Hírek Újabb verziót dobtak be: Két évig Márki-Zay kormányozna, két évig Karácsony

Karácsony ennek teljesüléséhez köti a visszalépését.


Az atv.hu több forrásból megerősített információi szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis a Dobrev-ellenes duóból két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt.


Ez lehet Karácsony visszalépésének (egyik) feltétele, de arról egyelőre nem tudni, hogy Márki-Zaynak mi az álláspontja az ötletről.


Mint arról beszámoltunk: sajtóinformációk pénteken délelőtt 10 órától Karácsony Gergely bejelenti, hogy visszalép az előválasztás második fordulójától. Karácsony a Kossuth téren készül közös sajtótájékoztatóra Márki-Zay-jal, itt akár a ciklusfelezős ötletet is bejelenthetik.


Közben Márki-Zay a csütörtök esti Egyenes beszédben megerősítette, hogy péntek reggel Karácsony Gergely bejelentést tesz, és ő is jelen lesz.

karacsony.jpg
 
Utoljára módosítva:
Kedves Melitta,

Mindenek előtt elnézést nem olvastam végig az eddigi kommenteket csak az utolsó néhányat. De kicsit megütött az alábbi kommented megjegyzése:

"Mi baj is van Dobrevvel? Miert ne tudna Orbant legyozni? Hany de hany ratermett hires politikusno gyozott angliaba nemeteknel stb."

Nem a női mivoltjával van gondom, dehogy! Nem is akarok túl mélyen belemenni, de:

Most kinyilatkoztatva ő/ők a demokraták. De ő valaha családtagjai révén a kommunista totalitárius rendszer felső vezetésének része volt (MSZMP párttagság, férje a Feri a KISZ vezető, MSZMP vezetőségi tag, Apró család betöltött politikai pozíciói). Hihető, hogy valaki mindenkori hatalom követelményei szerint egyszer véresen kommunista, majd egy másik pillanatban már más megfontolásból demokratává válik? Vajon miért? Csak azért, hogy a hatalmat, a megszerzett pozíciót átmentse?

Csak még egy ehhez kapcsolódó gondolat: a kommunista ideológia alapja, hogy "a tőkések kizsákmányolják a munkásokat", habár most ezt nem tudom miként tudja értelmezni, most mint gyáriparos, nagytőkés? Ez persze ugye most nem imperialista kizsákmányolás? Ja és honnan is származik a vagyon nagy része? Lásd Timfölgyár megszerzése, balatoni üdülő, stb. (nem folytatom az így szerzett vagyoni elemeket tele van még mai is az internet) Mindez akkoriban közvagyon volt, ami a családi magántulajdonná lett. És miként, hogyan is került a családi magántulajdonba? De most akkor mi a gond, mivel más a múlt/jelen helyzet? Ki számoltat el majd kit, ha a hatalomra kerül Klára?

Valahol a nálam a fentiek szerint ezért hiteltelen a Dobrev Klára féle miniszterelnök jelöltsége, a kinyilatkoztatásai. Nálam a politikusokkal szembeni elvárások Kossuthnál, Széchenyinél kezdődnek és végződnek be.

Egyébként meg, hogy is alakult az előválasztás eredménye:
- ugyan Dobrev Kára szerezte ugyan a legtöbb miniszterelnöki szavazatot, de csak 34,76%.ot,
- Márki-Zay Péter 20,43 %-os előválasztási eredményt ért el,
- A Momentum kiált Márki-Zay Péter mellett, igaz, hogy csak 3,4%,
- nem gondolom, hogy sok Jobbikos (Jakab Péter 14,10% kapott) szavazatot adna Dobrev Klára,
- Karácsony Márki-Zaynak ajánlotta fel a támogatását, ugyanakkor a kis törpe pártok (akár a Párbeszéd, LMP, MSZP) (27,31%), tehát megfognak oszlani a szavazatok, vélhetően Dobrev ezekből valamennyivel többet kap,
- ezért több, ha sokan elmennek szavazni (habár a szervezettsége a DK-nak a legjobb), akkor véleményem szerint Márki-Zay Péternek van több esélye.
- Orbán-Dobrev Klára esélye majd 2022-ben: Dobrev Klárával nem valószínű, hogy az ellenzék nyerne. Dobrev Klára ugyan a legtöbb szavazatot kapta az előválasztáson, de a többi párt szimpatizánsai részéről a "Gyurcsány párt" a legelutasítottabb. Ezért a most szavazók egy része, egyáltalán nem valószínű, hogy 2022-ben a "Gyurcsány párt" vezette "ellenzéki összefogásra" szavazna.

Tehát nem azért mert férfi, avagy nő, hanem egyrészről azért, mert a fentiek miatt Dobrev Klára számomra a fentiek szerint hiteltelen, másrészről azért, hogy elkezdődjön végre a tényleges rendszerváltozás!
 
Nehezen ertem meg , hogy ma szereplo politikai garnitura mindegy job vagy baloldalon miert kene a szulei nagyszulei eletet felemlegetni?
Mondhatsz kigyot bekat jelenleg az ellenzeki oldalon a Dk a legnagyobb part. Ergo elutaitottsag kilove.
Mzp meg partja sincs de a tobbi se foglalkozik a partjaval csak valasztaskor szornyulkodnek az alig 1-5% patjukon.
MItol hitelesebb az a politikus aki nem 70 eve polizalt hanem ma es ugy csereli a partjait mint az also gatyajat?
Csak a resztvevok kozul Mzp , Karacsonyi Fekete , fidesznel kezdtek, nem lenne baj ha a masik oldalt nem emlitened,igy hogy felhozod a regi idok politikusit csak osszehasonlitani lehetseges a kettot.
Dobrevra kezdek pikkelni en is mert en nem vagyok DK-s es allanodan nekem kell itt vitazni o helyettuk .
Az igazsagtalansag az ami nem hagy nyugodni.
DObrev nem tudja egyedul legyozni a fideszt nem is allitotta ezt senki ezert is jo a 6 part osszefogasa. De a tobbi part se tudja legyozni csak egyutt lehetseges leglabbis elvileg biztos.
Mzp sem foglalkozna senki ha nem a gyulolekampanyt folyatatna amit a fidesz csinal. Nekem van egy olyan erzesem a fidesz nyomja ezerrel a Mzp segiti , neki erdeke hogy az orszag teljesen joboldali legyen, nelkulozve minden demokratikus beutest. Ot nem karaktergyilkolasszak tobbet futatjak egyedul a tv be mint az osszes ellenzeki vezetot.
Raadasul a Dobrev nagyon okos no, jo kapcsolatokkal az Euba.
Raferne egy noi vezeto az orszagra talan kevesebb vak komondoros foszer rohogne a markaba, hogy mindent meg tud uszni.

Matekozhatsz reggeltol estig a eredmeny a lenyeg es ha Dobrev nyer akkor ot akarjak az emberek a Mzp meg nem.
Dobrev rendelkezesere all komplet szakertokbol allo csapat /igaz ez Mzp nek is van hisz mar poziciokat osztogattak a Karacsonnyal./
HAny fidesznyik fog elpartolni Orbantol Mzp kedveert? nagyon keves ugy gondolom. Mibol gondolja hogy a baloldal ot fogja favoritnak megnevezni?
Az az elovalasztasi szavazas nagyon jo mert kenytelenek voltak a tobbiek is szint vallani.
A parbeszed tamogatja mzp-t de a parbeszed tagjai tobben Dobrevre adtak le a voksukat.
Momentum nagykepu duma elsonek jelentkezett be Miniszter elnoknek amival maga alatt vagta a fat hisz se szorgalma se kitartasa hogy kampanyoljon de a tobbit ido elott belekenyszeritette hogy ok is bejelentkezenek. es mit csinaltak dumaltak ossze vissza Dobrev meg kampanyolt dolgozott.
Mzp hulyebbnel hulyebb otletekkel allt elo, ledaralta Karacsonyt az thiszem vegervenyesen a politikai palyarol.
majd mindegyik olyan gyengen muzsikal part vonalon orommel csatlakoztak csak ne kelljen + munkat partepitessel bibelodni. Versenybe indulhanak Mzp Orbannal ki hazudik tobbet.

A fidesz 48% korul volt a valasztason es a valasztaasi torveny atirasaval lett 2/3.
 
Ugye, ezt nem gondolod komolyan?

Dolgozni azon, hogy JOBB legyen? JOBB - Orbánnal?
Azzal az emberrel, aki úgy nyúl bele az államkasszába, mintha a malacperselye lenne?
Orbánnal jobb, amikor gyakorlatilag kisajátította az országot?

Jogunk van befizetni ennek a kormánynak az adót, hogy aztán annyira se számítsunk
, s azok sem, akik hasonlóan felháborodottak mindazon, ami itt történik, hogy megjelenjenek a képviselőink a köztévében?
Mert a Vezír nem akarja?
S ha az Orbán-média mégis a szájára veszi az ország másik felét, kiröhögi, kigúnyolja, lekezeli?

S ti ezt hosszú évek óta rendben találjátok!!


S idézz jól: alacsony erkölcsi szintűt írtam, s bizony ez így van! Nem tartom sokra a fideszes szavazókat, mert alacsony erkölcsi szinten áll az, aki egy ilyen tisztességtelen, tolvaj társaságot még véd.
A "büdös prosztó" szavakat te használtad.

S nem, nem kell a sértődés, mert nincs mire, ha ezeket támogatod.

Jó lenne, ha a Fidesz-szimpatizánsok megértenék végre: már nem csak szavazók, hanem bűnösök mindabban, amit Orbán elkövet.



Most jól élsz?

Az én kollégáim nem élnek jól.
Számtalan családot tudok mutatni, akik szegényebbek, mint 2010 előtt, segélyekből, adományokból van többjük, mint a kaja.
Családtámogatás?
Nyilván ezt mondanád.
Csakhogy a családtámogatás jövedelemhez kötött. Aki keveset keres, kevesebbet is kap.

Nyilván a te gyereked sokat kap.
Miben különbözik a másik világrajött gyerektől?
Orbánisztánban sok gyerek nem kap esélyt, mert a szüleik alacsony keresetűek.
Tapsolnék, de írásban nehéz ...

Ki él itt jól?
Nyugdíjasok? Jól élnek?
Közalkalmazottak. Ők jól élnek? Rendőrök, tűzoltók, pedagógusok?

Melyik országban élsz?
A lakosság tele van különböző hitelekkel!

S jöhet az egészségügy?
A keveseknek megfizethető magánegészségügy?
Mert az államiba nem sokat feccöltek.
Jaj, majd elfelejtettem a több ezer lélegeztetőgépet!
Na, az van.

A sportra ment - lehet sportoló vagy, azért ez a derűs, támogató hangnem.

Csatolás megtekintése 1820403
Csatolás megtekintése 1820405
Csatolás megtekintése 1820406
Sajnos én emlékszem, hogy hogyan éltem a Gyurcsány korszakban, a Bokros féle szuper ötletek idején, hogy minden pénzünk elment kapásból a rezsire. És arra is emlékszem, hogy szó szerint nyomorogva neveltük a gyerekeinket, akik akkor voltak kicsik. Sőt, még arra is emlékszem, hogy a hozzánk mind korban, mind gyermeklétszámban hasonló család mennyivel /nagyon sokkal!!!/ többet kapott mint én az államtól, mert ők rengeteg támogatást bezsebelhettek, munka nélkül, a gyerekekre való tekintettel, én viszont nem voltam jogosult az ilyen-olyan segílyekre.
 
Sajnos én emlékszem, hogy hogyan éltem a Gyurcsány korszakban, a Bokros féle szuper ötletek idején, hogy minden pénzünk elment kapásból a rezsire. És arra is emlékszem, hogy szó szerint nyomorogva neveltük a gyerekeinket, akik akkor voltak kicsik. Sőt, még arra is emlékszem, hogy a hozzánk mind korban, mind gyermeklétszámban hasonló család mennyivel /nagyon sokkal!!!/ többet kapott mint én az államtól, mert ők rengeteg támogatást bezsebelhettek, munka nélkül, a gyerekekre való tekintettel, én viszont nem voltam jogosult az ilyen-olyan segílyekre.
pontosan!
Igen segélyeket adták .....
De, ezt sokan tagadják. Most a kormány fehéríti a gazdaságot és sokan kénytelenek elmenni dolgozni .
Sokaknak meg ez nem tetszik
Persze hogy vannak most is nagy bajok, csak sokan visszaemlékeznek a múltra és a mostani jobban bejön nekik.
 
Sajnos én emlékszem, hogy hogyan éltem a Gyurcsány korszakban, a Bokros féle szuper ötletek idején, hogy minden pénzünk elment kapásból a rezsire. És arra is emlékszem, hogy szó szerint nyomorogva neveltük a gyerekeinket, akik akkor voltak kicsik. Sőt, még arra is emlékszem, hogy a hozzánk mind korban, mind gyermeklétszámban hasonló család mennyivel /nagyon sokkal!!!/ többet kapott mint én az államtól, mert ők rengeteg támogatást bezsebelhettek, munka nélkül, a gyerekekre való tekintettel, én viszont nem voltam jogosult az ilyen-olyan segílyekre.
Ejjj teeeee mit flancolsz a jó memoriaddal ? :p
 
Kedves Melitta,

Mondhatsz kigyot bekat” avagy „miert kene a szulei nagyszulei eletet felemlegetni” írtad, de a lényege nem ez volt a hozzászólásomnak. Valószínű, hogy nem voltam elég kifejező. De nekem nehezen elfogadható, emészthető, hogy valaki akkoriban magává teszi és képviseli a kommunista elveket, majd egy bekövetkezett, látszólagos rendszerváltást követően kinyilatkoztatja, hogy innentől ő a demokrata. Avagy azt sem tudom elfogadni, hogy valaki a politikai a pozíciójából, vagy a hatalom átmentése révén végrehajtja a közvagyon sajátos magánosítását. Ha elitéled a jelen, hatalmon lévők sajátos gazdagodását, akkor kérdezném tőled, mivel volt szebb a Gyurcsány féle magánosítás, vagyonosodás?

DObrev nem tudja egyedul legyozni a fideszt nem is allitotta ezt senki ezert is jo a 6 part osszefogasa.” Ebben egyetértünk. De arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy habár a 6 párt között a DK a legjobban szervezett, mozgósító párt, ugyanakkor a 6 párt között a legelutasítottabb is (vélhetően éppen Gyurcsány miatt), különösen a Jobbik tagsága részéről. A Jobbik, a Momentum szimpatizánsai a jelenben is várhatóan nem Dobrev Klárára fognak szavazni. A többi főként baloldalinak nevezett párt is megosztott, habár nagyobb részben Dobrev Klárára fog szavazni.

Na most nyerjen Dobrev Klára. Mi lesz 2022-ben? Vélhetően szoros verseny lesz a Fidesz és az ellenzék között (választási rendszer, média túlsúlya, stb.). Ha az ellenzéki miniszterelnök személye nem éppen elfogadott az úgynevezett ellenzéki pártok vezetése és szavazói között (főként Momentum, Jobbik) annak következménye az lehet, hogy a többi (DK-n kívüli) ellenzéki pártok szimpatizánsai, választói (részben) mégsem az ellenzéki pártok parlamenti képviselőkre fognak szavazni, vagy akár el sem mennek majd szavazni. (Magyarországon a Parlament választja a miniszterelnököt, de ha az előválasztáson már „megválasztott” miniszterelnök személye nem elfogadható lehet, hogy nem az ellenzéki párt jelöltjére fog szavazni.)

Egyébként meg ezzel kapcsolatban a Fidesz már szerintem felépítette a stratégiáját Dobrev Klára vonatkozásában. Ebben mindegy, hogy Dobrev Klárának, avagy Gyurcsány Ferencnek hívják az ellenzéki legfőbb vezetőjének nevét, épp a családi kötelék miatt. Ennek megfelelően szerintem a Fidesz elfogadja, most nem gyengíti, hogy Dobrev Klára legyen 2022-ben Orbán kihívója, mint a kevésbé támadható Márki-Zay Péter.

Persze Márki-Zay Péternek elég szerencsétlen kinyilatkoztatása volt a napokban. De még az is lehet, hogy ez egy taktika része volt, üzenet és kinyilatkoztatás a Jobbik szavazó bázisának. (A múltban esetenként a Jobbik szóhasználata volt…)
 
Orban mindent megtett,hogy utana jarjon a GY.F. kormanyanak minden korupcio vagy lenyulast hogy megtoroljak. Az egesz jogasz bagazs ezen dolgozott es nem jott ossze nekik pedig az ugyesz is a kezuk ala dolgozott. A meg nem valosult beruhazasra evek mentek ra es szazmillios perkoltseg /Sukoro/ . MA a Tiborzka ugye maga megerne egy eljarast de, nem csinaltak ugyet belole inkabb kifizettek a 13 milliardot az adofizetok penzen, de Meszaros barat se piskota.....

Jobbik allitjak elhagytak a szelsoseges megnyilvanulasukat megvaltoztak es elfogadhatonak itelik a kommunikaciojukat , igy A Dk es meg 6 osszefogasa egyenlo feltetelekkel tortent a kozoskodes az elovalasztasra.

MEg nem, de ertem ,hogy amit a Fidesz muvel azt azert sokan magukeva teszik, es szajkoza a papagaly kommando.
Tudjuk hogy parlament valasztja a Miniszter Elnokot. De a megallapodas az volt a befuto moge felall minden ellenzeki part. Aki ezt meg fogja akadalyozni annak a jovobe sok eselye nem lesz mert a valasztok nem hulyek .

Jelen pillanatba ketten vannak versenybe, a vegen a nyerohoz be kell allni mindenkinek. Nem konnyu mert mind nem egy szavahiheto ember Karacsony az elso aki kiugrott es szint is cserelt.
Dobrev az elso fordulot megnyerte ezt illik mindenkinek elismerni. GY.F.nem indul a versenybe igy csak szocseples minden. A Dk jelenleg a legnagyobb ellenzeki part amit egyik masik politikus nem tudta uberelni.
Az elutasitottsag is egy duma mert akkor nem novekedne a part, nem lett volna nyero az elso forduloba.
Le kene mar szallni Gyurcsanyrol mert a fidesznek nincs mas mondandoja mar milliardot surolja a ra koltott penz olyan emberre aki nem indul kihivonak Orbannak. Kidobott penz ez is.
 
Kedves Melitta,

Úgy gondolom nem közeledtek a nézeteink. De nem is kell. Majd a történések (előválasztás nyertese, Orbán Viktorral való megküzdés) bizonyítanak. Információs források, illetve az érzelmi befolyásoltság alapján foglalhatunk másként állást a jelöltek között. Nyilván az én érzelmi világomat az is befolyásolja, hogy én itt átéltem ezeket a történéseket:
  • Mint mondtam, hogy nálam nincs annak a becsülete, aki a társadalmi tulajdont úgy magánosítja, hogy a politikai hatalmával visszaélve (a társadalom más tagját kizárva) jóval az ár alatt, avagy szinte semmiért „megvásárolhat” a társadalmi vagyoni elemeket.
  • Továbbá a másik az ideológiai oldalt is tekintve akkor sincs becsülete, ha valaki a kommunista vezetőből egy pillanat alatt átérezve, hogy nem a kommunizmus felől fúj a szél saját kinyilatkoztatása szerint „demokratává”, ja és a kommunista ideológia szerint kizsákmányoló tőkéssé válik.
Az un. ellenzék a kormányzásban leakarja váltani a Fideszt. Azzal a legfőbb indokkal, hogy egy belső hatalmi kör a közvagyont magánosítja, az EU támogatásokat belső körben osztja el, stb. Miközben az ellenzék az egyik jelöltje annak idején valami hasonlót tett (a közvagyon eltulajdonlása), akkor ez „magas labda” lesz a Fidesznek, az ellenzéknek az Orbánnal való csatában. Egyébként meg milyen etikai alapon, miként számoltatna el bárki hasonló tevékenységért bárkit, ha ő is megtette?

MEg nem, de ertem ,hogy amit a Fidesz muvel azt azert sokan magukeva teszik, es szajkoza a papagaly kommando.”
Remélem, hogy a "szajkózásban" nem rám gondoltál.

„Nem konnyu mert mind nem egy szavahiheto ember Karacsony az elso aki kiugrott es szint is cserelt.”
Ezzel mi a gondod. Arra felé nálatok, vagy a világban nincs visszalépés, valamely más jelöl javára?

Egyébként meg az első fordulóban valóban Dobrev Klára kapta a legtöbbet. De lehet, hogy éppen azért volt, mert a megoszlott a többi, „jobboldalnak” tekintett jelöltre adott szavazat. (Karácsony visszalépésének is valószínű ez volt az oka.) Ha összegződnek a Momentum, Karácsony, érdekes mód a MSZP (mai hír) és a Jobbik szavazatai vélhetően más eredményt hoz a 2 kör és Márki-Zay Péter fog legtöbb szavazatot kapni. (Ebbe érdekes mód a Fidesz avatkozhat be, ha a Fidesz szavazásók gyengébbnek tekintett jelöltre beszállnak szavazni.)

„GY.F.nem indul a versenybe igy csak szocseples minden. A Dk jelenleg a legnagyobb ellenzeki part amit egyik masik politikus nem tudta uberelni.”
No ne viccelj, de ezért a családon belül marad. De miért is nem indult a Feri? Talán éppen a vele szembeni ellenérzés miatt?
A DK a legnagyobb? No, de attól még egy kicsi pártocska. (A pártok támogatottságának Publikus 2021. októberi felmérése szerint 11%-on van.)

„Az elutasitottsag is egy duma mert akkor nem novekedne a part, nem lett volna nyero az elso forduloba.”
Mennyit is nőtt a Publikus felmérése szerint 1%-ot, azaz egy százalékot. Az a hibahatárt is figyelembe véve elég vékony, nem gondolod?

No majd meglátjuk.
 
No majd meglatjuk ket nap es minden kozvelemenny kutatatst helyet kiderul melyik indulo gyoz.
VAn amiben egyetertunk de teljesen feleleges evtizedes dolgokat elohuzni mert ma es a jovore kell gondolkozni a multon nem lehet valtoztatni, majd a torteneszek vegig boncolgatjak.
A te szuleid nagyszuleid tenykedeseert akarmit is csinaltak nem lehet teged szamonkerni.

„Nem konnyu mert mind nem egy szavahiheto ember Karacsony az elso aki kiugrott es szint is cserelt.”
Ezzel mi a gondod. Arra felé nálatok, vagy a világban nincs visszalépés, valamely más jelöl javára?
NEm is tudom pontosan hany partot jart mar vegig fidesz Lmp a parbeszed keves maradt ki a repertuarjabol.
MAr masodszor indult Miniszter Elnoknek. Nem az a baj hogy visszalepett hanem az hogy minden nap elmondta nem lep vissza sot csak ha a villamos eluti akkor nem lesz jelen a versenybe, alig par orara visszalepett .
MI is ebben a nem szimpi....a szavahihetoseg, embereket atvag hisz szep szamu tamogatoi voltak 2. helyen vegszett. Az a sok penz ami felesleges kampanyra elment, az sok part tamogato akik ot valasztottak es ebbe lehet bele is buknak majd, Evekig keszultek az ellenzek osszefogasara , amikor elvallata akkor miert nem gondolkozott elore akarja-e igazan.....stb
Mo a szethuzas miatt nagyon gyenge volt az ellenzek, most ugy nez ki sikerult osszallniuk akkor nagyon nem jo ha ilyen emberek azt se tudjk mit akarnak igazabol.
Nem hivatkozok sok sok commentelore akik sokkal durvabban fogalmaznak vele kapcsolatba, hogy orok vesztes lesz hisz Zuglot otthagyta ha nyert volna most a jelolteknek akkor a fopolgarmasteri poziciot is otthagyta volna, es mi a garancia hogy nagyfonoknek megfelel?
 
Sajnos én emlékszem, hogy hogyan éltem a Gyurcsány korszakban, a Bokros féle szuper ötletek idején, hogy minden pénzünk elment kapásból a rezsire. És arra is emlékszem, hogy szó szerint nyomorogva neveltük a gyerekeinket, akik akkor voltak kicsik. Sőt, még arra is emlékszem, hogy a hozzánk mind korban, mind gyermeklétszámban hasonló család mennyivel /nagyon sokkal!!!/ többet kapott mint én az államtól, mert ők rengeteg támogatást bezsebelhettek, munka nélkül, a gyerekekre való tekintettel, én viszont nem voltam jogosult az ilyen-olyan segílyekre.
Sajnos nehéz arra reagálni, ami ennyire szubjektív ...

Gyurcsány és Bokros nem egy kormány!
Bokros és Gyurcsány Ferenc között 4 év Fidesz volt.


Miért kapott "segélyt" az a család, Ti miért nem?
 
Utoljára módosítva:
Sajnos nehéz arra reagálni, ami ennyire szubjektív ...

Gyurcsány és Bokros nem egy kormány!
Bokros és Gyurcsány Ferenc között 4 év Fidesz volt.


Miért kapott "segélyt" az a család, Ti miért nem?
Ő valószínűleg azért nem kaphatott segélyt, mert a családban az egy főre jutó jövedelem meghaladta a mindenkori öregségi nyugdíj 150%-át, míg azok a családok, akiknél ez csak 1 forinttal is alatta maradt, számtalan jogcímen kaphattak segélyeket, így valóban előfordult, hogy azok a családok, ahol egyik fél sem rendelkezett munkából származó jövedelemmel, nagyobb egy főre jutó bevételre tettek szert a különböző jogcímeken megszerzett segélyekkel, mint azok, ahol az egyik, vagy mindkét fél dolgozott.
 
Ő valószínűleg azért nem kaphatott segélyt, mert a családban az egy főre jutó jövedelem meghaladta a mindenkori öregségi nyugdíj 150%-át, míg azok a családok, akiknél ez csak 1 forinttal is alatta maradt, számtalan jogcímen kaphattak segélyeket, így valóban előfordult, hogy azok a családok, ahol egyik fél sem rendelkezett munkából származó jövedelemmel, nagyobb egy főre jutó bevételre tettek szert a különböző jogcímeken megszerzett segélyekkel, mint azok, ahol az egyik, vagy mindkét fél dolgozott
Nem lehetett akkora különbség, hogy ők nyomorogjanak, a másik család pedig segélyekből dőzsöljön.
Talán más oka volt ...

De, sajnos gyakorlatból tudom, hogy mennyiből éltünk mi.
Vannak emlékek: a fiam megkérdezte a boltban veszek-e neki egy, azaz egy Túró Rudit. Ki volt számolva a pénzünk. Napi 50 forint jutott. A Rudi 22 forint volt, egy kiló krumpli 65. Azt kellett mondanom, hogy nem.
3-4 szem krumpliból pedig, némi liszttel lehet nudlit, gombócot, derelyét, krumplilángost készíteni.
Igyekeztem ellensúlyozni a nememet. Együtt gyúrtuk, együtt készítettük.

Segélyre mi sem voltunk jogosultak, mert az egy főre jutónk 500 forinttal haladta meg a határt.
Más kérdés, hogy sosem kértünk volna.

Fidesz-kormány volt ...

A 2002-es (2003?) 50%-os béremelésünket (közalkalmazottak) azóta is "osztogatásnak" nevezik az okosok.
Vajon, aki szidja a "költekezései" miatt azt a kormányt, ugyanígy élt?
 
Utoljára módosítva:
Nem lehetett akkora különbség, hogy ők nyomorogjanak, a másik család pedig segélyekből dőzsöljön.
Talán más oka volt ...

De, sajnos gyakorlatból tudom, hogy mennyiből éltünk mi.
Vannak emlékek: a fiam megkérdezte a boltban veszek-e neki egy, azaz egy Túró Rudit. Ki volt számolva a pénzünk. Napi 50 forint jutott. A Rudi 22 forint volt, egy kiló krumpli 65. Azt kellett mondanom, hogy nem.
3-4 szem krumpliból pedig, némi liszttel lehet nudlit, gombócot, derelyét, krumplilángost készíteni.
Igyekeztem ellensúlyozni a nememet. Együtt gyúrtuk, együtt készítettük.

Segélyre mi sem voltunk jogosultak, mert az egy főre jutónk 500 forinttal haladta meg a határt.
Más kérdés, hogy sosem kértünk volna.

Fidesz-kormány volt ...

A 2002-es (2003?) 50%-os béremelésünket (közalkalmazottak) azóta is "osztogatásnak" nevezik az okosok.
Vajon, aki szidja a "költekezései" miatt azt a kormányt, ugyanígy élt?
Napi 50 Ft, az egy hónapban 1500 forint, egy egész családnak? Ennyire azért nem voltak rosszak a pedagógusbérek az elmúlt 30 évben soha! Ui: megkerestem, 2002-ben a minimálbér bruttó 50ezer forint volt, ennél kevesebbet senki, még egy pedagógus sem kaphatott.
 
Utoljára módosítva:
Napi 50 Ft, az egy hónapban 1500 forint, egy egész családnak? Ennyire azért nem voltak rosszak a pedagógusbérek az elmúlt 30 évben soha! Ui: megkerestem, 2002-ben a minimálbér bruttó 50ezer forint volt, ennél kevesebbet senki, még egy pedagógus sem kaphatott.
Csakhogy az 50 forint az ennivalóra jutó pénz volt, mert akkor is ki kellett fizetni a otthonléttel kapcsolatos rezsit, a ruházatot (ami egy növekvő gyereknél gyakorlatilag évszakonként új ruhatárat jelentett, mert kinőtte az előző évi ugyanolyat), az iskolai befizetéseket (havi 1000 forint volt az osztálypénz), a közlekedést, a megemelt kamatozású lakáshitelt (ugye, az Antal-kormány idején változtattak a kedvezményes kamatozást piacivá alakítva), s például a magánorvost (egy vizit 7000 forint volt), mert az állami szféra nem tudott mit kezdeni a folyton sebes kezű/bőrű gyermekkel, bár bejártuk Tolnát-Baranyát, hogy megtegyék. Még nem írtam az alkalmi kiadásokról, például taneszközök, esetleges javítások, születésnap, karácsony, névnapok a családban, amit nem lehetett csakúgy elintézni, főleg nem a családbéli többi gyereket - ajándékot venni kellett.

Nem sorolom tovább, mert csak bosszant még felidézni is.
Hónapról-hónapra éltünk, megtakarítások nélkül.

Ahogyan teszik ezt most is sokan.
Az országban élő gyerekek 2/3-a a szegénységi küszöb határán vagy az alatt él.

Ennyit a "gyurcsányozásról".

S még egy: más a minimálbér és más a létminimum.

1634467887625.png


1634468281365.png

 
Utoljára módosítva:
Köszönöm a kioktatást, de ezzel én is tisztában vagyok, és voltam is.
Nem oktattalak ki, de én a létminimumra hivatkoztam.
A minimálbér és a pedagógusok átlagfizetését pedig láthattad a felső grafikonon.

Mindig megdöbbent, amikor az emberek elintézik mások gondjait azzal, hogy ilyen nincs, s hogy biztosan ők tehetnek róla.
Ráadásul nem írtam, hogy mindez 2002-ben lett volna.

S mi még nem voltunk "szegény" család, hiszen bár feléltük a havi appanázst, de legalább nem voltak adósságaink.
A tanítványaim között még rosszabb helyzetben élők is voltak, s vannak jelenleg is.
A kilakoltatott családtól az egyszülősön át a munkanélküli egyik szülősig többféle.
S a gyerek mindenhol gyerek.

Ezek a családok ma sem tudják a híres családtámogatást igénybe venni, vagy nagyon minimális összeget.
Ez sem számít, csak az Orbán-tiráda.
No meg a gyurcsányozás.
Ja, és a foci.
 
A tanítványaim között még rosszabb helyzetben élők is voltak, s vannak jelenleg is.
Annál szerintem már nincs alább, ha egy egész családnak nem egészen 1 kg. krumplin kell osztozkodni, mert nem jut több élelmiszerre.
Még ha csak 3 tagú is az a család, akkor is 30 deka krumpli napi fejadag, az már bőven a kórosan alultáplált kategória, még mennyiségben is, minőségről (hús, tejtermék, zöldségfélék, gyümölcsök teljes hiánya) nem is beszélve.
 
megemelt kamatozású lakáshitelt (ugye, az Antal-kormány idején változtattak a kedvezményes kamatozást piacivá alakítva),
akinek a rendszer valtas utan maradt lakashitele az komoly antitalentum volt uzletileg
ugyanis ekkor tortent meg az ami meg sehol a vilagban hogy ha vallaltad a hatralevo hiteled kifizeteset akkor annak tobb mint 60% -at elengedte a hitelintezmeny , mindenki igyekezett kolcsonkerni meg szemelyi kolcsont felvenni hogy letudja nullazni a hitelet mert ilyen osszegeket senki nem engedett el - szazezreket is akar csak ugy szerelembol
a hugom hazkolcsone 360ezer volt 160 ezerbol fizettem ki neki az osszes hitelet nullara
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,609
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére