Élet és tudomány

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
donna írta:
Miért?
Ha valami mögött van tény, azt meg lehet találni. Amúgy nem látom, miért költene a NASA milliárdokat különféle ezzel kapcsolatos kutatásokra, ha már úgyis megvannak :wink: .
Azért, mert nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint az, hogy nincs. A megvan kifejezést kézzelfogható dolgokra használjuk. Óvatosabban úgy fogalmazhatnánk, hogy igen nagy a valószínűsége annak, hogy létezik, hogy az eddig megismert a tudomány által nem magyarázható jelenségek az ufok létezésének és/vagy jelenlétének következményei és/vagy megnyilvánulásai.
 

Leona

Kitiltott (BANned)
http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040924bill.html
( A cikkben Paul Allen alulról a hatodik sorban található!)

allen-gates.jpeg

briefings_gates_allen.jpg
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
"the probability of success is difficult to estimate, but if we never search, the chance of success is zero."
A jelmondat a SETI saját honlapjáról. Ez nem igazán úgy hangzik, mintha UFÓk repkednének körülöttünk. Megjegyzem, amilyen sokan figyelik itt az univerzum háttérzaját... vajon mért nem hallották meg őket?
Megpróbálom számba venni, mi mindent csinál az ember a Földtől kicsit távolabb.

- űrszondák
- űrállomás
- Hubble - és társai
- műholdak
- Sophia - a Nasa sztratoszféra határán repkedő csillagászati laboratóriuma
- az Arizonában épülő óriásteleszkóp, mely állítólag a Hubblenél tízszer jobb képet fog mutatni, és "melléktermékként" szűri a csillagok fényét, ezáltal "láthatóvá teszi" a bolygókat körülöttük.

Ennyi erőfeszítés, és mégsincs tudományosan bizonyítható nyomuk.
Persze, én is láttam az UFO oldalakon a videókat. Némelyikről a Science channel scam filmjében a készítők lelkesen demonstrálták, hogy készült, és hogyan "marketingelték".

Elkezdtem átrágni magamat a "Disclosure project"-en is. Nagyon meggyőző a tanúik listája - de azok a tagok csak mesélnek, és nem igen tudnak kézzelfogható dolgokat felmutatni, mert nagy "cover up" van a világ összes korménya részéről.

És ebben egy USA, Canada, Kuba, Mozambik, Arab emirátus - hogy csak néhányat említsek teljesen egy húron pendül (végre valami!)
Váltottam néhány üzenetet az egyik főfunkcival tőlük, és ő esküszik arra, hogy igazából a katolikusok esküdtek össze a földönkívüli élet elismerése ellen, mert akkor mi lenne a Biblia tanításaival?!
Fogom a fejem, és próbálom eldönteni, merre lépjek tovább.

Pitti, a kis múmiával kapcsolatosan elég kevés forrás van angolul, gyakorlatilag néhány UFO oldal, de még a Disclosure-osok is mereven elzárkóznak tőle.
Ennek a kis múmiának elődje is van, egy wyomingi lelet, ami 1950-ben szőrén szálán eltűnt, pedig tudósok hada szeretné látni és vizsgálni.
A chileiről készültek mindenféle röntgen és ultrahang képek, amik ma már nem láthatóak (lebvették őket), de találtam egy fórumot, melyen elemzik őket.
Állítólag emberi embrió és macskacsontok kombinációjából készült.
A világon mindenütt készülnek ilyen kis szörnyszülöttek. Macskát kombináltak már hallal, és embrió fejét is krokodilbébi testével (természetesen itt az USA-ban egy múzeumban őrzik).
Amiről beszélünk, múmia.
Igen gyorsan lehet mumifikálódni sivatagi körülmények között, de... csontok nem keverednek.

Gondolkodom azon is, hogy írok a NASA-nak, állítólag nem olyan bonyolult ügy rajtuk keresztül kapcsolatba lépni az űthajósokkal, és a legtöbb beérkező levélre válaszolnak (még UFO ügyben is) - mert itten olyan fotók is forognak kézen közön, amin állítólag ők ott alieneket fotóztak. A képen látható alien egy USA űrhajós, csak optikailag torzított egy picit a kép (tweljesen normális módon.
Ja, az üzleti dolog. Valahogy minden oldalon ott van a "how to support us" link. Reklámok futnak rajtuk. Minél olvasottabbak, annál több pénzt hoznak a konyhára. Na itt van az üzlet elásva (persze van ahol még videókat is árulnak meg könyveket).
Mindenesetre mára inkább aludni megyek.
 

FiFike

Állandó Tag
Állandó Tag
Használd hatékonyabban elméd!

A Stanfordi Egyetem kutatói szerint az elménkben rejlő képességeknek csupán 2%-át használjuk ki. Te is szörnyű pocsékolásnak tartod, hogy agyad 98%-át nem használod? Jó hírünk van: az arány javítható.


Létezik egy tudományosan megalapozott, könnyen elsajátítható önfejlesztő módszer, aminek segítségével elménk hatásfoka növelhető. A Silva-féle agykontroll lehetővé teszi, hogy az átlagnál lényegesen nagyobb mértékben használjuk ki adottságainkat, s így sikeresebben oldjuk meg problémáinkat.

A módszer megszületése
A metódust 1944-ben kezdte kifejleszteni a mexikói származású, Texasban élő José Silva. A tízgyermekes férfi célja kezdetben csupán az volt, hogy gyerekeit segítse a tanulásban. Ezt sikerült is elérnie, ám időközben kiderült, hogy a módszerben ennél nagyobb lehetőségek rejlenek. Az elmúlt években számos tudományos kísérlet támasztotta alá a Silva-módszer rendkívüli hatásait.

Mire alkalmas az agykontroll?
- a stressz levezetésére,
- az alvászavar megszüntetésére,
- ébresztôóra nélküli, idôzített ébredésre,
- élénkítôszer nélküli felfrissülésre (például autóvezetéskor),
- a fejfájások 90%-ának és a migrénnek gyógyszer nélküli elmulasztására,
- a minket foglalkoztató kérdések, bölcsebb tudatalattink és az úgynevezett kollektív tudattalan bevonásával történô megválaszolására,
- a memória fejlesztésére,
- gyorsabb és hatékonyabb tanulásra,
- a döntéshozatal megkönnyítésére,
- céljaink elérésére (magunk és szeretteink gyógyulását is beleértve),
- szokásaink (pl. dohányzás, alkoholizálás, túlzott evés, lustaság, rendetlenség) akaraterô és kínlódás nélküli megváltoztatására,
- gyerekeink és felnôtt szeretteink szavak nélküli megsegítésére,
- az intuíció fokozására.

Mi a relaxáció?
A módszer alapvető eszköze a relaxáció avagy lazítás. Ellazult állapotban agyunk alacsonyabb frekvenciájú alfa-hullámokat bocsát ki, ilyenkor pedig fogékonyabb, tanulékonyabb. A lazítás, vagyis az alfába menés technikája könyvből is megtanulható, ám igazán hatékonyan tanfolyamon sajátítható el.

Relaxált állapotban csupa pozitív változás történik testünkben:

- jelentősen javul a szervek oxigénellátottsága,
- kitágulnak az erek, így javul szerveink vérellátása,
- csökken a vér tejsavtartalma és koleszterinszintje,
- megnő a vér endorfinszintje,
- az alfa-hullámok elősegítik sejtjeink regenerációját,
- a relaxáció a stressz egyetlen természetes ellenszere .
 

Athos1

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy 800x900 km-es befagyott tengert találtak a Marson, ami állitólag nyáron ki is olvadhat és tavak jöhetnek létre. Ahol pedig viz van, ott az élet valamely formája is jelen van.
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Athos1 írta:
Egy 800x900 km-es befagyott tengert találtak a Marson, ami állitólag nyáron ki is olvadhat és tavak jöhetnek létre. Ahol pedig viz van, ott az élet valamely formája is jelen van.

Valamiről lemaradtam? Athos, ne riogass!
A fehér "hósipkák" a pólusok környékén szárazjégből vannak (szilárd halmazállapotú széndioxid). Ezt már a két jármű landolása előtt is tudták. Persze ez jó, mert az már szén és oxigén.
Arra, hogy valamikor volt ott víz, bizonyos kőzetek meglétéből következtetnek (pl. hematit). Amire te gondolsz, az egy rég kiszáradt tenger medre. Azt találtak.

Továbbra is úgy néz ki, hogy a Naprendszerben egyetlen másik égitest van, melyen nagy mennyiségben található víz, és ez a Jupiter egyik Holdja, a Titán. Jégbolygónak becézik, és úgy vélekednek, hogy a pár km vastag jégpáncél alatt van folyékony halmazállapotú H2O is. Mert akkor talán lehet ott némi élet. (Szomszédja meg az Európa, ami viszont egyvulkánoktól pöfögő tűzgolyó).

Nem tudom, mennyire tudjátok, hogy itt a földön a legelképesztőbb körülmények között is van élet (ha nem kéne UFO ellenes állásponton lenni, már írtam volna róla :wink: :roll: :lol: ).
Ilyenek a mélybarlangok, melyekben nem fotoszintézisre, hanem ún. kemoszintézisre épül fel egy tápláléklánc pókokig bezárólag, ilyen a tengeralatti vulkánok környékén fakadó "mérges források" környéke. A víz itt forráspont körüli hőmérsékleten egy csomó olyan anyagot tartalmaz, hogy egy fél pohárkától bármelyikünk égnek dobná a tappancsát (arzén- pl).
Teljes tápláléklánc van ott is polipokig és kisebb halakig bezárólag. És ránézésre ezek ugyanazok a fajok, melyek néhány kilométerrel arrébb a tengerben élnek, de mégis örökre el vannak választva egymástól, mert ami az egyiknek élet, a másiknak halál.
Az egyik legérdekesebb azonban valóban a sarkvidéken, a fagypont körüli vízben, a több száz méter vastag jégpáncél alatt meglévő élet...
Egyrészt, mert volt a Földön egy olyan kor, mikor itt is jég alatt volt az akkor még egybefüggő ősóceán - és mégis megvan a fotoszintézisre épülő evolúció nyoma a kőzetekben!
Azokon a felvételeken, amiket a (Titán küldetésre fejlesztett) minitengeralattjáró (vastag jégpáncélon képes átfúrni magát) készített, a polipok, medúzák, halak, mind fehérek. De ott egy teljes tápláléklánc!

Van továbbá egy igencsak elhíresült "Mars meteorit", melynek elemzése kapcsán olyan nanobaktériumok (ásványzabáló kristályféleségek) több százezer éves, megkövesedett "pálcikáit" találták, melyekkel azonos "pálcikák" hibernálva találhatóak a déli sarki jégmintákban.
Ennek kapcsán kezdtek kísáérletezni azza, vajon kibírják-e a bacik az űrutazást?
A kísérletek az űrállomáson folynak, és eddig a elsőként űrbe kitett e-colik már hat éve bírják...
Ennek következménye a "stardust" program is, melynek során egy űrszonda belerepült egy üstökös csóvájába, ott anyagot gyűjtött, és az értékes kapszula visszatérése jövő év elejére várható (berepülést már tavaly megcsinálta). Nagyon érdekes, hogyan és miként oldották meg a részecskék befogását, mivel a csóva anyaga igen ritkás (sokkal ritkább, mint a levegő).

... ennyit eccerre. Nehogy görgetni kelljen :wink:
 

Leona

Kitiltott (BANned)
Az alábbi példa John Maynard Smith könyvéből való, a címe- Kulcskérdések a biológiában
A szerző az angliai Sussexi Egyetem professzora, neves evolúcióbiológiai kutató.
Elegendő idő állt – rendelkezésre?
A Föld több mint ötmilliárd éves, a legkorábbi kövületek pedig több mint hárommilliárd évvel ezelőttről származnak. Vajon elegendő idő –e az evolúció számára, hogy egy olyan összetett szervezetet létrehozzanak, mint az ember?
A kérdés mennyiségi jellegű, tehát mennyiségi jellegű választ kíván.Egy olyan összetett dolog, mint egy élő szervezet teljesen véletlenül gyakorlatilag zéró eséllyel alakul ki.
Vegyünk egy száz aminosavból álló fehérjét, túlságosan valószínűtlen, hogy ez a fehérje véletlenszerűen kialakuljon, akkor még valószínűtlebb, hogy egy élö szervezet létrejöjjön a puszta véletlen folytán…..
Mivel húszféle aminosav létezik, a száz aminosav hosszúságú különféle fehérjék száma 20 100 (húsz a századikon!),ez mérhetetlenül nagy szám!!!!
Ha a Föld felszínét egy méter vastagon fehérjemolekulákkal beborítanánk, és minden fehérjemolekula más lenne mint a többi, valamint a Föld kialakulása óta minden másodpercben egy másik fehérjemolekulává alakulna át , a mai napig eltelt idő akkor is a a lehetséges fehérjeszekvenciák egy apró töredékének kipróbálására lett volna elegendő!!!! :shock:
Igy egy adott fehérjeszekvencia -még ha a lehető legjobb is az adott feladat betöltésére és a természetes szelekció is előnyben részesítette volna ha már kialakult- eredetileg nem alakulhatott ki a puszta véletlen folytán! :shock:
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Leona
Ehhez annyit tennek hozza, hogy a Crick elmelet szerint (Frances Crick aki felfedezte a DNA kettos lancat es a legelismertebb genetikus) a foldi elet nem a foldon fejlodott ki a genetika bizonyitekok szerint. Beteszek egy cikket ide angolul.

Genetic proof that life is extraterrestrial.

Panspermy theory, first suggested by Arrhenius, recently has been supported by several proofs from the field of astronomy, microbiology and molecular biology. Crick (1981) and Hoyle and Wichramasinghe (1979, 1982) offered some hypotheses explaining, how life could reach the Earth after long cosmic journey and safely land on its surface.
Molecular genetics provides some data which prove that life did not evolve on Earth surface from its very beginning. The oldest testimony is the genetic code used by terrestrial organisms. It was claimed, that it is universal and the only one which could arise or it is just a code which was frozen in the moment of arising. It is hard to defend these hypotheses because the terrestrial genetic code is very sophisticated, so it seems that it had but to evolve. Now, we have proofs, that in very small genomes, genetic code has evolved even during the last one or two billion years, then it is not frozen and it is not the only one which can exist. We also know, that there are many dialects of universal code, differing in codon usage, which proves that there are no reason to assume that terrestrial genetic code is the only version suitable for life. If there was a primitive code evolving during the first stages of life, it should have diverged and many different versions arisen. Then the question is: were are other genetic codes?
Molecular clock is a device which enable us to date the divergence of different taxons. Especially, using molecular clock based on ribosomal RNA it is possible to trace the earliest divergence phenomena on Earth. Woese (1987) constructed a universal phylogenetic tree in which three branches represent three urkingdoms. Woese stated: “ the most characteristic of the universal tree is the distinctness that of the primary kingdoms, the large sequence distances that separate one kingdom from another. Distances separating hypothetical divergence point of three urkingdoms and the first stated divergence inside eukaryotic
kingdom equals the time that has elapsed since this first divergence point till now.
Why there are no earlier divergences on branches leading from Universal Ancestor to the three contemporary urkingdoms? Are there any reasons to accept the hypothesis that all branches but three were extinct?
If the Universal Ancestor possessed a very small genome and a very primitive translation system, inaccurate replication functions and a very low level of control mechanisms, then paralelly to its phenotype and genotype evolution, its genetic code evolution should have proceeded. In such a case we should observe different genetic codes in three urkingdomes and many variants of these codes inside the kingdoms.
Let us assume that life developped not on Earth but somewhere in far Univers. If we assume that Crick’s or Hoyle’s theory of spreading of life is correct, then we have to assume that during the spreading of life (its deconcentration) organisms were several times subcloned. Earth was reached by few organisms after successive subcloning or by many organisms but from already rather uniform life reservoir. Organisms which reached Earth already represented future three urkingdoms. This hypothesis explains why we have “universal” genetic code which is not universal, why branches of urkingdoms are half-naked, why eukaryotic organisms are not “younger” than eubacteria or achaebacteria.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
OK Leona,
Akkor aggyuk meg a kegyelem dofest.
1, A Crick kimutatta hogy minden egyes gen tortenete visszavezetheto egy kozos osi gen csoportra. Ha jol emlekszem harom csoport van.
Az embernek kevesebb genje van mit a rizsnek es csak duplaja mint amennyi a gyurusferegnek (az Efinek es a Csocsinek nincs ennyi).

2, A Sumerok azt irjak, hogy az Anunnakiak a sajat genbeultetesukkel javitottak fel a delafrikai eloembert.

3, A torteneszek kozlik hogy a Homo Sapiens egyidoben letezett a Neandervolgyi eloemberrel es kb. 20,000 eve jelent meg.

4, A genetikusok kozlik, hogy a Homo Sapiens genetikailag nem szarmazik a Neandervolgyitol.

5, A Crick talalt 220 gent az emberi DNA lancban ami nem vezetheto vissza a fentebb emlitett osi gencsoportok egyikehez sem tehat "kivulrol" jott.

6, Ha a Donna meg mindig itt van akkor atadhatunk neki 220 db. emberi gent mint kezzelfoghato bizonyitokot a foldonkivuli elet letezesere. :lol:
 

Leona

Kitiltott (BANned)
:D
És tegyük hozzá, nagyon leegyszerűsítve, fehérjeszintézishez fehérje szükséges! (Leírom részletesen is ha kell)!
Vagyis fehérje " magától" mármint fehérje nélkül nem szintetizálódik!!!
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
MARS
Az én értelmezésem szerint találtak egy olyan felszíni képződményt, mely arra utal, hogy a felszín alatt jég lehet. Bizonyíték még nincs, bár hamarosan várható. Konferencia volt – ezért a hírek az interneten – hivatalos publikáció még nem (márciusban várható).
És még sok a “HA”.
A jeget nem találták meg, csak úgy vélik, ott van. (Bizonyításra vár).
Természetesen én se vagyok naprakész, de az információim nem a NASA oldalak áttanulmányozásából jönnek. Bár tény, hogy ezt a Mars dolgot ott ellenőriztem, de mivel az európai műhold felvételeinek elemzőitől jött, ott hallgatnak róla.
Mindig tanulunk valami újat, nem igaz?
Athos, megkövetlek. Legközelebb azért tedd meg azt, hogy egy linket is mellékelsz, ahogy Pitti teszi.

Azon elmélekdünk, hogy honnan jött az élet, nem az evolúción, ugye? Bár minél többet olvasok – látok – hallok az evolúció lefolyásáról, annál inkább van egy olyan érzésem, hogy néha befolyásolva volt. Hogy a sok véletlen mögött volt-e szándékosság, azt nem lehet tudni. Viszont azt is látni kell, hogy a föld felszíni evolúcióval együtt a Naprendszer is változott, bár az változott kevesebbet, maga a fold mint bolygó változott jelentősebben (hűlt, formálódott, nagy fajkihalások voltak vulkáni tevékenység, aszteroidabecsapódások – ésatöbbi miatt). Tehát a környezet is, mely erősen hatott az itteni evolúcióra, és a kettő harmonizál. Tények nélkül minden csak fikció (azért jó néha álmodozni). Meg néha néhány álom valóra is válik.

ÖRDÖG
Pastoral, az ördöggel mi is vigyázunk, csak a mi véleményünk szerint valószínűleg nem ott van ahol a tied szerint.
Szerintem az összes egyház is rég az ördög kezében van – ha mindenképp ilyen síkon akarunk gondolkodni - (nem vallás, egyház!) mert politizálnak, mert anyagiasak… ésatöbbi.
Azt keresd, ami mindettől független. Énszerintem mindez nem a nyugati egyházakban van. A keletieken még lehet elmélkedni.
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
pitti írta:
OK Leona,
Akkor aggyuk meg a kegyelem dofest.
1, A Crick kimutatta hogy minden egyes gen tortenete visszavezetheto egy kozos osi gen csoportra. Ha jol emlekszem harom csoport van.
Az embernek kevesebb genje van mit a rizsnek es csak duplaja mint amennyi a gyurusferegnek (az Efinek es a Csocsinek nincs ennyi).

2, A Sumerok azt irjak, hogy az Anunnakiak a sajat genbeultetesukkel javitottak fel a delafrikai eloembert.

3, A torteneszek kozlik hogy a Homo Sapiens egyidoben letezett a Neandervolgyi eloemberrel es kb. 20,000 eve jelent meg.

4, A genetikusok kozlik, hogy a Homo Sapiens genetikailag nem szarmazik a Neandervolgyitol.

5, A Crick talalt 220 gent az emberi DNA lancban ami nem vezetheto vissza a fentebb emlitett osi gencsoportok egyikehez sem tehat "kivulrol" jott.

6, Ha a Donna meg mindig itt van akkor atadhatunk neki 220 db. emberi gent mint kezzelfoghato bizonyitokot a foldonkivuli elet letezesere. :lol:

Köszönöm, Pitti, hol vannak? Mi a nevük?

Próbáltam többet találni erről az interneten független forrásból, de még nem sikerült. Szerencsére van itt genetikus prof. ismerős, megkérdezem, mit gondol erről a tudomány (pár hét türelmet kérek, megvárom, míg ezt személyesen tehetem meg).
Amit találtam, az egy elmélet arra, honnan jöttek ezek a gének:
http://www.i-sis.org.uk/SenseNonsense.php
Lényeg: a gének nem pusztán öröklődéssel jöttek létre a mai egyedekben. Hosszú távon "kívülálló" érkeztek baktérium és vírustörzsekből. Ők konkrétan kettőszázat emlegetnek. A vírus ugye belép a sejtmagba és saját DNS-ét írja az eredeti helyére.
Ismert továbbá a mutáció, melyet pl. a világűrből érkező sugárzás gyakorol a sejtmagokra (az iversejtek magjaira is). Ezért van az, hogy a genetikai alapú betegségek előfordulása nagyobb ha a szülők kora előrehaladottabb. Tudományos szempontból a zsenialitás is genetikai defekt.
Pitti, én tényleg kedvellek, de még mindig nem vagyok meggyőzve!

Az emberi evolúció nem volt egyenes ági. Ha valakinek kézreesik egy főemlős leszármazási táblázat, látható, hogy előember származott le a gorillával közös őstől, az orangutánal közös őstől és a csimpánzzal közös őstől. Ezutóbbi kettő a neandervölgyi és a homo sapiens, melyek antropológiai bizonyítékok szerint min. egy helyen (Fra. országban) párhuzamosan éltek. Már a nyolcvanas években téma volt a népszerű irodalomban (is) hogy a kettő keveredett és összeolvadt. Én is emlékezetből írom ezeket, és tudom, hogy volt még néhány kihalt változat.
A génállományunk 99%-ban egyezik a csimpánzzal és 80valahány százalékban az orangutánnal (erről már láttam kutatási eredményeket).
Egyre több "köztes" állomásra van csontminta, a legrégebbi, még teljesen közös ős 6.5 millió éves, és ha jól emléxem 2000-ben találták Kenyában.
Sajnos a csontok genetikai vizsgálata a jelen módszereivel nem lehetséges, mert az idő a géneket is "töri". Szóval ezeket a leszármazási vonalakat antropológiai módszerekkel készítik.


Mivel a tudomány mindent igyekszik magyarázni, ezért több hipotézis van az anunnakiak nélkül is.
Való igaz, hogy ez is olyan, mint egy detektívmunka. Itt egy rakás tény, rakd össze, és fejtsd meg.

Először nagyon kedveltem Arthur C. Doyle könyveit. Aztán elkezdett zavarni, hogy a tényeknek mindig csak egy értelmezését vette figyelembe, és tíz másikat figyelmen kívül hagyott. Szóval mi van, ha Sherlock se mindig az igazi tetest kapta el (ezért kellett a végén mindig kiugratni még a nyulat is a bokorból).

Ha mindet megvizsgáljuk, és azok közül választjuk ki a legvalószínűbbet, attól még mindig nem biztos, hogy az Anunakiak csinálták, de legalább mondhatjuk, hogy valószínű.
Még nem tartunk itt. Folytassuk...! Please...
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Leona írta:
Szerintem beszélgetünk valamiről, ami Tőled távol áll. De nem cimborálunk az ördöggel!

Én is találtam szinte ugyanaz
Crick és Orgel nyilván alaposan elgondolkodott azon, hogy vajon hogyan keletkezett Földünkön egykor, mintegy négymilliárd évvel ezelőtt az élet.

Minden jel szerint arra a meggyőződésre jutottak, hogy sehogy. Nem volt itt prebiológiai, kémiai evolúció, meg ilyesmi. E véleményüket világosan megírt közleményükben fejtették ki. Crick írásából szó szerint idézünk:

"Éveken át foglalkoztam ezzel a félelmetes témával Leslie Orgel kollégámmal együtt. Az ötletet - hogy az élet csírái másutt fejlődtek ki, és a világűr ismeretlen tájairól sodródtak a Földre - a svéd Svante Arrhenius fogalmazta meg először. Magam és Orgel úgy gondoljuk, hogy valóban így történt a dolog, de a világunkat benépesítő első mikroorganizmusok egy távoli civilizáció bolygójáról érkeztek meg, hiszen itt volt az úti céljuk. Ezért mi 'irányított pánspermium-elméletnek' nevezzük elméletünket."


Ez az, amivel egyet tudok érteni. Most eltekintek a tények felsorolásától, de szerintem is az "eleve kódolt evolúció" az, ami alátámasztható.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyre több jel utal arra, hogy egykor létezett élet a Marson

2005. febr. 26., 18:50




Az európai Mars-kutatók azért találkoztak Hollandiában, hogy kielemezzék a Mars Express nevű szonda adatait. A kétszázötven kutató háromnegye úgy nyilatkozott: biztos abban, hogy korábban volt élet a bolygón.

Az életre utaló bizonyítékok egyre erősebbek - nyilatkozta a Reutersnek az egyik kutatócsoport vezetője. Vittorio Formisano szerint a szonda nagy mennyiségben talált metánt és formaldehidet a Marson. Ekkora mennyiség csak élő szervezettől származhat - állítja a kutató. A megkérdezett tudósok negyede gondolja azt, hogy jelenleg is van valamilyen bakteriális élet a Vörös Bolygón. Ennek tisztázására további vizsgálatokat határozak el.

A naprendszer égitestei közül a Mars hasonlít leginkább a Földre. A szonda legutóbbi képeiből az derült ki, hogy az egyenlítő környékén egy 900 kilométer hosszú fagyott víztömeg van a felszín alatt. Korábban valószínűleg a felszínen is volt tenger.
 

Leona

Kitiltott (BANned)
Mehrauli-oszlop

Egy igen rejtélyes építmény áll Delhiben az V. század óta. A közel 7 méter magas oszlop 1500 esztendeje áll a heves esőzéseknek a forró napsütésnek kitéve, és egyetlen rozsda foltot nem találhatunk rajta. Találgatásokra ad okot, hogy a korabeli kohászat volt ilyen fejlett vagy a földön kívülről érkezett az anyaga. Tény, hogy az idő vas foga kicsorbult rajta.
 

Leona

Kitiltott (BANned)
http://www.mindentudas.hu/kalman/20041115kalman1.html

"Az előadás elején ígértem, hogy a delhi vasoszlop korrózióállóságának titkáról fellebbentem a fátylat. Alkalmazhatták-e a nanotechnológiát? A vasoszlopban nanoméretes salakszemcsék vannak jelen. Felületét egy többrétegű film borítja. Az oszlop felszínén kialakult foszforfeldúsulás egy tömör, jól tapadó vas-foszfát (FePO4, H3PO4, 4H2O) inhibitor réteg kialakulásához vezetett. A foszfát katalitikus hatására ezt a réteget egy amorf delta-FeOOH réteg borítja, míg a külső réteg vasoxid-hidroxidokat tartalmaz. " :D :D :D
 
Oldal tetejére