Öt férjével él együtt egy nő

Monkeymama

Új tag
A mi kultúránkban ez a felállás tényleg szokatlan.
No de ha nekik működik....
Viszont egyetértek Kicsi Fecskével aki népesedési szempontból tartja hátrányosnak a többférjűséget.
No de mi van tovább. Vajon hány évig működik egy ilyen kapcsolat?
Mindíg van változás. A nő elkezd öregedni, lassan a pasik is és az érzelmek húnyogatnak kifelé.....
No de amíg tart is a dolog: Mind az öt pasi mindíg egyforma intenzitással szereti ezt a nőt? Lehetetlen.
Az érzelmek roppant változékonyak. Stabil monogám kapcsolatban is hol jobban hol kevésbé szeretjük a párunkat. Ilyen öt - sőt a nővel együtt - hat tényezős kapcsolatban milyen zűrök alakulhatnak ki?
Persze a jó szex sokáig és sok mindent elfed, de az is múlékony.
Szóval azt hiszem mégsem irigylem a nőt.
 

Susannli

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt hiszem jobb ha mi europai nök soha, és semmi körülmények között nem irigyeljük az indiai nöket.
Sok idö fog még addig eltelni amig legalabb elméletben egyenjogusag lesz...és gyakorlatban? az még sokkal odabb van..
 

blober

Őstag
Gyémánt támogató
Állandó Tag
1, Erösen vitatható, hogy öt ember közül ne legyen egy aki mégiscsak jobb, kedvesebb, humorosabb mint a többi. 2, A nö lehet, hogy jó adag szexuális étvággyal van ellátva. 3, Az sem biztos, hogy egy éjszaka egy férj van soron. 4, Amikor négy napig a 18 éves vár a sorára és éjszakánként hallja a fizikai szerelem hangjait akkor gondolom egész egyszerüen magához nyúl mert a korát tekintve ez a természetes. Szóval ki tudja mi az igazság? Egyszer éltem egy növel neki öt férfi egy álomvilág lett volna.
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
egyik legnagyobb indiai monda alapján..
maga a történet rendkívüli az összes emberi érzelmet megmutatja ..[HIDE]http://www.youtube.com/watch?v=2jkJYf7rV-A[/HIDE]
Peter Brook, a modern idők egyik legjelentősebb színpadi rendezője nyolc teljes évet dolgozott azon, hogy a hindu mitológia, vallás, történelem és filozófia hagyományait egymagában felmutató óriás-eposzt, a Mahábháratát színpadra állítsa. A Mahábhárata spirituális ereje felér a Bibliáéval, élményszerűsége az Iliásszal, varázslatos meseszövése az Ezeregyéjszaka hangulatával. Háborúskodás, hatalom, erkölcs, hűség és szerelem - örök emberi témák. Egy királyi család két ága közt folyik a harc, ám a mesének több mellékszála is van, amelyek hol tragikusak, hol komikusak. A mű kevéssé ismert a nyugati világban, de Brook és a színészek tehetségének köszönhetően még a járatlan nézőt is elbűvöli, szinte magába szippantja ez a varázslatos mesevilág. Ahogy Brook is mondja: "Minden kérdést érint ez a mű, amely minket is foglalkoztat manapság. A tény, hogy háromezer évvel ezelőtt született ez az eposz, nem jelenti azt, hogy távoli lenne. Sőt különös meseszerűsége, szenvedélye, ereje, humora csak hozzásegít a tisztább, egyszerűbb fogalmazáshoz." Habár a forrás indiai, Brook nem akart mindenáron autentikus lenni, hiszen a háromezer éves Indiát nem lehet visszahozni, a hindu vallás ősi jelképeit nem lehet megidézni. De India mégis jelen van a mű minden pillanatában. Jean Claude Carriere segítségével egy nyolc és fél órás színpadi előadást hoztak létre a műből, amivel aztán bejárták a világot. A nemzetközi társulat ( műhely?) tagjai játszottak szabad ég alatt, barlangban, kőfejtőben, ahol a természetes díszlet része volt a napkelte és a napnyugta is. Három év után az alkotók úgy határoztak, abbahagyják a fellépéseket. Ám hogy mégis a lehető legtöbb nézőhöz eljusson, filmverziót készítettek az előadásból. A négyévi munka eredményeképpen el is készült az öt és félórás tévéváltozat, és a közel háromórás mozifilm. A mostani televíziós változat műfaját tekintve is páratlan, megőrizte a színpadi atmoszférát, ugyanakkor a színészarcok közeli felvételeivel a legerősebb filmes hatást éri el.
 

Ridita

Állandó Tag
Állandó Tag
Mélyszegénységben élnek, ezért választották ezt a megoldást. A család csak egy esküvőt tudott kifizetni, külön szobát, ágyat sem tudnak biztosítani a fiataloknak. Előre elrendezett házasságba a menyasszonynak nincs sok beleszólása, szerintem a későbbi frigyekről is a család döntött, nem ő. Nem igazán irigylésre méltó helyzet.
 
Oldal tetejére