Élet a halál után

robitsas

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.Csak egy eszrevetelemet szeretnem itt le irni, ugy hogy nem bantok meg senkit es senki istenet vagy hitet.Ugy tunik a meditalok es a biblia hivok kozul az utobbiak bizonygatjak az igazukat "eroszakosabban".
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.Csak egy eszrevetelemet szeretnem itt le irni, ugy hogy nem bantok meg senkit es senki istenet vagy hitet.Ugy tunik a meditalok es a biblia hivok kozul az utobbiak bizonygatjak az igazukat "eroszakosabban".

Szia Robitsas!

Szerintem inkább csak az utóbbiaknak van logikus okfejtése, az előbbieknek pedig nincs erre válasza.

Bibliahívő pedig itt nincs több, csak én. Miért tartasz erőszakosnak? Én csak kérdezek, a kérdéseimre pedig az a válasz, hogy gondolkodás nélküli, beszűkült, fanatikus vagyok. És még én vagyok az erőszakos is. Kíváncsi vagyok, erre mivel szolgáltam rá?
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizonyítsd, hogy nem!

Ez azért kellett ideírnom, mert azt látom a CH lapjain bóklászva, hogy az, aki nem hisz, követeli a hívőtől, hogy bizonyítsa be, amiben hisz. mintha az követelné, hogy ahelyett, hogy a kérdező járna utána, hogy saját kérdésre megtalálja a választ, a kérdezettet hibáztatja, ha a meggyőzés nem sikerült. Ez nem furrier75-ről szól, hanem mindenkiről, aki állítja, nem hiszi, amit a másik mond, de azért az bizonyítsa, amiben hisz. De mindíg csak a másik bizonyítson!

A következő rész magánvélemény. Kinek nem inge, ne vegye magára.

Félelem van bennünk, hogy az, amiről hangos szóval, harcos dobpergés közepette hirdetjük, hogy nem igaz, talán mégsem szemfényvesztés. Lehet, hogy van benne igazság. Lehet, hogy nekünk nincs igazunk. Legalábbis részben. De hát akkor amit eddíg ordibáltunk azt ki kellene dobnunk, de legalábbis engednünk kellene átalakulni. Hát azt azért már nem! Ezért bizonyítsa be a másik, hogy igaza van. Ha nem bírja, hitet tagadó hitünk erős vára megingatlanul áll. Saját vállunkat büszkén veregetjük. No lám a kis hülye! Ha viszont tud bizonyítékot, ami a mi különbejáratú egonkat is képes személyesen meggyőzni - á ilyen nincs is! - akkor sem kell nyilvánosan hülyét csinálni magunkból.


Sziasztok.Csak egy eszrevetelemet szeretnem itt le irni, ugy hogy nem bantok meg senkit es senki istenet vagy hitet.Ugy tunik a meditalok es a biblia hivok kozul az utobbiak bizonygatjak az igazukat "eroszakosabban".
No ez honnan gyütt?
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
...Bibliahívő pedig itt nincs több, csak én. Miért tartasz erőszakosnak? Én csak kérdezek, a kérdéseimre pedig az a válasz, hogy gondolkodás nélküli, beszűkült, fanatikus vagyok. És még én vagyok az erőszakos is. Kíváncsi vagyok, erre mivel szolgáltam rá?
Ne vedd személyed elleni támadásnak. Nem Te vagy az egyetlen "Bibliahívő" (számomra ez egy elég bizonytalan fogalom, innen az idézőjel). A többi esetleg nem ír annyit vagy nem érvel olyan - számomra nem ellenszenves - tűzzel, mint Te.

Az ellentábor talán nem "erőszakos", ahogy robitsas kifejezi. Ők általában megelégszenek a tagadással, lehülyézéssel és lesajnálással. Ezt hívják civillizáltabb körökben felvilágosultságnak.

Itt most természetesen erősen kisarkítottam a dolgot. Nem csak "Bibliahívő" és Bibliatagadó van. A spektrum tág, sok szín elfér rajta. Mindenki más-más vehemenciaszinten érvel. Bibliahittől függetlenül.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezzel arra szeretnél utalni, hogy a Biblia erkölcsi törvényei a karmát hivatottak javítani? Ha azokat betartja valaki, akkor nem születik le többször, hanem eljut a mennybe?.
Én csak azt mondtam,hogy "többek között",tehát más dolgok is szerepet játszanak abban,hogy a mennybe jussunk.

De azt tudod, ugye, hogy a Biblia azt is tanítja, hogy a törvényt senki sem képes betölteni? Tehát a Biblia szerint a törvény alapján senki sem juthat a mennybe. Még a Tízparancsolat alapján sem.

Gal. 2.16
Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által?.
Legfontosabb dolog tudni,és hinni,hogy Isten létezik,és mert tudjuk,azért tudunk benne hinni!
Azonban életünkben az Ő példája kell hogy vezéreljen.Ha feléje haladunk,ezt életünkkel mutatjuk meg,elsősorban őnmagunknak,és nem a külvilág felé tetszelegve.

Ha elveted a Bibliát, akkor azt hiszel Jézus haláláról, amit akarsz.
De a Biblia szerint Jézust a főpapok ítélték el, bár ez lényegtelen, viszont az, hogy önszántából halt meg, az már lényeges. Ő maga mondta, hogy meg kell halnia bűnökért.
Ők is emberek.Nem??
Miért tehetett mást,ha egyszer elitélték?:confused:

A kérdésem arra szólt, hogy mi értelme volt Jézusnak magára venni a bűneinket, és meghalnia helyettünk.
Nem helyettünk halt meg,mondhatom miattunk,a sok elvetemült ember miatt,akik halálra itélték,és előtte megkinozták.:mad:

, ha nekünk magunknak kell megjavulnunk a bűneinkből.
Itt a lehetőség,a szabad akarat...

, és ha nem sikerül, a végén úgyis ítélet alá kerülünk..
Itt a felelősségvállalás!!!

,Akkor mi értelme volt Jézus kereszthalálának a bűneinkért?..
Nem a bűneink miatt halt meg,hanem az emberek gyarló,és állati viselkedése végett,amiért ezt tették vele.

,És ez szerinted így igazságos?
Isten egyszer csak véget vet a leszületéseknek, és aki még csak félúton van a "jóvá" válás felé, annak berekeszti ezt a lehetőséget, míg mások akár sok-sok leszületést is kaphattak ehhez, és a mennybe juthattak?
Egyesek kaptak mondjuk 100 leszületést, és az alatt elég jóvá váltak, és a mennybe jutottak. Aztán Isten egyszer csak azt mondja, hogy most már elég: de mondjuk én még csak a második leszületésnél tartok. Akkor én ítélet alá kerülök mindazokkal együtt, akik még nincsenek a mennyben. Nekik nem kellett ítéletre menniük mert kaptak elég leszületést, én meg nem.
Ráadásul az ítéletnek semmi értelme, hisz nyilván csakis elmarasztaló lehet, mert ha nem az lenne, már a mennyben lennék. ?
A leszületésről minden lény maga dönt.
Nem hiszem,hogy a számszerűsités lehet mérvadó.Ez olyan,mint amikor egy embernek elég egyszer elmondani valamit,és megteszi,mig a másik,mivel esze ágában sincs megtenni -hát prédikálhatunk neki.Lehet,hogy később ráébred a maga kárán,de ehhez szenvednie kell.Ha ez nem lenne,nem tanulná meg soha a leckét.
Minden akarat kérdése.

,Tehát a hited szerint Isten önkényesen dönt, hogy meddig lehet a mennybe jutni, aztán egyszer csak húz egy határvonalat, és a többi már nem mehet be. Miért?
Az nem számít, ki jutott már be, miket tett, csak az, hogy kinek volt több leszületése?
Nem a sok a több,lehet a kevesebb több!

,Ezt Te komolyan igazságosnak és logikusnak gondolod?
Igen.

,És mi van azokkal, akik ítélet alá kerülnek? Ők mennek a pokolba? És ha a következő leszületésnél már megjavultak volna? Hisz elvileg mindenki megjavulna, ha lenne rá elég ideje.
Az idő véges itt a földön.Ami elkezdődik,egyszer véget ér.

A kérdés az lehet számunkra:Van-e még időnk??

,Lásd be, hogy a két tant nem lehet összeegyeztetni.
Vagy reinkarnáció és nirvána, de akkor ennek se vége se hossza, ahogy a buddhizmus tanítja,
Vagy Jézus áldozata a bűnökért, és feltámadás, és ítélet egy bizonyos időpontban, majd menny vagy kárhozat, ahogy a Biblia tanítja. És nem a leszületések száma számít, hanem a tetteink.
Nem is próbáltam összeegyeztetni semmilyen tant,csak beszélgetni veled!
Most jó volt,köszönöm!kiss
szeretettel:Éva
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Így semmiképp.
Annak ellenére, hogy bizonyos mondatokat egyes körökben szokás a reinkarnáció biblikus alapja implicit igazolásakéne felfogni (pl. "Kinek tartják az emberek az Emberfiát?"...Ezt válaszolták: „Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának." Mt. 16, 13-14)

Szia kedves Fagyis!

Jó itt látni Téged.

Igazad van, vannak olyan körök, akik a fenti igeszakaszt a reinkarnáció igazolásának veszik, de ezek nem keresztény körök.
Olyan körök, amelyek nem ismerik a Biblia tanításait összefüggésében, sem a fenti igeszakasz szövegkörnyezetét. Már többször szóba került más topicokban ez az igeszakasz egyébként a reinkarnáció kapcsán.

De azért most is leírom, ha már szóba került, hátha valaki nem olvasta:
A fenti igeszakasz nem lehet utalás a reinkarnációra, mivel Keresztelő János egyidejűleg élt Jézussal, mindössze hat hónappal született korábban, és nem sokkal a fenti dialógus előtt fejeztette le Heródes. Tehát nem születhetett meg újra Jézusban, hisz Jézus akkor már felnőtt ember volt.
Illés esetében sem beszélhetünk reinkarnációs utalásról, mivel a zsidóság szerint, akiktől a fenti kijelentés elhangzott, Illés nem halt meg. Az Ószövetség szerint élve ragadtatott a mennybe tüzes szekéren, tehát a zsidóság szerint élt, így nem utalhattak arra, hogy újra megszületett Jézusban.
Jeremiás esetében talán rá lehetne fogni, de a másik két személy említése egyértelműen mutatja, hogy a mondat nem utalhat reinkarnációra.
Egyszerűen azt fejezték ki, hogy Jézus Keresztelő János, vagy Illés, vagy Jeremiás lelkületével szolgál és prédikál.
Úgyanúgy, ahogy Elizeus próféta megkapta az Illésben lévő lelkület kettős mértékét, amikor Illést elragadta mellőle a tüzes szekér, és azután Illés lelkületével szolgált.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne vedd személyed elleni támadásnak. Nem Te vagy az egyetlen "Bibliahívő" (számomra ez egy elég bizonytalan fogalom, innen az idézőjel). A többi esetleg nem ír annyit vagy nem érvel olyan - számomra nem ellenszenves - tűzzel, mint Te.

Köszönöm, Kedves FagyisSzent, ez megnyugtatott. Már kezdtem nagyon egyedül érezni itt magam.
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Helók :)

Mégis hogyan lenne elméletileg ez a feltámadás?
Nem ismerem igazán és nem esett szó róla részletesen.
Meghalunk aztán ha érdemesek vagyunk rá feltámadunk? De mikortól halálunk után, hogyan, hol...?
És élünk utána annyit mint Ádám, aki mennyit is élt 900 évet mintha itt olyasmit olvastam volna. Vagyis úgy tudom ő se élt örökké. Azután ha az az időnk is lejár megint megítéltetünk, vagy talán akkor már bármit megtehetünk?
És ez a feltámadás a Földön történne vagy a mennyben (de akkor ha testi valóról van szó, a mennyben is fizikai lények élnek az elmélet szerint?). Ha a Földön lenne ez a paradicsom, akkor előtte minden más elpusztul és minden ember aki nem jut be ide? Amíg ez nem történik meg azok akik haláluk után már mondjuk 6000 éve várnak erre, mert kiérdemelték,, azoknak ez nem igazságtalan, hogy míg egyesek lehet 1-2 évet várnak csak ők sok ezret?
Hogy van ez?

Nem ítélkezem csak kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan működne azok elképzelése vagy hite szerint, akik ezt tartják egy lehetséges végkifejletnek az emberiség "színpadon".
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Éva!

Nekem úgy tűnt, hogy a két tant, a bibilait és a reinkarnációst megpróbálod összeegyeztetni, hisz az elmondásod alapján a hitedben vegyül a kétféle tanítás.
Azt mondod, reinkarnáció van, de ugyanakkor hiszel a mennyben, a pokolban, és az utolsó ítéletben is.
Számomra a kétféle dolog nem összeegyeztethető, de mint írod, Te nem is próbálod egyeztetni, akkor talán jobb, ha Rád hagyom. A kérdéseim csak a két tan vegyítésének a (számomra) logikátlanságaira vonatkozott, de ha számodra ez kristálytiszta, akkor bizonyára én nem értem jól.
Azt látom, hogy néhány helyen nem ugyanarról beszélünk.
Próbálkozok még egy kis értelmezéssel, ha nem bánod:

Én csak azt mondtam,hogy "többek között",tehát más dolgok is szerepet játszanak abban,hogy a mennybe jussunk.

Mi ezek a más dolgok a cselekedeteinken kívül, amik közrejátszanak abban, hogy a mennybe jussunk?
(Mivel Jézus áldozatában nem hiszel.)

Legfontosabb dolog tudni,és hinni,hogy Isten létezik,és mert tudjuk,azért tudunk benne hinni!
Azonban életünkben az Ő példája kell hogy vezéreljen.Ha feléje haladunk,ezt életünkkel mutatjuk meg,elsősorban őnmagunknak,és nem a külvilág felé tetszelegve..

Ez így igaz. De honnan tudod, milyen az Isten, hogy a példáját követhesd? (mivel Te nem a Bibliából ismered)

Ők is emberek.Nem??
Miért tehetett mást,ha egyszer elitélték?:confused:.

Így van, a farizeusok is emberek, épp csak pontosítottam, mert az "emberek" megnevezést nagyon általánosnak éreztem.

Nem helyettünk halt meg,mondhatom miattunk,a sok elvetemült ember miatt,akik halálra itélték,és előtte megkinozták.:mad:

Végül is ezzel azt mondod, hogy Jézus hiába halt meg. Csak úgy halt meg, mint egy közönséges ember, egy mártír, vagy olyasvalaki, aki a kortárs politikai elitnek bökte az orrát.

A Biblia szerint Jézus viszont azt állította, hogy Ő a mi bűneinkért hal meg. Akkor Jézus tévedett?

Nem a bűneink miatt halt meg,hanem az emberek gyarló,és állati viselkedése végett,amiért ezt tették vele.

A bejegyzéseidből, mint ebből is kitűnik, hogy szereted Jézust. Én is szeretem.
Volt idő, amikor én is csak azt gondoltam, amit Te. Szegény, milyen jó ember volt, mindenkin csak segített, betegeket gyógyított, hallottakat támasztott, megetette az éhezőket, tanította az embereket, csupa jót tett, és ilyen gyalázatosan megölték. Nagyon sokat szenvedett, amíg meghalt. Függött kínok között, meztelenül, véresen a kereszten, haldoklott, és közben csúfolták. Átszegezték a kezét, amit a betegekre vetett, és oly sokakat meggyógyított, Ő mégis elhagyatva, gyötrelmek között halt meg. Ez nekem nagyon fájt.
Ahogy a Bibliát olvastam, megtudtam belőle, hogy Jézus azt állította, hogy értem vállalta ezt a halált. Miattam, az én bűneimért halt meg. Én nem értettem ezt. Egyáltalán nem.
Semmit sem tudtam a bűnről, meg a szellemi törvényszerűségekről, a Bibliát sem ismertem, csak annyit tudtam, hogy Jézus azt mondta, értem tette.
Azt gondoltam, nagyon kevesen vannak, akik ilyet megtennének értem. Ennyi szenvedést vállalnának, ilyen halált.
És akkor azt mondtam magamban: Jézus talán tévedett, talán nekem nincs is közöm a halálához, talán tévedés volt ez az egész bűnért való áldozat dolog. 2000 éve történt, hol van az már?
De azt gondoltam: Ha tévedett is, Ő akkor is azt gondolta, hogy értem teszi. Ha nem is volt értelme, Ő mégis miattam ment a keresztre.
Vajon aki ekkora áldozatot hozott értem (még ha tévedésből is), nem érdemel-e meg annyit, hogy elhiggyem-e neki, amit mond?
Hisz még egy olyan embert sem nevezek rögtön hazugnak, aki nem tett értem soha semmit. Ha nem is vagyok biztos az állításában, megtisztelem azzal, hogy megadom az esélyét, talán igaz, amit mond. Akkor nem érdemel-e meg Jézus is ennyi bizalmat?
És akkor azt mondtam: Úr Jézus, én nem értem, mit jelent az, hogy értem haltál meg. Nem értem, mit jelent a bűnért való áldozat. Nem értem, hogy ez hogyan lehetséges. Semmit sem értek. De nagyon nagyra becsülöm, amit értem tettél, még ha nem is tudom felfogni. És mert ekkora áldozatot vállaltál értem, én elhiszem Neked, hogy értem tetted. Nem értek belőle semmit... de elhiszem. Mert ez a minimum, amit cserébe adhatok neked. Hitet.

Így indultam el a hit útján. Jézus szeretete, amit a Golgotán fejezett ki irántam, mélyen szíven ragadott.
És akkor nyilatkozott meg előttem Ő Maga. És megtudtam, hogy él! Hogy a feltámadása is igaz! Tényleg feltámadt! És a fájdalmat bennem felváltotta egy óriási öröm. Jézus él!!! Ezt megtapasztalni a legcsodálatosabb élmény, amit ember átélhet! Ennek az öröme soha nem múlik el.

És elmagyarázott mindent, amit nem értettem, akárcsak az emmausi tanítványoknak. És megértettem mindent, tiszta és világos lett a megváltás előttem. Ma már "tudom, kinek hittem", ahogy Pál apostol is mondta. Már mindent értek.
Jézus meghalt helyettem, elhordozta a bűneim ítéletét, hogy nekem soha ne kelljen ítéletre mennem. Nagy árat fizetett értem. Megváltott, mint az ókori rabszolgákat, hogy szabad lehessek. Nem pénzért, hanem a vérével fizetett értem.
Sem Mohamed, sem Buddha, sem Zarahustra, sem senki nem tette ezt meg értem. Jézus volt az, aki "szeretett engem és önmagát adta érettem".

Ezért én tudom, hogy nincs reinkarnáció. Jézusnak hiszek. Ő elhordozta a bűneim büntetését, tehát nincs értelme karmának és leszületéseknek.

Aki pedig nem fogadja ezt el, aki meditációval, leszületésekkel, vagy vallási gyakorlatokkal akar megszabadulni a bűneitől, az próbálkozzon azzal. Én tudom, hogy ha lehetséges volna ilyen utakon megszabadulni a bűntől, Jézus nem halt volna meg a kereszten. Meg se született volna.
Ő tudta, miért született meg, és miért hal meg. Nem tévedett. A halála szükséges volt mindnyájunkért.

Ján. 3.16
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Nem kellett volna odaadnia, ha magunk is meg tudnánk szabadulni a bűneinktől. De nem tudunk. Milliónyi leszületés során sem tudnánk.
Ez az én hitem. Évám, Te pedig higgy abban, ami neked szimpatikus. kiss
 

praxis949

Állandó Tag
Állandó Tag
Hol is keressem az elhangzottakban a címben lévő "Élet a halál után"-t?
Mert ez már felér egy Bibliaismereti és tolmácsolási diplomamunkával!
Mindemellett köszönöm az üzenetekben megjelenő barátságos hangnemet!
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Helók :)

Mégis hogyan lenne elméletileg ez a feltámadás?
Nem ismerem igazán és nem esett szó róla részletesen.
Meghalunk aztán ha érdemesek vagyunk rá feltámadunk? De mikortól halálunk után, hogyan, hol...?

Szia kedves Anom!

A kérdésed nagyon jó, és mivel én a feltámadásban hiszek a Biblia alapján, megpróbálok rá válaszolni, ugyancsak a Biblia alapján.

A Biblia azt tanítja, hogy mindenki feltámad, ez nem érdem szerint történik. Jelenleg ugyanis a halottak csak "alszanak", Jézus legalábbis így fejezte ki a halál állapotát a Jairus leányával és Lázárral kapcsolatosan is, noha pl. Lázár már négy napja halott volt. Az apostoli levelek is "alvásnak" nevezik a halál állapotát.
A feltámadás gyakorlatilag ebből az állapotból való felébredés lesz. Akkor persze a halottak teste már elporlad, de Isten nem is a régi testet hozza elő, hanem mindenkit egy új testben ébreszt fel, amely már nem romlik, nem öregszik, örök életre alkalmas. Erre is már írtam idézetet korábban. A személyiség ugyanaz marad, az emlékek is megmaradnak, csak a test lesz más, de így is fel fogjuk ismeri egymást, ahogy Jézust is felismerték a tanítványok. Az is lehet, hogy létezik majd a megismerésnek egy különleges formája is, amivel pl. egy anya felismeri a még magzat korában elhunyt gyermekét.

A Biblia szerint a feltámadás több eseményben megy végbe nem egyszerre, de végül mindenki feltámad.

Mikortól a halálunk után? A Biblia nem mondta meg a pontos dátumát a feltámadásnak, de ennek csak az élők számára van jelentősége, a halottak számára nincs. Ők ugyanis nem érzékelik az idő múlását, ahogy alvás közben sem érzékeli az ember. Ezért aki meghal, rögtön utána "bele is csöppen a feltámadásba". Nem érzékeli, hogy idő telt el a halála és a feltámadása között:

Préd. 9.7-8
Mert az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmok nincs többé; mivelhogy emlékezetök elfelejtetett.
Mind szeretetök, mind gyűlöletök, mind gerjedezésök immár elveszett; és többé semmi részök nincs semmi dologban, a mely a nap alatt történik.

Hogy hol lesz a feltámadás? Szerintem itt a földön, de rögtön a mennybe is ragadtatnak a feltámadottak, Isten ítélőszéke elé. Legalábbis a Jelenések könyvéből ez derül ki:

Jel. 20.12-12
És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

(A "pokol" ebben az igeversben az "seol" vagy "hádész" szó fordítása, ami alvilágot, azaz a halottak tartózkodási helyét jelenti, tehát nem tüzes kínzóhelyet vagy ilyesmit.)

És élünk utána annyit mint Ádám, aki mennyit is élt 900 évet mintha itt olyasmit olvastam volna. Vagyis úgy tudom ő se élt örökké. Azután ha az az időnk is lejár megint megítéltetünk, vagy talán akkor már bármit megtehetünk?

Ádám valóban több mint 900 évet élt, de eredetileg örök élete volt. Ezt a bűnbeeséssel veszítette el, amikor elszakadt Istentől, és a teste, és az egész világ ezzel romlásnak indult. De ő még volt annyira jó állapotban, hogy közel 1000 évet tudott abban a testben élni. De ha nem szakadt volna el Istentől, a teste nem indult volna romlásnak, ma is élne, és sose halna meg.

És mielőtt feltenné valaki a kérdést, hogy hogy férnénk el a földön, ha egyetlen élőlény se halna meg, arra csak azt tudom válaszolni, hogy Isten eredetileg úgy teremtette meg az embert és minden élőlényt, hogy azok ne haljanak meg. A halál sosem volt Isten tervében. Ugyanakkor megáldotta az élőlényeket, hogy szaporodjanak és sokasodjanak. Tehát nyilván tisztában volt azzal, hogy sokan lesznek. Én úgy gondolom, bízhatunk annyira Isten mindenhatóságában (aki hat nap alatt meg tudta teremteni ezt az egész világot univerzumostul mindenestül), hogy volt terve a túlszaporulat esetére halál nélkül is.

Tehát visszatérve a feltámadásra, akik örök életre támadnak fel, azok többet nem halnak meg, és nem mennek ítéletre. Tehát az idejük többé sosem jár le.
Lesz azonban egy másik csoportja a feltámadottaknak, akik nem örök életre támadnak fel. Ők az ítélet után a bűneik miatt meghalnak újra, és többé nem támadnak fel soha. Ez a második halál, amelyből többé nincs feltámadás.

Jel. 20.14
A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

Ez szerintem a végleges megsemmisülést jelenti, de tudom, hogy többféle keresztény tanítás létezik ezzel kapcsolatban. A lényeg, hogy jobb ezt elkerülni.

És ez a feltámadás a Földön történne vagy a mennyben (de akkor ha testi valóról van szó, a mennyben is fizikai lények élnek az elmélet szerint?).

A földön történik, hisz a halottak innen támadnak fel. Ahogyan Jézus is itt a földön támadt fel, aztán felment a mennybe. Fizikai, de romolhatatlan testben támadt fel, és abban a fizikai testben van most is a mennyben. Isten Ő Benne látható, mivel Isten Maga láthatatlan, de Jézusban látható emberi testet öltött.
Volt itt vita erről a topicban, de szerintem jelenleg nincs egyetlen feltámadott se a mennyben, mivel Jézuson kívül még senki sem támadt fel. Ha feltámadnak, akkor majd fizikai testben lesznek ott, de az új, romolhatatlan fizikai testben, amilyenben Jézus van.

Ha a Földön lenne ez a paradicsom, akkor előtte minden más elpusztul és minden ember aki nem jut be ide? Amíg ez nem történik meg azok akik haláluk után már mondjuk 6000 éve várnak erre, mert kiérdemelték,, azoknak ez nem igazságtalan, hogy míg egyesek lehet 1-2 évet várnak csak ők sok ezret?
Hogy van ez?.

A Biblia tanítása szerint valóban elpusztul ez a föld tűz által, sőt az egész világ is. Isten új eget és új földet teremt.

2 Pét. 3.12-13
A kik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, a melyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!
De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.

Jel. 21.1
Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala;

Ezen az új világon azonban a menny és a föld nem lesz annyira elválasztva, mint manapság. Tehát bár az emberek ezen az új földön élnek, a menny és a föld között átjárhatóság lesz a Jelenések könyve szerint.

A 6000 éves várakozáshoz pedig lásd az előző részt, aki meghalt, annak a számára nem telik az idő. Azonnal a feltámadásra nyitja fel a szemét, amint lecsukja, akár 6000 éve halt meg, akár egy perce.

Nem ítélkezem csak kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan működne azok elképzelése vagy hite szerint, akik ezt tartják egy lehetséges végkifejletnek az emberiség "színpadon".

A Biblia szerint így működik. Keresztény berkekben vannak eltérések a magyarázatokban, de a nagy lényegben - feltámadás, ítélet, örök élet, örök kárhozat - általában minden felekezet egyetért. Én most az általam preferált magyarázatot mondtam Neked.

Ez a Biblia tanítása a halál utáni életről.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Hol is keressem az elhangzottakban a címben lévő "Élet a halál után"-t?
Mert ez már felér egy Bibliaismereti és tolmácsolási diplomamunkával!
Mindemellett köszönöm az üzenetekben megjelenő barátságos hangnemet!

Kedves Praxis!kiss
Jó az észrevételed.
Itt már egyideje arról folyik a szócsata pró-kontra, hogy ki miben hisz, és nem az élet a halál után. Itt én is szívesebben olvasnék a mégélt, átélt halálról, saját tapasztalatról. Klinikai halál által megélt valós élményekről, és nem a bibliáról. Hiszen annak már van két topikja is.
Legyen nagyon szép, és vidám napod!
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Praxis!kiss
Jó az észrevételed.
Itt már egyideje arról folyik a szócsata pró-kontra, hogy ki miben hisz, és nem az élet a halál után. Itt én is szívesebben olvasnék a mégélt, átélt halálról, saját tapasztalatról. Klinikai halál által megélt valós élményekről, és nem a bibliáról. Hiszen annak már van két topikja is.
Legyen nagyon szép, és vidám napod!
Sok szeretettel Erzsi.kiss


Ha Neked úgy tetszik, kedves Erzsike, akkor hagyatkozz az emberek egymásnak ellentmondó, különféle élményeire, véleményeire, látomásaira. Itt mindenki elmondhatja a maga elképzelését a halál utáni életről, csak a Biblia nem.
Hallgattassuk is el.

További kellemes csevejt!
wave.gif
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Jászladány!
Én a biblia topikban szívesen, örömmel olvasom a biblával kapcsolatos nézeteket, érzéseket. Itt viszont a halál utáni élettel kapcsolatosakat szeretnék olvasni. Saját tapasztalat alapján.
Mint például, mikor az anyai nagymamám haldokolott, valósággal látta, és beszélt is az édesapja szellemével, lelkével. Akkor már tudtuk, hogy közel a vég, menni fog a mennyi hazánkba Istenhez. Akkor, és nem a harsona hangja szavára.
Legyen nagyon szép, és vidám napod, heted!
Sok szeretettel Erzsi.
 

robitsas

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha Neked úgy tetszik, kedves Erzsike, akkor hagyatkozz az emberek egymásnak ellentmondó, különféle élményeire, véleményeire, látomásaira. Itt mindenki elmondhatja a maga elképzelését a halál utáni életről, csak a Biblia nem.
Hallgattassuk is el.

További kellemes csevejt!
wave.gif

A biblia is elmondhatja a velemenyet termeszetesen, de ne ugy hogy ha nem hiszek neki akkor irgumburgum.Vagy magjara kerulok mint anno.
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Az lenne szeretetlenség, ha nem mondanám meg valakinek, hogy tévúton jár, ha szerintem tévúton jár.
Ő ezt vagy elfogadja vagy elveti, az már az ő dolga.
A Bibliát pedig ismerem. Akkor miért mondanám azt, hogy nem ismerem.
Én nem sértegettem senkit. Téged sem. És nem is kötekedtem veled, és nem is piszkálódtam.

Ha tudnád,hányan kopognak be az ajtón,és mondják ugyanezt

Jászi,én úgy gondolom,hogy a helyes utat mindenki maga dönti el.
Nincsenek "tévutak",csak választott sorsok. Nem állt szándékomban nekem sem sértegetni,de azt szomorúan tapasztalom,hogy Te aki fennen hirdeted a jézusi szeretetet,mindenkit ellentmondást nem tűrően kioktatsz,leintesz,stb. Bocsánat,de kicsi vagy Te ahhoz,hogy tudd az "igazságot",főleg hogy meg is értsd mások igazságát.Csak akkor és csakis akkor ismernéd,ha UGYANAZT az utat járnád végig.Te,aki nem érted mások hozzáállását,mások gondolkodását,hogyan érted meg akkor azt a valakit,akit élőben sosem ismertél,sőt az útját sem jártad végig,még csak képletesen sem. Még valami:a szellemvilággal mások is beszélgetnek. Nem nagy "ügy",csak mindenki más nevet ad a kedvencének.

Más:én is ismerem,"betéve tudom" a bibliai szöveget,ezért itt nem azokat szeretném olvasni,hanem személyes,valós,megélt tapasztalatot. Pl.a halál utáni életről. Nem "kőkorszaki szakik" szövegeit,hanem ma elő emberek személyes tapasztalatait. Még akkor is,ha esetleg van bennük némi ellentmondás. Ez még nem jelenti azt,hogy számukra nem valós,amit átéltek. :..:
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Hol is keressem az elhangzottakban a címben lévő "Élet a halál után"-t?
Mert ez már felér egy Bibliaismereti és tolmácsolási diplomamunkával!
Mindemellett köszönöm az üzenetekben megjelenő barátságos hangnemet!
Mi már megszoktuk...
Ahol Jászladány megjelenik ott ez szokott lenni...
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
OFF

Csak egy-két gondolat:
Jézus kereszthalála egyszerű gyilkosság volt...
A reinkarnáció, és a feltámadás összeegyeztethető...
Minden nap az ítélet napja van amíg ítélkezel...
Az utolsó ítélet napja akkor jön el, amikor teljesíted az igét: "Ne ítélkezz", mert az utolsó ítéleted után nem lesz még egy ,és még egy, és még egy...
A valóságról: ha látsz az égen egy szivárványt, azt állítod, ott egy szivárvány, pedig nincs ott semmi...
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
ne mastol vard a bizonyitast ott a sziv csendjeben a baratod tarsasagaban megkaphatod ha van benned eleg szeretet, es kevesebb cinizmus

Cinizmus:

Olyan felfogás, világnézet, magatartás, amely a társadalom vagy annak többsége által elfogadott és követett erkölcsi normákat, eszményeket, szokásokat nem tiszteli.
Szókratész nyomán a jó élet mibenlétére és megvalósításának lehetőségére, mint középponti kérdésre keresték a választ. Jól élni a cinizmus szerint annyit tesz, mint boldogan élni. A boldog élet pedig az önmegvalósításban és a rendíthetetlen lelki nyugalom elérésében áll. E kettő feltétele a lehető legnagyobb mérvű függetlenség, önállóság (autarkia). A külső és/vagy belső tényezőktől való függés s a hozzá társuló kötöttségek ugyanis bilincsbe vernek, sebezhetővé tesznek, akadályozzák az önmegvalósításhoz szükséges egyéni szabadságot.
 

BlueDeer

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha tudnád,hányan kopognak be az ajtón,és mondják ugyanezt

Jászi,én úgy gondolom,hogy a helyes utat mindenki maga dönti el.
Nincsenek "tévutak",csak választott sorsok. Nem állt szándékomban nekem sem sértegetni,de azt szomorúan tapasztalom,hogy Te aki fennen hirdeted a jézusi szeretetet,mindenkit ellentmondást nem tűrően kioktatsz,leintesz,stb. Bocsánat,de kicsi vagy Te ahhoz,hogy tudd az "igazságot",főleg hogy meg is értsd mások igazságát.Csak akkor és csakis akkor ismernéd,ha UGYANAZT az utat járnád végig.Te,aki nem érted mások hozzáállását,mások gondolkodását,hogyan érted meg akkor azt a valakit,akit élőben sosem ismertél,sőt az útját sem jártad végig,még csak képletesen sem. Még valami:a szellemvilággal mások is beszélgetnek. Nem nagy "ügy",csak mindenki más nevet ad a kedvencének.

Más:én is ismerem,"betéve tudom" a bibliai szöveget,ezért itt nem azokat szeretném olvasni,hanem személyes,valós,megélt tapasztalatot. Pl.a halál utáni életről. Nem "kőkorszaki szakik" szövegeit,hanem ma elő emberek személyes tapasztalatait. Még akkor is,ha esetleg van bennük némi ellentmondás. Ez még nem jelenti azt,hogy számukra nem valós,amit átéltek. :..:

Nagyon jo, ott a pont!

Es akkor on-topik: az en tudasom alapjan az elet soha nem szunik meg, aki letezett, mindig letezni fog. Mindenki feladattal jott ide, azokat teljesiti, jokat v. rosszakat (ez utobbi legtobbunknek visszatetszo). Azaz, a halal kb. illuzio, de egy elegge kemeny es szenvedesteljes illuzio. Viszont pl. az angyalok szerint is unnepelni kellene a halalt, nem siratni a halottat, hiszen neki mar jo. Nekunk kell itt tovabb cipelni terheinket, nem annak, aki 'hazament'. A Mennyre (v. Fenyvilagra) mindig igy utalnak.
Nagyon erdekes az is, hogy a haldoklo halala pillanata elott mar mindket vilagot latja: a fizikait es a masikat, amit mi most itt nem igazan. Nem tudom, vallalt-e mar valaki hospice munkat kozuletek, de az tudna meselni ilyesmirol, szerintem.
A tibeti halottaskonyvben is van utalas erre.
Szemelyes jo barataim is meseltek ilyet halottaik haldoklasa korulmenyeirol.
 
Oldal tetejére