Ókori történelemmel kapcsolatos könyvek

gyongyic2 témája a 'Irodalom' fórumban , 2013 Augusztus 27.

 1. gyongyic2

  gyongyic2 Állandó Tag

  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

  A canadahun nem fogja engedni, bemutatni, vagy megtalalashoz iranyitast adni olyan tartalmu anyagot ami a copyright altal vedett,
  csak ekkor ha van szukseges legalis engedely van ra.


  Sziasztok.

  Azért indítottam ezt a fórumot, mert nem találtam olyat, ahol csak történelem témájú könyveket osztanak meg. Sok embert érdekel ez a kor, köztük engem is. Mindegy, hogy szépirodalmi, vagy művészettel, történelemmel kapcsolatos írások. Nagyon szeretném, ha minél többen töltenének fel Római Birodalommal, gladiátorokkal, háborúkkal, Görögországgal, spártaiakkal vagy akár görög-római istenségekkel kapcsolatos könyveket.

  Jó időtöltést kívánok mindenkinek :)

  Gyöngyi
   
  Utoljára módosítva: 2013 Augusztus 27
 2. gyongyic2

  gyongyic2 Állandó Tag

  Görög regék
   

  Csatolt fájlok:

 3. gyongyic2

  gyongyic2 Állandó Tag

  Herber Attila:Történelem
   

  Csatolt fájlok:

 4. dbogar

  dbogar Állandó Tag

 5. gyongyic2

  gyongyic2 Állandó Tag

  Boronkay Iván:Római regék és mondák

  .thumbcover.png
   

  Csatolt fájlok:

 6. borzsarkany

  borzsarkany Állandó Tag

 7. Imoran

  Imoran Állandó Tag

  A. Leo Oppenheim: Az ókori Mezopotámia
  Ezt lehetne kérni mégegyszer? ^^
   
 8. tlacika

  tlacika Kitiltott (BANned)

  Középkori India (enciklopédia)

  [​IMG]

  Igaz, hogy angolul van, de nagyon jó anyag ...

   
 9. MurlocQ

  MurlocQ Állandó Tag

  Ráth-Végh István: Az ércmadár (Ez mondjuk sci-fi, de az ókorban játszódik)

  John Petrie: Az írnok (Kb. XVIII. dinasztia [i. e. XIII. sz. kb.] idején bonyolódnak benne a történetek, mert több könyv van belőle. Stílusát tekintve inkább bűnügyi. Meg néha keverve van benne az óegyiptomi név, a hellenizált változatokkal, legalábbis a fülszövegen biztos.)

  Sir Henry Rider Haggard (vagy H. R. Haggard / H. Rider Haggard, bár volt olyan "művelt" kiadó, aki Rydernek írta 'y'-nal) : Cleopatra

  Most így ennyi jutott eszembe...
   
 10. Bulblet

  Bulblet Állandó Tag

  Ezekből biztos találsz kedvedre valót, szerintem mind megtalálod itt fent a CH-n. :)

  Steven Saylor - Róma sub Rosa sorozata
  Colleen McCullough - Róma sorozata
  Robert Graves - Én, Claudius
  Robert Harris - Imperium
  William Dietrich - Hadrianus fala
  Christian Jacq - Az egyiptomi bíró trilógiája
  Christian Jacq - Ramszesz sorozata
  Henryk Sienkiewicz - Quo Vadis
  (hirtelen)
   
 11. bátran77

  bátran77 Állandó Tag

  Hello!
  Az ókori egyiptomról a legjobb könyv Mika Waltari: Szinuhe (Ebook III.-ban található)
   
 12. Yag

  Yag Állandó Tag


  Hali!

  A Scarrow, Simon - Sas sorozatot nem régen kezdtem el korrektúrázni.
  Valamikor készen lesz, így abból is lesz olvasni való.
   
 13. tlacika

  tlacika Kitiltott (BANned)

  A Helikon kiadó A múlt születése sorozata érdekelne ... mármint azok, amiket itt nem lehet megtalálni ...
  Eddig a következőkkel találkoztam digitális formában:
  • A civilizáció hajnala
  • Az első birodalmak
  • A római világ

  Különösen érdekelne:

  Peter Garlake : Afrikai királyságok [1987]

  Előre is köszönöm.
   
 14. jocodoki

  jocodoki Állandó Tag

  Roma első embere sorozat meg egy külön mű Collen McColugh-tol.Sajnos van benne hiba de most nincs időm javitani. A többi jobb lesz de tekintsétek ,hogy a teljes sorozat egyben van.
  Majd folytatom ha lesz időm.
  Ja és mégis ide teszem fel.
   

  Csatolt fájlok:

 15. Arrianus

  Arrianus Állandó Tag

  Parancsolj. Nem saját munka, köszönet annak, aki valahol, valamikor megcsinálta.
   

  Csatolt fájlok:

 16. jocodoki

  jocodoki Állandó Tag

  Valoban ez legyen a zarszo.Aki tud tegyen fel ide konyvet,mert az okor egy fontos resze az emberiseg tortenetenek. Mintahogy irodalma valamint a kesobbi adaptaciok.
  Amint leszek en is toltok fel majd a gepemrol mert ott tarolom a tobbseget mig a tabbletten csak amit epp olvasok. eredetmegjelolessel.
  Neked is boldog bekes karacsonyt. Azt sajnalom,hogy az antik irodalom abbamaradt es a sok konyv ami jo szaz oldalon volt torlodott. Mivel a tema irant van igeny emiatt jo lenne potolni. Persze sok konyvem mashonnan is megvan sot vettem , ajandekba is kaptam, emiatt tobb forrasom is van. udv a kozeli viszontlatasra.
   
  Utoljára módosítva: 2013 December 20
 17. krabat1

  krabat1 Állandó Tag

  Keresem az
  ANTIK IRODALOM CD-t
  Hotfile-on volt fenn, de beszüntették.
  Köszönöm ha valaki megosztja.
   
 18. Yag

  Yag Állandó Tag

  A háború hullámai - Pressfield, Steven

  upload_2013-12-22_19-2-43.png

  Formátum : ePub
  Kiadó : Aquila, Debrecen, 2003
  Terjedelem: 448 oldal ·
  ISBN: 9636791929
  Fordította: dr. Vargáné Csatári Tünde

  Nem saját munka, PDF-ből konvertálva.
  Metadata : Fixed
  Fejezetek : Fixed
  Oldalszámok : cut
  Apróbb hibák lehetnek benne, átolvasással orvosolható.


  Ha a történelem a rendkívüli személyek életrajza, akkor Alkibiadész élete (i. e. 451-404) a nyugati civilizációk krónikájának egyik kihagyhatatlan fejezete. Periklész rokonaként, Szókratész pártfogoltjaként Alkibiadész korának elismerten a legragyogóbb, legkarizmatikusabb személyisége volt. Plutarkhosz, Platón és Thuküdidész írásai által halhatatlanná vált. Mint ahogy Akhilleusz büszkesége befolyásolta a trójai háború menetét, ugyanúgy meghatározta Alkibiadész akarata és nagyravágyása a peloponnészoszi háború sorsát - azét a huszonhét éven át tartó polgárháborúét, mely az athéni birodalom, valamint Spárta és a peloponnészoszi szövetség között játszódott le.
  Alkibiadész mint a szárazföldi hadak és a hajóhad parancsnoka soha nem szenvedett vereséget. Athén és kedvelt fiának sorsa elválaszthatatlanul összefonódott. A város és az ember egymás tükörképei voltak mind vakmerőségben, mind nagyravágyásban, mind pedig sebezhetőségben. Együtt győzelemről győzelemre szárnyaltak. Ha elváltak útjaik, a férfi az ellenségeit segítette dicsőségre.
  A kortársaira gyakorolt hatásáról Arisztophanész azt írja, hogy Athén "szereti és gyűlöli, és nem tud meglenni nélküle". Hírnevük és bukásuk egymástól elszakíthatatlan volt.
  A háború hullámai lélegzetelállító vallomás Alkibiadész hajóhadának egyik halálra ítélt kapitánya szájából. Kiváló történelmi regény, több szemszögből, hús-vér emberek nézőpontjából láttatja a görög történelem súlyponti konfliktusait.
   

  Csatolt fájlok:

 19. Yag

  Yag Állandó Tag

  A Tűz Kapui - Pressfield, Steven

  upload_2013-12-22_19-8-55.png

  Formátum: ePub
  Kiadó : Aquila, Budapest, 2007
  Terjedelem: 320 oldal
  ISBN: 9789636796662
  Fordította: Csatáry Tünde

  Nem saját munka, PDF-ből konvertálva.
  Fejezetek: Fixed
  Metadata: Fixed
  Kissebb hibák lehetnek benne, átolvasással orvosolható ...


  "Itt fekszünk. Vándor, vidd hírül a spártaiaknak: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza."

  Ez a halhatatlan epigramma egy dísztelen kőbe vésve mintegy kétezer-ötszáz éve hirdeti Thermopülainál a perzsákkal vívott csatában elesett hősök emlékét. A tűz kapui ugyanezeknek a hősöknek az életét és önfeláldozását tárja elénk most, a 21. század küszöbén. A hallatlanul izgalmas regény nemcsak az elképesztően véres összecsapást mutatja be, hanem a spártai ifjak nevelését, Lakedaimón népének jellemét, halálmegvető bátorságát, példás bajtársiasságát, legendás hazaszeretetét, sőt a hétköznapjait is. Steven Pressfield kegyeteln lélektani őszinteséggel, a valóság, a tudható tények brutális tiszteletével, és ritka írói leleménnyel kalauzol el a rég letűnt világba, melynek hősei az olvasás során szinte személyes ismerőseinkké válnak.

  "A mészárlás felülmúlt minden elképzelést, az elme ezt már nem volt képes feldolgozni. Láttam Olümpeiuszt, amint visszafelé haladva vagdalkozik. Nem a földön jár, hanem az ellenség testén, a sebesültek, és halottak alkotta szőnyegen. Oldalán fegyvernöke törtetett, úgy mártotta lándzsája hegyét a még ki nem múlt ellenséges harcosok hasába, miként ladikos meríti a hosszú tolórudat a vízbe..."

  "A tűz kapui című regényben Steven Pressfield sziporkázva kelti életre a thermopülai csatát. Elolvasván a könyvet úgy érezzük, mintha mi is a spártaiak oldalán harcoltunk volna."
  (Pat Conroy)
   

  Csatolt fájlok:

 20. Yag

  Yag Állandó Tag

  Graves, Robert - Én, Claudius (ePub)

  upload_2013-12-22_19-17-16.png

  A római császárkori történetírók munkái rendkívül gazdag forrásanyagot mentettek át korunk számára. Graves, a világhírű szerző erre az anyagra, de különösen Suetonius könyvére támaszkodva írta meg e rendkívül érdekes és sok esetben még párbeszédeiben is történelmi hitelességű művet. Az Én, Claudius önéletrajzi formában írott mű, amelyben Graves Claudiusszal mondatja el élete első öt évtizedének történetét. Ez az ötven esztendő felöleli Augustus, Tiberius és Caligula, az első római császárok uralkodásának időszakát, és egészen addig tart, amíg a Caligula megöletését követő zűrzavarban Claudiust váratlanul császárrá kiáltják ki. Az izgalmakban, rejtélyekben bővelkedő történet élénk színekkel kelti életre a császári udvar fülledt, intrikákkal, szörnyű bűnökkel teli életét a római imperium leghíresebb időszakában.

  Graves, Robert - Claudius, Az Isten (ePub)

  upload_2013-12-22_19-16-53.png

  A római császárkori történetírók munkái rendkívül gazdag forrásanyagot mentettek át korunk számára. Graves, a világhírű szerző erre az anyagra, de különösen Suetonius könyvére támaszkodva írta meg e rendkívül érdekes és sok esetben még párbeszédeiben is történelmi hitelessségű művet. Az „Én,Claudius” önéletrajzi formában írott mű, amelyben Graves Claudiusszal mondatja élete első öt évtizedének történetét. A „Claudius, az Isten” folytatása az említett műnek, és császári méltóságának éveiben ábrázolja hősét. Az izgalmakban, rejtélyekben bővelkedő történet élénk színekben kelti életre a császári udvar fülledt, intrikákkal, szörnyű bűnökkel teli életét a római impérium leghíresebb időszakában.

  Nem saját munka köszönet a megosztásért.
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás