Öregedést lassító gyógyszert hoztak létre

A tudósok további vizsgálatokat végeznek majd például egereken, mielőtt klinikai kutatásba kezdenének.

Az ecetmuslicák életét csaknem 50 százalékkal meghosszabbító gyógyszer-kombinációt hoztak létre kutatók, akik szerint eredményeik segíthetnek az emberek öregedési folyamatának egészségesebbé tételében.

Nem akarjuk kicselezni a halált, csak segíteni az embereket, hogy egészségesek és betegségektől mentesek maradjanak utolsó éveikben is - mondta Linda Partridge, a Max Planck Intézet és a University College London egészséges öregedést kutató intézetének munkatársa, a kutatás egyik vezetője.

A három szer - a hangulatjavító lítium, a rákkezeléseknél alkalmazott trametinib és egy immunszabályozó szer, a rapamycin - különböző sejtfolyamatokat befolyásol. Kombinációjuk pedig jelentős hatással volt az ecetmuslicák élethosszára. A három gyógyszerből külön-külön és kombinálva is adtak nekik,

Minden egyes szer önállóan átlagosan 11 százalékkal növelte meg az állatok élettartamát, két szer párosítása pedig 30 százalékkal. Ha viszont mind a három szert kombinálták, a muslicák 48 százalékkal tovább éltek, mint azok, melyek nem kaptak kezelést.

Mivel mindhárom gyógyszert alkalmazzák már orvosi kezelések során, tudják róluk, hogy biztonságosak. Kombinációjuk pedig segíthet lelassítani az öregedés folyamatát - mondta Jorge Castillo-Quan, a kutatás másik vezetője.

Partridge kiemelte: felfedezésük újabb bizonyítéka annak, hogy az úgynevezett polipilula - többfajta alacsony dózisú szer kombinációja - a jövőben segíthet megelőzni a korhoz köthető betegségeket.

A kutatásról készített tanulmány az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) jelent meg. A tudósok további vizsgálatokat végeznek majd például egereken, mielőtt klinikai kutatásba kezdenének.

mti

upload_2019-11-21_20-38-23.jpeg
 
*
" soha nem az élet hosszúsága a legfontosabb (persze, jó dolog élni), hanem a hogyan-ja, a miképp-je..."


Itt a dolog lényege. Nem a megért kor - hanem az egészségben megért kor számit. S ez egy perccel nem lett hosszabb az elmult 70(Europa)-100(USA) évben .
Az már nem élet, ha 4-5 testüregedbe/böl 4-5 csövecske vanki/ bevezetve, szuper felfekvésed van, nem tudod, milyen nap van - de még nem haltál meg.

Az egyedi amerikai TB-kiadások 25%-a az utolsó 6 hónapra esik.Azaz, egy elmenöt gépekkel, müszerekkel próbálnának meg visszarángatni. Már nem él - de törvényileg még nem halt meg.

Közben meg odafennt mosolyogva nézi az itteni kis hangyák nagyképüségét a Mindenható.S kuncog magában.
 
Minden megváltozott körülötte.
Mikor leírtad nem tudom gondoltad-e kulcsmondat?
Már nem tudom melyik filmben illetve regényben halottam.Nincs helyünk ebben az idegen világban.Valami időutazós lehetett.De a nagyon megváltozott, világ valóban idegenné teheti.Már elég arra gondolni nem tud nyugodtan kiülve csendben éjszakai égboltot figyelni.A fényszennyezett városok miatt nem látszik.És még mennyi mindenért idegen és nem akarhat ott lenni.
 
.
Egy most közölt tudományos munka szerint az ember természetes átlagos élettartama nem több, mint 38 év. Az eredményt egy brit kutatócsoport jelentette, amely különböző gerinces élőlények élettartamát vizsgálta a DNS-ükben bekövetkező, öregedéssel összefüggésbe hozható változások alapján. A neandervölgyi ember 37,8 évig élt, a csimpánzok 39,7 évig, a modern ember pedig 38 évig él. Ez az érték egyébként nagyjából egybevág azzal az átlaggal, amit az őskorban élt emberek maradványaival foglalkozó paleontológusok és antropológusok mérni szoktak.
A 38 évnél magasabb emberi élettartam a kutatók szerint nyilvánvalóan az életmódbeli változásoknak és az orvostudománynak köszönhető.
 
Azt a cikket nyugodtan a tudománytalanságok közé lehet sorolni, Nature ide vagy oda.
Pestiesen:vadbaromság.

Nem tudom, hogyan került ide a hozzászólásom, mert azt én ahhoz a cikkhez irtam, amely szerint 38 év lenne az emberi életkor felsö határa s amit afelett megélünk az csak s kizárólagosan az orvostudomány fejlettségének köszönhetö.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,730
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére