Újabb felháboritó csalás a Magyar Házban

Ámbátor témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2009 Április 18.

?

Beletorodjunk-e a magyarhazi disznosagokba?

Poll closed 2014 Október 18.
 1. Erdekel

  16 szavazat
  94.1%
 2. Nem erdekel

  1 szavazat
  5.9%
 1. Ámbátor

  Ámbátor Állandó Tag

  Egy tagtarsunk levele:  Kedves Magyar Haz Igazgatoi es Tisztelt Tagok,

  Roppant erdekes, hogy ujbol beindult a proxi-elkobozasi szervezes.
  A beszamolo kozgyulesre, mely nem igazan legalis, hiszen a tagsag meg 2 hettel elotte nem is hallott kozgyulesrol, mar megint szazaval gyujtik a magyarlakta hazakban az alairt proxikat ugyanugy ahogy a valasztasi kozgyulesen be lett jelentve.

  Szeretnem, ha elolvasna mindenki a Kanadai Kulturkozpont Alapszabalyaban a 22-es paragrafust.

  22. AZ EPULET ELADASA ES AZ EPULET MEGSZUNTETESE
  22.1 A Kulturkozpont ingo es ingatlan vagyona a Kulturkozpont tulajdona
  22.2 A Szekhaz csak akkor adhato el, ha kulon e celbol osszehivott rendivuli kozgyulesen az ossztagsag 66 szazaleka beleegyezik.

  Tehat: EGY BESZAMOLO KOZGYULES NEM ALKALMAS A HAZ ELADASA MEGSZAVAZASARA


  Tisztelettel,
   
 2. Ámbátor

  Ámbátor Állandó Tag

  Torok Laszlo levele

  KI IS KORMÁNYOZZA A KULTÚRKÖZPONTOT
  AVAGY
  ÓVATOSAN A NÉPFENSÉGGEL


  Sok uj ember van az Igazgatóságban és a Vezetőségben, és így némelyik azt hiszi, hogy menet közben irhatják a szabályokat. Elhangzott egy uj embertől az a kijelentés, hogy a Népfenség más szóval a Közgyülés a Legfelsőbb Határozathozó Testület a Kultúrközpontban. Ez a feltevés több indittatásból is eredhetett:
   Uj ember, gőze sincs hogy miről beszél,
   behízeleg a tagság önérzetének és ezen keresztül megadja azt a jó érzést, amit mi már megismertettek velünk az óhazában “nálunk a nép az ur.”
   Nem ért a ugyan dolgához, de elég “népidemokrata” és dörzsölt ahhoz, hogy átpasszolja a gondot és a következményeket a tagságra,
   Nincs tájékozódva az elnök asszony és álelnöke “hivatalos álláspontjáról”,

  Ezen felül sok embernek nincs történelmi tapasztalata aVaski-Szabo kettős vezetési irányvonaláról. Már ami az általuk demokratikusnak gúnyolt vezetést illeti. Honnan is tudhatnák, azt hogy a 2005 novemberi közgyűlésen a tagság többsége leszavazta a Vezetőség javaslatát. Vaski mester ujra szavaztatott, mire még jobban leszavazták. Ami utána következett azt csak a magyarokkal tudják megcsinálni. de megcsinálták. A komédia végén Szabó megjegyezte “NEM AZ SZÁM1T, HOGY A TAGSÁG MIT AKAR, HANEM, HOGY MI VEZETÜNK” Ez a Pártvonal azután maradt is a mai napig. Aztán Vaskit leszavazta az Igazgatoság 12:1 arányban mire a népidemokrácia mestere azt mondta: “ha nem tetszik mondjatok le.”

  A Népfenség az a mese amit elhitetnek az egyszerü néppel, ha valamit akarnak a Néptől és be akarják csapni. Mert ugyebár Magyarországon is a Nép döntötte el, hogy a szocializmust akarta építeni.
  Most is csak egy jóváhagyást akarnak a fenséges Néptől ami könnyen a Magyar Kultur Központ lélekharangját fogja megkongatni.

  Amikor valaki a tagságért folyamodik a Kulturközpontban akkor aláírja a Felvételi Kérvényt amelyben felvállalja, hogy tiszteletben tartja és betartja az érvényben lévő alapszabályt amelyet elolvasott és megértett.

  Az intézményünket az Ontarioi Korporációs Törvények szerint szabadalomlevéllel látta el a Tartomány. A Ház Tisztségviselöi felvállalták, hogy betartják és betartatják az Alapszabályokat és jóhiszemüen ispánkodnak valamennyiünk érdekében. Ha ez a jóhiszemüség hiányzik cselekedeteikből akkor annak hiányát nem lehet átszármaztatni a Népfenségre, azaz azt mondani, “A Fenséges Nép akarta igy.” Ezenfelül az Alapszabályunk 12. Cikkelye szerint, nem részesülhetnek jogvédelemben a Magyar Ház számlájából azok akik rosszhiszemüen cselekedtek.

  Amikor akárki előterjeszt a közgyülés elé döntésre olyan témát, amely az Alapszabály szellemével vagy betüjével ellenkezik, akkor az a személy tudatosan az Alapszabály megszegésére szólitja fel a szervezetet. A Népfenség sem szegheti meg az Alapszabályt. A bölcs angol-szász törvényhozók látták a veszélyét annak az eshetőségnek, hogy egy ügyes eladó ügynök rafinált manipulációval és a tömegösztönre való apellálással, handabandázással a és beépített hangadókat megszólaltatva, olyan döntést szavaztat meg a tömeggel, amelyet egyénenként megfontolva és egyenként szavazva valószinüleg elvetettek volna. Ezért a kanadai törvényhozóink úgy irták meg a kanadai törvényeinket, hogy ha olyasminek a jóváhagyását követelnék meg tőlünk amely ellentmond, az Alapszabálynak akkor előbb Alapszabályt kell célszerüen és szakszerüen megváltoztatni, és a módosításra javasolt szöveget egy arra a célra összehivott Alapszabály Módosító Rendkivüli Közgyűlésen kell jóváhagyatni a tagság két harmadával.

  Tudom, hogy ez egy lélekzetállító és uj gondolatmenet azok számára, akik menet közben szeretnék csinálni a szabályokat tetszésük szerint, mint a Központi Bizottság az óhazában, de ehhez a gondolathoz hozzá kell szokni. A parlamentáris demokrácia amelynek Kanadában erős és nagy multu tradiciója van, igy működik. Hiszen ezért adunk hálát Kanadának, hogy befogadott minket. Ezt tradiciót átvettük a Magyar Ház Alapszabályába, és be kell tartanunk.

  Tisztelettel,


  Török László
   
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az en velemenyem is az, hogy a haz eladasa nem kis feladat es feltetlen egy erre kulon osszehivott kozgyulest kene tartani.
  Ismerven a szokasjogot a kozgyulesen mindenkinek szomenese van:D es legtobbszor lenyeges dolgokra nem is jut ido.
  Igy is maratoni idovel lehet merni a kozgyules idotartamat arrol nem is beszelve, hogy jo ha csak egyoras kesessel kezdve lehet hogy 3 napi hideg elelmet csomagolva erdemes elmenni.
  Sokan el is mennek par ora mulva nem varva meg a szavazast.
   
 4. Rafysah2

  Rafysah2 Kitiltott (BANned)

  Tisztelettel,
  ha mar itt is csalasrol van szo, ebben az ujonnan inditott Magyar Haz temaban: akkor ...
  pontositani kellene a fentieket, mielott megint felreertes lenne az itt olvashato informacioktol: ki hireszteli azt, hogy szavazas lesz a beszamolon? S ha lesz, mikor? Gondolom, aki ezt hireszteli, tudja is. Varom a szavazas pontos idopontjat.

  Tisztelettel
  Rafysah
   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A legnagyobb tragedianak tekintheto az informacio hiany es a hallgatas,ami a Mh vezetosege all a tejekozatlan tagsaghoz.
  Leesne a gyuru az ujukrol ha szolba allnanak a kozneppel?
  Egy mondattal el lehetne intezni hogy kedves MH -i tagok a kozgyukesen csak megbeszeljuk a lehetosegeket a haz eladasarol.
  Nem kapna ennyi negativ kritikat es annyi hallasbol es velt vagy valos informaciok nem keringenenek mindenhol.
  Mi a fenenek sajtos es mindenfele igazgato ha keptelen egy mondattal lezarni vagy javitani a vitas vagy falls informaciot.:8::rolleyes:
   
 6. Rafysah2

  Rafysah2 Kitiltott (BANned)

  Az is jo lenne, ha nem ferleinformaciok sorakoznanak itt a beszamolorol, hanem ami valoban igaz. Tehat: hogy "eladjak a MH-at", arrol egyenlore szo se volt, valaki viszont ezt is hireszteni, felelotlenul, mert ez nem igaz. Nem adhatja el a vezetoseg a tagsag jovahagyasa, szavazasa nelkul. Jo lenne, ha ezt szem elott tartanank mindannyian. Tovabba, nincs kinek eladni, nincs vevo jelolt, nincs ajanlat, nincs semmi - es megegyszer: nincs hozza (az eladashoz) a tagsag jovahagyasa, szavazasa sem. Hogy errol a tervrol, ami egyebkent regen nem titok a tagsag elott (az esetleges eladasrol) elozetesen megbeszelest tart a vezetoseg a tagsaggal, az nagyon helyes. Semmi szabalytalan nincs benne. Csak kicsit megint keveredik a valosag a elkepzelt "csalassal, a torontoi Magyar Haz elkotyavetyelesevel".
   
 7. Pancsi

  Pancsi Állandó Tag

  Magyarhaz sorsa

  SziasztokMindenki!
  Nagyon,de nagyon fontos,hogy a szep torontoihazat megtarsuk.
  Ma 19-en vasarnap ebbel az alkalombol volt tanacskozas.
  Nagyon varom,hogy valaki irja,mar meg,hogyan zajlott,le a kozgyulesen a MagyarHaz sorsa?
  A vilag legszebb Magyarhaza a torontoi,Magyarhaz.
  Nemkellene allandoan negativ velemennyel lenni,egyszeruen nemertem,hogy a Magyarok allandoan,csak a szapuljak a dolgokat,de viszont,a nagy Magyarok csak kritizalni tudnak,de dem tesznek a kozos erdekbe semmit.
   
 8. csinompalko1

  csinompalko1 Állandó Tag

  Ne szépitsük a dolgot.
  A MH már elvesztette régi rangját.
  Mészárosok mészárszékké alakitották.
  Kiirtották a demokráciát belőle.
  Nem a magyarság és a közösség érdeke számit, hanem a saját önző egyéni érdekeik, amelyhez minden eszközt megragadva ragaszkodnak.
   
 9. János:

  János: Új tag

  Ez a téma, innen a föld másik oldaláról nézve, és az ottani rendszert ismerve enyhén szólva furcsa. Az elöző írásokból itélve a tagság egy része (esetleg a többség) nincs megelégedve a MH. vezetésével. Ismernem kellene azokat a feltételeket, amiket a vezetésnek a tagság felé kutya kötelessége teljesíteni, de ha ezt nem teszi meg, akkor az első adandó alkalommal pl. bármilyen közgyülésen bizalmatlansági indítványt kell a tagság egy részének előterjeszteni, és a vezetést lemondásra felszólítani. Ha nem tévedek, nem a vezetés hozta létre a tagságot, hanem a tagság a vezetést. Tehát a vezetők leválthatók, természetesen csak akkor, ha van/ak vállalkozó/k aki/k megbízható módon tovább viszi/k a közösség akaratát. Ez nyílván nem ilyen egyszerű, de ismerve azt a tolerancia képességet, amit a kanadai magyarok között tapasztaltam, nem lehetetlen. Bár idehaza lehetne problémákat így megoldani.
   
 10. feriferi

  feriferi Állandó Tag

  Ott kicsit más a környezet mint itthon , egyszer talán az Anyaország is felnő ahhoz ,hogy megérdemelje a határon kivülieket. De amig egymást marják ,ez nem valószinű , hogy számit egyáltalán valakinek.

  Erdélyből akik elvándoroltak nem jókedvükből mentek.Tudjá milyen az ha itthon sem vagy otthon.

  Ha ott sincs egy biztos pont, elég szomorú.A politika és a kapzsiság mindent behálóz óceánon innen és túl. Fel kellene már nőni ,magyar ne a magyart verje át.Ha nem segiti ,legalább ne használja ki.
   
 11. foonix

  foonix Kitiltott (BANned)

  pedig ebben itt az erdelyiek a bajnokok !!!
   
 12. feriferi

  feriferi Állandó Tag

  Talán a környezet miatt ,ahol élünk.
  Majd száz éve,kisebb szünetekkel a túlélésről szól .Lehet volt egy természetes szelekció, naiv vagy - kihalsz,sumákolsz -túlélsz.
  Nem sokra számithatunk, látható volt a kettős állampolgárságról szóló szavazásról, vagy bármi atrocitás ér magyarokat ,bárhol a világban.
  De ez más téma.
   

Megosztás