Álmodtam egy országot...

Georgina Bojana témája a 'Országászat' fórumban , 2016 Február 17.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Álmodtam :dr_103:egy országot, melynek két államfője volt. Az egyiket úgy hívták, hogy Gyurcsány Ferenc, a másikat pedig úgy, hogy Bokros Lajos :cool:
  Ők ketten egymás munkáját kiegészítve, segítve, azon fáradoztak és dolgoztak, hogy abban az országban, az emberek igazi jólétben élhessenek. Összehangolt, nagy tudással, gyakorlattal, éles szemmel, az Ő általuk produktívan elvégzett munkájuk miatt és okán, az az ország így vált igazi „paradicsommá”. Ők ketten, s az ő kormányuknak a tagjai már a csírájában irtották a káoszt, a korrupciót, s mindent megtettek, s tettek is, hogy az az ország valóban, felvirágozzék. A kormánytagok, a szakágak vezetői hatalmas tudással rendelkeztek, folyamatosan és újbólagosan képezték magukat.
  Álmodtam :dr_103:egy országot, egy olyat, amit az egész világon elismertek. Abba az országba nem ki, de beözönlöttek az anyagi biztonságot, jövőt, nemcsak remélő, de megteremtő szakemberek, tudósok, s mindazok, akik munkájukkal és nem holmi furmányokkal akartak tenni a jobb, élhető életért. No igen, abba az országba tömegével érkeztek mindazok, akik nemcsak tanulni, de dolgozni, maximális odaadással, tevőlegesen is akartak. Munkahely és –lehetőség, olyan sok volt, hogy szükségessé vált a külhonból érkező munkaerőkre is. Minden flottul ment és szervezetten. Abban az országban nem volt adózás, de volt fegyelem. A munkaidőt munkával és nem trécseléssel és a munka elkerülésével, töltötték. Abban az országban biztonságos volt a szociális háló, s nem volt senki, aki a bármi okból ellátatlanul, "partra vetett halként" élt, vagy maradt volna. Az az ország önfenntartó volt, minden élt és lüktetett: a mezőgazdaság, az ipar, a bányászat, a kül- és a belkereskedelem, a turizmus, a szállítmányozás, a közlekedés. Minden pörgött és forgott, mert az emberek a munkahelyükön szervezetten és maximális hatékonysággal dolgoztak. Ellenértékként: biztos és magas fizetést kaptak. Így a szabadidejükben meg tudták fizetni mindazon programokat, a kirándulásaikat, a különféle utazásaikat, sőt a szórakozásaikat is, amivel, amiben fizikailag és lelkileg is feltöltődhettek.
  Álmodtam :dr_103:egy országot, ahol nem volt korrupció, de minden jól és olajozottan, szervezetten működött.
  Álmodtam:dr_103: egy országot, ahol nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is csapatostól jártak könyvtárba, színházba és mindenféle ingyenes, érdekes tanfolyamokra.
  Álmodtam :dr_103:egy országot, ahol a környezetvédelemről nemcsak „papoltak”, de meg is szervezték.
  A természetvédelem törvényeit, saját jól felfogott érdekükben, minden állampolgár be is tartotta. Az utcákon és tereken sok volt a fa és a virág. A házak kertjei gondozottak és ápoltak voltak.
  Álmodtam:dr_103: egy országot, ahol nem rabló-, de takarékos és átgondolt, megszervezett gazdálkodást folyt. S, ebben a munkában a vezetők „oroszlán részt” vállaltak. Maximális tudással, elhivatottan, tették is a dolgukat és az önként vagy rájuk bízott kötelességüket, munkájukat.
  Álmodtam:dr_103: egy országot, ahol a szülők pontosan tudták, hogy gyerekeiknek szép jövőjük lesz. Választott szakmájukban, hívatásukban el tudnak majd helyezkedni, sőt dolgozni is. A folyamatos képzés és továbbképzés biztosítva volt. Abban az országban a munkának és a tudásnak értéke volt. Álmodtam egy országot, ahol a munkavállalók a megkapott fizetésükből nemcsak éltek, nemcsak vegetáltak, egyik hónapról – a másikra, de tisztességes jövedelmükből félre is tudtak tenni. Álmodtam egy országot, ahol minden a tervek szerint ment és jól, s hírből sem ismerték a harácsolást. Annak az országnak a falvaiban és városaiban pezsgő élet folyt, az emberek a rövid- és hosszú távú terveiket meg is tudták valósítani. Mindenütt volt munkalehetőség, mert azokat megteremtették.
  A bányákat megnyitották, s az az ország önfenntartó volt, mert abban az országban minden kincs megvolt.
  Álmodtam :dr_103:egy országot, ahol csak szótárakból olvasták, s csak hallomásból ismerték azokat a szavakat, hogy korrupció, irigység, féltékenység és alantas furmánykodás, igazságtalanság, alulfizetettség, no meg a „kirúgás” szóról ,nem is beszélve.
  Álmodtam:dr_103: egy országot, ahol a családok békében, együtt, boldogan és nem megosztottságban éltek. Az egymásra acsarkodást még hírből sem ismerték. Bármelyik népcsoporthoz is tartoztak, baráti- és rokoni szálak fűzték össze az egész országot keresztbe és kasul.
  Álmodtam :dr_103:egy országot, ahol a törvényeket nem forgatták ki és úgy, hogy azon már senki nem tudott eligazodni. Abban az országban rendszeresen tartottak népszavazást és a nép akaratát mindenkor figyelembe is vették. A bíróságoknak kevés volt a munkájuk, s azok is csak „tyúkperek” voltak. Pontosítok, az ebbe a kategóriába tartozó „bűneseteket” tárgyalták.
  Álmodtam:dr_103: egy országot, ahol a kórházakba öröm volt belépni, mert az ott dolgozók nem voltak fáradtak és elkeseredettek, a betegek a legjobb ellátást kapták, s nem fizettek hálapénzt. Az orvosok, az egészségügyi szakszemélyzet nemcsak álmodozott egy jobb életről, de abban is éltek.
  Álmodtam egy országot, ahol nagyon sok vidám, boldog, egészséges gyerekeket láttam. Mosolygós szülőkkel, nagyszülőkkel és rokonokkal körbe véve.
  Álmodtam :dr_103:egy országot, ahol az üzletek polcai roskadoztak a sok eladásra váró árutól, s azok nem tudtak beporosodni az eladásra várva. Az emberek meg tudták vásárolni, mert volt rá pénzük. A kereskedelem, mint minden más, maximális csúcson forgott, pörgött. Így a piac, s a pénz is. Az utcákon nem voltak bezárt boltok, álmomban nem láttam a leragasztott, „vakká” tett kirakatokat.
  *
  Álmodtam:dr_103: egy országot, s amikor felébredtem, rémülten fedeztem fel, hogy bizony, a kezem, a bilibe lóg :o
  Ekkor döbbentem a keserű valóságra :(, hogy én nem ott, nem abban az országban élek, amit megálmodtam.

  Így tudatosult bennem:o az, hogy az álom:dr_103:, egy álom volt csupán, mely nagyon elrugaszkodott, a napi, a megélt valóságomtól.
   
  gödipista, hegiv, Melitta és 1 másik tag kedveli ezt.
 2. Charly2016

  Charly2016 Állandó Tag

  "Álmodozásodhoz" csak azt kívánnám Neked és magunknak is, tudnám dijazni azt, hogy ez az álom valósággá váljék.
  Arról nem is szólva és remélve, hogy soha nem érjen bele a kezed oda, amit leírtál.
  Ismét, mint annyiszor már sikeresen megleptél.
  Megköszönöm az írásod.
  Charly
   
  gödipista és Melitta kedveli ezt.
 3. hegiv

  hegiv Állandó Tag

  Íme egy tökéletes világ! :)Utópia, sajnos....
   
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves HegIv! Nono! Elképzelhető, hogy a biliből is kiemelem a kezem:o, s talán az álmom is bekövetkezik?!
  Bizony mondom, elképzelhető. Hiszen annyi minden megtörtént már ebben a cudar világban:cool:.

   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Almodozni jo, es minden lehetseges , hisz az eletet mi emberek alakitjuk.
   
  daibo és Georgina Bojana kedveli ezt.
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Melitta,
  jómagam is ezt és így gondolom.
   
  daibo kedveli ezt.
 7. Ne csak álmodozz, tégy is hozzá valamint. Pl győzd meg azokat, akik máshogy, másról álmodnak, hogy a Te álmaid az igazán jók.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Csaba!
  Egy fecske még nem csinál nyarat Jó volna, ha minél többen lennénk fecskék- ebben az országban - és MOST.
  Válaszod és egyetértésed megköszönöm!
   
  Melitta kedveli ezt.
 9. Okorporkolt

  Okorporkolt Kitiltott (BANned)

  Szuper...hogy kerul bele Csotany Gyurcsany Ferenc?
   
  Utoljára módosítva: 2016 Február 20
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Ökörpörkölt!
  Már előzőleg Neked címzett hozzászólásomban is megírtam, Őket kettőjükre voksolnék.
  Így együtt gondoltam Őket, - mint a két össze- és nem egymásnak ellent dolgozó - államfőt.
  Mindkettőnek VANNAK értékei. S, egymást kiegészítve, kemény ütőkártyaként tudnának nekünk, a magyarok érdekében és nem ellenében dolgozni.
  No, de ilyen "veszély" nem fenyeget, mivel ez elsősorban az én álmom, másod sorban utópia.
   
  Okorporkolt kedveli ezt.
 11. daibo

  daibo Állandó Tag

  Hmmm.... honnan tudod, hogy utópia? Mi van akkor, ha mégse az? Bennem ilyen kérdések merülnek fel. A világ máris tökéletes, mindig is az volt. Szerintem.
   
 12. daibo

  daibo Állandó Tag

  Biztos? Ki mondta, mikor, hogy ez igaz? Ez az egy fecske nem csinál nyarat mondás csak a hatalomnak hasznos. Sok "kis"fecske hiszi ezt, így nem is kell tartani tőlük. De, minden kritikus tömeg 1-el kezdődik. Minden információ (álom , gondolat, érzés, ) bekerül a kollektív tudatba, morfikus mezőbe , kvantum mezőbe, ki melyiket tudja elfogadni, amúgy mindegy minek nevezzük. Lehet, hogy már évezredek óta szívatnak bennünket ilyen és hasonló mondásokkal? Mikor kezdjük el ezeket kétségbe vonni? Mikor kezdünk el helyette számunkra hasznos mondásokat kitalálni? Mire várunk? Lehet máris fecskék vagyunk?
  Ahol a figyelmed, ott a világod. Ha ez igaz, akkor hová teszem a figyelmemet és azzal milyen világot teremtek? Van ebben nekem felelősségem?
  A száz majom története is eszembe jutott. Japánban, az egyik szigeten megfigyelték, hogy egyes majmok megmossák az édesburgonyát. Egy idő után azt vették észre, hogy a majmok más szigeten is el kezdték megmosni az édesburgonyát. El kezdtek azon gondolkodni, hogy honnan vették ezt, mert a majmok fizikai kapcsolatba nem kerültek egymással, mármint az egyik sziget majmai a másik sziget majmaival. Szóval valami ilyesmi, amikor egy információ bekerül a fentebb említett közös valamibe. Onnan pedig bárki bármilyen információt lehívhat, nincs határa.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 13. daibo

  daibo Állandó Tag

  Nem nem. Mindenki magát győzi meg, hogy álma érte vagy ellene van-e. Ebben pedig tudod mi vezeti? A szíve. Ha egyetért oké minden álom, ha nem akkor keresni kell másikat, addig amíg oké nem lesz. Ennyi a feladat.
  Atlantisz után az istenek azon gondolkodtak, hová rejtsék el a tudást. Olyan helyet kerestek, ahol úgy gondolták az ember nem fogja keresni. Nem a felhők fölé, nem a tenger mélyére, még csak nem is a Holdra, hanem.... gondolom már tudod.... bizony a szívbe. Minden ember szívébe. Ezért fontos minden fecske. Szerintem.
   
 14. Okorporkolt

  Okorporkolt Kitiltott (BANned)

  Megyek én is lenyomok egy par kupicaval....
   
 15. daibo

  daibo Állandó Tag

  Melyik része verte ki a biztosítékod? Miért nem kérdezel? Inkább pár kupica? Ahogy gondolod. Egészségedre!
   
 16. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Daibo!
  K Ö S Z Ö N Ö M a válaszod.
   
  daibo kedveli ezt.
 17. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Ökörpörkölt!
  Bizony mondom, vannak dolgok, amelyeket NEHÉZ elviselni józan ésszel.
  Ilyenkor jön(ne) a pár kupica, természetesen, valami jóféle, amit a gallér mögé lehetne belökni.
  A gondom az, hogy nekem eddigi életem alatt, még soha nem sikerült olyan állapotba kerülnöm, hogy elhagyott volna az eszem.
  Valahogy, egész életemben nem sikerült, mert megszólalt bennem egy belső hang: egy kortyot sem többet.
  S, voltam fiatalon bulizni, mulatságokba és mindig józan maradtam.
  Igaz, azok, akikkel elmentem, ők is.
  Mindig csodáltam azokat, akik esnek-kelnek-szédelegnek és rosszul vannak, még akkor is, no meg másnap is.
  Mi lehet ebben a jó?! Máig ez előttem titok maradt és marad is. Megfejthetetlenül .
  Eddig ezt megúsztam, s nem hiszem, hogy valaha is élek a lehetőséggel.
  Bármennyire is "szeretném" kivonni IDŐNKÉNT magam a forgalomból.
  Nem mindig "áldásos" ép ésszel, józanul meglátni, sőt mérlegelni a "nem megadott", NEM lehetőségeinket.
   
  daibo kedveli ezt.
 18. Okorporkolt

  Okorporkolt Kitiltott (BANned)

  Azt hittem te is benyomtal parral...mikor irtad....:dr_173:de tevedhettem is Eloszor eletemben....;)
   
  Georgina Bojana és daibo kedveli ezt.
 19. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Ökörpörkölt!
  Ki kell ábrándítanom Téged, csak álmodtam. Mindig józan voltam, nagyon vigyáztam az akaratomra, a döntéseimre és a szürke állományomra. ;)
  S, régi "bajom", hogy reménykedek, reménykedek egy jobb, egy szebb életben.
  Figyelmedbe ajánlom új játékomat, a Fórumban a Játék "fiókban" az Aranyhalacskás játékot.
  Kíváncsi lennék arra, mi az a három legfontosabb az életedben, amit három mondatban megfogalmaznál - az Aranyhalacskának.
  Várom szíves beírásod.
  Várom.
   
 20. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A pénzt elnyelő társaságból - egy személy már a "hűsön" üldögél...

  No igen, a másodikat elengedték, ő szabad lábon védekezhet...
  A gyanú szerint a háromfős társaság az elnyert pénz négyötödét eltüntette, majd a beruházó céget eladták egy ukrán férfinak.
  Nyugodjunk meg, mert a hírek szerint már előzetes letartóztatásban van a szegedi játszótér egyik pénzzsonglőrje.
  A Szegedi Vadaspark területén kialakított játszótér papíron 260 millió forintba került, a szegedi szocialisták szerint, már az átadáskor látszott, hogy ennyi pénzt nem költöttek rá.
  A játszóteret nem a vadaspark, hanem egy magáncég építette, a kft. a szülőktől belépődíjat szedett a gyermekek után. A cégnek évekig kellett volna üzemeltetnie a játszóteret, de a társaságot időközben fantomizálta a tulajdonos.
  A vállalkozó a szocialisták szerint közel állt a szegedi Fideszhez.


  [​IMG][​IMG]


  „Akkor még olyanokkal hitegettek bennünket, illetve a szegedi lakosságot, hogy ez munkahelyteremtés lesz és ebből mindenkinek csak előnye fog származni. Hát, kérem, menjenek ki a Vadasparkba, nézzék meg, hogy mi van ott jelen pillanatban: egy torzó, ott áll üresen. A vadaspark nem tud vele mit csinálni, mert felszámolás alatt van a cég. Mindenki hallotta már, hogy ezt a céget már átjátszották egy ukrán származású egyénnek” – mondta az ügy kapcsán Szeged szocialista önkormányzati képviselője, Ménesi Imre.
  A pénzt fiktív szerződésekkel tüntethették el offshore cégek segítségével. Az ügyészség a gyanúsítottakat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsította meg.
  „A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett két személynek, a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatás elrendelésére. Közülük mindkettő vonatkozásában megállapította a nyomozási bíró, hogy fennáll a szökés-elrejtőzés veszélye, illetve az eljárás meghiúsításának veszélye, azonban csak az egyik személy vonatkozásában rendelte el az előzetes letartóztatást, míg a másik személy vonatkozásában elegendőnek tartotta a házi őrizet elrendelését, amit az ügyészség megfellebbezett az előzetes elrendelése végett” – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője,
  Szanka Ferenc.

  A harmadik gyanúsítottat nem találják, az ügyészség európai elfogatóparancs kiadására tett indítványt.
   

Megosztás