Óvodai élet 2o12

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

vizike

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy kisfiú jelzőlámpa szeretne lenni farsangon. Nincs valami ötletetek?


A jelzőlámpa színeit lehet egy akkora kartondobozra rajzolni (festeni, ragasztani), amibe a gyerek felsőteste belefér, a kezeit kétoldalt kidugja, hogy mozogni tudjon. Egy fekete nadrág és sapka. Én így képzelem el. Remélem valamit segítettem. : )
 

gyon

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !
A netten találtam egy játékot farsangra, Megy a kocsi, megy a szekér homokért, homokért. Tudom a szövegét, dallamát, de nem tudom hogy kell játszani.Ha valaki tudja megkérem írja meg.
Köszönöm, Gyon
 

vaczila

Állandó Tag
Állandó Tag
Vizuális nevelés-Öltözködés-nagycsoport-Nem lenne esetleg ötlete valakinek? Köszi


Valamilyen előre kivágott ruhadarab formán mozaik ragasztás? Vagy sapka, sál díszítőmunka? Vagy sál formán írás előkészítésként egyenes, kör, hullám, cikk cakk stb vonalak folytatása?
 

evicske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretettel üdvözlök minden kedves pedagógus kollégát, és örömteli, hasznos időtöltést kívánok a gyerekek körében. Nem tudom, jó helyen érdeklődök-e?
A romániai óvodapedagógusoktól kérdezném, hogy ti milyen konkrétumokat tudtok a 0 osztállyal kapcsolatosan? Hogyan valósítható meg falvakon, ahol az iskolában már összevont osztályok vannak? Hány gyerekkel indulhat (min, max), ki taníthat? Nekünk azt mondták, hogy óvónő is, ha kettős képesítése van. És a tanítónak nem kell kettős képesítés?! Kötelező módon az iskolában kell működnie? Az összevont osztályok mellett mennyire tudja felkészíteni egy tanító a gyereket az iskolai életre?
Még rengeteg kérdés születik meg bennünk, nap, mint nap, de sajnos választ nem találtunk még rájuk. Sajnos, a mai értelmezés szerint az óvódapedagógusokra van a legkevésbé szükség, az igazgatók úgy próbálják megoldani a kényszerhelyzetet, hogy mentik az iskolát, hagyják az óvodát.
Szia!
Én városon lakom,nem tudom, hogy máshol hogy történik, a 0 osztály megvalósitása, de nálunk, most történtek az összevonások. A napközinket iskolához csatolták, a 0 osztály az iskolához fog kerülni, és dupkaképesitésű óvónő is taníthatja. 25-ös létszámmal indulnak ezek az osztályok.Tanítónak nem kell dupla képesités mivel ő már alapból tanitó.Nekünk azt mondták, hogy 0 osztálytól IV osztályig ugyanaz a pedagógus fogja tanitani a gyerekeket. Sajnos fenn áll az a veszély, hogy , sok óvodapedagógus lesz munkanélküli a jövő tanévtől.:(
 

Hildo

Állandó Tag
Állandó Tag
Előre megrajzolt gyermek testeket szétosztasz, és különböző ruhadarabokat előre megrajzolsz és azt kell akár mozaikszerűen beragasztgatni, akár befesteni, kivágni és ezzel "öltöztetheti" fel az előre kivágott testet.(Akár ő maga is kivághatja a ruhadarabokat, nagycsoportban már elég ügyesek). Lehetnek nyári, őszi, téli ruhadarabok, és itt legalább meg is tudjátok beszélni, hogy mikor hogy öltözködünk és miért. Nagyon élvezik ezt a feladatot.
 

aaniko78

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én nem vagyok óvónő, de tavaly nőnapon a munkahelyemen az ovisok olyan táncot adtak elő, hogy széles selyem szalaggal, sállal (nem tudom melyik írja le jobban) végeztek mozdulatokat és említettem most a lányom óvónénijének, de pontosan nem tudtam már visszaidézni, ezért azt szertném kérni, hogy ha lenne valakinek ilyen videófelvétele ossza már meg velem, hogy megmutassam az óvónéninek.
köszi
 

gemarti

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudnátok esetleg feltölteni azt a CD-t, amin rajta van a Megy a kocsi, megy a szekér homokért című dal is? Nagyon szeretném használni! Mi ez a CD?
Előre is köszi.
 

meseház

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nem tudna valaki feltölteni egy évszak-naptárt, vagy esetleg lenne valakinek valami könnyen és olcsón kivitelezhető ötlete? Köszönöm!
 

noémi30

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Kislányom lovagolni jár. Ott is rendeznek farsangi bált. A lovasnak és a lónak olyan jelmezt kell kitalálni, ami kapcsolatban van egymással.Szeretnék segítséget kérni tőletek, ha van ötletetek osszátok meg velem. Előre is köszönöm a segítséget! Noémi
 

Napsugár19

Állandó Tag
Állandó Tag
Papp Rita: Jobb bal előre hátra

Sziasztok :)
Nincs meg valakinek Papp Rita: jobb bal, előre hátra cimű száma? Nagyon megköszönném.
 

kotkodács

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Olyan ötletekre lenne szükségem, amit farsagon játszhatnánk közösen a szűlőkkel.
Tervezem az anyagdarabok szétszorását és párokat kell összegyüjteni, zenére. A Wc papírral való befedést. A János bácsi azt mondta emeld fel a lábodat. Szívesen vennék még ötleteket.

Mi a Csillag Maris tudom a nevedet című dalra készítettünk koreógráfiát, ha valaki szeretné szívesen felteszem.
 

Hildo

Állandó Tag
Állandó Tag
Játék ötletek szülőkkel

Mi a farsangon
-székfoglalót szoktunk játszani amíg szól a zene addig körbe-körbe mennek amikor leáll a zene akkor mindenki leül de mindig kevesebb a szék. Akinek nem jutott szék az kiesik, és szurkolhat a többieknek.
- tejszínhab nyaló verseny, tányérra egyforma adagot nyomsz ki, és van 1,2,3 helyezett.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére