Önbizalom,lelkiegészség,önismeret,konfliktuskezelé s

nórika01

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szuzii!
A nehéz helyzetekben fontos,hogy az ember újra értelmezze helyzetét:Mit tanulhatunk a visszafordíthatatlan károkból,veszteségekből? Vajon mi jó származhat abból a rosszból,amit átéltünk? Lehet-e valamiféle jövőbeni haszna?Felül kell emelkedni mentálisan,értelmileg a helyzet fölé. (Zsiráfnyak)Erre csak mi emberi lények vagyunk képesek.Válasszunk spirituális utakat,pl. az imádság felülemelkedési útját,amelyben a "rendszergazdával" beszélhetünk,vitázhatunk.Akiben Istenhit lakik annak könnyebb a helyzete.Nietzsche mondta "ami nem öl meg,az megerősít".A krízis kétesélyes:vagy rombol,vagy épít,de benne rejlik a változás esélye és ígérete.Remélem,hogy te a krízisedből megerősödve, és megújulva jössz ki.Ismeretlenül is imádkozom érted.
 

buboszakszofon

Állandó Tag
Állandó Tag
Önbizalom-egyetértek elöttem hozzászoloval-mindenek elött el kell hinnem hogy értékes ember vagyok---de mennyire-hol a határ. Nem szabad szembekerülnöm az élet másik bölcs tézisével--,hogy potolhatatlan ember nincs.Ide kapcsolódik a konfliktukezelési kézség-az aranyközéputat megtalálni -nagyon jol kell ismernünk sajátmagunkat-önismeretünket-lehet hogy a konfliktus helyzetünket ugy hozzuk renbe , hogy kicsit engedünk az önbizalmunkbol--nagyon nehéz kérdés-nem vagyunk egyformak--az élet talán ettől is szép.
 

fanfar

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeresd magad, mert csak ezáltal tudsz másokat is szeretni. Miután másokat is képes vagy szeretni, a visszajelzések csodákat művelnek. Az önbizalom léte, vagy hiánya már nem is lesz kérdés.
 

fancsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
A szeretet az önbizalom mozgatórugója

Úgy vélem, hogy akinek önbizalomproblémája van annak tulajdonképpen az emberek fele való szeretetkisugárzás és az önszeretet devianciájáról van szó. Mert aki tudja szeretni önmagát, csak az tudja szeretni felebarátját, hiszen ha benned nincs rend, hogyan várod el, hogy a külvilágban is rend legyen?
A szeretet bármily képtelennek hangzik is, óriási erőt tud adni, lásd például Petőfi hazaszeretetét, Teréz anya szeretetét amellyel elárasztotta az elesetteket, Pio atya történetét, Szent Antal stb. Ezek a gyenge teremtmények a szeretet erejével mit tudtak véghezvinni? A válasz az, hogy amit egy elbutult testépítő soha az életben nem fog véghezvinni, mert belűl fél.
Csatolok egy könyvet amiből jobban meg lehet érteni a szeretet természetét.
 

chalimera

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem, az önbizalom vagy annak hiánya sokban függ magától a társaságtól is, legalább is nálam biztosan függ tőle...
Ki mit gondol?
 

chalimera

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem: a hallgatásspirál elmélete. :) És: a kvázistatisztikai érzék... ;-)

Szia:)
Nem feltétlenül arra gondoltam, hogy ha a vélemenyem nem egyezik másokeval akkor azt nem hangoztatom vagy nem fejtem ki bovebben.... meglehetosen az ellenkezoje...
Az elozonel inkabb arra akartam utalni, hogy.. ha uj tarsasagba kerulok nekem tobb mindentol fugg hogy az adott tarsasagan az elso reakcioim milyenek lesznek... és itt/ezert emlitettem meg a tarsasagot magat.. mint kozeget...
Ha nyitott es befogado en leszek a tarsasag kozepe es tele onbizalommal ... viszont ha a tarsasag elutasito.. esetleg a hangado szemely ar jelen van... visszahuzodova es csendesse valtozom.. es sajnos ezen allapotokbol nem igazan tudok kitorni....
 

moncsih555

Állandó Tag
Állandó Tag
Kiben bízhatok, ha önmagamban nem tudok...:)
Ez elég nehéz dolog, de ez az alapja sokmindennek az életben. Ha tisztában vagyok önmagammal, harmóniában élek a világban.
 
Oldal tetejére