Óránként 47 345-ször villámlott Kanadában a hőség és a tűzvész miatt

A Kanadában tomboló hőség és tűzvész együtt füstviharfelhőt hozott létre, amiben 15 óra leforgása alatt 710 177 villámcsapást számoltak össze.

Napok óta rendkívüli hőség tombol Kanadában. Az időjárásnak eddig száznál is több halálos áldozata van, emellett pedig tűzvész is tombolt az országban. Ez utóbbi jelenség a meteorológusok figyelmét is felkeltette.

Az IFLScience beszámolója szerint ennek oka az, hogy a hőség és a tűzvész együtt egyfajta viharfelhőt, egész pontosan füstviharfelhőt (Cumulonimbus flammagenitus) eredményeznek. Ez nem annyira jó hír, mint elsőre gondolná az ember, a felhőben ugyanis rendkívül intenzív a villámlás, ami tovább ronthat a helyzeten – vagyis egy száraz fába becsapva további tüzeket gyújthat.

Chris Vagasky meteorológus a jelenség kapcsán arról írt a Twitteren, hogy az észak-amerikai villámfigyelő hálózat a Kanada nyugati részén található Brit Kolumbia, valamint Alberta felett június 30-a délután és július 1-je kora reggel között, vagyis mindösszesen 15 óra leforgása alatt 710 177 villámcsapást számolt össze.
Ezek közül 112 803 volt, ami elérte a felszínt, 597 314 pedig magában a felhőben ment végbe.


villam.jpg
 
nekem elég volt 1 villámcsapás is a ház melletti villanypóznába. minden óvintézkedés ellenére (főbiztosíték a villanyórában, a kiegyenlító dobozban, a biztosíték a házon belül, a szünetmentes táp, a túlfesz védős hosszabbító sem tudta megakadályozni, hogy az EMP eljusson a nyáklapokig) a PC, a router és a kazán szét is égett belül. jó napja volt a biztosítónak...
 
Igaz nem Kanadai a kép amit felteszek de, ez is mutatja a természet erejét és az iszonyatos kárt amit okozott. Walzporheim városka
1626844867237.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Melitta wrote on Kata1002's profile.
Teljes jogu tag vagy a 20 hozzaszolas utan.
Remélem frissül 1 óra múlva!
Szoboszlai Béla wrote on bejelentkezés's profile.
Heló! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetek rendes tag?
sancsa wrote on Ajuda67's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaid, kedvencem az Ősi fajok.

Statisztikák

Témák
36,874
Üzenet
4,491,218
Tagok
596,016
Legújabb tagunk
Lavass
Oldal tetejére