Hírek Élő koporsót ajánlanak a környezetbarát holtaknak

Már Bécsben is elérhető az úgynevezett élő koporsó, amelyet gombafonalak alkotnak, és a temetés után segítenek lebontani a benne lévő testet is, olvasható Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményében.

Azt írták, hogy a gombafonalakból növesztett, hungarocellt idéző koporsó nagyon könnyű, de egy kétszáz kilós testet is elbír. A koporsót egy hét alatt növesztik formára, majd kiszárítják, amivel leállítják a gombafonalak növekedését. Ha a koporsó talajvízzel érintkezik, a gombák újra életre kelnek és segítenek lebontani a benne lévő testet is.

A komposztálás során semlegesítődnek a felszabaduló méreganyagok és regenerálódik a talaj is. A koporsóbélés moha, de külön kérésre lehet vászon is.

A Loop Biotech koporsója teljesen környezetbarát: előállításakor nem termelődik szén-dioxid, ráadásul kiváltja az egyre értékesebb faanyagot is. Egyelőre külföldön készítik, de hamarosan Ausztriából fedeznék az osztrák piac igényeit.


A micélium-koporsó hagyományos és természetközeli temetésekhez egyaránt használható. Utóbbihoz már saját részt különítettek el a Bécsi Központi Temetőben. Ezen a területen csak biokoporsóban lehet temetkezni, tilos bármilyen fém és szintetikus anyag.


Fehér János

1666938364884.png
 
A jó idö ellenére kezdem behordani a lakásba a fagyra érzékeny virágokat, füszereket.
A csipöa paprika évelö, jobb ha a házban áttelel. A disznövényeket is át szoktam ültetni.

Megyek az OBI-hoz földet vásorolni és zsákokat látok amin konyhanövény helyett "Graberde" áll.
Kérdezem az eladót: "kinek a sirjáról való ez a föld, hogy olyan drága? "

7177nt3KX+L._AC_SX679_.jpg

15,95 Euróért egy sirkövet is vásárolhatnék Magyarországon ennél a gyenge forintnál.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Valakinek meg van Gordosné Szabó Anna (szerk.) (2004): Gyógyító pedagógia? Word-be szeretném felolvastatni!
Sziasztok! Friss tag vagyok! Le szerettem volna tölteni egy dokumentumot, de minden villogni kezdett! Mit kellene tennem?
Palotai-Nemes Klaudetta wrote on sofi5's profile.
Kedves Sofi5!Láttam,hogy a pdf változatokat feltöltötted a Színes kérdések és válaszok német nyelvből – B1 szint ből. Megvettem a könyvet, de nincs cd lejátszóm,online pedig nem tatlálom a hanganyagot. Neked online formátumban meg van esetleg? Tudnál segíteni? Előre is köszönöm. Klaudetta
katica69 wrote on Punpido25's profile.
Szia!
Szeretném elkérni tőled a könyvet.
Sokat varrok az unokáimnak a családnak. Magamtól és videókból tanúltam meg. De hiányoznak az egyszerű fortélyok.
Köszönöm előre is.
trueheart wrote on Melitta's profile.
megkérhetlek,hogyha nem tudod tolerálni a tagok véleményét,azt ne egyoldalúan cenzúrázd!? nem diplomatikus,és amúgy mi nem vagyunk elkötelezett radikális szélsőbalosok! (sem) munkából élünk (van olyan) Ti mért nem tudtok főzni,könyveket megvenni,filmeket adni?

Statisztikák

Témák
37,716
Üzenet
4,699,562
Tagok
608,869
Legújabb tagunk
Nikusz90
Oldal tetejére