Átfedések, avagy mi kapcsolódik az ezoterikához, avagy offoljunk, vagy ne offoljunk?

pamutcica témája a 'Parapszchiológia' fórumban , 2010 Január 14.

 1. pamutcica

  pamutcica Állandó Tag

  Kedves Mindenki!

  Többször felmerült az utóbbi időben, hogy egyes júzerek és főleg persze én, szétoffolunk itt egyes "témaköröket".
  Nos, nem tudom, szeretve tisztelt moderátoraink mennyire járatosak ebben, de ugye az ezoterikának lenne egy olyan alaptétele hogy minden mindennel összefügg.

  Jelen topic arra szolgál, hogy az ezoterika részterületei közötti átfedéseket tárgyaljuk meg, amibe körülbelül minden beletartozik, tehát gyakorlatilag képtelenség lesz szétoffolni.

  Mikre gondolok? Pl. valaki úgy ébred fel reggel hogy ő ufonautával találkozott, amiről kiderül hogy poltergeist, mások szerint csak kilépett a testéből spontán, megint mások szerint az illető simán elmebeteg. Ergó ki lehet tárgyalni az ufókat, a poltergeistokat a testkilépést, a hallucinogén drogokat, az antipszichotikus gyogyikat, védeőmágiákat, miegyebet, a lényeg, hogy valahogyan kapcsoldjon az eredeti felvetéshez.

  Másik alapszabály; itt senki nem hazudik, ellenben ha valakiben felmerülne hogy mégis, nyugodtan elmesélheti ezt, feltéve ha elé írja, hogy "szerintem".
   
  gabisaci kedveli ezt.
 2. anom

  anom Állandó Tag

  Hát igen, erre a témára nehéz lenne jogszabályt vonatkoztatni. :D
   
 3. pamutcica

  pamutcica Állandó Tag

  A szinkronicitás inkább az szvsz, amikor valami párhuzamosan történik, és valamilyen ponton összefutnak.. aztán ennek a két +x érintett fél örül.
  Ide valami átfogóbbat szeretnék, megvilágítani, hogy egy almának látszó valami lehet hogy körte, de tulajdonképpen más nézőpontból lehet hogy még körte is, meg szilva is.. stb.
  Véleményeket ütköztetni mindaddig, amíg rá nem jössz, hogy mindenki ugyanazt mondja. Erről szól. Kb.
   
 4. ionon

  ionon Vendég

  Igen ha elviszed az almádat oda hol nem is ismerik próbálják megfejteni mért szilva a körte ami narancs de végül lehet hogy banán? Minél tágabbra adod az ismeretlent és ismerhetővé a válaszokat rá jöttél a szinkronitás elvére talán?
   
 5. pamutcica

  pamutcica Állandó Tag

  Az elvét sejtem, de nem nagyon hiszek benne.
  A legtöbb ilyen nagyonezoterikus okosságról azt gondolom, hogy csak a helyi lakosoknak újdonság, azok meg alaposan túllihegik. És ez engem bizony idegesít néha. Persze ez az én gondom.
   
 6. anom

  anom Állandó Tag

  Ami engem jó ideje foklakoztat angyalok és más kultúrában megjelenő mitikus segítő lények.
  Ez egyben összefügghet a földönkívüli tevékenységekkel is. Mert lehetne azzal is magyarázni, hogy ugye nem a mennyországból jöttek hanem mondjuk az "alfa gumibogyóról" vagy akárhonnan és segíteni akarnak valamiért.

  Tehát minek lehetne akkor ezeket nevezni? Jó szellemeknek, angyaloknak, isteneknek, földönkívülieknek....?
   
 7. Sziszusz

  Sziszusz Állandó Tag

  Szia pamutcica,

  jó az alapötlet /szerintem;)/. Híd a topic...ok...között.

  Ígérem, néha-néha be-be kukk...no meg bele-bele kotty:)

  kiss
  Sziszusz
   
 8. pamutcica

  pamutcica Állandó Tag

  Hát.. én összefoglaló néven dögöknek nevezem őket, a rondábbakat meg rondadögöknek ;)

  Különben persze, meg lehet. Szerintem a legtöbben azok közül, akik tapasztalják is őket, nem nagyon tudnak, mit látnak. Valahol olvastak valamiről, ami talán hasonló, és ráfogják, ami nekik szimpatikus.. és egyébként is csak olyat fog látni, ami szimpatikus neki, mert más nem akar, meg nem is képes bevonzani sem.

  Hogy az illető gusztusa szerint ez angyal, tündér, kiszöld szürke emberke, szűz mária, elvis presley vagy az alien, az már csak az emberen múlik.
   
 9. pamutcica

  pamutcica Állandó Tag


  Köszi Sziszusz, érezd otthon magad. kiss
   
 10. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Kedves Pamutcica!

  Ne haragudj, de a fentebbi vastagbetűvel kiemelt résszel nem értek egyet. Mégpedig: a moderátorok igenis olvassák a topicokat rendszeresen, másrészt: ő nekik is van éppen elég bajuk, mintsem azzal foglalkozni non-stop módban, hogy az X száz ezer ember hozzászólásait a megfelelő topicokba tegyék. De mivel moderátorok, hidd el, hogy végzik a dolgukat rendszeresen. A CH egy igen nagy méretű közösségi oldal/fórum, moderátorokból meg van talán 10-15 ember? Azért kicsit időigényes mindent rendbe tartani, átvizsgálni az összes topicot, főleg, úgy, hogy "mellékállásban" csinálják tejesen ingyen, mivel ŐK is emberek és van rendes munkájuk, plusz család, stb... Van itt a CH-n egy FÓRUMSZABÁLYZAT (lásd aláírásom alja), amit be kell tartani mindenkinek. Érdekes módon más betudja tartani veled ellentétben...:rolleyes: És igenis, a megfelelő hszek a megfelelő topicokban legyenek és ne keveredjenek. Személy szerint engem marhára idegesít, ha X oldalon keresztül kell olvassak egy csomó olyan OFF hszt, ami nem is abba a topicba való... Lehet velem van a baj és túlságosan finnya vagyok...:(

  Ha vannak olyan dolgok, melyek nem férnek bele az adott topicba, akkor lehet nyitni egy olyan topicot, amiben kitárgyalásra kerülhetnek a felmerülő olyan kérdések, melyek más topicokba nem valóak (lásd: fórumszabályzat szintén).

  Szép napot mindenkinek!
  OLI
   
 11. pamutcica

  pamutcica Állandó Tag


  Nos, szerintem a fórum célja egyrészt egy közösség kialakítása, másrészt az, hogy ez a közösség jól érezze magát, mert akkor jár ide gyakran, akkor jönnek többen, (=ekkorvan belőlük a fórumnak bevétele, ami persze nem baj), stb. Továbbá a legtöbb témáról 20-50-500 oldal után gyakorlatilag mindent ki lehet tárgyalni;a téma akkor nem döglik meg, ha folyamatosan fejlődik, és új aspektusai merülnek fel. Ehhez pedig szükséges az, hogy új elemek kerüljenek bele a beszélgetésbe, amik előbb utóbb úgyis visszakanyarodnak a témához, moderálás nélkül is, ezen kívül új minőséget is adnak neki.

  Szerintem az x száz ember ideges tőle, ha az ő hozzászólásait átpakolják, tekintve hogy többnyire az írója sem hülye, és valószínűeg megvolt az oka rá, hogy miért pont oda írta, ahova. Szerintem okos dolog lenne megtisztelni egymást azzal, hogy ezt feltételezzük a másikról.

  Elolvastam, be is szoktam tartani. Speciel nekem úgy rémlik, hogy Tőled is láttam más olyasmit, ami megkérdőjelezhető lett volna, de most sem időm, sem kedvem nincs visszakeresni, úgy hogy nem állítom 100%osan.

  Megismétlem; ez egy fórum, és nem egy enciklopédia, vagy könyvtár. Emberek vannak, akik kifejtik a véleményüket mindenféléről, és ha Te, vagy egy moderátor, vagy bárki más úgy látja, hogy az nem oda passzol, akkor nem elképzelhetetlen, hogy egyszerűen hiányosak az ismereteitek a témában.

  Amúgy, ki kötelez rá, hogy elolvasd? Ha látod, hogy off, ugord át, és kész. :)
  Mottó; ha beleverem a falba a fejemet, nem a fal a hibás azért, mert elszédülök.

  Nyah, písz beléd. :Dkiss
   
  ionon és Arima3 kedveli ezt.
 12. oliyboty

  oliyboty Vendég

  off hsz

  Kedves Pamutcica!

  Látom harapós kedvedben vagy...:rolleyes: Szerinted ha minden egyes hsz mehet abba a topicba, mely épp akkor jól esik, akkor woow de csuda jól érezné magát mindenki? Mindenki könnyen megtalálná azt a témát, ami számára érdekes, könnyű lenne eligazodni...? Igen, a fórum célja egy közösség kialakítása, ahol értelmesen lehet beszélgetni, gondolatokat cserélni, kérdezni, segíteni a másiknak a MEGFELELŐ topicokban. Na már most, ha mindenki úgy gondolkodna ahogyan te, szerinted mekkora lenne itt a kavarodás? Tudod te azt, hogy mennyi munka van azzal, hogy ez a közösségi oldal napról napra RENDBEN legyen tartva? Fogalmad sincsen...

  Ennyire jártas vagy az ezoterikában, hogy 500 oldalnyi beszélgetés után, már panganak a témák a topicokban?;) Senki nem mondta egy szóval sem, hogy nem lehet írni a topicokban, de ha egyáltalán nincsen a témához köze, akkor ne offoljunk már végig. Lehet írni az összes topicba, még akkor is, ha kicsit kapcsolódik oda, de ha köze nincsen hozzá, akkor NE írjunk már bele. Ezen nem tudom mit nem lehet megérteni...

  Ha mindenki a megfelelő topicba írna, talán nem lennének áthelyezve a hozzászólások... A moderátorokat sem kéne teljesen hülyének nézni, és valószínűleg meg van rá az okuk, ha a hozzászólás áthelyezése mellett döntenek...;)


  Nekem nem úgy tűnik, mint aki elolvasta volna a fórumszabályzatot, olvasva valamelyik nap a hozzászólásaidat bizonyos témákban...:rolleyes:

  Az fel sem merül benned, hogy esetleg te vagy az, aki helytelenül vélekedik ezekről a kérdésekről? Azért látatlanban nem kellene messzemenő lekövetkeztetéseket vonni X emberről...

  Nem kötelez rá senki sem, hogy olvassam. Egyszerűen birizgálta a csőrőm, hogy "finoman kérdőre vonod a modokat", továbbá "fel vagy háborodva" olyan dolgokon, melyek teljesen természetesek itt a CH-n. Itt alkalmazkodnia kell mindenkinek, és nem 1 emberhez kell alkalmazkodnia az egész CH-s közösségnek. (A moderátor is ember. Bírálható is - de nem a CH-n lásd Fórum szabályok) moderátori megjegyzés

  Üdv, OLI

  UI.: Mielőtt még valakiben felmerülne a kérdés: nem vagyok moderátor, csak egy egyerű CH tag, aki imádja ezt a fórumot és szeretné, ha továbbra is a megfelelő hszek, a megfelelő topicokba menjenek... Nem kiosztásként szántam, ez csak az én személyes véleményem volt. Vagy tetszik valakinek vagy nem, ilyen az élet.
   
 13. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Szimplán mondjuk, hogy energiák? kiss
   
 14. pamutcica

  pamutcica Állandó Tag

  Ha kérdőre akarok vonni valakit, megteszem. Nyíltan, és ha idáig jutunk, akkor már nem is túl finoman. Ha moderátor, ha nem. :)
  Nem voltam felháborodva, nem tudom, miből vetted le ezt.

  Ne alkalmazkodj, ha nem akarsz, én nem húzok magammal senkit. Sőt, akinél ez nem természetes, arra rá sem erőltetném. ;)

  A többit illetően; ez a privát véleményedre vonatkozik, ezt tiszteletben tartom.

  Ez ebben a szép, hogy mindenkinek az jön le, amit látni akar; Sziszusznak az, hogy ez egyfajta híd a témakörök között.. neked az, hogy fel vagyok háborodva... Anom meg ionion egyszerűen jól érzi itt magát... pont ezért van. ;)
   
 15. pamutcica

  pamutcica Állandó Tag

  Zömmel oda fogok írni, ahová késztetést érzek, hogy írjak.. ha akarsz, moderálj nyugodtan. :)

  Szerintem nem hagytam figyelmen kívül semmit, leírtam a véleményemet. Priviben írtad, hogy többen jelezték, hogy ez őket zavarta; hát persze hogy zavarja ha neki mondok ellent, főleg ha van vagy 19 nickje, és mindegyiken be tud fújni. ;)

  A többieknek azért nincs gondjuk, mert ezeket a nagyon zavargó embereket egyszerűen elviselik, mint az esőt, vagy a BKV sztrájkot. ;)
   
  ionon kedveli ezt.
 16. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Használja mindenki egészséggel az új topicot!;)
   
 17. oliyboty

  oliyboty Vendég

  off hsz

  Igen, ezt tudom én is -ezért is volt részemről a hsz, meg más ok miatt is (de ez már magánjellegű) - csak nem volt már kedvem beírnikiss

  Üdv, OLI

  UI.: A topic nyitás jó ötlet volt. Mert vannak azért átfedések elég rendesen. Biztos majd nekem is lesznek kérdéseim, akkor majd írok én is.
   
 18. pamutcica

  pamutcica Állandó Tag


  Gyerekek, próbáljunk a lényegre koncentrálni;
  ÁTFEDÉS.
  Köszi;)

  *** na tessék, már én is kezdem:DDDD ***
   
 19. pamutcica

  pamutcica Állandó Tag

  Nyah, nyitóbejegyzés módosítva, hogy ne sértse az esetleges modik lelkivilágát.. el kéne nekem menni mikulásnak. :p
   
 20. pamutcica

  pamutcica Állandó Tag

  Kezd olyan érzésem lenni, hogy ez nekem itt tényleg nem megy..vagy csak öregszem, és túl türelmetlen vagyok...

  Namindegy, részemről egy időre kivonultam a fórum életéből.. nyilván sokak nagy örömére. Akinek hiányzom, priviben, mailben, telefonon, stb egy ideig még elér.

  További kellemeset a hasznosba mindenkinek, aki megérdemli.
   

Megosztás