állandó időhiány

Sósperec007 témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2008 November 11.

 1. KatiCa895

  KatiCa895 Állandó Tag

  Az a baj, hogy az ember mindenféle fölösleges dologgal elszúrja az idejét, és csak este jön rá, hogy egész nap semmit sem csinált....
   
 2. Anita Malden

  Anita Malden Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nekem általában már reggel megvan a listám fejben, hogy mi mindent kell ("muszáj-muszáj-muszáj") aznap elintéznem. Valószínűleg a nevelésem miatt is hajlamos vagyok elhinni/bemagyarázni magamnak, hogy akkor jó/hasznos/értékes egy nap, ha elintézek vagy megoldok valamit, és minél többet, annál jobb. A nap folyamán pedig rendre kiderül, hogy a dolgok nem olyan egyszerűek, mint gondoltam, több időt, türelmet vagy utánajárást igényelnek, néha felesleges köröket is - és az elintéznivalók nagy része nem úgy vagy nem akkor sikerül, ahogy a terveim szerint kellett volna. (A hivatalban nagyobb a sor, kisebb sor esetén viszont átirányítanak máshova, ahol nagyobb, a lángos tészta nem kel meg, a kilincs beragad és a fürdő megközelíthetetlen lesz, az autó ablaktörlője nem töröl egyáltalán, a kutya pedig megint leverte/kiásta/félig megette anyám virágját/a kerti tulipánt/a papucsomat stb.) És vagy a. ezen még jobban felhúzom magam, vagy b. útközben rájövök, hogy igazából semmilyen komoly baj nem történt, sőt, megtapasztaltam egy csomó mindent, amiből kicsit tanultam is. A férjem szerencsére pontosan tudja, hogy mikor van szükségem arra az egy mondatra, hogy "A mai nap ajándék". Neki el is hiszem. Mert lehet, hogy egy hét, egy hónap vagy év múlva pont ez, a mai nap fog hiányozni.
  Hogy az időhiány nem-, szerep- vagy életkorfüggő, azt nem tudom.
  De abban biztos vagyok, hogy néha jó tudatosan beiktatni egy kis semmittevést, egy kis luxust (buborékos-habos fürdőt, olvasást, filmnézést, csak-úgy-sétát). ;)
  A.M.
   
  George Sand és imrucika kedveli ezt.
 3. Krisztina1967

  Krisztina1967 Állandó Tag

  Én úgy élek, hogy a múltat a fiókba zárom, a jövőt Istenre bízom, amit nem tudok pillanatnyilag elintézni zsebre teszem, ami marad arra pedig nyugodtan van időm. Nem aggódok, nem kapkodok, valamikor én is azt tettem, nem érte meg.:rolleyes:
   
  varázsdoboz és Anita Malden kedveli ezt.
 4. George Sand

  George Sand Állandó Tag

 5. kaktusz1990

  kaktusz1990 Állandó Tag

  az embernek arra van ideje, amire időt szakít :D :D
   
 6. Élj a most-nak és mindenre lesz időd!
   
 7. Az élet nagyon rövid, alvásra is sajnálom.
   

Megosztás