Hírek Íme egy kreatív ötlet az emelkedő számlák kifizetésére: adja el a székletét

Egy kanadai férfi azt állítja, hogy ezzel életeket is lehet menteni.

Kreatív megoldást talált számláinak fizetésére egy kanadai férfi, írja a CBC. John Chmiel ugyanis lelkes ürülékdonor, és gyakorta viszi be székletét egy helyi kórházba, ahol pottyantásonként ötven dollárral jutalmazzák meg.

A művelethez külön gyűjtőedényt kapnak a kakadonorok, akiknek hozzájárulása az úgynevezett „székletátültetés” nevű beavatkozás miatt szükséges. Ezt a C. difficile nevű kondícióban szenvedőkön hajtják végre: ez a betegség folyamatos, pokoli hasmenést okoz. Kezeléséhez szükséges az, hogy egészséges székletből származó baktériumokat ültessenek be a beteg bélrendszerébe, ezeket nyerik ki a donorok ürülékéből.

A székletátültetés az orvostudomány egyik fejlődő ága: potenciálisan még számos betegséget is képesek lehetnek kezelni vele a doktorok. Chmiel azt állítja, hogy kevésbé a pénz, inkább az életek megmentése vonzza a székletadományozásban.

A kórház ráadásul folyamatosan keres donorokat, és nem is túl nehéz jelentkezni: az embernek csak 18 és 50 év közöttinek kell lennie, és nem szabad semmilyen súlyos betegségtől szenvednie.

Chmiel még egy előnyét is megemlíti az adományozásnak: „Nagyon jó megtörni a jeget azzal, amikor új emberekkel találkozol, hogy bejelented, hogy kakát adományozol”.

1663931982182.png
 
Nem rossz ötlet.
Már évek óta tervezem, hogy humanitásból csináltatok egy "szerv-donor" igazolványt, de a családom megtiltotta nekem.
A hét végén majd szóba hozom újra, talán "kakadonor-nak" elengednek.
 
Melitta, nagyon jó, hogy felhoztad, valóban életmentő lehet, ha a Clostridium difficile okozta vastagbélgyulladás nem reagál az antibiotikumra, a széklet átültetés lehet a megoldás. Nem olyan gusztustalan, mint amilyennek tűnhet, teljesen "megpucolják", csak a baktériumokat vonják ki belőle, és adják be a betegnek, hogy az segítsen helyreállítani a normál bélflórát, kiszorítva a kórokozót. Azt nem tudom, nálunk jár-e érte pénz, lehet, hogy nem, ahogy a véradásért sem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,738
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére