100 000 000+ dollár kártérítést követelnek a svájciak a Samsungtól az új Galaxy Watch miatt

A svájci Swatch Group szerint a Samsung többszörösen is megsértette a cég által birtokolt védjegyeket a Galaxy Watch-ra fejlesztett számlapokkal.

Nemcsak az idei csúcsmobilokat és az összecsukható okostelefonját mutatta be a Samsung a múlt héten Londonban, a cég lerántotta a leplet a legújabb okosórájáról is. De a Galaxy Watch a jelek szerint nem tetszik mindenkinek, legalábbis ami a készülékre letölthető "előlapokat" illeti.

A Reuters beszámolója szerint a svájci Swatch Group – a Tissot, az Omega, a Rado és a Swatch órák gyártója – védjegy megsértése miatt panaszt nyújtott be a Samsung Electronicsnál. A cég azt állítja, a Gear Sport, a Gear S3 Classic és a Frontier okosórákra letölthető számlapok az ő termékeikkel hasonló, vagy gyakorlatilag azonos védjegyeket tartalmaz.

image.aspx

© Samsung
A Swatch Group bíróság elé citálná a dél-koreai céget, ahol több mint 100 millió dollár (több mint 27,9 milliárd forint) kártérítést követelnek. A jogi lépéseket az Egyesült Államokban tették meg, mert a Samsung ott jegyeztette be az okosórákra vonatkozó védjegyeit.

Az okosórák történetében nem ez az első eset, hogy hasonló lépésre kerül sor. Még 2014-ben a Swatch (több másik óragyártó céggel együtt) azzal kereste meg az okosórák előlapjait elérhetővé tévő oldalakat, hogy szerzői jogsértések miatt távolítsák el azokat.

A Swatch Group egyébként a 2018-as évben 70 százalékkal növelte bevételeit összesen 628 millió dollárra (kb. 175,5 milliárd forint), mindezt úgy, hogy az Apple Watch és a WearOS okosórák komoly konkurenciát jelentenek a számukra.
 
Remélem fizetnek.

Az Apple 2012-ben 20 millió Frankot (kb. 5.5 milliárd Forint) fizetett
a Svájci Szövetségi Vasutak- nak mert lekoppintották a védelmezett órájukat.

538F13BD-EA92-451B-8518-3F622682EE48.jpeg


Nekem is ilyen van a konyhámban.
FC6A4C4E-2BB1-41DE-B3B0-176DA7EF5A9F.jpeg

Valamicskével kevesebbet fizettem érte. :hurra:
 
Utoljára módosítva:
Hihetetlen hogy egy ekkora óriási cég ennek a bakinak nem nézett volna utána...
Ha az Apple-re gondolsz, valószínűleg arogancia.
Az óralapot 1944 ben egy svájci mérnök tervezte. Klasszikus darab. A Metropolitan Muzeum is felvette kiállítási darabjai közé. Ismerni kellett nekik.
A 20 millió peren kívüli egyezkedés volt.

Kétszínű banda, mert ők azonnal bíróságra mennek ha valahol almát látnak. Talán a legbizarrabb perük, amit el is vesztettek egy “Almagyerek” nevű német gyerekkávézó ellen indítottak.
Ezt a Logot támadták meg.

963D8F93-D78E-47C5-9D2F-3C4217223CA3.jpeg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Jani08 wrote on Éleskés's profile.
Tisztelt Fórumvezető!

Kb 3 hete nem tudok belépni az ezoterikus könyvek folyóiratok topikba.
Azt írja ki, hogy:

Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.​

A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Mindenhová be tudok lépni, csak pont ide nem.

Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelettel:Jani08
Kedves Mindenki!Dm nap gyermekei pályázaton indult óvodánk !Szabolcsveresmarti Óvoda !Kérek mindenkit,hogy egy szavazattal segítsen minket!
pmanocica wrote on pszi53's profile.
Kedves pszi53! Catrine Clay Útvesztőjét szerettem volna letölteni, de nem tudja kezelni a converter, hogy áttehessem mobiba, a gépen megnyitni sem tudja. Tudnál segíteni? Köszi, Judit
Orchidea 22 wrote on Ajuda67's profile.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm az időt, munkát amit azzal töltesz, hogy nekünk forditod a jobbnál jobb könyveket.
Legyen szép napod!
halastinta wrote on Ajuda67's profile.
Szia Ajuda67!
Szeretném megköszönni a munkádat és hogy lehetővé teszed általa, hogy ilyen szuper könyveket olvassunk! Épp most végeztem a Dianne Duvall - Halhatatlan Őrzök sorozat 9. részével. Imádom őket! További jó munkát kívánok!

Statisztikák

Témák
36,525
Üzenet
4,413,648
Tagok
592,179
Legújabb tagunk
Fedor Péterné Piroska
Oldal tetejére