Ömlenek az álhírek Moszkvából, és beszivárognak a magyar nyilvánosságba

Ömlenek az álhírek Moszkvából, és beszivárognak a magyar nyilvánosságba

  • 2014 óta érezhetően terjed Magyarországon az orosz dezinformáció.
  • Az ukrajnai háború és aztán a menekültválság adott lendületet itthon az álhírek terjedésének.
  • Itt a 444 orosz befolyásról szóló videósorozatának második része.
  • Az új hidegháborúról szóló első részt itt lehet megnézni.
  • Készítették: Ásmány Zoltán, Botos Tamás, Budai Balázs, Erdélyi Péter, Halász Júlia, Kiss Bence, Kiss Vera, Kovács Patrícia, Kőrösi Máté, Magyari Péter, Mészáros Zsófia, Benjamin Novák, Rényi Pál Dániel, Tamás Bence Gáspár, Terner Péter


upload_2019-7-25_23-7-10.jpeg
 
Nagyon téves ez a nézeted is.
Például a kávéfőzőt azért veszed, mert azonnal használni akarod.
A napelemeket azért veszed, mert ingyen áramot akarsz.... csak miután elkezded használni döbbensz rá, hogy az ingyenáramod legszerencsésebb esetben egy évtized múlva lesz...ha lesz.

Ez a régi képlet.
Manapság nem kell "erömüvet" vásároljál.
Magad mondtad, hogy néhány panel a terraszra bagoba kerül.
-
Vannak emberek akik örömüket lelik abban, hogy élenjárok, hogy tamogatják a fejlödést.

A nyereség, a rentabilitas a te kezedben van. Ha nem élsz vele akkor nincs nyereség sem.

Megsugom, hogy a negativ-kamat idelyén minden befektetés jobb mint a pénz tarolása bankban vagy a párna alatt.

Az áram egyébbként mint a kávé rögtön jön a napelemböl ugy hogy az elsö pillanattol kezdve visszakapsz valamit.
 
Utoljára módosítva:
Az ellenkezésnek semmi értelme. Alternativ, decentralis energiaprodukcio nö mint gomba nem atomerömü.
nő a számuk, de csak úgy ha valaki kompenzálja a veszteséget. Nézzük gyakorlati szempontból, ha annyira jó dolog, mivel magyarázod, hogy csak akkor veszik meg, ha a kormány kifizeti helyettük mondjuk a vételár felét.

Az un. "Rezsicsökkentés" egy kommunista modszer, attol nem fog a technologia elöre menni.
szerintem meg okos politika, egyszerüen nem engedik ki külfölre az óriási profitot...gondolom fel sem tételezted, hogy egy külföldi befektetőnek a legnagyobb gondja a fejlesztés.
 
Atomerőművet mostanában az oroszok építenek a finneknek is meg a kínaiaknak is?
Egy obirktív hír, valami ilyesmi lehetne ... az orosz gyártmányú atomerőművek gyors terjedése komoly aggodalmat kelt a nyugati országokban.

Mi a helyzet a NATO terjeszkedésével, az is a hírekhez tartozik.
Jah, a finn cégbe bevásárolta magát a Rosatom (az E.On 30%-át vették meg), ezek után elég nehéz lett volna a Toshibának meg az Avemának pályázatot nyerni az erőmű projektre... Érdekes még, hogy bár Finnorszát első két reaktora is VVER volt, mint Paks, egy évvel az építés után már egy svéd céggel építettették a következő erőművüket, az utaná épülteket meg svéd illetve német-franca céggel más reaktortípusból. És most megint visszatérnek a VVER-re, mert a ruszkik csak ehhez értenek...
 
..
A cikkhez kapcsolódik a média áttekintése
Igazán tárgyilagos visszatekintés és bemutatás
Háborúban született, a hatalom szolgálatába állt
 
Utoljára módosítva:
Olvasgatom itt a napelemes rendszerrel kapcsolatos vitákat.
Javaslom tegyünk tisztába néhány műszaki (és néhány gazdasági) kérdést:
A klasszikus értelemben vett házi napelem rendszer 3-4 fő elemből áll.
Úgymint panelek, tartószerkezet, inverter és (ha vannak) akkumulátorok. Ez a rendszer a paneleken egyenáramot állít elő, amit vagy az inverter váltóárammá alakít és azonnal felhasználásra keról vagy egyenáramként az akkumulátorokban eltároúsra kerül. Ugyanis a váltóáramnak a kedvező továbbíthatósági tulajdonsága mellett megvan az a rossz jellemzője, hogy nem tárolható el.
Tehát aki ilyen rendszerben gondolkodik és szigetüzemben üzemelteti (azaz nem összekötve az elektromos hálózattal), annak úgy kell kalkulálnia, hogy a csúcsterhelést is képes legyen kiszolgálni.
Ez viszont alapból túlméretezettséget igényel, ami felesleges költség.
Erre találták ki a hálózattal való összekötést átlag fogyasztásra méretezett rendszerrel, melynek segítségével a felesleget "beadja" a rendszer a közösbe, míg, ha szükséges, plusz áramot vesz fel a hálózatból az extra igény fedezésére.Tehát nem szükséges az eltárolás, de más viszont annál inkább - engedély.
Ehhez tkp két fontos dolog kell. Egy oda-vissza fogyasztásmérő és egy szabályzó elektronika, ami biztosítja a szinkronizációt a hálózattal (ugyanis ha rossz pillanatban kapcsolódik, akkor akár 4oo V feszültségkülönbség mellett villámlik egyet és hazavág(hat)ja az elektronikai elemeket + kigyulladhat az egész).
A magyar kormány, hogy "segítse" a hálózatra csatlakozás lehetőségét, adminisztrációs nehézségek garmadáját írja elő, hogy elijessze a próbálkozókat és, ha ez nem elég, akkor azzal is számolni kell, hogy, ha szufficites vagy, azaz többet adtál le a hálózatba, mint vételeztél, az számodra jövedelem és még ÁFA is terheli.
Ha már áttértem a műszaik dolgokról másra, egy kis gazdasági lamentálgatás:
Régebben akár 2o-25 év megtérülési idővel kalkuláhatott, aki ilyen rendszert. Az inverterek átlagosan 5 éves MTBF-el számoltak (két meghibásodás közötti átlagidő), valamit a panelek hatásfoka is 15-25%-ot is romolhatott ezen időszakban. Mára az első megduplázódott, a másik, több, mint feleződött. Így a megtérülési idő, akár 5 év alá is csökkenhet, ha jól megtervezett és jól megépített (no meg jól karbantartott) a rendszer.
Ha ennek szabad utat engedne a kormány, akkor a hajára kenhetné Paks -II-t, mert , ahogy egy átlag család megengedhet magának egy átlag autót, úgy ezt is megvehetné 1-2 millióból (és ez csak a napelemes rendszer, egy szót nem ejtettünk a házi szélerőművekről vagy vízi-erőművekről).
Persze lehet azzal operálni, hogy központosított rendszerben mind a logisztika, mind a járulékos feladatok jobban kezelhetők a koncentráció miatt.
Csakhogy a távfűtési rendszer már bizonyította, hogy ez nem igaz (hisz, ha jobb és gazdaságosabb lenne, akkor nem lennének a magánházaban saját kazánok, de még a társasházakban sem).
Azon kívül van egy üzembiztonság nevű valami is, ami egy "neadjistenterror" esetén komoly ellátási gondot jelentene centralizált erőforrás használatakor.
(Hogy azok is értsék, akik netán nem mélyültek el a témában: a paksi blokkok 1o-1o%-t, azaz az össz elektromos igény kb 4o%-t adják. Egy blokk kiesése még nem okoz gondot, de mindé már a rendszer leülését jelentené, ha rosszándékú ártó emberek elrontanák.)
 
megint tévedsz, mert igencsak érdkeli, hogy mennyiért veszi. Tehát kizárólag éjszaka megtermelt áramot fog venni, amivel tulajdonképpen nincs mit kezdjenek a termelők (ezért olcsó). A szélerőmúben előállított áram sokkal drágább mint az atomerőműben előállított áram, ezért tévedsz, hogy kitől fog vásárolni.
-
Most is nagyon melléfogtál mert: "A szélerőmű által termelt áram a leg olcsóbb"
-
image.jpg

-
Igy számoljuk ki a különböző erőművek által termelt elektromos energia költségeit.
-
Valahol arról panaszkodtál, hogy a regenerativ energiahordozókból nyert áramtermelés "szubvencionálva van"
Hát itt megnézheted mennyi pénzt adott ki Németország eddig az atomerőművek és a szénerőművek
valamint az alternativ energiaforrások "fejlesztésére, támogatására" (ahogy mondani akarod) Remélem tudod olvasni.
-
image.jpg

-
Azt is olvastad az álhírekben, hogy "az atomenergia a felvirágzását éli"
Hát a tények másról beszélnek. A szél (kék) és naperőmű (sárga) már rég megelőzte az atomerőműveket.

43041194_105.png


A halak köszönk szépen jól megvannak, nem is tudják, hogy a Nap -tól vagy az erőműtól változott meg pár méteren a víz hőmérséklete..valőszínüleg észre sem veszik, mert semmi változás nem tapasztalható.

Tavaly egy hajszálon múlott hogy nem kapcsolták le a Paksi atomerőművet. A hőség nagyobb az idén.
Nyilvánvaló, hogy redukálták a teljesítményét úgy, mint ahogy Svájci, Francia és Német atomerőművekkel tették.
-
Tudtad, hogy nyáron, a meleg miatt, automatikusan csökken a „hőerőművek” hatásfoka (az atomerőmű is egy hőerőmű) és ennek az oka a fizikában (termodinamika) rejlik amit a Fidesz sem tud befolyásolni?
-
Világszerte elő van írva, hogy ha az atomerőmű hűtővize eléri a 26 °C akkor le kell kapcsolni az erőművet, az orosz normák szerint a Duna vize 500 méterre az erőműtől még elérheti a 30 °C-ot. Paksnál állítólag reggelente mérik egyszer a viz hőmérsékletét.
-
Most, hogy a Tudományos Akadémiának a kormány-párt mondja meg "mivel érdemes foglalkozni" a katasztrófák előre láthatóak.
Nem szívesen lennék hal, hát még állampolgár egy országban, ilyen kormány alatt.
 
nő a számuk, de csak úgy ha valaki kompenzálja a veszteséget. Nézzük gyakorlati szempontból, ha annyira jó dolog, mivel magyarázod, hogy csak akkor veszik meg, ha a kormány kifizeti helyettük mondjuk a vételár felét.
-
Tévedsz.
A szénerőművek és az atomerőművek eddig kapott "szubvenciója"
messze túlhaladja azt amit az alternativ energiák eddig kaptak.

-
image.jpg

-
Ha csak arra gondolok milyen biztonsági intézkedések kellenek egy atomerőmű üzemeltetéséhez és mennyi egy szélerőműhöz akkor világos melyik áram olcsóbb.
-
500_F_140392055_mK0ZLAZjzJLoGAaswAUvXbLeZ0YCm1eP.jpg

-
Egy ilyen szélmalmot mindenki meglátogathat, míg egy atomerőmű reaktorát talán a legtöbb ott dolgozó sem látta még.
-
szerintem meg okos politika, egyszerüen nem engedik ki külföldre az óriási profitot...gondolom fel sem tételezted, hogy egy külföldi befektetőnek a legnagyobb gondja a fejlesztés.
-
Az energiaszektorban dolgozó cégek kötelessége kellő összeget tartalékolni a karbantartásra, a modernizálásra, esetleges üzemi kiesésekre ami miatt orjás büntetéseket róhatnak ki rájuk. Nem beszélve arról, hogy az energiaforrások árának az ingadozását is nekik kell kiegyensúlyozni.
-
A kormány nem az energiaellátás költségét redukálta hanem megtiltotta, hogy az energiaszolgáltató fedezettel tudjon dolgozni.
-
Nem akarok elkalandozni a "rezsicsökkentéshez" ami egy reál-gazdasági-nonszensz. Orbán nyilvánvalóan arra spekulál, hogy a külföldi szolgáltatoknak elegük lesz a jogbizonytalanságból és eladják a Mészárosnak az üzletet bagóért.
-
Erre a megjegyzésedre: "gondolom fel sem tételezted, hogy egy külföldi befektetőnek a legnagyobb gondja a fejlesztés" szeretnék válaszolni.
-
Pató Pál-ur országában nyilván igazad van, nem így azonban nyugaton.
-
Nézz meg egy üzletet, céget nyugaton. Akár egy egyszerű kereskedést.
Nem tűnt fel neked hányszor építették át az elmúlt években a kaszát, a mélyhűtő-szekrényeket...?
Miért építették át? A régi nem müködött már? Hát nem. Hanem azért mert
- az ujjal, a modernebbel még-több nyereséget lehet csinálni,
- még jobban megállják a helyüket a konkurenciával szemben
-
 
Olvasgatom itt a napelemes rendszerrel kapcsolatos vitákat.
Javaslom tegyünk tisztába néhány műszaki (és néhány gazdasági) kérdést:
A klasszikus értelembe vett házi napelem rendszer 34 fő elemből áll.
Úgymint panelek, tartószerkezet, inverter és (ha vannak) akkumulátorok. Ez a rendszer a paneleken egyenáramot állít elő, amit vagy az inverter váltóárammá alakít és azonnal felhasználásra keról vagy egyenáramként az akkumulátorokban eltároúsra kerül. Ugyanis a váltóáramnak a kedvező továbbíthatósági tulajdonsága mellett megvan az a rossz jellemzője, hogy nem tárolható el.
Tehát aki ilyen rendszerben gondolkodik és szigetüzemben üzemelteti (azaz nem összekötve az elektromos hálózattal), annak úgy kell kalkulálnia, hogy a csúcsterhelést is képes legyen kiszolgálni.
Ez viszont alapból túlméretezettséget igényel, ami felesleges költség.
Erre találták ki a hálózattal való összekötést átlag fogyasztásra méretezett rendszerrel, melynek segítségével a felesleget "beadja" a rendszer a közösbe, míg, ha szükséges, plusz áramot vesz fel a hálózatból az extra igény fedezésére.Tehát nem szükséges az eltárolás, de más viszont annál inkább - engedély.
Ehhez tkp két fontos dolog kell. Egy oda-vissza fogyasztásmérő és egy szabályzó elektronika, ami biztosítja a szinkronizációt a hálózattal (ugyanis ha rossz pillanatban kapcsolódik, akkor akár 4oo V feszültségkülönbség mellett villámlik egyet és hazavág(hat)ja az elektronikai elemeket + kigyulladhat az egész).
a bevezetővel kapcsolatban teljes az egyetértés, no comment.

A magyar kormány, hogy "segítse" a hálózatra csatlakozás lehetőségét, adminisztrációs nehézségek garmadáját írja elő, hogy elijessze a próbálkozókat és, ha ez nem elég, akkor azzal is számolni kell, hogy, ha szufficites vagy, azaz többet adtál le a hálózatba, mint vételeztél, az számodra jövedelem és még ÁFA is terheli.
szerintem, ha valaki a hálózathoz akar csatlakozni evidens, hogy bizonyos normákat teljesítenie kell, evidens, hogy előírják neki milyen invertereket használhat és ilyen minőségü árammal kapcsolódhat a hálózathoz...... ha paradicsomot árulsz azt is megadózzák, az áram miért kéne kivétel legyen?

Ha már áttértem a műszaik dolgokról másra, egy kis gazdasági lamentálgatás:
Régebben akár 2o-25 év megtérülési idővel kalkuláhatott, aki ilyen rendszert. Az inverterek átlagosan 5 éves MTBF-el számoltak (két meghibásodás közötti átlagidő), valamit a panelek hatásfoka is 15-25%-ot is romolhatott ezen időszakban. Mára az első megduplázódott, a másik, több, mint feleződött. Így a megtérülési idő, akár 5 év alá is csökkenhet, ha jól megtervezett és jól megépített (no meg jól karbantartott) a rendszer.
Azért itt már van miről vitatkozni. Lehet akármilyen jó a tervezés ha egyszerüen nincs elég napsugárzás (a napelemek helyének koordinátájárol van szó). Öt éves megtérülés Magyarországon szerintem nincs, a számításoknál jó ha figyelembe veszed azt a kis "p" betüt amikor a napelemek teljesítményéröl beszélnek, mert arról előszeretetettel megfeledkeznek.

Ha ennek szabad utat engedne a kormány, akkor a hajára kenhetné Paks -II-t, mert , ahogy egy átlag család megengedhet magának egy átlag autót, úgy ezt is megvehetné 1-2 millióból (és ez csak a napelemes rendszer, egy szót nem ejtettünk a házi szélerőművekről vagy vízi-erőművekről).
ki tiltja, hogy annyi szerkenytűt hozz be Németországból, vagy ahonnan akarsz és felmondd a szerződésed a szolgáltatóval?
 
Utoljára módosítva:
-
Ha csak arra gondolok milyen biztonsági intézkedések kellenek egy atomerőmű üzemeltetéséhez és mennyi egy szélerőműhöz akkor világos melyik áram olcsóbb.
Egy ilyen szélmalmot mindenki meglátogathat, míg egy atomerőmű reaktorát talán a legtöbb ott dolgozó sem látta még.

ha így lenne akkor miért olyan drága az áram nálatok (Németországban)...elvégre a szélerőművek annyi áramot termelnek, hogy nincs mit kezdjenek vele. A német Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium adatai szerint 2017-ben elképesztő összeget, 26,6 milliárd eurót költöttek éves szinten a megújuló energia támogatására...miért? A németországi szélerőművek nagy problémája, hogy „legrosszabb” napján csak 1506 MW, a „legjobb” napján pedig 36 101 MW volt a csúcsteljesítményük....tehát nem lehet tervezni velük.
 
Utoljára módosítva:
149, azért a legdrágább a villanyáram Németországban mert a felhasználoval fizettei meg az állam a cégek "fejlesztési támogatását " illetve bevezették az áram börzét ahol csak cégek adhatnak-vehetnek kamu termelést , kamu árakon melyett majd a felhasználora ráteszik ! A leghasznosabb meg a szélerömüvek a madarak számára , a "legjobb húsdaráló" , de erröl inkább hallgatnak a felelösek !
 
149, azért a legdrágább a villanyáram Németországban mert a felhasználoval fizettei meg az állam a cégek "fejlesztési támogatását " illetve bevezették az áram börzét ahol csak cégek adhatnak-vehetnek kamu termelést , kamu árakon melyett majd a felhasználora ráteszik ! A leghasznosabb meg a szélerömüvek a madarak számára , a "legjobb húsdaráló" , de erröl inkább hallgatnak a felelösek !
Mindíg, mindent a végfelhasználó fizet meg.
 
a bevezetővel kapcsolatban teljes az egyetértés, no comment.


szerintem, ha valaki a hálózathoz akar csatlakozni evidens, hogy bizonyos normákat teljesítenie kell, evidens, hogy előírják neki milyen invertereket használhat és ilyen minőségü árammal kapcsolódhat a hálózathoz...... ha paradicsomot árulsz azt is megadózzák, az áram miért kéne kivétel legyen?
Nem is a műszaki követelményekkel van gond, hanem azzal, hogy a magánszemélyt áramkereskedőként kezeli az állam és nem "őstermelőként".
Azért itt már van miről vitatkozni. Lehet akármilyen jó a tervezés ha egyszerüen nincs elég napsugárzás (a napelemek helyének koordinátájárol van szó).
Bár igaz, hogy egy rosszul elhelyezett panel 3o-4o% hatásfok esést is jelenthet, de a solar egde technológia 25% javulást is hoz, tehát 5-15%-ra redukálódik a veszteség, amit akár egyetlen plusz panellel kiküszöbölhetünk.
Ráadásul az utóbbi 5-6 évben a panelek fejlettsége is olyan szintre ért, hogy 1o év folyamatos működés után is 1o% alatt marad a hatásfok romlása.
Öt éves megtérülés Magyarországon szerintem nincs,
Egyes forgalmazók szerint viszont van - akár 3 év is.
a számításoknál jó ha figyelembe veszed azt a kis "p" betüt amikor a napelemek teljesítményéröl beszélnek, mert arról előszeretetettel megfeledkeznek.


ki tiltja, hogy annyi szerkenytűt hozz be Németországból, vagy ahonnan akarsz és felmondd a szerződésed a szolgáltatóval?
Senki sem tiltja, de rendszergaranciát több határon keresztül érvényesíteni...
Meg azt a rendszert max sziget üzemben használhatod. Így kénytelen leszel az akkumulátoros egységet is beszerezni plusz a túlfesz/túltöltás védő modulokat. Ez pedig költségnövelő.
 
Az is álhír hogy:
Az ország egyik legnagyobb oligarchája simán beveszi, hogy van fluxusenergia meg perpetuum mobile. Kósa meg, ez a lángész, simán elhiszi a legprimitívebb nigériai csalást, és várja az 1400 milliárd forintos örökséget, amit majd ő fog vagyonkezelni, meg az anyjának utaltatni belőle 800 milliót. Az ország ezt végignézi, és azt mondja: jól van
 
a bevezetővel kapcsolatban teljes az egyetértés, no comment.

szerintem, ha valaki a hálózathoz akar csatlakozni evidens, hogy bizonyos normákat teljesítenie kell, evidens, hogy előírják neki milyen invertereket használhat és ilyen minőségü árammal kapcsolódhat a hálózathoz...... ha paradicsomot árulsz azt is megadózzák, az áram miért kéne kivétel legyen?

Azért itt már van miről vitatkozni. Lehet akármilyen jó a tervezés ha egyszerüen nincs elég napsugárzás (a napelemek helyének koordinátájárol van szó). Öt éves megtérülés Magyarországon szerintem nincs, a számításoknál jó ha figyelembe veszed azt a kis "p" betüt amikor a napelemek teljesítményéröl beszélnek, mert arról előszeretetettel megfeledkeznek.

ki tiltja, hogy annyi szerkenytűt hozz be Németországból, vagy ahonnan akarsz és felmondd a szerződésed a szolgáltatóval?

Atomerőművek soha sem voltak és lesznek gazdaságilag jövedelmezőek, rentábilisek!
-
A valaha épített, kb. 600 atomerőműből világszerte, egyetlen egy sem volt soha versenyképes hanem milliárdos veszteségeket produkáltak, amit csak masszív szubventioval tudott fenntartani valamennyi állam.
-
A kávéfőzőről azt mondtad, az rögtön ad kávét, nahát
- az atomerőművet egy kicsit több éven keresztül építünk,
- finanszírozzuk, törlesztetjük az adósságot és
- az üzemeltetése horribilis összeget nyel el, nem beszélve arról, hogy
- a szemét, a környezetszennyezés kumulativ nö amitől soha nem tudunk megszabadulni.
-
A kávézacc jo muskátlik trágyázására de a
- a radioaktív hulladékok tárolása,
- a "szemét őrzése" örökké tartó kiadás.

Németország 1950 és 2010 között 204 milliárd euróval szubvencionálta (támogatta, hogy versenyképes legyen) az atomerőműveket és a lekapcsolásukig még 100 milliárd euró fog hozzájönni.
-

Az atomerőművek szubvencionálása Grepeace
Az atomérőművek állami támogatása

Szerinted hány évig fogja Magyarország fizetni az erőmű építés költségeit, üzemeltetését és a keletkezett szemét tárolását?
-
Se a gazdaságosság se környezetvédelem nem argumentum egy atomerőmű építésének a forszírozásához.
Ha belegondolok, hogy Magyarország élén egy olyan kolerikus elnök áll mind Észak-Korában akkor fejfájást kapok.
 
149, azért a legdrágább a villanyáram Németországban mert a felhasználoval fizettei meg az állam a cégek "fejlesztési támogatását " illetve bevezették az áram börzét ahol csak cégek adhatnak-vehetnek kamu termelést , kamu árakon melyett majd a felhasználora ráteszik ! A leghasznosabb meg a szélerömüvek a madarak számára , a "legjobb húsdaráló" , de erröl inkább hallgatnak a felelösek !

Igen, a vásárolt elektromos energiára sok adót fizetünk, ezért érdemes önellátónak lenni az ugyanis adómentes. ;)
-
Gyulám, itt tanulmányozhatod miért fizetünk Németországban sokat az elektromos áramért
-
strompreis-deutschland-600x450.png

-
Ahogy látod az áram tényleges előállítása az összeg 19%-át teszi ki.
-
upload_2019-7-28_8-45-46.png

Mit gondolsz miért olcsó a régi és uj Ost-block államokban az elektromos áram?
Biztos, hogy nem azért mert gazdagok és ök lennének a technika éllovasai.
Ha Magyarország után mennénk akkor nem lenne innováció, nem valósulnának meg új gondolatok technikai fejlődés.
-
Igen Gyulám, a fejlödést mi fifetjük meg mert mi megtudjuk fizetni.
A Felcsúti kisvasút és a Puskás-Stadion az nem innováció.
 
ha így lenne akkor miért olyan drága az áram nálatok (Németországban)...elvégre a szélerőművek annyi áramot termelnek, hogy nincs mit kezdjenek vele. A német Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium adatai szerint 2017-ben elképesztő összeget, 26,6 milliárd eurót költöttek éves szinten a megújuló energia támogatására...miért? A németországi szélerőművek nagy problémája, hogy „legrosszabb” napján csak 1506 MW, a „legjobb” napján pedig 36 101 MW volt a csúcsteljesítményük....tehát nem lehet tervezni velük.

Nállunk ezért drága az áram, talán eltudod olvasni. Nálatok azért olcsó mert különben áram nélkül maradnának a családok.
-
strompreis-deutschland-600x450.png

-
Tudod egy atomerőművel nem úgy vagyunk, hogy egy szép napon lekapcsoljuk és kész.
Európában vannak erőművek amik az első színes televízióval egyidősék. Egy katasztrófa.
Egy atomerőmű a lekapcsolás után is egy vagyonba kerül
A lekapcsolás után az atomhulladék elszállítását, őrzését is meg kell valakinek fizetni
Ehhez az energiatermelőket kényszeríti az állam tartalékok (pénz spórolásra)
Magyarországon ugy látszik "utánunk a vízözön" stílusban gazdálkodik a kormány!
 
Atomerőművet mostanában az oroszok építenek a finneknek is meg a kínaiaknak is?
Egy obirktív hír, valami ilyesmi lehetne ... az orosz gyártmányú atomerőművek gyors terjedése komoly aggodalmat kelt a nyugati országokban.

Mi a helyzet a NATO terjeszkedésével, az is a hírekhez tartozik.
az orosz atomerővek biztonsága nem igazán tartozik az élvonalba
 
Itt van egy érdekes internetoldal ahol Európa összes atomerőműve interaktiv lekérdezhető
- a paramétereket
- az eddig feljegyzett zavarokat és
- a biztonságot illetően.

A Paksi erőműnél nemcsak az áll, hogy milyen zavarok voltak hanem az is, hogy a hiba okának (rozsdásodás a csövekben) megállapítása nélkül tovább működtetik a reaktort.
-
Különösen érdekes a biztonsági besorolás: "Alle Blöcke: Hochrisikoreaktor, kein Containment" - Magyarul
"Az összes blokk nagy-rizikóval-dolgozó reaktor mert nincs biztonsági tartály a reaktorok körül"
-
A "Containment" az egy tartály ami körülveszi az egész reaktort és megvédi a környezetet zavar esetén kilepő gázoktól, és folyadékoktól.
-
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,696
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére