Így szerezhettek harvardi bizonyítványt teljesen ingyen, otthonról

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Augusztus 10.

Melitta - 2012 Augusztus 10, 04:23
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  276491_194053290658455_2520442_n.jpg
  Teljesen átrajzolhatja a felsőoktatás mai szerkezetét az a kísérlet, amelyben szeptembertől egymillió diák vesz részt világszerte. Az edX nevű internetes platformon két neves amerikai egyetem, a Harvard és a Massachuttes Institute of Technology indít ingyenes online kurzusokat. A programra összesen 60 millió dollárt költenek.


  Az órákat egyelőre bárki tandíjmentesen „látogathatja”, a felületre mindig feltöltik a professzorok előadásait, melyeket otthon akár ti is meghallgathattok. A program honlapja szerint többek között kémiai, matematikai és számítástechnikai témákban képezhetik tovább magukat a hallgatók.

  Az egyes órák tematikáját és a professzorok bemutatkozását már most el lehet olvasni az oldalon. Van olyan kurzus, amelyet egy, de olyan is akad, amelyet három oktató tart. Egy-egy órához videó, online laboratórium és e-tankönyv is jár, a diákok munkáját pedig automatizált rendszer fogja értékelni.

  Az edX mellett egy másik online kurzusokat kínáló program is indul, a Coursera. Hogy hogyan tanulhatsz ingyen a Stanfordon, a Princetonon és más neves amerikai egyetemeken, arról itt olvashatsz bővebben.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Augusztus 10.

Megosztás