Öregedést lassító gyógyszert hoztak létre

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 22.

Melitta - 2019 November 22, 02:38
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A tudósok további vizsgálatokat végeznek majd például egereken, mielőtt klinikai kutatásba kezdenének.

  Az ecetmuslicák életét csaknem 50 százalékkal meghosszabbító gyógyszer-kombinációt hoztak létre kutatók, akik szerint eredményeik segíthetnek az emberek öregedési folyamatának egészségesebbé tételében.

  Nem akarjuk kicselezni a halált, csak segíteni az embereket, hogy egészségesek és betegségektől mentesek maradjanak utolsó éveikben is - mondta Linda Partridge, a Max Planck Intézet és a University College London egészséges öregedést kutató intézetének munkatársa, a kutatás egyik vezetője.

  A három szer - a hangulatjavító lítium, a rákkezeléseknél alkalmazott trametinib és egy immunszabályozó szer, a rapamycin - különböző sejtfolyamatokat befolyásol. Kombinációjuk pedig jelentős hatással volt az ecetmuslicák élethosszára. A három gyógyszerből külön-külön és kombinálva is adtak nekik,

  Minden egyes szer önállóan átlagosan 11 százalékkal növelte meg az állatok élettartamát, két szer párosítása pedig 30 százalékkal. Ha viszont mind a három szert kombinálták, a muslicák 48 százalékkal tovább éltek, mint azok, melyek nem kaptak kezelést.

  Mivel mindhárom gyógyszert alkalmazzák már orvosi kezelések során, tudják róluk, hogy biztonságosak. Kombinációjuk pedig segíthet lelassítani az öregedés folyamatát - mondta Jorge Castillo-Quan, a kutatás másik vezetője.

  Partridge kiemelte: felfedezésük újabb bizonyítéka annak, hogy az úgynevezett polipilula - többfajta alacsony dózisú szer kombinációja - a jövőben segíthet megelőzni a korhoz köthető betegségeket.

  A kutatásról készített tanulmány az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) jelent meg. A tudósok további vizsgálatokat végeznek majd például egereken, mielőtt klinikai kutatásba kezdenének.

  mti

  upload_2019-11-21_20-38-23.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 22.

  1. lacylla
   lacylla
   Brit tudósok.
   A muslicák életét csaknem 50 százalékkal lerövidítő szert próbáltam ki, ami lassítja az öregedésemet. Legalábbis mindig mondja az élettársam, hogy nem öregszem.
   A szer: víz, ecet, mosogatószer. Több tálkában várja a vállalkozó kedvű muslicákat, akik szorgalmasan és tettre készen részt vesznek a tanulmányban.
   A víz a médium, az ecet bevonzza a muslicákat, a csepp mosogatószer pedig a víz felszíni feszültségét befolyásolja oly módon, hogy a legyecskék problémamentesen elmerülhessenek.
   Teljesen önszántukból, ellentétben a hírben említettekkel.

   Nem értem, a meghosszabbított élet egyenlő lenne az öregedés lassulásával?
   Tovább élsz (ha betegen is), tovább leszel öreg.
   Mire jó ez?
   Utoljára módosítva a moderátor által: 2019 November 22
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez egy hatalmas felfedezés! Remélem és bízom talán már nekünk is jut belőle. Nem is kívánok mást, csak ne legyenek fájdalmaim, ne kerüljek kiszolgáltatott helyzetbe. Bízom, hogy sikerül. No abban is biztos vagyok, hogy előbb a nagyon gazdagok tudják majd megvásárolni. Egyben reménykedhetni azért lehet, hogy még a mi életünkben is elérhető áron tudunk hozzájutni ehhez az "élet-elixírhez".
   Gagamail és gledag kedveli ezt.
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Éppen azt jelentené, hogy ha tovább is élsz, de fájdalom mentesen, fitten. Nekem örömömre szolgálna. Édesanyámat 6,5 éven keresztül ápoltam, az ágy rabságában volt. Az ellenségemnek sem kívánom sem azt, hogy akár az ő, akár az én helyembe kerüljön. Rettenetes dolog, ha nem tudunk menni akkor és ahová akarnánk és főleg, ahogyan. De az is, hogy a napi 24 órai szolgálta felőrli az ápolót, bármennyire is elhallgatja. Még a kórházban is cserélődnek az emberek, de ezt egy otthoni ápolásnál képtelenség megoldani. Ott az ápoló is tönkre megy, de rendesen. Az ápolt pedig, bármennyire is tisztességes ellátásban részesül, a szabadságát veszti el, s ez a legnagyobb büntetés a fájdalom mellett. Csak az ne legyen! Reménykedem, a jó hírben. Nekem örömet okozott.
   cillancs, Gagamail, doppio és 1 másik tag kedveli ezt.
  4. doppio
   doppio
   Tökéletesen írtad le, mindkét oldalt
   Ő meg az én gondolatomat:
   Nem kívánság műsor meddig éljünk és a tudományra hivatkozás se csalhatatlan.
   Nem megy mindég a jó felé a kutatás.Persze kell.
   És nem kell hogy úgy legyen mint ki tudja mikor: 40 év átlagéletkor.
   Nálam okosabbak biztos tudják az Ókori Egyiptomban mi betegségek miatt és mennyire rövid volt az életkor(munkások élettartama általában rövid – 30-36 év)

   A kutatók 16 múmiában találtak szívszövetet, s ereket, a vizsgálatok közülük kilencnél mutatta ki teljes bizonyossággal vagy feltételesen az érelmeszesedést (arterioszklerózist). Az egyik múmiánál lezajlott szívinfarktusra utaló jeleket találtak a kardiológusok, ám a szakemberek azt nem tudták megállapítani, hogy halálos kimenetelű volt-e a szívroham. A kutatók azt sem tudták meghatározni, hogy túlsúlyosak voltak-e az érintett óegyiptomiak, ugyanis a mumifikálás során kivonják a vizet a szövetekből (dehidratáció).

   Érelmeszesedés azóta se változott muslicák ide vagy oda.

   "Sokkolt minket a felismerés, hogy mennyire hasonló képet mutat az arterioszklerózis az ókori múmiák és jelenkori pácienseink esetében. Vélhetően az érelmeszesedés kialakulása része emberi mivoltunknak"
   Utoljára módosítva: 2019 November 22
   Georgina Bojana és Ernoe kedveli ezt.
  5. doppio
   doppio
   Igen igen persze!!
   Adogassuk a százalékot össze.
   Épp mint amikor bejött a schick nevű teflon bevonat gépkocsikba a 3 pólusú gyertya a mágnesgyűrű a benzincsőre.És még vagy 6 dolog!!!!!!!!!!!
   Egyik 30% másik 22% satöbbi
   a végén kijöhetett 110 % megtakarítás.
   Tettük az üres kannát a benzintankhoz a féligről megtelt tank ha kicsordul legye hová folyni és eladjuk a benzinkútnak vissza.:rohog:
   Georgina Bojana és setni kedveli ezt.
  6. gumelig
   gumelig
   A nyugdíjkasszák félárbócra eresztették zászlóikat.;)
  7. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Már látom a jövőt, amikor a kormány 48%-al fogja megemelni a nyugdíj korhatárt, vagy jobb esetben magyar cocom listára teszi az új szert. cupp.jpg
  8. doppio
   doppio
   Mi van a félárbócra eresztettel?Az már öregedés.
   A nyugdíj 200 éves korig fog járni.És elkezdik 20 éves kortól.Mondták azt 20 évesen akik mondták
  9. Ernoe
  10. Piti Sándor
   Piti Sándor
   A mai tudomány szerint az egyetlen dolog amit nem lehet megállítani,az az IDŐ.:)
   Ernoe, setni és lacylla kedveli ezt.
  11. lacylla
   lacylla
   Bár, ha jól emlékszem, vannak tudósok, akik állítják, hogy sikerült egy hajszálnyit visszatekerni.
  12. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Ja...a mesében.Az idő mérése amit jelenlegi tudás szerint állandó és nem lehet visszatekerni......maximum ha felvételt tekerünk vissza.
  13. lacylla
   lacylla
   Mindenesetre eddig csak a 27-esek klubjának sikerült leállítani az öregedést.
   Vagy látja őket valaki öregen?
   Ernoe kedveli ezt.
  14. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ne, ne, má' :mad:
   Nem a teljesítménnyel lenne baj, igen, igen, azzal is, mert nem érjük el, mert nem tudunk létrázni, emelni, hajolni. De az oda- és vissza utazással. Ha túl meleg van, akkor azé', ha jeges az út, akkor meg azé' nem tudnánk megjelenni a munkahelyen. No meg, ha fáj ez, meg az, mert nem tudjuk megemelni a lábunkat, mert lépni nem tudunk a fájdalomtól, mert a gerincünk úgy érezzük szétrobban, a szívünkről, a keringésünkről nem is szólva. Tehát nem azért nem jelennénk meg a munkahelyen, mert táppénz csalók, v. lusták vagyunk, hanem korunknál fogva, elkoptunk. Igaz, vannak kivételek, akik vagy genetikailag, v. tudták megvédeni az egészségüket, ők még mindig jól néznek ki, sőt gyalogolni is tudnak, ők a kivételek. De a többség, a magyar többség, teljesen elhasználódott - fizikailag.
   Éppen tegnap beszéltem egy pilisi szerencsétlen asszonnyal. Borzalmas, mennyi baja van, s mégis csak 72 %-ra vették fel. S, egyetlen fillért nem kap. Mivel csak 20 éves munkaviszonya van. Persze, mert miután a gyerekei már óvodás korba léptek, ő visszament dolgozni, de aztán lebetegedett a saját édesanyja, majd az anyósát, apósát ápolta, majd ismét elment dolgozni, de nem sokáig, mert akkor pedig az édesapját kellett ápolnia. Mindegyik beteg, ápolásra szorult, mégpedig 24 órai figyelemre. S, most ő nem kap pénzt, ez annyira felháborított, szavakat nem találok.
   A férjével él, a férje kap 102 ezer forint nyugdíjat, ebből fizetik a rezsit, amit tudunk nem kicsi összeg. Akár fával, akár gázzal fűtenek, s a megélhetés + a gyógyszerek. S, az önkormányzat sem segít, mert mondván, ennyi pénzük van, őket megkötik a jogszabályok, nem tudnak segíteni.
   No, de mi is a baja a szerencsétlen asszonynak? A gerincét megoperálták, fémet raktak be, a bokájában volt egy rosszindulatú daganat, azt megoperálták, kemó stb. Többször volt tüdőgyulladása, így a tüdeje is gyenge. Köszvénye is van. S, mivel rosszul is mozog, tehát mozgássérült is, mindezek ellenére a nyáron ismét elutasították az orvosi felülvizsgálaton. Legalább felvennék 100 %-ra, de állítólag akkor sem kapna még pénzt, mert nyugdíjra kora miatt még nem jogosult, különben is csak 20 év szolgálati ideje van, de valamilyen rokkantsági ellátásra pedig igen. No azt is húzzák, halasztják, lényeg, nem fizetnek neki semmit. Tartsa el a férje, ezt mondták neki. Félelmetes.:mad::o
  15. doppio
   doppio
   Volt egy ismerősöm, muslica volt a csúf neve már meghalt.48 százalékkak kevesebb ideig élt
   A muslicái is vele haltak, kik a alkohol gőze körül röpködtek.
   bocs:oops:
  16. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Gondolod, hogy mindez érdekli a kormányt (értsd, a jelenlegi 2/3-os törvényhozókat) amikor a statisztika azt mutatja, hogy minden családnak van kb. 13.000.000. HUF tartaléka? És jobban élünk, mint, és dübörgünk, és stb?
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  17. DanielXYZe
   DanielXYZe
   A szitu az, hogy ez a "hatalmas felfedezés" egy szakállas hir. Felmelegitve.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  18. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Mióta ember él a Földön, mindig reménykedik abban, hogy hosszabb lesz az élete. Azt mondják, a Remény hal meg utoljára, biztosan így is van. De már többször megtapasztaltam életem folyamán, hogy soha nem az élet hosszúsága a legfontosabb (persze, jó dolog élni), hanem a hogyan-ja, a miképp-je...
   Nagyon sok évvel ezelőtt beszéltem egy 98 éves asszonnyal. Ő már nagyon készülődött, akkor nekem azt mondta, hogy elege van az életből. Mindenki kihalt körülötte, még a gyerekei, a rokonai is. Pedig fent járt, nem is volt beteg. Azt mondta, elfáradt. Olvasni már nem tud, hiába a szemüveg, elfárad a szeme pár oldal után. A hallókészülékkel nincs jóban, kellemetlen. Minden megváltozott körülötte. Nem értettem, hiszen valóban egészséges volt, még ebben a korában is, s mégis készülődött. A legnagyobb betegségben küzdők pedig ragaszkod(ná)nak az életükhöz. Nem értettem, pedig csak bele kellett volna gondolnom, hogy mit is érezhetett, hogy teljesen magára maradt.
   DanielXYZe kedveli ezt.
  19. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   No persze, ezeket harsogják a kormány rádió- és tévé csatornái. Sajnos az igazsággal nap, mint nap szembesülni vagyok kénytelen. Ez annyira igaz, mintha én azt hirdetném magamról, hogy 69 évesen darázs a derekam, kicsattanok az egészségtől, hja és még szűz is vagyok :rohog: (két gyerek után). No persze, mindennek megvolt a maga ideje, de, hogy egyik sem igaz mára, az tuttti :dr_9:

Megosztás