100 éves a legidősebb milliárdos, és még naponta munkába jár

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 December 7.

Melitta - 2018 December 7, 06:30
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A milliárdos természetesen dollárban értendő, az idős úriember szingapúri hajózási vállalkozó, és esze ágában sincs napjait nyugdíjas módon tölteni, még ha meg is tehetne bármit. Számára az optimális életforma ugyanaz: bejárni a munkahelyére. Persze ha az ember saját cégéről van szó, ezt könnyebb megérteni.

  Most is aktív

  Csang Jun Csung 100 évével elnyerte a világ legidősebb milliárdosa címet, és nem kizárt, hogy hosszú életének egyik titka az, hogy még most is aktívan menedzseli vállalkozását, a Pacific International Lines (PIL) hajózási vállalatot. A vezérigazgatói posztot már azért átadta fiának, de csak most, hogy elérte a kerek 100 évet. Posztja így most tiszteletbeli elnök, munkája során pedig a cég ügyeinek nagy részét átnézi, tárgyal a vállalat minden osztályával, és minden tevékenységét feljegyzi naplójában.

  [​IMG]
  Az idős vállalkozó és fia
  Nyugodt erő

  A vállalkozó 1967-ben alapította a céget két használt hajóval. Tíz évvel később már 60 hajójuk volt, majd a 80-as, 90-es években átálltak a modern, konténeres áruszállításra. Ma már a cég a világ 20 legnagyobb hajózási vállalata között van 18 ezer alkalmazottal. Az idős vállalkozó a CNBC-nek elmondta, hogy ő sosem veszti el hidegvérét, ami ebben a szakmában igen lényeges, miután állandóan váratlan eseményekkel, nehézségekkel kell szembenézni. Politikai nehézségek, technikai problémák merülhetnek fel, balesetek történhetnek, de még kalóztámadás is előfordulhat.

  A vállalkozó fia apjával szemben heves vérmérsékletű volt korábban, így évtizedek kellettek, amíg apja hozzászoktatta, hogy lehet az állandóan felmerülő kihívásokat nyugalommal kezelni. Míg korábban kemény főnök volt, megtanulta, hogy a cég munkatársai ne a rangja miatt nézzenek fel rá, hanem azért, mert olyan vezetőnek találják, akire lehet számítani, foglalkozik beosztottjaival, jól együtt lehet vele működni.

  75 napos túszdráma

  Ez különösen fontos volt 2009-ben egy esetben, amikor az egyik hajót kelet-afrikai (vélhetően szomáliai) kalózok rabolták el, és végül 75 napig tartott, amíg tárgyalások során sikerült a kalózokkal megegyezni. Ha türelmetlenek, vagy rossz taktikát választanak, az elrabolt hajó személyzetének életét veszélyeztették volna, ezért döntő volt a higgadt, de határozott taktika. Azóta már kísérettel járna arrafelé a hajók, és több ország haditengerészete is ellenőrzi a vizeket, így a kalózkodást visszaszorult.

  [​IMG]
  Apa és fia egykor

  Privatbankar
   
  Tóthné K. Zsuzsa kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 December 7.

Megosztás