Ásványvíz és az ezzel járó őrület

JoNesbo

Állandó Tag
Állandó Tag
Én csapvizet iszom tisztítva (kannás víztisztító) + vegyesen ávizeket. Szerintem a változatosság itt is a megoldás.
 

moncsih555

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokféle mendemonda van a köztudatban pro és kontra. Tény az, hogy sok a macera az ásványvizes palackkal. A vízszűrőn erősen gondolkodom, mert azzal egész más íze van a csapvíznek. Mellékesen jegyzem meg, vettünk egy kávéfőzőt, ami bevizsgálja a víz keménységét. A 43 Ft-os lidl-ös víz keménysége 0 volt....
 
Hajrá csapvíz

Eddig még nagyon újonc voltam itt (newcomer) de most elhatároztam létrehozok egy új témát amely igen érdekel mostanság. Nem tudom, hogy ki hol él és mennyire követi figyelemmel a Magyarországon történő eseményeket, de pl. hazánkban az ásványvíz már szinte mánia. Mindenkinek csapvíz fóbiája van egy vélhetőleg Nyugatról jött idióta elméletnek köszönhetően mi szerint a csapvíz rákot okoz, meg mindenféle betegséget.
Na nem mondom, van abban valami, hogy "Aki a Duna vízét issza az a saját hugyát issza vissza", de azért ezek a médiahadjáratok, promóciók amelyet az ásványvízekkel csinálnak a csapvíz használat rovására már kezd egy kissé eltúlzott lenni. Azért nem hinném, hogy rákot, meg trombózist meg mindenféle hülyeséget lehetne kapni a csapvíztől. Oké az tény, hogy a Klór (CL) az növeli a rák kialakúlásának az esélyét, s ügye ez az elem megtalálható a csapvízben de koránt sem hiszem, hogy olyan nagy százalékban alakulna ki a rák az emberekben, mint ahogy az ásványvízesek hírdetik. Számomra egyértlemü a dolog: hírdetik orrba szájba, mert elakarják adni ;) De vajon az ásványvíz (amely legtöbbje ráadásul szénsavas) mivel lehet jobb mint a csapvíz? Illetve mivel tudják azt bizonyítani, hogy az tényleg ásványvíz pl. patakokból, föld alatti folyókból ered és nem ugyanúgy csapvízet adnak el ásványvízként? ;) Az esetek többségében ha megnézzük a boltok kínálatait akkor mindig szénsavas ásványvízet látunk. Miért? Mert arra van nagyobb kereslet! Ugyanis ha egy szénsavmentes ásványvízet kostolunk meg, akkor semmivel sem fogja jobb hatás, íz érni szervezetünket mintha egy szimpla csapvízet innánk. Ezért, hogy az ásványvízből lehessen egy nagy business hát CO2-vel azaz széndioxid -al dúsítják azt. Itt jegyzem meg a széndioxid nem tesz jót az agynak ;) Max. büfiztetésre jó, kis mértékben. Mert hát a "jóból is megárt a sok" szokták mondani. Budapesten pl. nagy sok bolt van ahol már akcióban is nyomatják az ásványvízet. Ilyen bolt pl. a Spar. 1 l ásványvízet (szénsavasat) már 45 ft -ért lehet venni. 45 HUF nevetséges nem??? Mi kapható manapság 45 HUF -ért csapvízen kívül? Oké még 1 L szodavízet (csapvíz) alapon kitudunk hozni 45 HUF összegből. De egy 1 L ásványvízet, amely ráadásul még patakokból, föld alatti folyókból származik (de a lényeg, hogy attól a bolttól vélhetőleg nagyon messze lesz a származási helye, mint ahol vettük), akkor a szállítást, palackozást és CO2 -vel való dúsítást, hogy vitelezik ki, oly csekély összegből, hogy a 45 HUF / L még egy rentábilis üzlet legyen nekik??? Szerintem sehogy és az üvegekben közönséges csapvíz van! Persze azt mondhatjuk, hogy Magyarország egy kis vacak ország, és a vacak boltjaikban mindenféle egészségtelen dolog megkapható.
Ugyanakkor ha megnézek egy amerikai ásványvízet (az még nagyobb kivitelben is van mint 1 L, mert az 1 Gallon) s megnézzük az árát (akár WallMart, vagy Publix) ott is elég alacsony lesz. Azaz abból az összegből a szállítás abban az esetben sem jönne ki. Ásványvízmárkákat / cégneveket direkt nem említek. Rágalmazni egy céget sem akarok, csak egyszerűen nem hiszem el, hogy létezik az IGAZI ÁSVÁNYVÍZ begyűjtésére ennyire költséghatékony mód.

Vélemények? Szerintetek mit is iszunk a vásárlás után, amikor ásványvízért megyünk a boltba? ;) Várom a véleményeket.

Az orvosom állandóan azt szajkózza, hogy a buborékmentes víz a legjobb. Lehet ez csapvíz is
 

KicsiTigris

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálam jól megférnek vegyesen, az ásványvizet és csapvizet felváltva vedelem:D Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, viszont túlzottnak tartom azt a csapvíz elleni hadjáratot, amit egyes "csodálatos" víztisztító berendezéseket gyártó cégek folytatnak manapság. Igen, nekem is tartottak kiselőadást konkrét szemléltetéssel, láttam, hogy mennyi szmötyi van a vízben - ami nyilván nem tesz jót, ugyanakkor meghalni sem fogsz tőle - de szerintem inkább örüljünk annak, hogy nekünk még van mit inni és viszonylag tiszta víz csordogál állandó jelleggel a csapból. Inkább a mértéktelent pazarlást kellene visszafogni, mert rengeteg olyan ország van ahol asszonyok és gyerekek százai baktatnak napi több kilométert azért, hogy a hosszú sort végig állva legalább egyszer megtudják tölteni hatalmas vizes ballonjukat a kútnál.
 

anettke92

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is ásványvizet iszom egy ideje. De meg kell jegyeznem, hogy én is csak olcsót iszom. Viszont az is igaz, hogy ezután rosszul esik a csapvíz...ez nem bebeszélés egyszerűen tény. Valahogy a csapvíz olyan édeskésebb és selymesebb vagy nem tudom, más. Én inkább az ásványvíz mellett vagyok, habár tudom, hogy ez korunk egyik nagy biznisze...
(Ja és én menteset iszom!)
 

Igorio

Új tag
Azt nem tudom hogy tudjátok-e de még egy par évvel ezelőtt ha jol tudom a Nestle-nek volt egy botránya a szénsavmentes ásványvizel. Elvégre kiderült hogy sima csapolt vizet palackosztak..
 

Szzittya

Állandó Tag
Állandó Tag
én legutóbb le lettem "sznobozva" h csapvizet iszok, m álítólag ma már mindenki "ásványvizet" iszik és az a sznob aki csapvizet, m azt kevesen isszák. beteg egy gondolkodás..
 

agadu

Új tag
tisztitott csapvízet iszok.elektromos árammal működik és iontisztitást szűrést végez.nem volt olcsó de megérte.minden liter csapvízben kb.3 deciliter ásványi anyag(ami káros a szervezetnek)növényvédőszer maradék és sok vízkő képző anyag van stb.van.amióta ezzel is locsolok minden szobanövény megújult és életerős lett.kb.egy hét után érződik a hatása.azerekben lerakodott mérget,meszesedést is eltválitja.és súlyt csökkent.napi másfél liter-3 literig fogyókúrára is jó.
 

Sidhe

Kitiltott (BANned)
Azt nem tudom hogy tudjátok-e de még egy par évvel ezelőtt ha jol tudom a Nestle-nek volt egy botránya a szénsavmentes ásványvizel. Elvégre kiderült hogy sima csapolt vizet palackosztak..

Pesten van egy élelmiszerbolt, hol szintén csapvizet árulnak ásványvízként, ásványvizes palackokban. Érzed a vízén, hogy az nem az, amiért fizetsz.

Már gondolkodtam, hová kellene őket feljelenteni, de mondjuk minek.
 
Szerintem is ez inkább egy újabb, rendkívül jól jövedelmező üzlet. Mi isszuk a csap vizet, ha ízlik, mert ugyebár minden vidéken más-más ízű a víz! Ahol nem jó a víz íze, ott marad a palackozott.
 

solmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Kíváncsi lennék véleményükre, ha dédapáink szembesülhetnének azzal ténnyel, hogy már a Vizet is palackozottan vásároljuk a boltból.
 

triglav

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a vezetékes ivóvíz Budapesten teljesen megfelelő. Az a hisztéria, hogy bármilyen káros hatása lenne, szerintem az ásványvízforgalmazó lobby terjesztette rémhír, mint ahogy az úgynevezett "zöld" szervezetek kampányai mögött sokszor ipari érdekcsoportok kampányolnak.
 

Sidhe

Kitiltott (BANned)
Szerintem a vezetékes ivóvíz Budapesten teljesen megfelelő. Az a hisztéria, hogy bármilyen káros hatása lenne, szerintem az ásványvízforgalmazó lobby terjesztette rémhír, mint ahogy az úgynevezett "zöld" szervezetek kampányai mögött sokszor ipari érdekcsoportok kampányolnak.

Igyad akkor, én maradok az eviannál.
 

UsDie

Állandó Tag
Állandó Tag
Én imádom az ásványvizet, de csak a bubisat, a bubis nélkülinek nemlátom értelmét, az én szememben az = a csapvízzel.
 
Oldal tetejére