Hírek 100 milliárd forintot kap Magyarország az EU-tól az ukrán menekülthullám kezelésére

Olyan arányban kapnak uniós segítséget a tagállamok, amilyen arányban menekültek érkeznek hozzájuk Ukrajnából.

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta azt a jogszabály-módosítást, ami lehetővé teszi, hogy az uniós tagállamok idén összesen 3,5 milliárd euróval (mintegy 1300 milliárd forinttal) nagyobb összeget kapjanak az Ukrajna elleni orosz háború miatt menekülők befogadásának megkönnyítésére – közölte az uniós tanács kedden az MTI szerint.


Az intézkedés azoknak a tagállamoknak a támogatására irányul, amik fogadják és elszállásolják a háború elől a területükre érkező menekülteket. Lehetővé teszi, hogy a tagállamok gyorsabban hozzáférjenek az infrastruktúrára, lakhatásra, felszerelésekre, valamint foglalkoztatási, oktatási, társadalmi befogadási, egészségügyi és gyermekgondozási szolgáltatásokra fordítható uniós forrásokhoz. A kiegészítő támogatás az Ukrajnából érkezett és befogadott menekültek számától függően áll majd a tagállamok rendelkezésre.

A tanácsi közlemény szerint a határozat módosításokat vezet be a kohéziós célú és az európai területeknek nyújtott helyreállítási támogatás (REACT-EU) forrásaiból nyújtott előfinanszírozás növeléséhez.
Az uniós forrásokból 2022-ben folyósítani tervezett előfinanszírozást 11 százalékról 15 százalékra növelik minden tagállam esetében. Azon tagállamok esetében pedig, amikben az Ukrajnából érkező menekültek száma a háború kezdete utáni első hónap végén meghaladta a lakosság egy százalékát, 11 százalékról 45 százalékra emelkedik az előfinanszírozási arány.

Emellett a jogszabály személyenkénti egységköltséget vezet be, ami egyszerűbbé teszi a források mozgósítását. Ez lehetővé teszi a tagállamoknak, hogy alapvető támogatást tudjanak nyújtani az Ukrajnából érkező, lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek alapvető szükségleteire. A módosítások célja, hogy csökkentsék a tagállami költségvetésekre nehezedő nyomást, így a tagállamok jobban tudják kezelni az Ukrajnából érkező menekültek beáramlását.
Az Európai Bizottság korábbi tájékoztatása szerint az előfinanszírozás Magyarország esetében nagyságrendileg 300 millió euró, mintegy százmilliárd forint.

Mohos Márton

1649898454394.png
 
Na csak jön a pénz!
ez elégett vagy cinikus?
És mi van azzal amit nem ítélhetnek a javunkra, annak mi a megnevezése?
Csak kíváncsiságból kérdem mielőtt bárki összemosná a különböző cím alatt érkező támogatásokat
De ha te nem mondod meg megtalálom a neten
Mégis melyik pénz nem jön
És melyik nevű ez ami itt van írva
Ez a kohéziós célú és az európai területeknek nyújtott helyreállítási támogatás (REACT-EU)
Ami nem jön: Az európai helyreállítási terv(RRF)
összegét keresem
amit Orbán kért 3150 milliárd forintnyi hitelkeret Ez nincs
Létezik egy Next Generation EU ez leghatalmasabb összeg 2,018 billió euró*
Persze ez összességében(ez covid19 miatti össz támogatás az EU-ban)

Amit csak leshetünk a jogállamiság hiánya miatt az ez:
Az európai helyreállítási terv(RRF) Összege lett volna 5800 milliárd forint

Alapvetően az RRF esetében jogi kötelezvények vannak érvényben, amelyeket minden tagállam megszavazott. Ezek közé tartozik a sokat emlegetett jogállamisági mechanizmus, de a helyreállítási tervek elfogadása is.

A szocialistákkal és Magyarországgal és a Fidessszel az a baj a ,hogy előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből
Margaret Thatcher
 
Utoljára módosítva:
Remélem arra is lesz forditva és nem csupán eltünik ez is...
Majd nézni kell:
A cél: Lehetővé teszi, hogy a tagállamok gyorsabban hozzáférjenek az infrastruktúrára, lakhatásra, felszerelésekre, valamint foglalkoztatási, oktatási, társadalmi befogadási, egészségügyi és gyermekgondozási szolgáltatásokra fordítható uniós forrás
 
A prágai vasúti főpályaudvaron jelenleg is többszáz ukrajnai roma tartózkodik. A magyar állampolgársággal rendelkezők azonban nem jogosultak semmilyen segélyre.
Vít Rakusan cseh belügyminiszter csütörtökön felszólította magyar kollégáját, Pintér Sándort, hogy Magyarország gyorsítsa fel a Csehország területén tartózkodó ukrajnai roma menekültek esetleges ukrán–magyar kettős állampolgárságának ellenőrzését, mert az ilyen státusú embereknek nincs jogosultságuk a menekülteket megillető segélyekre Csehországban.
(ilyet hogy magyar állampolgár menekült segélyt kér akkor valami itt nagyon el van rontva ..vagy tudnak valamit ....)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,668
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére