Összefogás

Mrhacker

Állandó Tag
Állandó Tag
12.jpg


Két régebbi politikai írás, melyek mondanivalója szerintem mindmáig megőrizte aktualitását.


Anonimouse Zeno írásai:
http://ebredomagyarorszag.blogspot.hu/2015/01/megosztas-es-megosztas.html

Megy a facebookon a megosztás!

Megosztunk képeket, híreket, információkat!

És ez nem egy esetben fontos, akár lényegbevágó is lehet, hiszen fontos, hogy az emberek minél nagyobb tömegei juthassanak hitelt érdemlő, valós információkhoz.

De van egy másféle megosztás, aminek a jelenlegi kormány már mesterévé vált!
Megosztják a társadalmat, a munkahelyi, a társadalmi közösségeket, a családokat, stb.
Egymás ellen fordítva az embereket.

Ellenségképeket kreálnak, elhitetik az emberekkel, hogy nem a kormány, hanem a másik ember, embercsoport a hibás, a felelős a problémáikért.

Természetesen nem csupán a kormány tehető felelőssé az összes egyéni problémákért gondokért, (pl balesetek, egyéni hibás döntések, stb.) ám a segítségnyújtás, illetve a megoldások keresése helyetti ellenségkeresés, az ellenségkép generálása mindenképpen a kormány számlájára írható!

Sajnos a megosztásnak ez a fajtája, a széthúzáskeltés, az ellenségkeresés, (És aki keres az talál is!) a másik ember hibáztatása, szintén jelen van a facebookon, felütötte a fejét a közösségeken belül.

De ennek nem kellene így lenni!

Mert amíg a másik megosztás épít, építi az ember tudását, a tudáson, a megszerezett információkon keresztül a lehetőségekre való rálátását, akár egy lehetséges jövőképet is létrehozhat, növelheti az önismeretünket, és ezáltal önbizalmat is adhat, addig ez a másikfajta megosztás csupán rombolni képes!

Rombolni az emberi kapcsolatokat ,rombolni a másikba, vagy a magunkba vetett bizalmat, rombolni a reményt, és még sorolhatnám!

Egységre kellene törekedni, nem széthúzásra, nem megosztásra!

Csak együtt, közösen érhetjük el céljainkat, együtt építhetünk fel egy szebb, jobb jövőt, amire még az unokáink, dédunokáink is büszkék lehetnek!

De ehhez fel kell adnunk mindazt, ami ennek akadálya lehet!

Ne az ellenséget lássuk a másikban, hanem azt az embert akivel a közös céljaink felé haladhatunk!
Ne tapossuk bele a már földön fekvő embertársunkat a sárba, mondván, itt most másról, többről, van szó, te és a te problémáid nem vagytok fontosak!

De ne is essünk neki a másik embernek a magunk problémájával úgy, mintha az, és csak egyedül az, az egész világ, vagy legalábbis az egész ország problémája (egyedüli problémája) kellene, hogy legyen!

Ismerjük fel, hogy mind fontosak vagyunk, és hogy sok kis részből lehet egy egész, és ez a gondjainkra, problémáinkra is igaz!
Ne csak a saját problémáinkat hangoztassuk, hanem legyünk készek kiállni együtt egymásért!

Ne azt keressük miben különbözünk, miben vagyunk mások (pl jobb, vagy bal) hanem bár nem feltétlenül gondolkodunk egyformán, nem feltétlenül értünk egyet mindenben, és nem is kell hogy mindenáron egyetértsünk, de törekedjünk megtalálni a közös céljainkat!

Ne mi akarjunk egyénenként lenni az egész, mert ahhoz úgysincs elég erőnk, de merjünk, és legyünk készek részei lenni az egésznek!

Ehhez persze meg kell tanulnunk adni!

Adni odafigyelést, adni a másik ember megértését, adni elfogadást, adni akár csak egy szívből jövő mosolyt, egy jó szót!

De ha valaki már úgy érzi, hogy ELÉG VOLT!!!!

Mit akar ez az ember már megint tőlem!

Már megint csak adjak!
Már annyit adtam, és adtam, és adtam, hogy nem maradt semmim amit adhatnék!

Adtam a családomnak, a rokonaimnak, adtam a barátaimnak, adtam, az államnak.
Csak adtam és adtam, és már nem maradt semmim, nem maradt pénzem, nem maradt hitem, nem maradt reményem, nem maradt semmim!
Akkor azt mondhatom, ha nincs semmid, akkor vesztenivalód sincs!

Ha úgy érzed nincs semmid, akkor is van még valamid amit adhatsz, két kezed, amit kinyújthatsz, megragadva a mások által feléd nyújtott segítő kezeket!

Csak így, együtt rombolhatjuk le a széthúzások, a megosztások sorsrontó hazugságait amivel az elmúlt években tudatosan mérgezték az embereket, és építhetünk egy kölcsönös tiszteleten, megértésen, elfogadáson alapuló szebb igazabb jobb élhetőbb Magyarországot!

Egy jogállami demokráciát, egy olyan országot, amelyet nemcsak mi, de gyermekeink, unokáink, dédunokáink is büszkén mondhatnak hazájuknak!









Egyre nagyobb a megosztottság az országban!

Most amikor a lét a tét!

Ténylegesen, csontig hatolóan húsbavágóan, nem úgy, mint a Való Világnak nevezett médiacirkuszban!

Ez itt az igazi való világ!

Ez, ahol nem arról szólnak a dolgok, hogy ki mikor, kivel, hányszor (legalábbis elsősorban nem arról, mivel a hálószobára tartozó dolgok, a magánszféra részei, és ott is kellene maradniuk) hanem többek közt arról, hogy a kormány jóvoltából hányan fagytak halálra a télen, hányan kerültek az utcára, hányan veszítették, és hányan veszítik el az állásaikat.

Hogy miközben minden drágul, és az adóterhek egyre nőnek, a kormány "nagylelkűen" merészelt 1.8 százalékot emelni a nyugdíjakon, miközben a saját bérüket 30 százalékkal emelték!

Arról hogy korrupt állami alkalmazottakat véd a kormány! Hogy azt állítják, nincs ma magyarországon korrupció, holott mindenki akinek van szeme, látja az igazságot, hogy a korrupció virágzik! (földügyek, trafikmutyi, stb.)

Arról szólnak a dolgok, hogy az országban gyermekek éheznek, betegek fekszenek otthon ágyaikban ellátatlanul a hosszú várólisták miatt, vagy hideg, fűtetlen kórtermekben, miközben sorra épülnek milliárdokból a több ezres nézőterű fűtött gyeppel ellátott stadionok.

Arról, hogy módszeresen teszi tönkre, építi le mára a kormány, a kezébe vett, államosított oktatási rendszert, átalakítva saját érdekeik mentén!

Hogy a szociális rendszer módszeres leépítésével, megszüntetésével, százezreket terveznek ellátatlanul hagyni gyakorlatilag halálra ítélve őket!

És nem utolsó sorban többek közt arról is, hogy egyre nő a migráció, a kivándorlás!

Ha így folytatódik, lassan már csak az marad az országban, akinek kormány párti, vagy a közeli érdekeltségeik vannak, illetve akiknek nincs lehetőségük kivándorolni!

Most és itt van a legnagyobb szükség az összefogásra, ahogy azt már a régiek is megmondták: "Egységben az erő!"

Igen egységben az erő, és ezt tudja a kormány is ezért szít az emberek közt széthúzást, kelt megosztottságot!

De nem is kell ide még a kormány sem! Megy ez sajnos nekünk magunktól is!

Még akik hasonlóképp gondolkoznak azok közt is megy a megosztás, az egymásra mutogatás.

A tüntetések szervezői közt sem tudott kialakulni az egység, talán megosztottságból, talán félelemből.

Félelemből attól, hogy a másik lenyúlja a tüntetést, lenyúlja az érdemeket, stb.

Mit nyúlna le? A pár perces hírnevet?

Ha csak ennyiről szól egy tüntetés, akkor régen rossz, de ha a változtatás lehetőségéről, és erkölcsi kényszeréről, akkor nem sajátíthatjuk ki magunknak, vagy a magunk csoportjának azt a változást, változtatni akarást, ami mindannyiunk közös érdeke!

Amíg félre nem tudjuk tenni a félelmeinket, az ellenségképeinket, addig nem tudunk elkezdeni együttműködni, és addig nem fogunk tudni komoly változást, komoly eredményeket elérni, és így végül csak valami kiüresedett csodavárás marad, vagy már az sem.

Orbán Viktor nyilatkozta: Idézem: "Minden tüntetés egyfajta személyes siker, ezt a mi generációnk érte el. Ezért alakult a Fidesz!"

Bár ezzel nem értek egyet, mégis, amíg a beszédek többségében csak a múlton rágódnak, azt szapulják, ahelyett, hogy a jelenre (és a jövőre) fókuszálnának, arra, hogy mit akar a nép, és míg sokaknak úgy tűnhet, a tüntetések csupán gőzlevezető szelepként funkcionálnak, ("megunják és hazamennek") addig joggal vélhetik úgy némelyek, hogy abban, hogy a tüntetéseket a fidesz személyes sikereként könyveli, könyvelheti el, Orbán Viktornak akár igaza is lehet!

Rajtunk múlik, hogy ne így legyen!

Elkeseredhetünk az egyet nem értést, a széthúzást látva.
De ha most elkeseredünk, és feladjuk, akkor Orbánék már nyertek is!

Mit is akarunk?

Azt hogy meghátrálva, fülünket farkunkat behúzva, jó birkákként bégetve bármit is csinálnak velünk igazoljuk nekik, hogy tényleg birkák vagyunk?

Vagy továbbra is kiálva az igazunkért, a demokratikus jogállamért, a szabadságunkért, megmutassuk nekik, hogy nincs igazuk!

Ne áljunk most meg félúton, ne üljünk fel a provokátoroknak, a széthúzást keltőknek!

Fogjunk öszze! Mutassuk meg mire képes a tömeg, mire képes együtt a nép!

Az ország népe ébredezni kezdett, elkezdett felébredni az elkényelmesedett "birka" létből, és ráébredni arra, hogy ember, és emberhez méltó életre, jogokra van szüksége!

De szükség lenne arra is, hogy felébredjünk, ráébredjünk arra is, hogy széthúzással, megosztottsággal nem megyünk semmire, csak a diktatúra szekértolói lehetünk!

A változáshoz, az új valós demokrácia felépítéséhez összefogásra van szükség!

Csak együtt érhetünk el eredményeket, együtt bonthatjuk le a minket jogainktól, és anyagi biztonságunktól megfosztó diktatúrát, hogy közösen nekiállhassunk felépíteni a jogállamiságot, az igazi demokráciát!

De ehhez, nem elég csupán a kormányt eltávolítani, és elszámoltatni!

A hatalmon levők beágyazódtak az embereiken keresztül az egész intézményredszerbe.
Kiépített rendszerük, mint egy élősködő, fúrta be magát az ország testébe, csápokat növesztve mindenfelé.

Ha ezeket nem távolítjuk el, tovább mérgezhetik az országot.Tovább mérgezhetik a hivatalokat, az intézményeket, a közoktatást, stb.

És tovább mérgezhetik hazug sorsrontó, ellenségképgyártó, gyűlöletkeltő ideológiákkal, félelemre alapozó és azt felerősítő propagandáikkal az emberek lelkét, tudatát, gondolatait!

Nem engedhetjük, hogy így legyen!
A jövőnk, gyermekeink, unokáink jövője függ tőle!

Magyarország jelenleg a szakadék szélén áll! Nincs tovább! Így nincs!

Ha még pár lépést teszünk, belezuhanunk a szakadékba, és örökre elnyelheti hazánkat a történelem mély gödre!

Össze kell fognunk!

Együtt kell megkeresnünk a szakadék felett átívelő hidat, ha van egyáltalán, ha pedig nincs, márpedig jelenleg inkább így néz ki a helyzet, akkor együtt kell felépítenünk!

Széthúzás helyett összefogással, gyűlölet helyett tisztelettel, és megértéssel, félelem helyett bátorsággal, demagógia helyett értelemmel!
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Kor jelentes. Hogy tovabb?Mit kene csinalni?
*
Kedves Melitta,
valóban elfogyott körülöttünk a levegő, elfogyott az a közeg, amely lépni tud(na) és hatékonyan. Az emberek beszürkültek és hite hagyottak, nehéz őket felrázni. Igaz, egy-egy tüntetésen megmutatkoznak, hogy ezt és így már nem akarják tovább, aztán minden lecsendesül... és megy tovább az a rongyos, echós szekér, amelyen ülünk, mindannyian.
G.B.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Menjünk-é? Ne menjünk?
S, ha megyünk, akkor az IGEN-t avagy NEM-et ikszeljük-e be?



Hogyan is járnánk jól, mármint a magyar társadalom, mi a többség? 2016 október 2-ára írta ki a kvótás népszavazást a kormány. A kérdések és a válaszok nap, mint nap foglalkoztatják a szavazókat.
Elő zöngékből hallható, hogy a kérdés eléggé fifikásan lesz feladva, arra adott válaszunkkal mit is érthetünk el?
Félő, hogy a kormánynak ezzel az a burkolt célja, hogy a Fidesz, a menekült ellenes uszításban találta meg az utolsó lehetőséget, hogy túlélje azokat a korrupciós botrányokat, amelyekbe minden tisztességes demokráciában többszörösen is megbukott volna egy ilyen népellenes dolgokat művelő kormány. Naponta többször halljuk a rádióból, nézzük a tévé képernyőjén keresztül
ha nem kapcsolunk át! – hogy a magyaroknak (nekünk) jogunk van eldönteni, kikkel akarunk együtt élni.
Elgondolkoztató, hogy ez a kormány valaha is feltette nekünk a kérdést, hogy akarunk-e együtt élni ismeretlen forrásokból meggazdagodott távol-keleti és harmadik világbéli milliárdosokkal és akik 350 ezer Euróért letelepedési kötvényt vásároltak.
Elgondolkoztató tények ezek, sőt az is, hogy legalább 3 ezer ilyen „migráns” mossa tisztára a pénzét kis hazánkban.
Elagyalhatunk továbbá azon is, hogy ebben a potyautas országban, amelyik 10 éve nem él másból, csak az UNIO-ból, van-e annyi tisztesség, hogy átvállal(na)
1300 rászorulót, abból a több milliós tömegből, amely azokra a társadalmakra nehezedik, amelynek az adófizetői az összes magyar közberuházást finanszírozzák.

Mi is lenne az egyetlen tisztességes és okos döntés, hogy kikerüljük kormányunk ravaszul felépített csapdáját? A népszavazás szabályai szerint akkor lenne eredményes és érvényes ez a szavazás, ha azon a választó korú magyar népesség 50 százaléka megjelenne. Uszkve ez annyit jelentene, hogy a 8 millió választókorú tömegből –4 milliónak el kellene mennie ahhoz, hogy a szavazás érvényes legyen.
Az egyetlen bölcs mód az lenne, hogy ezt a gyűlölet politikát, mindenképpen utasítsuk el, és demonstrative maradjunk távol az akciótól.
Mi is következhetne akkor be?
Távolmaradásunkkal érvénytelenné tennénk a referendumot és annak minden ódiuma a kormányra, s annak vezetőjére hullik majd vissza, beleértve a kidobott 5 milliárd forintnyi pazarlást is.
*
Információink szerint a DK által kezdeményezett bojkott mögé már az MSZP és az Együtt is felsorakozott. Ezzel és így, megszületett az ellenzéki összefogás.
*
Jelenlegi kormányunk "dala", jó lenne, ha minél többen felismernék a szövegekben elejtett hamis hangokat:



G.B.

 

Mrhacker

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy össznépi tiltakozást kellene tartani épp a népszavazás napjára, ily módon bojkottálni a népszavazást, nem passzív, hanem igencsak aktív bojkottal!

PL ilyen szlogenekkel fejezve ki a vélenyényünket, (két nyelven, magyarul, és angolul, hogy Brüsszelben is megértsék) NEM KELL KVŐTANÉPSZAVAZÁS! NEM KELL HUXIT! EURÓPAIAK VAGYUNK ÉS MARADUNK!
Ha az ország az utcán adna hangot annak, hogy nemet mond a népszazásra, nemet mond a kormány EU ellenes, és emberellenes politikájára, propapgandájára, ezt a kormány nem igazán tudná a saját győzelmeként, az országnak a kormány mellett állásaként lekomunikálni!

De nem valami párszáz fős kis tünti a parlament előtt, hanem egy a teljes országra kiterjedő, minden városban, minden községben, mindenhol, még a legeldugottabb kis falucskában is!

Mindenki, aki él és mozog! Mindenki, akinek fontos hazánk sorsa, jövője!

Az aktív bojkott, az országos, több százezer, több millió emberes tiltakozás is letagadhatatlan, és elhalgathatatlan.
 

Mrhacker

Állandó Tag
Állandó Tag
Anonimouse Zeno bejegyzése a facebookról:

Egy rövid videó hazánk gengszter váltás előtti történelméből (A romániai falurombolás elleni demonstráció)

Ahogy akkor az egész ország egy emberként, egy szív - egy lélekként állt a jó cél mellé, a falurombolások megállítása mellé, így kellene ma is!

Így kellene egyként kiállni a népirtó fasiszta bűnöző Orbán rezsim felszámolása mellé, a szabadság, a demokrácia, az igazság,az országunk megtépázott nemzetközi hírneve a minden ember számára, gyermekeink számára, élhetőbb jövő közös helyreállítása, felépítése mellé!

 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Egy össznépi tiltakozást kellene tartani épp a népszavazás napjára, ily módon bojkottálni a népszavazást, nem passzív, hanem igencsak aktív bojkottal!

PL ilyen szlogenekkel fejezve ki a vélenyényünket, (két nyelven, magyarul, és angolul, hogy Brüsszelben is megértsék) NEM KELL KVŐTANÉPSZAVAZÁS! NEM KELL HUXIT! EURÓPAIAK VAGYUNK ÉS MARADUNK!
Ha az ország az utcán adna hangot annak, hogy nemet mond a népszazásra, nemet mond a kormány EU ellenes, és emberellenes politikájára, propapgandájára, ezt a kormány nem igazán tudná a saját győzelmeként, az országnak a kormány mellett állásaként lekomunikálni!

De nem valami párszáz fős kis tünti a parlament előtt, hanem egy a teljes országra kiterjedő, minden városban, minden községben, mindenhol, még a legeldugottabb kis falucskában is!

Mindenki, aki él és mozog! Mindenki, akinek fontos hazánk sorsa, jövője!

Az aktív bojkott, az országos, több százezer, több millió emberes tiltakozás is letagadhatatlan, és elhalgathatatlan.
*
Igen, igen, pontosan EZT és ÍGY kellene tenni. Még a népszavazás előtt, megismételem EZT a felhívást, hogy NE, NE menjen el - lehetőleg senki sem - szavazni. Az okot és indokot pontosan leírtam az itt megjelent irományomban. Milyen jó is lenne, ha kormányunk VÉGRE koppanna, mert nagyon, hidd el, nagyon erőszakosan, de be akarnak vinni minket a "susnyásba", pontosítva, kivezetni az UNIO-ból. Ami szintén hatalmas vesztesége lenne kis hazánknak. S, talán ismét Kelet felé nyitni a kapukat. Pontosan a miniszterelnök volt, aki örömködött, no meg söpörte volna ki az oroszokat, s most szalutál(na). Becsület, gátlás, erkölcsi tudat EZEKBEN még nyoma sincs.
Papolnak a rezsi csökkentésről, no meg januártól "gondoskodó módon, no meg jó szívvel" csökkentik a tej, kenyér és a baromfihúsnak az áfáját a 26 százalékról. Az egész világon nincs ilyen hatalmas áfa, legalábbis Európában, sőt még Canadában sem, mint Magyarországon. Ez is egy bizonyos adó emelés, amit lenyúznak a népről. Undorító egy bagázs. Az a legrosszabb, hogy ilyen ül a fejünkön és szívják a vérünket.
G.B.
 

Németh Lázó

Állandó Tag
Állandó Tag
MIt kellene tenni?
Hiteles politikusok kellenének... ezekre már csak az elvakultak szavaznak.
Akár jobb akár baloldaliak...
 
Oldal tetejére