, amit szerencsére nem nagy dózis ért és így néhány nap múlva el tudtunk engedni.
   
  kutyorgoka kedveli ezt.
 8. aviik

  aviik Állandó Tag

  Mi a tököli Elekh-Ágh menhelynek szoktunk segíteni takarókkal, szőnyegekkel, illetve kupakgyűjtéssel.
   

Megosztás