15 milliárd forintért veszi meg a Rubik-kockát egy kanadai játékgyár

A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis átszámítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget.

Az 1994-ben alapított Spin Master a játékipar egyik legnagyobb szereplője, tavaly 1,58 milliárd dollár bevételt termelt. A kanadai cég elsősorban annak köszönheti sikerét, hogy egyre másra vásárolja fel a Rubik-kockához hasonló ikonikus játékokat. A Rubik-ügylet várhatóan január 4-én zárul le, írja a Huffington Post.


„A Rubik-kocka egy ikonikus logikai játék, amely már több mint 40 éve része a popkultúrának és teljesen meghódította a rajongóit” – írja Elizabeth LoVecchio, a Spin Master alelnöke a vállalat közleményében. Rubik Ernő az üzlettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy izgatott, hogy a Spin Master beteljesítse az elképzeléseit, miszerint a játék révén gondoskodjon a jövő okosabb generációjáról.

Az egyetemi tanársegédként dolgozó Ifjabbik Rubik Ernő 1974-ben, oktatási segédeszközként találta fel a háromdimenziós mechanikus logikai játékot, amelynek a bűvös kocka nevet adta. Rubik 1979-ben ismerte meg a magyar származású brit üzletembert, Tom Kremert, akivel közösen vitték sikerre a bűvös kockát. Amint a játékot világszerte piacra dobták, azonnal sikert arattak vele. Azóta több mint 350 milliót adtak el belőle világszerte.

A Rubik’s Brand Limited egy Londonban bejegyzett cég, az egyik társtulajdonosa Tom Kremer fia, David Lytton Kremer, akinek több másik játékcégben is van érdekeltsége. Azt egyelőre nem tudni, hogy Rubik Ernő kiszáll-e a cégből, illetve hogy mennyiben részesedik a vételárból.

ElVmJjyUcAADezm
 
Lehet, hogy rossz üzletet csináltak. A szabadalmi háttér nagyon zavaros (talán le is járt már?) és rengeteg országban gyártják engedély nélkül vagy éppenséggel a szabadalmat másként értelmezve. A kanadaiaknak tényleg van pár klasszikus játékuk, amivel szerintem sok magyar gyerek is játszott az átkosban. Az Etch-a-sketch meg a Meccano-féle Erector szocialista koppantásai minden háztartásban ott voltak :-D
Ha a Spin Master globálisan utol akarná érni a nagyokat (Namco Bandai, Lego, Hasbro, Mattel stb.), akkor lehet, hogy több saját szellemi termékre lenne szükség...
 
Igen van rengeteg másolat de a minőség nem ugyan az.
Az egyiket perfekt lehet tekergetni a másik állandóan megakad.

Ha én lennék a gyártó akkor beleszerelnék egy mikroprocesszor irányította motort és átkapcsolnék "auto-pilotra".
Én már több mint 30 éve próbálom a kockát a kiindulási állapotba visszaállítani, még nem vagyok kész. :)

A Rubik-kocka egy kultikus-játék, amely több mint 40 éve áthatja a popkultúrát.
A szabadalmi jog birtoklása olyan mintha valaki a "Salvator mundi-t" mondhatná magáénak. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Másik kis kedvencem !
Dittike2009 wrote on Árcs206's profile.
Szia!

Eltudnád nekünk küldeni a full blast 3 testjeit?

kÖSZÖNÖM
László Ferenc wrote on midi nyalánkság's profile.
2020 topik 160 oldal
Mészáros B. Tamás wrote on Ivan Szorokov's profile.
Szia
Valóban kihagytam a listából. Majd javítom.
Ha be tudod szkennelni a hiányzó novellát, akkor megcsinálom.
Köszönöm.
Sziasztok! Tudnátok segíteni? 7.osztály Gondolkodni jó tankönyv megoldások keresem Köszönöm előre is a segítséget. Felmérő megoldásokat találtam, tlk kellene

Statisztikák

Témák
36,992
Üzenet
4,514,892
Tagok
597,637
Legújabb tagunk
KallaiLinda35
Oldal tetejére