Óvodába kidolgozott témahetek, projekttervek, foglalkozás tervek, évestervek.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Csip-csup

Állandó Tag
Állandó Tag
Jázminnak üzenem: a pedagógusok önértékelésével és tanfelügyeletével kapcsolatos törvényeket már évek óta ismerni kell.(nézz utána, ha eddig a nev. közösség nem foglalkozott vele) Az önértékelési kézikönyvben le van írva a pedagógusra vonatkozó elvárás is, többek között: pedagógiai munkáját az intézmény programjának megfelelően hosszabb-rövidebb időszakokra tagolva (pl.: éves ütemterv), tanulási-tanítási egységekre (pl.: tematikus terv, projektterv) és tevékenységekre (pl. játék - és munkatevékenység) bontva tervezi meg.
Dokumentumelemzésnél a csoportnapló vezetésénél kérdés pl: Hogyan követi a csoportnapló a nevelési, tanulási /tevékenység/ terv (projekt-terv), tematikus terv, nevelés, tevékenyég/projekt (foglalkozás) éves tervezését? Ezeket a helyszínen megtekintésre el is kérheti tanfelügyeleti ellenőrzés során a szakértő.
Interjú kérdés pl: Milyen módszerekkel, milyen szempontok figyelembevételével végzi a hosszú és rövid távú tervezést? Hogyan, milyen esetekben korrigálja a terveket?
Ha megengeded,hogy segítsek: javaslom tanulmányozd az önértékelési és tanfelügyeleti kézikönyveket.
 

ZöldiBrigi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Óvó nénik!

Az én nyári házi feladatom a mérés kidolgozása. Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy Ti mivel méritek a gyerekeket óvodába kerüléskor, 5 éves korban és iskola előtt?
Mi eddig csak a 6 éveseknél mértünk a rövidített DIFER teszttel, a logopédus pedig dyslexia felmérést készített.
Köszönöm a segítséget! Brigi
 
Sziasztok! Gyes-ről visszatérő vagyok. Szeretném ha segítenétek a tervezésben, osztatlan nagycsoportot kapok. Ha nem gond egy komplett éves tervet örömmel fogadnék Előre is köszönöm a jó akaratú kollégáknak!!!
 
Kedves óvodapedagógus kollégák!
A gyerekek méréséhez kérnék segítséget tőletek. Milyen megfigyelési szempontokat állítottatok össze? A megfigyelés eredményeit milyen formában dokumentáljátok? A "Megfigyelési napló" mellett milyen módon vezetitek a fejlődési naplót?
Köszönettel vennék egy kész megfigyelési szempontsort vegyes életkorú csoportra.
Tenger 15
 

Hajnal83

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! SOS, fontos lenne nagyon!!!
Nagyon nagy szükségem lenne egy Pappne Gazdag Zsuzsanna féle mozgás tervezetre! Akinek lenne legyszi küldjön egyet! Azt hallottam h nagyon jó de nem tudom hogy kell tervezetet írni ebből a más fajta mozgasbol! Csak megnézném... Ezer köszönet!
 

Szilla3

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Óvodapedagógus hallgató vagyok. 'Testünk' projekthez kapcsolódóan tudnátok nekem meséket és verseket ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget!!

Bajzáth Mária - Itt vagyok, ragyogok! könyvéből

Ezzel látok, ezzel is
ezzel hallok, ezzel is,
ezzel érzek illatot,
ezzel mindent bekapok,
mindent el is mondhatok,
ezzel fogok,
ezzel járok,
boldoggá csak
ezzel válok.

Mi mutogatni szoktuk. :)

Másik, már nem tudom, honnan:

Itt a szemem, itt a szám,
ez meg itt az orrocskám.
Jobbra balra két karom,
forgatom, ha akarom.
Két lábamon megállok,
ha akarok, ugrálok.
 

vaczila

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok :) Márton naphoz, libához kapcsolódóan kellene testnevelést tartanom nagycsoportosoknak, de eddig sajnos nem sok ötletet találtam. Tudnátok nekem ajánlani ehhez kapcsolódóan mozgást, játékot?
Előre is köszönöm a segítségetek! :)
Járás libasorban, libás mondókára. Pl: Nincs szebb madár mint a lúd, 100 liba 1 sorban...
Lúdtalp megelőző lábtorna. (Meg lehet beszélni, mi is az a lúdtalp)
Gimnasztika pl: nyújtogatják a libák a nyakukat, csapkodnak a szárnyaikkal, totyognak, előrehajolnak (vízbe dugják a fejüket), úsznak, stb...
Hangutánzás: gágogás, sziszegés
Játék: Gyertek haza ludaim, róka kergeti a libákat, stb..
 

Liyah22x

Új tag
Sziasztok :)) Kezdő pedagógus vagyok, kiscsoportom van, a heti témánk az emberi test, és ehhez ugyebár hozzátartoznak az érzékszervek is. Milyen foglalkozást készíthetnék a gyerekeknek az érzékszervekkel kapcsolatban? Vannak már ötleteim, de ha nektek is eszetekbe jut valami, azt nagyon megköszönném. :)
 

Nagyika48

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Játék tevékenység tervezetre lenne szükségem 5-7 éves korosztályra. Nem találok mintát, hogyan kellene ezt megírni. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!
 

kisvirag1977

Új tag
Sziasztok! 1 éves hallgató vagyok. Tudna valaki segíteni? Testnevelés tervezetekre lenne szükségem gimnasztikából. Kiscsoportnak, középső csoportnak és nagycsoportnak is. Kéziszerrel és kéziszer nélkül. Előre is köszönöm.
 

vaczila

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok :)) Kezdő pedagógus vagyok, kiscsoportom van, a heti témánk az emberi test, és ehhez ugyebár hozzátartoznak az érzékszervek is. Milyen foglalkozást készíthetnék a gyerekeknek az érzékszervekkel kapcsolatban? Vannak már ötleteim, de ha nektek is eszetekbe jut valami, azt nagyon megköszönném. :)
Olyan játékokat játsszatok, amelyekben valamelyik érzékszervét használja a gyerek. Aztán játék közben máris lehet beszélgetni arról, hogy melyik érzékszervet használjuk hozzá, mit lehet azzal csinálni. Pl: kindertojásokba tenni valami zörgőset, 2-2 egyformát. (rizs, bors, kockacukor, stb.) Hallás alapján keresse meg a párokat. Vagy szagoltatni jellegzetes illatú dolgokat (narancs, citrom, szappan, virág, kölni, ecet, stb...) Azt is meg lehet beszélni, hogy melyik kellemes az orrunknak, melyik nem (illat - szag). Lehet tapintatni bekötött szemmel anyag darabokat, keresse a párokat. (bőrérzékelés). Vagy ízleltetni dolgokat. Ilyesmikre gondolok. Ha már minden érzékszervről volt szó, megbeszélhetik hogy mi minden van a fejünkön. Mutassák meg magukon is. Lehet olyat is játszani, hogy pillangó vagy madár hova, melyik részére száll a gyereknek. Nevezze meg. Tollal megsimogatni adott testrészt. Hol érzi a simit? stb...
 
Szeretnék segítséget kérni,szükségem lenne egy óvodai csoportra vonatkozó egészségterv projekttervre. (Tervezés,probléma feltárás,probléma kezelés).(3-5 napra).
 
Utoljára módosítva:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére