11 évet kapott jogerősen a lúgos orvos

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Július 12.

Melitta - 2018 Július 12, 14:53
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Kúria 11 év letöltendő börtönre ítélte Bene Krisztiánt, a budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatóját, jelentette a helyszínről a hvg.hu tudósítója.

  Tizenegy év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Kúria csütörtökön kihirdetett jogerős, harmadfokú ítéletében azt a férfit, aki elkábította volt barátnőjét és altestére lúgot öntött, maradandó, életveszélyes sérüléseket okozva ezzel.

  Az eljárás adatai szerint a vádbeli cselekmény idején kórházigazgatóként dolgozó férfi 2013. március 12-én reggel arcát eltakaró biciklis sisakban volt szeretőjének lakására ment. A nőt szakszerűen, injekcióban adagolt szerekkel elkábította, majd lúggal súlyos, másodfokú-harmadfokú égési sérüléseket okozott intim testrészén.

  A megvádolt orvos az eljárás során tagadta bűnösségét, a sértett pedig nem tudta beazonosítani a támadóját. További fellebbezésnek nincs helye, az ítélet jogerős. Az egykori orvost magánlaksértés, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, okirattal visszaélés és személyi szabadság megsértése bűntettekben is bűnösnek találták.

  Hogyan jutottunk idáig?
  Első fokon a férfit maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt négy évre ítélték, másodfokon az ítélőtábla súlyosított a minősítést és életveszélyes testi sértés, illetve más bűncselekmények miatt nem jogerősen kilenc évet szabott ki, ám tavaly nyáron, harmadfokon a Kúria a bizonyítás hiányosságai miatt megsemmisítette a tábla döntését és új másodfokú eljárásra utasította a táblát.

  A megismételt másodfokú eljárásban korábban már sor került bizonyításra, majd az ügyész a férfi bűnösségének kimondását és halmazati büntetésként a 2-től 12 évig terjedő büntetési tétel felső határához közeli szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

  Februárban a Fővárosi Ítélőtábla hirdetett ítéletet az ügyben, a férfinak az volt a negyedik tárgyalása. Akkor kilenc évet kapott. Az akkori tárgyalás után Renner Erika azt mondta a nem jogerősen kiszabott kilencéves büntetésről, hogy nem az évek számítanak, hanem az, hogy hasonló bűncselekményt senkinek se jusson eszébe elkövetni. A mai napig orvosi és lelki segítségre szorul, és várja a jogerős ítéletet, hogy el tudja kezdeni a trauma feldolgozását, és le tudja zárni magában a történteket.

  HVG

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Július 12.

  1. setni
   setni
   Orvosnak nevezte magát.....undorító!!
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  2. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Ez már úgy „valami”, de a szememben mégse az igazi. Nálam ott kezdődött volna, hogy életfogytiglani fegyházra ítélem, kényszermunkával súlyosbítva. Aztán nem bánom, szabaduljon huszonöt év múlva, ha addig jól viseli magát, addigra úgyis elég öreg lesz, és vénségeket ne etessünk ingyen az állam pénzén a börtönben...

   De ezt is csak azért írom hogy humánus legyek, mert vágyam szerint ott kezdeném hogy leégetem a férfiasságát, hogy lúggal vagy tűzzel az mindegy.
   sropi és setni kedveli ezt.
  3. Éleskés
   Éleskés
   Az már kimaradt az ismertetésből, hogy a tette után egy szőnyegbe csavarva hagyta ott a nőt, hogy ne tudjon menekülni.
   Úgy tűnik a bíróságok döntései alapján, hogy ez a tény nem büntetendő, nem büntethető, szóra se érdemes. Miért?
   setni kedveli ezt.
  4. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ez a "szőnyegbe csavarva hagyta ott..." megtorlása, és amely nagy valószínűséggel az ítélet indokolásban is így hangozhatott el.
   setni kedveli ezt.
  5. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ez csupán azon múlik, hogy milyen büntetési nemeket és annak végrehajtási módját, körülményeit miként írja elő a törvény.
   A XIX. században még volt a "kenyéren és nehéz vasban", amely a modern ítélkezésben mára már elmaradt.
   Az adót meg azért (is) fizetjük, hogy az elítélt kuncsaftot hermetikusan elzárják a társadalom többi tagjától, akár életfogytig is.
  6. ladysla
  7. Melitta
   Melitta
   Mikola unokaocse es en biztos vagyok benne hogy tobb szinten megjart bunugy alapos vizsgalat utan mondtak ki a bunosseget.
   Volt azert ott egy ket bizonyitek amirol a kedves mama hallgat.
   violavirag kedveli ezt.

Megosztás