Önbizalom,lelkiegészség,önismeret,konfliktuskezelé s

akos015

Állandó Tag
Állandó Tag
Én régebben önbizalomhiányos voltam, de mostanra úgy érzem több az önbizalmam, nem tudom minek köszönhetem ezt, de jó érzés!Nem vagyok elszállva magamtól, mert tudom h milyen voltam..egysezrűen most jó ˝minden˝ ahogy van... :)
 

Kati222

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a legfontosabb dolog, ami elvezethet minket az önbizalom kialakulásához, hogy megpróbáljuk elfogadni, és szeretni önmagunkat. Ha képesek vagyunk magunkat szeretni, akkor képesek leszünk arra is, hogy mások szeressenek minket. Ha rendet raktunk önmagunkban, és feltétel nélkül elfogadtuk külső-belső tulajdonságainkat, akkor észre fogjuk venni, hogy másképpen néznek ránk az emberek is. Csak azt tudjuk adni másoknak, amit képesek vagyunk magunknak is nyújtani.
 

mudrica

Állandó Tag
Állandó Tag
lenni vagy sem..

Sziasztok!

Nemtom, hogy ki, hjogyan van vele, de nekem nem volt könnyű. Most sem az. Először is a muterom mondik azt szugerálta belém, hogy én vagyok minden rosznak az okozója. Azt is, hogy hülye vagyok, és azt is, hogy mindenki jobb nálam. Pedig ez messze volt az igazságtól. De elég volt ahhoz, hogy egy társadalmi nullát csináljon belőlem, kemény önbizalomhiánynyal.
Mikor alkalmam volt kicsit elrugaszkodni a muter környezetéből ( k.b. 18 évessen ) kénytelen volt újra programozni magam. Olyan dolgokat tanulni, amit egyesek 5-6 éves korukban megtanulnak. Most nem a sulira gondolok! Azóta is érzékeny vagyok. Nagyon! Pláne arra ugrok, mikor valaki hülyét akar csinálni belőlem. Kilómétérekre kiszagolom.
Azóta sikerült bizonyítani sajátmagamnak és a környezetemnek is. Odáig vittem, hogy tökélyre vittem mindent amiben otthon éreztem magam, hogy ne tartsanak hülyének és képtelennek. Nos, ezel is ugyan azt értem el. Változatosság kedvéért, most írígységből akarnak hülyét csinálni belőlem. MOst sokan azt mondanák, hogy tojjam le azokat. Meg is tennék, csak, hogy valük kell, hogy dolgozzak, mert nem nagyon van esélyem rá, hogy munkahelyet tudjak változtatni!
És akárhogyan is nézem a dolgot, valahol mindig kicsusszan a kezem alol. Így, hogyan tudja az ember kiépíteni az egészséges önbizalmat!
 

tavaszi napsütés

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, ha a munkahelyeden van(vannak) olyan kolléga , aki irígy, az nem pozitív. Én is küzdöttem hasonlóval. Nekem kineziológus segített, de nem ezt akartam kidomborítani. Két dologra jöttem rá. Az egyik, ami neked is segíthet, hogy a legtöbb ember a saját érzéseit/problémáit/hiányait vetíti ki a többi emberre, így sokszor volt, hogy amikor irígységet éreztem az irányomba, és "nem fogadtam be", mondván hogy ez az ő problémája - hogy irígy, ezt neki kell megoldania, akkor megváltoztak a dolgok, és nem mutatta ki már az irígységét (vagy csak nem veszem már észre? ). Nekem ez segített.
A szülőktől hozott negatív élmény viszont már egy sokkal mélyebb dolog, azt tényleg fel kell dolgozni, megbocsátani nekik stb...az nem piskóta ügy.
 

Susella

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem könnyű!

Bocsi,de elöször járok erre.Tudod,egy vállás tört engem ketté,igaz nevelem két családom,de a túlzott reagálások és megalázás megtette a magáét.2005-ben válltam és azóta sem tudok elképzelni senkit mellettem.Túl érzékeny és gyanakvó lettem férfi létemre.Hát igy jártam-be kell osztanom magamnak és idövel továbblépni.Ugyanaz az ember már nem leszek-megváltoztam.


Nem szabad feladnod és egy rossz példa nem lehet mérvadó egy életen keresztül.
Akkor egyetlen elvált sem találna magának társat.
Túl kell lépni rajta, de ez idő kérdése, mikorra tudod ezt "megemészteni" és hinni, hogy van olyan ember akiben megbízhatsz.
Nem könnyű.
 

marcsy0828

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok

Sziasztok!

Nekem is régen kevés önbizalmam volt de valahogy nem is tudom h h de sikerült ezt leküzdenem, lehet ha nem akarja az ember minden áron akkor magától is megoldódik a dolog
 

nlnl2

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismerd meg magad, légy tisztában a korlátaiddal is. Ne akarj más lenni, mint ami vagy adottságaid szerint. Ne ess át a ló túlsó oldalára sem, ne légy önhitt!
 

minimanooooo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok kedves fórumozók!
Az én önbizalmamat a páromnak köszönhetem. Már tini korom óta problémáim voltak a külsőmmel. (Túl kicsinek tartottam a melleimet). Megvallom őszintén, még most sem vagyok velük teljesen megelégedve, de a párom 100%-osan elfogad és szerinte gyönyörűek, csakúgy, mint én is. Számomra ő az, aki nap, mint nap megdobja az önbizalomszintemet, és másnak nem is kell tetszenem, ha annak tetszem, akit szeretek!
Az emberek is teljesen máshogy néznek rám azóta.

Hát, ez volt az én kis történetem :)
 

Zitacica79

Állandó Tag
Állandó Tag
Lelkiegészség,önismeret,konfliktuskezelés,önérvény esítés

Mit tehetünk a lelkünk egészségéért és azért,hogy jobban ismerjük önmagunkat?
 

Zitacica79

Állandó Tag
Állandó Tag
konfliktuskezelés,önérvényesítés,lelkiegészség,öni smeret

Hogyan kezeljük a konfliktuokat?Hogyan érvényesítsük akaratunkat?Mit tegyünk ha olyan szituációba kerülünk amikor nehezen mennek ezek a dolgok mert olyan emberek vesznek körül akik akadályoznak?
 

normandie

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem szembe kell nezni a felelmeinkkel, meg ha nehez is, nincs mas megoldas a "feloldozasra"! Csak igy tudunk onbizalmat nyerni. Sok szerencset mindenkinek!
 

ltoth

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nagyon önbizalom hiányos voltam. Nehezen tudtam beilleszkedni egy társaságban mert nem voltam nagyon beszédes, és inkább elvonultam mint sem hogy megpróbálljak beilleszkedni. Egyszer viszont nem volt választásom elvonulni és kénytelen voltam leküzdeni ezt a problémámat. És hála istennek sikerült azóta ha egy új társasággal találkozok simán be tudok illeszkedni:)

Idővel rájön az ember, nem kell félni hozzászólni a társaságban, legfeljebb lesz egy kis vita, amiből legtöbben tanulhatunk.
 

imbusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha akadályoznak, nem veled vannak. Ha nem veled vannak, ellened vannak. Ha ellened vannak, akkor el kell söpörni őket. Ezzel érvényesül az akaratod. (bár úgy érzem, nem egészen erre gondoltál)
 

Tonkamama

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos nekem kevés az önbizalmam, de hiába érnek pozitív visszajelzések, állandóan kapok földbedöngölőt is.Okos tanácsot szoktam kapni, de ez belülről jön.
 

zséné

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a mai világban egy egyszerűbb embernek nehezebb a beilleszkedés egy társaságba,mert mindig ott a félelem,hogy visszautasítják ,kinevetik ,esetleg még meg is alázzák.Mindenki menő akar lenni,jóképű és bombázó és aki nem tud ilyen lenni az úgy érzi értéktelen.Nehéz a mai világban a belső értékeket önmagunkban értékesnek látni és sajnos sokan hajlamosak is erről lemondani csak ,hogy mások elfogadják.Pedig azok is csak emberek és semmivel nem többek bármilyen egyszerű szolid embernél.És kár ilyen emberekért önmagunkat belekényszeríteni valamibe amibe nem lehetünk önmagunk.
 

imbusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos nekem kevés az önbizalmam, de hiába érnek pozitív visszajelzések, állandóan kapok földbedöngölőt is.Okos tanácsot szoktam kapni, de ez belülről jön.

Isten hozott a Földön. Itt mindenki elmondhatja magáról, hogy hat milliárdan utálják és a földbe akarják döngölni. És tényleg csak magadban bízhatsz.
 

Miranda77

Állandó Tag
Állandó Tag
Mit tehetünk lelki egészségünkért?

Test és lélek összetartozik, így fontos mindkettő egészsége. Ha a kettő közül bármelyik megromlik, megbetegszik, az kihatással van, és lesz a másikra is. Ha a lélek beteg, mutatkozhatnak testi tünetek is, és fordítva....

Mit tehetünk? Fontos odafigyelni mindkettőre, ebben segít az önismeret. Vannak különféle önismereti csoportok, szakirodalmak..., melyek segítségünkre lehetnek.
 

Miranda77

Állandó Tag
Állandó Tag
önbizalom témája

Fontos dolog az önbizalom. Hisz, ha az ember nem képes hinni abban, hogy képes bizonyos dolgokat megtenni, akkor nagy a valószínűsége, hogy hozzá sem fog merni kezdeni a megvalósításhoz. Segíthet az önbizalom növelésében bármilyen olyan visszajelzés, ami pozitív, ami a jót emeli ki, rá mutat az egyéni értékre. Csoportban pl. alkalmazható olyan egyszerű játék, ahol mindenki megfogalmazza a másikról, hogy "Azt szeretem benned, hogy ..." "Azt tisztelem benned, hogy..." "Szavatartó vagy..." "Lehet rád számítani..."stb.
 
Oldal tetejére