Épp hogy kirúgták, máris támad

Orbán újbóli EU-ellenes kirohanása a fő téma a nemzetközi sajtóban. Tovább élezi a helyzetet, miközben dörgölőzik.

A brüsszeli bürokraták egy burokban élnek és teljesen elszakadtak a valóságtól – ezt a mondatot emelte ki elsőként a Die Zeit, amely Orbán Viktor vasárnapi rádióinterjújából idézett. Épp hogy kirúgták az Európai Néppártból, újra támadásba lendült a magyar kormányfő. Nem adja fel a harcot még a pártfegyelem érdekében sem – idézik őt -, mert ezeket a fontos dolgokat a magyar emberek már eldöntötték. A plakát-kérdés ismét foglalkoztatja a nemzetközi médiát, a Die Zeit erre kifejezetten rákérdezett a kormányfő szóvivőjénél, hogy most akkor újra kezdik a kampányháborút? Mire a magyar válasz az volt, hogy a miniszterelnök szavai magukért beszélnek.

Elkerülné a teljes elszigetelődést
A Bloomberg szerint tovább élezi a helyzetet Orbán Viktor az amúgy is egyre feszültebb helyzetben, amikor megint nekiment az uniós intézményeknek. Pedig pár nappal ezelőtt még hajlandónak mutatkozott bocsánatot kérni Manfred Webertől a legbántóbb mondatáért, és ígéretet is tett a Brüsszel-ellenes plakátkampány leállítására, miközben épp csak megúszta, hogy kitegyék a szűrét az Európai Néppártból. A vasárnapi interjújából az derült ki, hogy tántoríthatatlan és megfélemlíthetetlen, és a Bloomberg szerint aligha vet véget a plakátkampánynak. Figyelmeztet arra is a beszámoló, hogy udvarol olasz kollégáinak és a többi, nyugati szövetségesének, hogy elkerülje a teljes elszigetelődést.

Migráció, migráció, migráció...
A brit Daily vasárnapi kiadása, a Sunday Express is arra a következtetésre jut, hogy ígéretével ellentétben újrakezdi a magyar miniszterelnök a Brüsszelt támadó hadjáratot. Nemcsak hosszasan idézi a tegnap elhangzottakat, az unos-untalan ismételt retorikai fordulatait a migrációról, hanem bőven illusztrálja fotókkal, a Juncker-Soros plakátkampány legkülönfélébb megjelenési formáival, villamosmegállóban, telefonfülkében, országút mentén. Sőt egy vitaműsort is csatoltak videón, ahol az uniós képviselők gyakorlatilag összevesznek Orbán félelemkeltő kampányán.

ceu-2-1024x683_fit_380x10000.jpg


CEU

CEU - Bécsben van a szónak becsülete
A Spiegel online arra keresi a választ, hogy vajon ennyi hercehurca után német segítséggel mégiscsak Budapesten maradhat a CEU? A cikk másik kérdése: vajon Orbán betartja a szavát, mindazt, amit Manfred Webernek ígért? Vagy megint eljátssza azt, amit általában szokott, hogy mást tesz, mint amit mond? Nos, az első kérdés tekintetében a cikk szerint is rendezte és teljesítette a CEU azokat a feltételeket, amelyeket a nemrégiben hozott magyar törvényben számára is előírtak. Azonban ezzel együtt a magyar kormány nem hajlandó elismerni a törvényi kötelezettségek teljesítését. Így hát utolsó reményszál a Weber-ajánlotta müncheni egyetemi segítség lenne. A Der Spiegel kérdésére a BMW kommunikációs igazgatója megerősítette, hogy folyamatos pénzügyi tárgyalásban vannak a bajor egyetemmel. Ugyan a bajor kancellária hivatalának címzett Orbán-levél részleteibe nem kívánt belemenni a magyar szóvivői iroda, de nyilvánvaló, hogy a német autógyárak a magyar kormánytól kapott kedvezményeiket nem akarják eljátszani. Ellenben Orbán épp az időhúzásra játszik – véli a Spiegelnek nyilatkozó Enyedi Zsolt CEU-rektorhelyettes, aki közölte, a bécsi campust mindenképpen megnyitják, mert ott legalább van a szónak becsülete, az ország pedig a jogállami normák szerint működik, nem úgy, mint Magyarországon.

"Kizárólag fehér keresztények fogják gyarapítani Magyarországot"
A Stars and Stripes független amerikai katonapolitikai, védelmi folyóirat nem kis meglepetésre a washingtoni magyar nagykövetség március 14-i, a Kongresszusi Könyvtárban tartott Make Families Great Again (Tedd a családokat ismét naggyá) rendezvényét összegzi, amelyen csak meghívottak vehettek részt és az Orbán-féle családvédelmi program bemutatása volt a téma. Novák Katalin dicsekvő twitter-bejegyzése hívta fel az újság figyelmét az eseményre, merthogy az államtitkár szerint a meghívott amerikai kormányzati vendégek és szónokok – mint például a Fehér Ház stratégiai kommunikációs vezetője Mercedes Schlapp, egy fehér házi asszisztens Katy Talento, de említhetnénk Tony Perkinst, Christopher Smiths képviselőt - agyondicsérték a magyar kormány új projektjét. New Jersey republikánus képviselője szerint a magyarok az „utolsó reménység”, és „köszönjük Orbán Viktornak, hogy a családok jó barátja”. S mindezekre a dicséretekre akkor kerül sor, amikor Orbán Viktor súlyos konfliktusba keveredett az Európai Unióval. És azt is megjegyzi, hogy az Obama-kormányzat idején elhidegült viszonyt Trump kormánya új alapokra helyezte, amelynek ezek szerint megvan az eredménye. A cikk beszámol arról is, hogy amerikai jogvédő szervezetek aggodalommal követik a jogállam szétverését Magyarországon. Mary Alice Carter szégyenletesnek nevezte, hogy olyan rendezvényen vettek részt amerikaiak, ahol gyakorlatilag a magyar kormány azt üzente: a népesedési problémákat nem a bevándorlókkal fogják megoldani, hanem kizárólag fehér keresztények fogják gyarapítani Magyarországot.

Csernyánszky Judit lapszemléje
 
Ha valaki csak Novák Katalin twitter bejegyzését olvassa, és nem tudja kik is vannak a képeken, s akik igazán számítanak mit is mondtak, teljesen elalél a büszkeségtől a washingtoni Make Families Great Again Magyar Nagykövetség által a Kongresszusi Könyvtárban rendezett Konferencia kapcsán....
Pedig ha egy picit utána olvasunk kiderül a fajvédők és az abortuszellenesek tapsikoltak csak az Orbán kormány nemzetközi placcra kivitt bűvész mutatványának.... Amerika messze van, a magyar választó nem olvas amerikai lapokat, nem is ismeri az amerikai online hírcsatornákat... Joggal hiheti Novák Katalin, hogy az általa "hatalmas" sikerként elkönyvelt esemény itthon picit tompítja a Néppárti kudarcot...
Pedig csak annyi történt, a világ másik részén is tudják, hol az Orbán kormány helye a nemzetek közt.. A baj, hogy Magyarország is együtt ülhet velük a szégyenpadon...
 
-Orbán tervezi a piszkos választási kampányának a továbbvitelét.
Vannak már újra személyeskedő, konkurens pártokat sértő plakátok Magyarországon?

Még nincsenek, de lesznek...természetesen közpénzen. Csak úgy, mint a márciusban küldött levele (4-5 milliárdért), amivel tele voltak a kukák.
 
Csernyánszky Judit lapszemléje: A Klubrádió már ide is betette a lábát, amivel egyébként nincs semmi baj, hiszen Pulitzer József hitvallása szerint ''A hír szent, a vélemény szabad!""
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

alexinho04 wrote on MEVA72's profile.
Szia! Köszönöm szépen hogy feltöltötted az Agota Kristof: Trilógia könyvet!
GyulusH45 wrote on szeged's profile.
Helló! -egy régi számra : "Ölelj ölelj "c. megtudnád szerezni a stílust pa600-ig-és feltöltenéd ? Üdv :Gyulus
Midi dalok, zenészek!
Kobudera wrote on Boglarka Veres's profile.
Szervusz! Nekem megvan a Jurrasic Parts nevű játék.:)
Szeretetleckék.
Minden bennünk rejlő értelem, elveszíti értelmét, ha nincs mögötte tiszta szándék!
Minden tiszta szándék átlényegül, ha a létezés egyszerűsége, bele szövi a szeretet szálait. Minden szeretet szál összegabalyodhat ha, túl bonyolítjuk!
A szeretet van ... ha, hagyod egyszerűen csak lenni,... egyszerűséggé szelídülni...!!! Keke

Statisztikák

Témák
36,978
Üzenet
4,510,916
Tagok
597,389
Legújabb tagunk
bubijkdnkjd
Oldal tetejére