Ördög ,ördögűzés, ördögi kör......

Melitta témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2012 November 4.

 1. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Ezeket az idézeteket felszoktad magadnak is tenni, vagy csak másoknak?
  "Mivel akik magukat felmagasztalják megaláztatnak, akik magukat megalázzák, felmagasztaltatnak!"
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok, hétvégétek, áldott Húsvétotok!
  Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
   
  V.T. és evapatocs kedveli ezt.
 2. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Kedves Asperrimus!

  Abban igazad van,hogy az imával meg lehet gyógyitani az embereket,akármilyen daganatos betegségből is,már én is láttam ilyet.
  A probláma az,hogyha ezek az emberek nem változtatnak az életszemléletükön,élethelyzetükön, rövid időn belül ismét megbetegszenek.Sajnos ilyet is tapasztaltam.

  Erről mi a véleményed?
   
  Jaszladany, V.T. és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 3. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Kedves Evapatocs!kiss
  Valóban meg lehet gyógyulni bármely betegségből, lelki nyavalyából, ha valóban nagy a vágya az embernek, és nem vállalta leszületése előtt bármely okból, ezt szokták karmikus betegségnek hívni. De ehhez nem szükségeltetik semmilyen vallás sem, csak igazi Isten hit. Mindegy, hogy zsidó, muzulmán, keresztény, krisnahívő, buddhista, stb. vallású is az illető, hiszen ugyan azt az égi Atyát tiszteljük minden Istennek nevezett égis szentben, hiszen őket is az égi Atya küldte tanítani, Hozzá visszavezetni az emberiséget.
  A szeretet a leghatalmasabb gyógyító erő, hiszen a mennyei Atya is maga a Szeretet.
  Legyen nagyon szép, és vidám napod, hétvégéd, áldott Húsvétod!
  Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
   
  evapatocs és V.T. kedveli ezt.
 4. Asperrimus

  Asperrimus Állandó Tag

  Kedves V.T!

  Nem egészen értjük egymást, nekem pedig jelenleg nincs időm, talán a jövő héten valamikor, de ezt nem tudom megígérni.
  Nem mondtam, hogy azt mondtad, hogy értelmetlen maszlag, amit írtam, hanem azt, hogy innen ahol ülik, úgy látszik, hogy ez a véleményed, ha ezt nem is mondtad ki.

  És mi van, ha megváltoztattad a gondolkodásodat, mégis elér?

  Sokkal egyszerűbb volna, ha így volna. Az embernek semmi mást nem kellene tennie, csak megtalálnia, hogy milyen életmóddal kerülhetne a környezetével a legharmonikusabb kapcsolatba, és soha nem halna meg. Ezzel szemben, sajnos, a betegség benne van az ember bukott természetében, ahogyan az öregedés és a halál is. Pedig a tudomány mai álláspontja szerint, hét évente lecserélődik az emberi test minden egyes sejtje, úgyhogy már maga az öregedés sem logikus, nemhogy a halál.

  A Biblia szerint Jézus meggyógyított egy asszonyt, akinek a háta össze volt görnyedve és egyáltalán nem tudott felegyenesedni. A Biblia azt állítja, hogy a betegség szelleme okozta a problémáját (Lk 13,11-16). Ebből a bibliai példából beleextrapolálva a lúdtalpba, torokfájásba, kötőhártya gyulladásba, szintén lehet démonikus eredetű, de nem feltétlenül az. A Szent Szellem ajándéka szükséges ennek eldöntéséhez, a szellemek megkülönböztetésének az ajándéka, vagy a tudomány beszéde (Lásd 1Kor 12,8-11). Ahhoz azonban, hogy egy gyógyíthatatlan, öröklődő, halálos betegségről megállapítsuk, hogy démonikus-e, nincs szükség arra, hogy a Szent Szellem külön megmondja nekünk, mivel az 5 Mózes 28. fejezetéből megérthetjük, hogy ezeknek természetfeletti eredetük van. A betegségek természetfeletti eredete pedig nem Isten trónja, mivel a Mennyben nincsenek betegségek, hanem a Sátán királysága, következésképpen démonikus.  Nem azt mondtam, hogy csak egy ilyen emberrel találkoztam, hanem egyet ismerek személyesen, egynek hallottam a személyes beszámolóját, de többről tudok a gyülekezetünkben, akik gyógyíthatatlan betegségekből gyógyultak meg, csak velük nem beszélgettem erről, illetve nem voltam szemtanúja az állapotuk javulásának és mert nem ismerem közelebbről őket. Áttételesen azonban sok-sok bizonyságot hallottam vagy olvastam olyan emberektől, akik halálos betegségekből gyógyultak fel váratlanul és sokszor nagyon rövid idő alatt, sőt olyan is volt, aki három napig volt halott és feltámadt, vagy akinek a gyerekének visszanőttek az ujjvégei, amiket levágott valami egy balesetben, aminek a részletei nem derültek ki. A meggyőződésem azonban már azelőtt megvolt, mielőtt a fenti dolgokról hallhattam volna.

  A nézeteim pedig azért sarkosak, mert a Biblia is sarkos: "És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk." (ApCsel 4,12) Az üdvösségnek fordított görög szó jelentése: megmenekülés, szabadulás, gyógyulás. A Biblia interpretációja szerint azok a gyógyulások, amik Jézus nélkül történnek, nem valódi gyógyulások, legfeljebb tüneti kezelések, a betegség okát azonban nem képesek megszüntetni.
  "Doktoroknak se hivassátok magatokat, mert egy a ti Doktorotok, a Krisztus." (Mt 23,10)
  És nem! Ez nem azt jelenti, hogy az ember ne forduljon orvoshoz, ha valami betegségben szenved, vagy hogy söpörje félre mindazt, amit a józan ész diktál, ne vegye be a gyógyszert, dobja el a szemüveget, a mankót, ne hagyja magát megoperálni vagy kapcsolja ki a lélegeztető gépet. Ez azt jelenti, hogy miközben az ember keresi a gyógyulását, keresse a mennyei orvossal a kapcsolatot, és igyekezzen megszabadulni a betegség valódi egyetemes okától, ami a bűn. Erre pedig egy gyógyszer van, Jézus Krisztus bűnbocsánata, az engesztelés vérének megtisztító ereje, a Szent Szellem természetfeletti csodája. Ha ez megvan, emellett valójában eltörpül a földi lét minősége, de bónuszként megkapjuk azt is: fizikai egészséget, szabadságot, prosperitást, az Ábrahám minden áldását.
   
  Jaszladany és V.T. kedveli ezt.
 5. Asperrimus

  Asperrimus Állandó Tag

  Erről az a véleményem, hogy az ember alá van rendelve az időnek, azaz amikor meggyógyul ima által, az csak abban a pillanatban teljes, amikor megkapja. Ha semmit nem tesz a gyógyulás megőrzéséért, akkor valószínűleg el fogja veszíteni, ahogyan bármi mást is, ami Istentől kapható. Kettőnk között az az alapvető nézetkülönbség, hogy meglátásom szerint kizárólag a Bibliából meríthető az a muníció, ami Isten áldásainak a megőrzéséhez szükséges, amilyen az egészség, a szabadság, vagy akár az anyagi jólét.
   
  Jaszladany és evapatocs kedveli ezt.
 6. Asperrimus

  Asperrimus Állandó Tag

  Az az imám, hogy Isten jelentse ki az igazságot a szívemben, és ha valamit másképpen értek, mint ahogyan Ő, azt mutassa meg nekem, ahogyan a Biblia mondja:
  "De egyet cselekszem, azokat, amelyek hátam megett vannak, elfelejtvén, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nékik dőlvén, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára. Valakik annakokáért tökéletesek vagyunk, ilyen értelemben legyünk: és ha valamiben másképpen értetek, az Isten azt is ki fogja jelenteni néktek: Csakhogy amire eljutottunk, ugyanabban egy szabály szerint járjunk, ugyanazon értelemben legyünk." (Fil 3,14-16)

  A meggyőződésem nem úgy alakult ki, hogy a hasamra ütöttem, vagy elfogadtam az első valószínűnek tűnő feltételezést, amibe belebotlottam, vagy akár kiválasztottam volna a legszimpatikusabbat a sorból, hanem hosszú belső tusa eredménye az, hogy amellett döntöttem, ami mellett döntöttem. Az akkori palettámon nem csak az agykontroll szerepelt, de a jóga, a reinkarnáció és az asztrológia mellett, a zen buddhizmus, egyéb keleti filozófiák, a katolicizmus, a mariológia és a jehovizmus is, amelyeket ma már bottal sem piszkálnék meg, képletesen szólva.

  A döntésem nem egy eszmefuttatás következménye, hanem egy isteni beavatkozásra adott válaszom volt, az összes többi ebből következik. Ha van valami, amivel tisztában vagyok az az, hogy önmagamban ugyanolyan végesek a lehetőségeim és ugyanolyan korlátolt vagyok, mint bárki más. Vagyis esendő és félrevezethető. Ezért soha nem voltam biztos önmagamban és a következtetéseimben, vagy ha volt is ilyen idő, akkor ma már vége ennek. Istenben azonban megbízom, és Ő belülről nevel, tanít, nem pedig kívülről. Ha a Bibliát olvasom, vagy prédikációt hallgatok, akkor is belülről jön a megerősítés, nem pedig kívülről erőltetik rám valami pszichikai erővel. Ez a belső bizonyság amellett tanúskodik, hogy a Biblia az elejétől a végéig igaz, leszámítva a fordítási pontatlanságokat, amelyeket némi kutató munkával lehet orvosolni. Egyáltalán nem zavarnak Kyra és mások által rendszeresen felhozott kétségek, mert a belső bizonyosság azt mondja, hogy ne higgyek ezeknek. Hálás vagyok Istennek, hogy ezekkel a kétségekkel soha nem találkoztam, mielőtt újjászülettem volna, mert nagyon megnehezítették volna azt, hogy hitre jussak. Amikkel találkoztam, azok sem voltak éppen ipari tanulók a maguk nemében. Valójában semmiben nem vagyok különb másoknál, csak jókor voltam jó helyen, és sikerült jól döntenem. Ha ez nem így történt volna, lehet, hogy ma már nem élnék a Földön. A jókor lenni jó helyen azonban más számára is nyitott lehetőség, ehhez azonban el kell jutnia az embernek odáig, hogy hajlandó legyen bármit eldobni az igazságért. Ha a fentebb vázolt palettán akár csak egy is olyan fontos lett volna számomra, hogy nem lettem volna hajlandó lemondani róla, soha nem nyertem volna meg azt a bizonyosságot, amit minden erőlködés nélkül kaptam meg, amikor megaláztam magamat Isten előtt, és elismertem, hogy Ő az Isten, nem pedig én. Sajnos úgy látom, hogy sokan nem jutottak még el ugyanennek a felismerésére. Isten az igazság, Ő az, Aki dönt, Ő a fej. Mi emberek csak azt dönthetjük el, hogy engedünk-e Istennek, vagy ellenállunk Neki.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 7. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Kedves Asperrimus!

  Jézus megmondta nekünk, hol tanulhatunk róla:
  „"Ti azért kutatjátok
  az Írásokat, mert azt gondoljátok, hogy azokban van az örök életetek: pedig azok rólam tesznek bizonyságot.”"
  (János 5,39)

  Ez a videó pedig összefoglalja hogyan tudunk közelebb jutni Istenhez...

  [video=youtube;of3uNz9M0Ms]http://www.youtube.com/watch?v=of3uNz9M0Ms[/video]
   
  Jaszladany, Asperrimus és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 8. Asperrimus

  Asperrimus Állandó Tag

  Kedves Éva!


  A farizeusok problémája nem az volt, hogy az Írásokat fürkészték, hanem az, hogy onnan akartak életet nyerni, Jézusra azonban nem voltak kíváncsiak, pedig János szerint Őbenne volt az élet (Jn 1,4). Jézus azt is mondta ugyanabban az Evangéliumban, hogy Mózes Őróla írt. Azt is mondta, hogyha Mózesnek hinnének, akkor Őneki is hinnének. Ha ezt megfordítjuk - és ezt a logikai kapcsolat megengedi -, akkor aki hisz Jézusnak, az Mózesnek is hisz. Aki nem hisz Mózesnek, az Jézusnak sem hisz.
  "Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő. Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?" (Jn 5,46-47)


  Jézus azt is mondta, hogy bár a mostani ég és föld elmúlik, de az Írásokból egyetlenegy jod vagy pontocska el nem múlik, hanem minden be fog teljesedni, ami meg van írva (Mt 5,18 ) . Azt is mondta, hogy az Írás fel nem bontható (Jn 10,35). Ha szisztematikusan áttanulmányoznánk, hogy mi mindent mondott Jézus, azt találnánk, hogy az Általad beidézett részlet nem azt jelenti, hogy Jézus elvetette volna az Írásokat. Pál apostol beszél arról, hogy bár a zsidók olvassák az Írásokat, de lepel borul a szívükre, ezért nem jutnak egyről a kettőre, mivel csak Krisztusban tűnik el ez a lepel. Ez a lepel teszi az Írást erőtlenné, emiatt öl meg a betű. Ha azonban eltűnt ez a lepel, akkor a Szellem meg tud eleveníteni. (2 Kor 5.fejezet) Nincs ez másképpen a hitetlen pogányokkal sem.(Nem pejoratív értelemben pogányok, hanem abban az értelemben, hogy gójok, nem pedig zsidók, azaz az egyéb nemzetekhez tartoznak, nem Izrael fiai.) A második korinthusi levélben mondja Pál apostol, hogy ennek a világkorszaknak az istene, aki nem más, mint Sátán, megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus Evangéliumának fényét (2Kor 4,4).
  Van az újszövetségben egy hármasság, ami ahhoz hasonló, amit Szentháromságnak ismerünk. János apostol szerint, akinek az Evangéliumára hivatkoztál, azt állítja az első levelében, hogy a Szellem, a víz és a vér ugyanolyan mértékben egy itt a Földön, amilyen mértékben egy az Atya, a Logosz és a Szent Szellem (1Jn 5.fejezet). A víz az újszövetségben az Isten Beszédét szimbolizálja:
  "Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért; Hogy azt megszentelje, megtisztítván a víznek feredőjével az íge által" (Ef 5,25-26) Jézus mondta, hogy az Ő beszédei szellem és élet (Jn 6,63). A Biblia sem nem szellem, sem nem élet. De ha a Szent Szellem életet lehel bele, akkor szellemmé és életté válik azok számára, akik hittel fogadják. A Szent Szellem azonban semmit nem tesz az Isten Beszéde nélkül. Ha nincs Biblia, akkor a Szent Szellem nem fúj. Ezért mondta Jézus, hogy szükség, hogy víztől és szellemtől újjászülessünk (Jn 3,5). Nem csak víztől és nem csak szellemtől. Mindkettőre szükség van, méghozzá egyszerre. Sőt, van egy harmadik is, ami az egésznek megadja a jogalapját: Jézus Vére. De sem az Ige, sem Jézus Vére, sem pedig a Szent Szellem nem működik a másik kettő nélkül.
  Nem rossz, szinte teljesen egyet tudok érteni minden szavával. Problémának azt tartom, hogy hiányos. Először is, van egy harmadik hármasság is a Bibliában: az ember szellem, lélek és test. Ez azonban még nem olyan nagy hiányosság. De van egy negyedik hármasság is, ami viszont vízválasztó. Jézus Krisztus nem csupán meghalt a bűneinkért, nemcsak eltemették, de fel is támadt, mégpedig testben, és úgy ment fel az Atyához. Azért mondtam, hogy vízválasztó, mert a feltámadás ténye ugyanolyan fontos, mint az, hogy Jézus meghalt. Maga a feltámadás igazolja, hogy Jézus Krisztus engesztelő áldozata sikeres volt. Sokan fogadják el, hogy Jézus meghalt, de sokan nem hiszik el, hogy fel is támadott. Mások elhiszik, hogy feltámadott, de azt gondolják, hogy ez csak egy szellemi feltámadás volt. Tény viszont, hogy a Biblia arról számol be, hogy Jézust nem csupán megtapogatták a tanítványok, hogy meggyőződjenek arról, hogy nem csupán szellemi jelenést látnak, hanem Jézus együtt evett és ivott is velük feltámadása után. Úgyhogy én mindenképpen kiegészíteném a videón elhangzott imát azzal, hogy hiszem és elfogadom, hogy Jézus eltemettetett, és testben feltámadt a halálból a mi megigazulásunkért (1Kor 15,1-4; Rm 4,23-25).

  Hála Istennek már 1989-ben alkalmam volt ezt az imát elmondani, és az elmúlt huszonnégy évben tényleg gyökeres változást hozott az életemben, ami nem azt jelenti, hogy nincs szükségem további beavatkozásokra, csak azt, hogy akkor teljesen új irányt vett az életem.
   
  Jaszladany és evapatocs kedveli ezt.
 9. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Azt hallottam,hogy ....a Pokol,érdeklődés hiánya miatt befagyott....vagy mégsem?:twisted:

  A Sátán és Lucifer egy és ugyanaz?


  :33: <big><big>[FONT=&quot]Igaz mese Luciferről[/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT]
  [FONT=&quot]Egyszer, nagyon-nagyon régen, amikor a Föld éppen csak elkészült,[/FONT]
  [FONT=&quot]és úgy ragyogott, mint egy újszülött csillag, az Úr végigsétált[/FONT]
  [FONT=&quot]zöld dombjain és völgyein, és szeretettel nézett teremtményeire. [/FONT][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]
  [FONT=&quot]Elnézte az állatokat és a madarakat, [/FONT]
  [FONT=&quot]a fákat és a virágokat, a tengereket és a hegyeket, [/FONT]
  [FONT=&quot]aztán elnézte az embereket... [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]És szerette mindegyiküket, és azok is szerették őt. [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]De egy rövid idő után elszomorodott az Úr, és az angyalok, akik körülötte voltak, aggodalmasan kérdezték, miért könnyezik.[/FONT]
  [FONT=&quot]Ő pedig mondá: [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]"Elnéztem az embert, és láttam az irántam való szeretetét,[/FONT]
  [FONT=&quot]de ez a szeretet csak azért van, [/FONT]
  [FONT=&quot]mert én vagyok az egyedüli, akiről tudomása van. [/FONT]
  [FONT=&quot]Azért szeret, mert nincsen más, akit szerethessen.[/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Szabad akaratot szándékozom adni neki, hogy szerethessen, [/FONT]
  [FONT=&quot]amikor akarja, és így tudjam, hogy ha egy ember azt mondja: [/FONT]
  [FONT=&quot]"Szeretem az Urat"[/FONT]
  [FONT=&quot]ez azért van, mert úgy döntött, engem szeret.[/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Ahhoz pedig, hogy ez így legyen, kell lennie valakinek, aki ellenkezni fog [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Velem, és arra kísérti az embert, hogy megtagadjon Engem azért, [/FONT]
  [FONT=&quot]hogy mindenki a saját szabad akaratából dönthesse el,[/FONT]
  [FONT=&quot]egyedül hozzám fordul-e. [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Szóljatok ti, angyalok, melyikőtök tenné meg ezt az irántam való szeretetből, [/FONT]
  [FONT=&quot]ki hagyná el színemet az idők végezetéig?[/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Ki tagadna meg engem[/FONT]
  [FONT=&quot]és kísérelné meg az embert velem szembefordítani azért,[/FONT]
  [FONT=&quot]hogy az a saját szívében dönthesse el, kit akar szolgálni?" [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Akkor az angyalok mind elfordították orcáikat és könnyeztek,[/FONT]
  [FONT=&quot]az Úr pedig közéjük lépett, és mindegyiküket megkérdezte: [/FONT]
  [FONT=&quot]"Megtennéd ezt Értem?[/FONT]
  [FONT=&quot]Ki szállna szembe velem a kedvemért[/FONT]
  [FONT=&quot]és űzetne ki a mennyek országából? Ki?" [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]De azok csak könnyeztek és mondták: [/FONT]
  [FONT=&quot]"Én nem, óh Uram, én nem. Ne kérd ezt tőlem!" - és elfordultak. [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Az Úr pedig leült a legmagasabb hegy csúcsára, [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]és bánat töltötte el a szívét. [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]És akkor odament Hozzá a fény urainak legragyogóbbja, szívének legszeretettebbje, Lucifer, az arkangyal, akinek neve: [/FONT]
  [FONT=&quot]"Aki a fényt hozza"[/FONT]
  [FONT=&quot]A hatalmas arkangyal letérdelt az Úr elé, kezét az ő kezébe téve könnyezett, [/FONT]
  [FONT=&quot]és könnyein át felajánlotta az Úrnak önnön kiűzetését a mennyek országából, [/FONT]
  [FONT=&quot]és az ember megkísértését az idők végezetéig,[/FONT]
  [FONT=&quot]hogy az megismerhesse a szabad akaratot. [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]"Hát nincs senki más, aki megtenné ezt Értem?" - kérdezte az Úr.[/FONT]
  [FONT=&quot]"Csak te volnál az, szerettem? El kell, hogy veszítselek örök időkre?" [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]És az angyalok egyike sem válaszolt. [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Akkor felállt az Úr, és kihirdette ítéletét, hogy Lucifer űzessék ki a mennyek országából, és legyen száműzve örök időkre azért,[/FONT]
  [FONT=&quot]hogy elcsábítsa az embert Istentől, [/FONT]
  [FONT=&quot]és így az megismerhesse a szabad akaratot. [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Aztán így szólt Luciferhez: [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]"És az ember becsméreljen téged, és vessen árnyat a te ragyogásodra, [/FONT]
  [FONT=&quot]és ne ismerje fel annak valódiságát. És neked meg kell kísértened [/FONT]
  [FONT=&quot]minden férfit és nőt, bizony mondom, még azt az Egyet is, akit a nevemben küldök közéjük. Meg kell kísértened, és senki, csak a bölcsek legbölcsebbje tudjon erről az áldozatról! [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]De hogy megkönnyítsem szenvedésedet, teljesítem egy kívánságodat."[/FONT]
  [FONT=&quot]"Mi legyen az?" [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Akkor Lucifer, a hajnali csillag még egyszer utoljára felnézett az Úr megismerhetetlen arcára, és azt kérte, hogy valahányszor egy ember elfordul tőle, és Istenhez fordul, engedtessék meg neki, hogy egy óra hosszára ott állhasson a mennyek kapuja előtt, és hallgathassa, hogyan énekelnek testvérei az Úr trónja előtt.[/FONT]
  [FONT=&quot]És megkapta az engedélyt. [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Akkor Lucifer búcsút vett testvéreitől. [/FONT]
  [FONT=&quot]A sötét szemű Uriel, az ezüstszárnyú Gábriel és a gyöngéd Raffael könnyezték és átölelték őt. Azután Michael, a harcos angyal feladata feletti kétségbeesésében hangosan felkiáltva [/FONT]
  [FONT=&quot]megragadta Lucifert, és messzire elhajította őt az Úr színe elől. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]És a Föld akkor legmagasabb hegyéről egy álló nap és egy éjjel zuhant ő, útjában fényesen ragyogva, mint egy hullócsillag. [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]És azon ősi nap óta állja az Úrnak adott szavát,[/FONT]
  [FONT=&quot]és kísérti az embert az Úr ellenében. [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]De valahányszor azok megtagadják őt, egy kurta órára ott ül,[/FONT]
  [FONT=&quot]mint egy fekete szikla a mennyek kapuja előtt, [/FONT]
  [FONT=&quot]és testvérei odagyűlnek a kapuhoz és énekelnek neki...[/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT]
  [FONT=&quot]Gyökössy Endre [/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT]
  [FONT=&quot][/FONT]</big></big>
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 10. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Bárcsak erről lenne szó.
  kiss
  De Jézus azt mondt, hogy ha eljön az aratás, addig lesz a konkony a vetésben, hogy a búzát nehogy a konkoly helyett tépjék ki.
  A fény és a szeretet Istene nem kérte föl egyik angyalát sem, hogy kisértsék meg a föld fiát, lányát. Azért nem bünteti meg az ellenfél csábitóit, hogy véletlen se kerüljön büntetés alá a pozitiv oldal egyetlen ártatlan teremtménye sem.
  Legyen nagyon szép, s vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.kiss
  eretettel Erszi.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 11. Asperrimus

  Asperrimus Állandó Tag

  Kedves Vándorcsillag!

  Mesének nem volna rossz az általad idézett történet, csak a valósághoz nincs sok köze. Lucifer ugyanaz a szellemi lény, akit a Biblia Sátánnak is nevez. Vele kapcsolatban pedig az a sajnálatos tény, hogy ő belülről romlott meg és fordult Isten ellen, teljesen önként. Isten nem determinista, hanem az angyaloknak is szabad akaratot adott, akárcsak az embereknek. Ezért nem hiszek semmiféle jövendőmondásban sem, ugyanis a jövő még egyáltalán nem lefújt mérkőzés, hanem itt és most dől el. Vannak az ember életében olyan döntési helyzetek, ahol fordulatot tud venni az élete akár pozitív, akár negatív irányban. Ezt jelenti a szabad akarat. Van az embernek sorsa, de ez egyáltalán nem annyira determinisztikus, ahogyan sokan gondolják. Nincs előre megírva, és nem lehet előre kiszámítani a születés, vagy akár a fogantatás ideje alapján, a csillagok állásának sincs ehhez semmilyen köze, sem semmi anyagi természetű dolognak, amilyen mondjuk az ember tenyere, vagy az írisze. Azok a szellemi lények sem ismerik a jövőt, akikkel az emberek kapcsolatba tudnak kerülni. Az ember ugyanis választhat.

  Isten az egyedüli személy, aki előre tudja, hogy egy adott személy, adott szituációban hogyan fog dönteni, de ez nem azért van, mert Ő rendeli el, hogy hogyan döntsön, hanem azért, mert Ő látja, ahogyan mi is előre tudjuk, hogy egy adott röppályán közlekedő, adott tömegű kavics hova fog esni. Istennél még olyan sincs, hogy előre nem látott esemény miatt elszámítaná magát. Isten azonban egy kicsit sem pletykás, hogy kifecsegje, amit tud. A Bibliában sem olyan próféciák szerepelnek leginkább, amelyek egyes emberi sorsokkal foglalkoznak, hanem sokkal inkább nemzetek sorsával. Ha vannak is próféciák egyes emberekről, mert vannak, azok kivétel nélkül nagy kaliberű emberek, akik tömegek sorsára gyakorolnak befolyást.

  Az angyaloknak ugyanazt a szabad akaratot adta Isten, mint az embereknek. Lucifer úgy döntött, hogy él az ő akarata szabadságával, és szembefordul Istennel. Az általa megkörnyékezett angyalok szintén a szabad akaratukkal éltek, amikor Lucifer mellé álltak, vagy ellene fordultak. Lucifer nem azért kísérti és csalogatja az embert, mert Isten ezt a feladatot adta neki, hanem azért, hogy bosszút álljon Istenen, akiben semmiféle kárt nem tud tenni. Az emberben azonban tud, és örömmel meg is teszi.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 12. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Kedves Asperrimus

  Köszönöm.
  Ha olyan romlott Lucifer miért jelenti a neve a ..fényhozót?..
  Számomra egy aranyos kis mese,ahogy a címében is benne van.
  Nagyon sok mindent már másképp látok amiről eddig azt gondoltam igaz.
  Szabad akarat? :confused:, előre megírt élet.
   
 13. Asperrimus

  Asperrimus Állandó Tag

  Kedves Vándorcsillag!

  Nem célom, hogy olyan étellel traktáljak bárkit, amit ő nem akar megenni, úgyhogy nem szeretnék vitatkozni. De ha már felvetetted, Lucifer néven sehol nem nevezi a Biblia. A hélél ben sáhár kifejezés, fényes hajnalcsillagot jelent. "Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia (hélél ben sáhár)!? Levágattál a földre, aki népeken tapostál!" (Ézs 14,12) A Lucifer kifejezés latin, amely nyelven nem sok szó van a Bibliában. De a fényes hajnalcsillag kifejezés is Lucifer múltjára vonatkozik, nem pedig a jelenére, különösen pedig nem a jövőjére. Jézus ezt mondta: "Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égből." (Lk 10,18)
  Ezékiel könyve ezt mondja:
  "Te valál az arányosság pecsétgyűrűje, teljes bölcseséggel, tökéletes szépségben. Édenben, Isten kertjében voltál; rakva valál mindenféle drágakövekkel: karniollal, topázzal és jáspissal, társiskővel és onixxal, berillussal, zafirral, gránáttal és smaragddal; és karikáid mesterkézzel és mélyedéseid aranyból készültek ama napon, melyen teremtetél. Valál felkent oltalmazó Kérub; és úgy állattalak téged, hogy Isten szent hegyén valál, tüzes kövek közt jártál. Feddhetetlen valál útaidban attól a naptól fogva, melyen teremtetél, míg gonoszság nem találtaték benned. Kereskedésed bősége miatt belsőd erőszakossággal telt meg és vétkezél; azért levetélek téged az Isten hegyéről, és elvesztélek, te oltalmazó Kérub, a tüzes kövek közül. Szíved felfuvalkodott szépséged miatt; megrontottad bölcseségedet fényességedben; a földre vetettelek királyok előtt, adtalak szemök gyönyörűségére. Vétkeid sokaságával kereskedésed hamisságában megfertéztetted szenthelyeidet; azért tüzet hoztam ki belsődből, ez emésztett meg téged; és tevélek hamuvá a földön mindenek láttára, akik reád néznek." (Ez 28,12-18)
  Végig múlt időt használ. A Biblia egyszerűen Sátánnak, azaz ellenségnek, vagy Diabolosznak, Összekuszálónak, Vádlónak nevezi, vagy Sárkánynak, vagy Kígyónak. Mind egy-egy kijelentés Lucifer valódi természetéről. A fényhozáshoz annyi köze van, ahogy Pál apostol írja, hogy a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává (2Kor 11,14), de ez csupán külső átváltozást jelent, a belső természetét nem érinti, az továbbra is ugyanolyan romlott és sötét marad.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 14. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Csak kiegészíteném, amit Asperrimus írt, válaszul Vándorcsillagnak arra, hogy miért "fényhozó" a neve Lucifernek. Egy amerikai lelkész, Tony Baley írta ezt a magyarázatot az Asperrimus által idézett Ézsaiás szakaszhoz, a kora reggeli imádkozás fontosságáról szóló könyvében:

  "...Az ige fenti fordításai alapján megtudjuk, hogy kezdetben az ellenséget Isten „a hajnal fiának” teremtette. Lucifert a hajnal „nemzette” vagy „szülte”. Ez a „hajnal fia” vezetett be minden egyes napot. Lucifer megelőzte a felkelő napot. Az volt a szándék, hogy ő legyen az első fény minden új napon. Isten azzal a természettel teremtette őt, hogy ő uraljon minden napot. Bár Lucifer azért teremtetett, hogy ő legyen a nap első fénye, a büszkesége és lázadása arra késztette Istent, hogy ledobja őt a földre, amely „kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén” (1 Móz. 1,2.). Lucifer még ebben a megsötétedett állapotban is fényként tetszelgett a 2. Kor. 11,14. szerint: „a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.” Isten a fény természetével teremtette őt, hogy uralja a nappalt; ezért a csata mindig újra kezdődik minden reggel. A hatalom (uralom) a fény és a nappal fölött Luciferről Krisztusra szállt át.
  „A mi Istenünk nagy irgalmasságáért, a mellyel meglátogatott minket a naptámadat [’napkelte’ vagy ’a nap felkeltése’] a magasságból; Hogy megjelenjék azoknak, a kik a sötétségben és a halálnak árnyékában ülnek; hogy igazgassa a mi lábainkat a békességnek útjára!” (Luk. 1,78-78.; lásd még Ján. 1,4-5.; 9.; Ján. 8,12.; Ján. 9,5.).

  "A fény feletti uralom másodsorban az egyházra szállt Krisztus megbízása alapján: „Ti vagytok a világ világossága.” (Mát. 5,14.; lásd még Ef. 5,8.). Mint a „világ világossága”, Isten népének kell a napot uralni. Mindezek után Isten az embernek adta az uralmat a föld felett, amelyre a Sátánt levetette. „És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon." (1. Móz. 26,26.)

  Lehet, hogy Lucifert nem könnyű meggyőzni, de az Ige kijelenti, hogy az egyház az új uralkodó a földön.... A Sátán hatalma és befolyása megsemmisült Jézus kereszthalála, és a sírból való feltámadása által. „Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, őket bátran mutogatta, diadalt vévén rajtok abban.” (Kol. 2,15.)...
  Isten szándéka kezdettől az volt, hogy a „Magasságos Isten szentjei” erőszakkal kiragadják Lucifer kezéből a hatalmat. (Lásd Jel. 13,8.; Mát. 11,12.)."

  "...Mint már említettük, az ördög természetéből fakad, hogy a saját akaratát érvényesítse minden nap. Arra teremtetett, hogy uralja a nappalt, mint „hajnalcsillag”. A legtöbb helyen az uralma, mint a nap első fénye, ellenőrizetlen és kihívás nélküli marad, mert a legtöbb helyen a valódi tekintélyek, a hívők, még alszanak, amikor az ördög megveti a lábát. Isten népének megvan a képessége arra, hogy megnyerjen minden összecsapást minden területen, de a napért folytatott csata gyakran egyszerűen késés miatt veszik el.

  Ha a hívők készek uralni a napot a városaikban, ki kell hívniuk, és le kell győzniük a Sátánt a belépésének pillanatában. Az Egyháznak el kell foglalnia a helyét minden egyes napon, mint a világ világossága, mielőtt az ördög bejelenti rá a követelését. A zsoltáríró látásmódjának és felfogásának utat kell mutatnia az Egyház számára minden nap: „Hadd ébresszem a hajnalt!” (Zsolt. 57,8. –Újford.)"

  Részletek, Rev. Tony Baley: The Nautical Hour (Tengerészeti szürkület) c. könyvéből.
   
  Asperrimus kedveli ezt.
 15. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves Vándorcsillag, miből gondolod, hogy az élet előre meg van írva? Úgy értem, mi bizonyítja ezt a számodra?
   
  Asperrimus kedveli ezt.

Megosztás