Óvodai és Iskolai Szociális Segítő

manoka10

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Óvodai és Iskolai Szociális Segítő vagyok. Szeretném ha itt megosztanánk tapasztalatainkat.
Kit hogyan fogadtak az iskolákban és óvodákban. Milyen foglalkozásokat, prevenciós előadásokat tartott már, és milyen témában.
 

manoka10

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Melyik országban látsz el feladatot, és milyen térségben? A térség SWOT analízise milyen prevenciót kíván?
Szia!
Én Magyarországon látom el a feladatot. Azon belül is Szabolcs-Szatmátár-Bereg megyében. Ebben a körzetben nagyon hátrányos helyzetű, szegény körülmények között élő gyerek vannak. A szülők is a legtöbb településen aluliskolázottak. Az óvodákban főként az iskolába készülő gyerekekkel foglalkozok, több kinyomtatott feladatlapot viszek nekik, kézműves foglalkozásokat tartok.
Az iskolában egyéni és csoportos beszélgetéseket, prevenciós előadásokat tartok mint például drog, alkohol, cigaretta, kiközösítés stb. De foglalkozom az alsó osztályos SNI-s gyerekekkel is. Velük a számolást és az írást gyakorlom.
Sajnos, ahhol én dolgozom az anyagiak is befolyásolják azt, hogy tudok e feladatlapot vinni a gyerekeknek, vagy kézműves foglalkozásra eszközöket.
A nyomtatónk nem jó, a lep top amit kaptam a munkához nagyon lassú stb..
Kértem már segítséget, cégeknek írtam levelet, hogy például a helyes fogdosásról tartanék előadást, kis promóciós fogkefét, fogkrémet ha tudnának felajánlani, nagyon megköszönném. De ez csak egy példa. Sok felkérést kapok az iskolákból, hogy prevenciós előadást tartsak. Persze leleményes vagyok, amit ott hol találok, vagy saját pénzemen megveszem, színes papír, karton, ceruzák, abból készítem elő a gyerekeknek a szemléltető anyagot, vagy a feladatot. Dióhéjban ennyi.
Te melyik országban látod el a feladatot?
Szép napot!
Üdvözlettel:manoka10
 
Oldal tetejére