Újabb vírusokat találtak egy vuhani laboratóriumban – itt az új világjárvány?

Egy nemzetközi kutatócsapat bizonyítékokat talált arra, hogy vuhani és más kínai városokban található mezőgazdasági laborokban különböző, eddig azonosítatlan koronavírusokat őriznek.


A 2017 és 2020 között piacra dobott rizs- és gyapotmintákban olyan genetikai szekvenciákat találtak, amelyek a MERS és SARS vírusokhoz hasonló kórokozók örökítőanyagaira utaló nyomokat tartalmaztak.

Az ArXiv tudományos folyóiratban közzétett tanulmány szerint a génmódosított növények önmagukban nem jelentenek veszélyt az emberekre, viszont azok a laboratóriumok, ahol őrzik ezen örökítőanyagok alapját, egy újabb pandémia kiindulási pontjai lehetnek, ha nem tartják be a szükséges előírásokat és óvintézkedéseket.
Fontos megjegyezni, hogy a kutatás egyelőre nem esett át szakértői elbíráláson, mint ahogyan egyelőre az is furcsa, hogy a kanadai, spanyol és japán tudósokon kívül olyan szakemberek is szerepelnek a szerzők között, akik nem állnak kapcsolatban egyetlen kutatóintézettel sem.


Mindezekből kifolyólag óvatosan kell kezelnünk az új információkat, mert az is előfordulhat, hogy részrehajlóan végezték el a nyomozást, és a végeredményeket egymástól függetlenül már nem tudják bizonyítani.
A 2017-es adatsorokat egyébként éppen abból a vuhani laboratóriumból szerezték, melyet korábban több ízben is meggyanúsítottak azzal, hogy a biztonsági protokollok megszegésével járulhatott hozzá a Sars-CoV-2 vírus kiszökéséhez az intézmény falai közül.

Kulcsár Péter​


51088469994_27c13dd83d_k-1000x550.jpg
 
Nem, még nincs itt!
Naná, hogy nincs! Legalábbis ahogy az írásban belinkelt ArXiv cikk összefoglalóját nézem, nem arra találtak bizonyítékot, hogy az intézetben ilyen vírusokat őriztek, hanem arra, hogy azok kívülről bejuthattak, szennyezhették a mintákat, mert vélhetően nem tartották be a biztonsági előírásokat. Ha pedig befelé ilyen könnyű volt az átjárás, akkor valószínűleg kifelé is.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,786
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére