Óránként 47 345-ször villámlott Kanadában a hőség és a tűzvész miatt

A Kanadában tomboló hőség és tűzvész együtt füstviharfelhőt hozott létre, amiben 15 óra leforgása alatt 710 177 villámcsapást számoltak össze.

Napok óta rendkívüli hőség tombol Kanadában. Az időjárásnak eddig száznál is több halálos áldozata van, emellett pedig tűzvész is tombolt az országban. Ez utóbbi jelenség a meteorológusok figyelmét is felkeltette.

Az IFLScience beszámolója szerint ennek oka az, hogy a hőség és a tűzvész együtt egyfajta viharfelhőt, egész pontosan füstviharfelhőt (Cumulonimbus flammagenitus) eredményeznek. Ez nem annyira jó hír, mint elsőre gondolná az ember, a felhőben ugyanis rendkívül intenzív a villámlás, ami tovább ronthat a helyzeten – vagyis egy száraz fába becsapva további tüzeket gyújthat.

Chris Vagasky meteorológus a jelenség kapcsán arról írt a Twitteren, hogy az észak-amerikai villámfigyelő hálózat a Kanada nyugati részén található Brit Kolumbia, valamint Alberta felett június 30-a délután és július 1-je kora reggel között, vagyis mindösszesen 15 óra leforgása alatt 710 177 villámcsapást számolt össze.
Ezek közül 112 803 volt, ami elérte a felszínt, 597 314 pedig magában a felhőben ment végbe.


villam.jpg
 
nekem elég volt 1 villámcsapás is a ház melletti villanypóznába. minden óvintézkedés ellenére (főbiztosíték a villanyórában, a kiegyenlító dobozban, a biztosíték a házon belül, a szünetmentes táp, a túlfesz védős hosszabbító sem tudta megakadályozni, hogy az EMP eljusson a nyáklapokig) a PC, a router és a kazán szét is égett belül. jó napja volt a biztosítónak...
 
Igaz nem Kanadai a kép amit felteszek de, ez is mutatja a természet erejét és az iszonyatos kárt amit okozott. Walzporheim városka
1626844867237.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Tudnátok segíteni? 7.osztály Gondolkodni jó tankönyv megoldások keresem Köszönöm előre is a segítséget. Felmérő megoldásokat találtam, tlk kellene
Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .

Statisztikák

Témák
36,989
Üzenet
4,513,903
Tagok
597,569
Legújabb tagunk
Melinda Galati
Oldal tetejére