Hírek Élő csótányok, véres disznófejmaszk, gyászkoszorú – változatos csomagokkal terrorizáltak az eBay dolgozói egy amerikai házaspárt

3 millió dollárt (több mint egymilliárd forinto) kell fizetnie az eBaynek, amiért a volt dolgozói 2019-ben heteken keresztül zaklattak egy massachusettsi házaspárt .

A vállalatot összesen hat bűncselekménnyel, köztük zaklatással, tanú befolyásolásával és az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolták meg, miután a cég hét alkalmazottja 2019 augusztusában különböző, meglehetősen bizarr tartalmú csomagokat küldött Ina és David Steiner otthonába. A házaspár „bűne” az volt, hogy egy online hírlevelet szerkesztettek, amiben nem egyszer kritikus hangvétellel írtak az eBay-ről. A dolgozók azt akarták elérni, hogy hagyjanak fel a cég kritizálásával. Ennek érdekében:
  • fenyegető e-maileket küldözgettek nekik;
  • élő csótányokkal teli dobozt,
  • véres disznófejmaszkot,
  • preparált sertésembriókat,
  • pornót,
  • gyászkoszorút
  • és egy olyan könyvet kézbesítettek nekik, amelynek témája a házastárs elvesztése miatt érzett gyász feldolgozása volt.
De a dolgozók nem álltak meg a borzalmas csomagoknál. Elutaztak a házaspár bostoni otthonához, megfigyelték őket, és GPS-nyomkövetőt szereltek az autójukra. A pár címét a Craigslistre is feltették, és szexpartikat hirdettek meg az otthonukba.


Az eBay 2020-ban kirúgta az érintetteket, köztük a vállalat korábbi kommunikációs vezetőjét is a cégtől, azóta együttműködött az ügyészséggel, és bocsánatot kért az áldozatoktól is.
Az eBay jelenlegi vezérigazgatója, Jamie Iannone a vállalat honlapján közzétett nyilatkozatában „helytelennek és elítélendőnek” nevezte a cég 2019-es magatartását. „Továbbra is legmélyebb bocsánatkérésünket fejezzük ki Steineréknek azért, amit elszenvedtek. Az események óta új vezetők csatlakoztak a vállalathoz, és az eBay megerősítette irányelveit, eljárásait, ellenőrzéseit és képzéseit” – írta.

A zaklatás kitervelőjének tartott James Baugh-t – aki az eBay biztonságért és védelemért felelős vezető igazgatója volt – 2022 szeptemberében 57 hónap börtönbüntetésre ítélték, és hat másik alkalmazottat is elítéltek a bűncselekményekben való részvételük miatt.


Devin Wenig, az eBay akkori vezérigazgatója, aki 2019-ben mondott le, tagadta, hogy bármi tudomása lett volna a zaklatásról. A Sky News cikke szerint viszont nem volt teljesen tiszta az ügyben: a házaspár egyik cikke után azt írta az ügyvezetőjének, „Ha valaha is el akarod intézni őt... most van itt az ideje”. Az ügyvezető ezt az üzenetet továbbította Baugh-nak, aki végül a kezébe vehette a megvalósítást. A férfi ügyvédei azzal védekeztek, hogy a cég vezetősége, köztük Wenig, nyomást gyakoroltak rájuk, hogy „intézzék el” a házaspárt. Weniget végül nem vádolták meg bűnrészességgel.
A 3 millió dollár a maximálisan kiszabható büntetés volt az ügyben. A megállapodás részeként az eBay köteles három évig független vállalati megfelelési felügyelőt alkalmazni, és fejleszteni megfelelőségi programját.

Aradi Hanga Zsófia

1705580544509.jpeg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

aladzsics wrote on AgnesB73's profile.
Köszönöm szépen a fordítást, hihetetlenül rendes Tőled.
Sany
macskusz12 wrote on Dobrosi Mezei Józsefné's profile.
oké akkor megvagyunk... menj fel a szójátékokra ami neked a legkönnyebben megy és 20 játékot játsz le utána bármihez hozzáférsz...
petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!

Statisztikák

Témák
38,287
Üzenet
4,831,013
Tagok
617,175
Legújabb tagunk
Adriana108
Oldal tetejére