16 ezer embernek adott letelepedést a bevándorlás-ellenes kormány?

Orosz bűnöző is vásárolt letelepedési kötvényt a magyar államtól. Az esetről a Magyar Nemzet számolt be kedden. A lap értesülését a Miniszterelnöki Kabinetiroda arra hivatkozva nevezte komolytalannak, hogy az illető nevét nem írta le az újságíró.

A szerző szerint azonban nem is írhatta volna, mert azzal törvényt sértett volna. Az ellenzéki pártok a letelepedési kötvények forgalmazásának leállítását és a nemzetbiztonsági bizottság összehívását sürgetik.

A Magyar Nemzet értesülései szerint egy jogerősen elítélt orosz bűnöző is vásárolt magyarországi letelepedési államkötvényt. Wiedemann Tamás, a cikk szerzője az ATV A nap híre című műsorában elmondta: azért furcsa az egész ügy, mert akinek nem tiszta a múltja, az elvileg nem kaphat letelepedési engedélyt, hiszen biztonsági kockázatot jelent.

De hogyan sikerült kijátszania a rendszert, amikor elvileg négyszeres szűrőn esnek át a letelepedési kötvények vásárlói? A bevándorlási hivatal szabályai azt írják elő, hogy a szokásos tartózkodási hely szerinti hatóság által kiállított erkölcsi bizonyítványra van szüksége a vásárlónak. Az újságíró szerint ez az orosz állampolgár ezért áttette a lakhelyét egy Karib-szigeteki offshore-országba, és az ottani hatóságtól kért tiszta pedigrét.



Wiedemann Tamás a műsorban elmondta, hogy három éve foglalkozik a letelepedési kötvények körüli anomáliákkal, és nem érti, hogy nem csapja ki a biztosítékot, hogy a szemünk előtt zajlik egy százmilliárdos korrupciós ügy. A külföldi befektetők számára egyébként nagyon vonzó a magyar letelepedési kötvény, mert ez a legolcsóbb a piacon, és nagyon egyszerű a megszerzése: az újságíró elmondása szerint elég egyszer bemenni egy külképviseletre, ahol megkötheti a szerződést, és be sem kell tennie a lábát Magyarországra.

A Magyar Nemzet újságírója megjegyezte: szerinte veszélyes játékot űz azzal a kormány, hogy

míg az egyik oldalon csúcsra járatja a menekültellenes kampányt, a másik oldalon több mint 15 ezer embernek adott pénzért letelepedést.
Komolytalan állítások?

Kedden egyébként reagált a kormány Wiedemann cikkére, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint komolytalan állításokon és rágalmakon alapul az írás. Szerinte azért is nehéz komolyan venni a cikket, mert meg nem nevezett külföldire hivatkozik. Az államtitkár szintén elmondta, hogy a befektetőket többszörösen átvilágítják: többek között a rendőrség, nemzetbiztonsági szervek és a TEK is.

12000.jpg


A Magyar Nemzet munkatársa Dömötör Csaba szavaira reagálva elmondta, hogy a bevándorlási hivatalnál körülbelül ötperces munkával ki tudnák deríteni, hogy kiről szól a cikke, ehhez mindössze annyit kéne tenniük, hogy megnézik a kötvényt-vásárló orosz állampolgárokat, és hogy milyen erkölcsi bizonyítványt adtak le. Hozzátette: ha megnevezte volna az illetőt, azzal személyiségi jogot sértett volna, és vétett volna az értékpapírtitok ellen, ami miatt könnyen bíróság előtt találhatná magát.

Wiedemann szerint elgondolkodtató, hogy 2016-ban nyíltan arra kér egy államtitkár egy újságírót, hogy törvényt sértsen.
Biztonsági kockázat vagy korrupciós ügy?

Erről maga Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt nemrégiben. A tárcavezető is felsorolta azt a négy szervezetet, aminek ellenőriznie kell azokat, akik letelepedési kötvényt akarnak vásárolni Magyarországon. Az ellenőrzésre 30 nap áll rendelkezésre, Lázár szerint így minden feltétel adott, amellyel csökkenthető a biztonsági kockázat. Igen ám, csakhogy a biztonsági kérdés mellett van egy másik szál is, mégpedig a már említett korrupciógyanú.

c1000.jpg
Lázár János

Wiedemann a cikkében elmagyarázza, hogy a letelepedési konstrukció lényege, hogy a külföldi befektetők legalább háromszázezer euróért ötéves futamidejű államkötvényt vásárolhatnak, cserébe pedig letelepedési engedélyt kapnak. A kötvényt csak az Országgyűlés gazdasági bizottsága által kijelölt vállalkozások forgalmazhatják, amelyeket egy kivételével az offshore cégek körében népszerű helyszíneken jegyeztek be.

Jelenleg öt ilyen vállalkozásnak van forgalmazási engedélye, ezek között egy magyar kft. található, a többi céget a Kajmán-szigeteken, Liechtensteinben, Máltán és Cipruson jegyezték be. „A társaságok ügyfelenként 45–60 ezer euró szolgáltatási díjat is kérnek, továbbá náluk landolnak a kötvények után járó kamatok is, ami ügyfelenként további 29 ezer euró. Ez azt jelenti, hogy 74–89 ezer eurót nyernek egy ügyfélen, ami jelenlegi árfolyam mellett 23–27,6 millió forint jutalék kötvényenként. Eddig 3917 kötvényt adtak el, ezáltal 90–108 milliárd forint bevételhez jutottak a többségében offshore helyszíneken bejegyzett vállalkozások. Ebből 34 milliárd forint közpénz, hiszen az állam kamatot is fizet a kötvények után” – áll a cikkben.



Kakuk György, a DK elnökségi tagja szintén vendége volt az ATV műsorának. Meglátása szerint egyeseknek nem érdeke a hatékony ellenőrzés, hiszen akkor többen kiesnének a vásárlásból, emiatt pedig kevesebb pénz folyna be magánzsebekbe. „Ez az igazi nagy kockázat” – tette hozzá a politikus. Nagy Boldizsár nemzetközi jogász pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy a kötvényvásárlók közül szinte senki nem akar Magyarországon befektetni, a többségnek az a célja, hogy a schengeni területen belül szabadon utazhasson. Hozzátette, hogy a magyar állam konkrétan bukik az üzleten, hiszen diszkont áron adja, majd teljes áron veszi vissza a kötvényeket.



16 ezer betelepített ember

Az MSZP azt sérelmezi, hogy a kormány milliárdokat költött el bevándorlás-ellenes kampányra, miközben ezreket „csábított” Magyarországra, akik fizettek a letelepedési engedélyért. Demeter Márta, a szocialisták országgyűlési képviselője az ATV műsorában elmondta: családtagokkal együtt már 16 ezer ember „hívott” be így a kormány.

A politikus szerint ezzel a kormány veszélyezteti a magyar és az európai uniós állampolgárok biztonságát,
hiszen a cikkben említett orosz befektetőről is kiderült, hogy nem tiszta az előélete. Demeter szerint csak az a kérdés, hogy a szűrést végző szervek végzik ennyire rosszul a munkájukat, vagy hogy a kormány szándékosan huny szemet a profit érdekében.

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja a helyzetet, ezért törvényjavaslatot nyújt be, amelyben kezdeményezi a letelepedési kötvények megszüntetését, a kötvényforgalmazó cégek gazdasági bizottság előtt történő elszámoltatását, illetve a kötvényből származó hasznuk 75 százalékos megadóztatását.



letelepedesi kotveny.jpg
 
Ez a megdöbbentő!!!
Bárkinek mondtam ezt a hírt csak az jött vissza .aha..jó...DE a migránsok ne jöjjenek.
Lassan arra gondolok hogy a kormány valami agymosó berendezést működtet az emberek csak arra figyelnek amit ő mond......
Hiába mondom hogy ezt vagy azt teszi a kormány ...a válasz nem igaz ezt a bolsik és a libsik találják ki, mondanak más nevet is de azt hagyjuk.....
Mint a zombik...
 
Itt ez egy osszefoglalo es szerintem nagyon targyilagos mert mindenki megszolal, maga Lazar is aki a kormanyban 3. ember.
Unda bunda az egesz menekultugy , 1200 nem kell de a 16ezer az johet.
Most szeretjuk vagy nem oket?
A 16 ezerbol lehet terrorista palanta vagy az 1200 bol?
Ezen fognak elcsuszni a birosagon is ,mert sokan azert valasztjak ezt az utat hogy kikeruljek a menekultekkel jaro ellenorzest.Mint ahogy most egy orosz penzert vett allampolgarsagot es borton helyet szabadsagot vett maganak egesz eu ra igy.
 
Ez a megdöbbentő!!!
Bárkinek mondtam ezt a hírt csak az jött vissza .aha..jó...DE a migránsok ne jöjjenek.
Lassan arra gondolok hogy a kormány valami agymosó berendezést működtet az emberek csak arra figyelnek amit ő mond......
Hiába mondom hogy ezt vagy azt teszi a kormány ...a válasz nem igaz ezt a bolsik és a libsik találják ki, mondanak más nevet is de azt hagyjuk.....
Mint a zombik...
*
Ez így van. Legnagyobb megdöbbenésemre, naponta megtapasztalom, hogy bármit mondok, mintha falakba ütköznék. Egyesek bámulnak rám, s vagy azt mondják, hogy ezek rémhírek, vagy azt, hogy ez mese, a jelenlegi kormány "ellenségei" terjesztik ezeket a rémhíreket(???!!!)
Legnagyobb elkeseredésemmel sem tudom nyugtázni, mert nem tudok belenyugodni abba, hogy emberek agyát így átmosták és teszik ezt folyamatosan.
Igaz, hogy nem népgyűléseken, meg különböző összejöveteleken beszélek erről, csak a piacon, csak sorban álláskor, csak az orvosi rendelő várójában, ahol többen vannak.

Ez valami borzalom. Tehát a magyar kormány véleménye az, ha van pénzed jöhetsz, ha csak az életed, s a rajtad lévő ruhád, akkor irány a penge-kerítés túloldala.
Nagyban megy a kormány részéről az öntömjénezés, no meg az uszítás, de azt nagy lendülettel művelik, s ezek szerint egészen sikeresen.
Reménykedem, hogy többen nem mennek el majd szavazni, reménykedem a megvilágosodásban, talán történik valami az emberek agyában, gondolkozásában?!

 
Azért én csak kíváncsi lennék annak az egy szem orosznak a nevére. ;)

Letelepedési kötvényt egyébként nem csak Magyarországon lehet venni.
http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/igy-vasarolhatsz-kulfoldon-allampolgarsagot-27260.html

Mindenhol szívesebben látják azokat, akiknek van pénzük, nem eltartani kell.
Nem látom okát, hogy a letelepedési kötvény léte indokolná a migránsok befogadását - akik ráadásul nem is akarnak itt élni.
Ha valamit kifogásolni kell, az a nyilvánvaló korrupció.
 
a baj inkább az hogy állitják mi nem akarunk muszlimokkal együtt élni. de ha gazdag akkor jöhet, nem számít a vallási hovatartozasa. állítólag sok arab származasú ember vett ilyen kötvényt de leginkább ugródeszkának mert igy schengen miatt utazhatnak körbe-körbe..
 
a baj inkább az hogy állitják mi nem akarunk muszlimokkal együtt élni. de ha gazdag akkor jöhet, nem számít a vallási hovatartozasa. állítólag sok arab származasú ember vett ilyen kötvényt de leginkább ugródeszkának mert igy schengen miatt utazhatnak körbe-körbe..

Pedig mennyivel egyszerűbb, és olcsóbb, ha menekültnek mondják magukat... ;)
 
Ez a megdöbbentő!!!
Bárkinek mondtam ezt a hírt csak az jött vissza .aha..jó...DE a migránsok ne jöjjenek.
Lassan arra gondolok hogy a kormány valami agymosó berendezést működtet az emberek csak arra figyelnek amit ő mond......
Hiába mondom hogy ezt vagy azt teszi a kormány ...a válasz nem igaz ezt a bolsik és a libsik találják ki, mondanak más nevet is de azt hagyjuk.....
Mint a zombik...
Nem csodálkozok rajta ha nem hiszik el annyi rágalom érte a kormányt és útólag kiderült több mind a fele blöff volt nemgyöztek helyesbiteni!
 
a baj inkább az hogy állitják mi nem akarunk muszlimokkal együtt élni. de ha gazdag akkor jöhet, nem számít a vallási hovatartozasa. állítólag sok arab származasú ember vett ilyen kötvényt de leginkább ugródeszkának mert igy schengen miatt utazhatnak körbe-körbe..

elnézést, hogy belefolyok a beszélgetésbe de a Belügyminisztérium adata szerint ezekből az országokból vásároltak letelepítési engedélyt :

"kínai, orosz, pakisztáni, iráni, szír, ukrán, török, libanoni, iraki, egyiptomi, kazah, tunéziai, jordán, azerbajdzsáni, palesztin, St . Kitts és Nevis-i, szaúdi, líbiai, üzbég, vietnámi, algériai, jemeni, afgán, amerikai, marokkói, belizei, dél-afrikai, gaboni, indiai és nigériai állampolgárok kaptak."

az eladott papírok 80%-át kínaiak vették meg , 11 % oroszok a maradékot vették a többi országból, evvel olyan nagy muszlim csoport nem jöhetett .

Ez persze azon nem változtat, hogy ezt az egész egy gennyes üzletet. Szó szerint pénzt veszít rajta az ország, csak azok akik árulják nyernek rajta. Mondjuk nem is értem, hogy ilyent hogy lehet magáncégeknek kiadni.
 
elnézést, hogy belefolyok a beszélgetésbe de a Belügyminisztérium adata szerint ezekből az országokból vásároltak letelepítési engedélyt :

"kínai, orosz, pakisztáni, iráni, szír, ukrán, török, libanoni, iraki, egyiptomi, kazah, tunéziai, jordán, azerbajdzsáni, palesztin, St . Kitts és Nevis-i, szaúdi, líbiai, üzbég, vietnámi, algériai, jemeni, afgán, amerikai, marokkói, belizei, dél-afrikai, gaboni, indiai és nigériai állampolgárok kaptak."

az eladott papírok 80%-át kínaiak vették meg , 11 % oroszok a maradékot vették a többi országból, evvel olyan nagy muszlim csoport nem jöhetett .

Ez persze azon nem változtat, hogy ezt az egész egy gennyes üzletet. Szó szerint pénzt veszít rajta az ország, csak azok akik árulják nyernek rajta. Mondjuk nem is értem, hogy ilyent hogy lehet magáncégeknek kiadni.

nyugodtan. ez egy forum nem pedig maganbeszelgetes. üdvözlöm az eszreveteledet.
 
nem vagyok pc magus. és ez most off, de tudna valaki akar privatban is segiteni hogy kell hasznalni a beidéz c. részt. igy én is tudnék kivonatot késziteni és nem kellene az egész hobelevancot allandoan betenni:) kiöszönöm.
 
Arra emlekeztek-e, hogy a Bush es a Bin-Laden csalad milyen kedves csaladi kapcsolatokat apol? Arrol hallotatok-e, hogy hany angol, amerikai, kanadai, olasz sportcsapat tulajdonosa orosz vagy arab "uzletember", milliardos? Ne mar, hogy az egesz osztaly puskazott, de csak egy van kiallitva a tabla ele megszegyeniteni. Persze dicseretet o sem erdemel, de azert nehogy mar a tobbi fel legyen mentve.

Franciao. es az Elf botrany?
 
Utoljára módosítva:
Orosz bűnöző is vásárolt letelepedési kötvényt a magyar államtól. Az esetről a Magyar Nemzet számolt be kedden. A lap értesülését a Miniszterelnöki Kabinetiroda arra hivatkozva nevezte komolytalannak, hogy az illető nevét nem írta le az újságíró.

A szerző szerint azonban nem is írhatta volna, mert azzal törvényt sértett volna. Az ellenzéki pártok a letelepedési kötvények forgalmazásának leállítását és a nemzetbiztonsági bizottság összehívását sürgetik.

A Magyar Nemzet értesülései szerint egy jogerősen elítélt orosz bűnöző is vásárolt magyarországi letelepedési államkötvényt. Wiedemann Tamás, a cikk szerzője az ATV A nap híre című műsorában elmondta: azért furcsa az egész ügy, mert akinek nem tiszta a múltja, az elvileg nem kaphat letelepedési engedélyt, hiszen biztonsági kockázatot jelent.

De hogyan sikerült kijátszania a rendszert, amikor elvileg négyszeres szűrőn esnek át a letelepedési kötvények vásárlói? A bevándorlási hivatal szabályai azt írják elő, hogy a szokásos tartózkodási hely szerinti hatóság által kiállított erkölcsi bizonyítványra van szüksége a vásárlónak. Az újságíró szerint ez az orosz állampolgár ezért áttette a lakhelyét egy Karib-szigeteki offshore-országba, és az ottani hatóságtól kért tiszta pedigrét.



Wiedemann Tamás a műsorban elmondta, hogy három éve foglalkozik a letelepedési kötvények körüli anomáliákkal, és nem érti, hogy nem csapja ki a biztosítékot, hogy a szemünk előtt zajlik egy százmilliárdos korrupciós ügy. A külföldi befektetők számára egyébként nagyon vonzó a magyar letelepedési kötvény, mert ez a legolcsóbb a piacon, és nagyon egyszerű a megszerzése: az újságíró elmondása szerint elég egyszer bemenni egy külképviseletre, ahol megkötheti a szerződést, és be sem kell tennie a lábát Magyarországra.

A Magyar Nemzet újságírója megjegyezte: szerinte veszélyes játékot űz azzal a kormány, hogy

míg az egyik oldalon csúcsra járatja a menekültellenes kampányt, a másik oldalon több mint 15 ezer embernek adott pénzért letelepedést.
Komolytalan állítások?

Kedden egyébként reagált a kormány Wiedemann cikkére, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint komolytalan állításokon és rágalmakon alapul az írás. Szerinte azért is nehéz komolyan venni a cikket, mert meg nem nevezett külföldire hivatkozik. Az államtitkár szintén elmondta, hogy a befektetőket többszörösen átvilágítják: többek között a rendőrség, nemzetbiztonsági szervek és a TEK is.

12000.jpg


A Magyar Nemzet munkatársa Dömötör Csaba szavaira reagálva elmondta, hogy a bevándorlási hivatalnál körülbelül ötperces munkával ki tudnák deríteni, hogy kiről szól a cikke, ehhez mindössze annyit kéne tenniük, hogy megnézik a kötvényt-vásárló orosz állampolgárokat, és hogy milyen erkölcsi bizonyítványt adtak le. Hozzátette: ha megnevezte volna az illetőt, azzal személyiségi jogot sértett volna, és vétett volna az értékpapírtitok ellen, ami miatt könnyen bíróság előtt találhatná magát.

Wiedemann szerint elgondolkodtató, hogy 2016-ban nyíltan arra kér egy államtitkár egy újságírót, hogy törvényt sértsen.
Biztonsági kockázat vagy korrupciós ügy?

Erről maga Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt nemrégiben. A tárcavezető is felsorolta azt a négy szervezetet, aminek ellenőriznie kell azokat, akik letelepedési kötvényt akarnak vásárolni Magyarországon. Az ellenőrzésre 30 nap áll rendelkezésre, Lázár szerint így minden feltétel adott, amellyel csökkenthető a biztonsági kockázat. Igen ám, csakhogy a biztonsági kérdés mellett van egy másik szál is, mégpedig a már említett korrupciógyanú.

c1000.jpg
Lázár János

Wiedemann a cikkében elmagyarázza, hogy a letelepedési konstrukció lényege, hogy a külföldi befektetők legalább háromszázezer euróért ötéves futamidejű államkötvényt vásárolhatnak, cserébe pedig letelepedési engedélyt kapnak. A kötvényt csak az Országgyűlés gazdasági bizottsága által kijelölt vállalkozások forgalmazhatják, amelyeket egy kivételével az offshore cégek körében népszerű helyszíneken jegyeztek be.

Jelenleg öt ilyen vállalkozásnak van forgalmazási engedélye, ezek között egy magyar kft. található, a többi céget a Kajmán-szigeteken, Liechtensteinben, Máltán és Cipruson jegyezték be. „A társaságok ügyfelenként 45–60 ezer euró szolgáltatási díjat is kérnek, továbbá náluk landolnak a kötvények után járó kamatok is, ami ügyfelenként további 29 ezer euró. Ez azt jelenti, hogy 74–89 ezer eurót nyernek egy ügyfélen, ami jelenlegi árfolyam mellett 23–27,6 millió forint jutalék kötvényenként. Eddig 3917 kötvényt adtak el, ezáltal 90–108 milliárd forint bevételhez jutottak a többségében offshore helyszíneken bejegyzett vállalkozások. Ebből 34 milliárd forint közpénz, hiszen az állam kamatot is fizet a kötvények után” – áll a cikkben.



Kakuk György, a DK elnökségi tagja szintén vendége volt az ATV műsorának. Meglátása szerint egyeseknek nem érdeke a hatékony ellenőrzés, hiszen akkor többen kiesnének a vásárlásból, emiatt pedig kevesebb pénz folyna be magánzsebekbe. „Ez az igazi nagy kockázat” – tette hozzá a politikus. Nagy Boldizsár nemzetközi jogász pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy a kötvényvásárlók közül szinte senki nem akar Magyarországon befektetni, a többségnek az a célja, hogy a schengeni területen belül szabadon utazhasson. Hozzátette, hogy a magyar állam konkrétan bukik az üzleten, hiszen diszkont áron adja, majd teljes áron veszi vissza a kötvényeket.



16 ezer betelepített ember

Az MSZP azt sérelmezi, hogy a kormány milliárdokat költött el bevándorlás-ellenes kampányra, miközben ezreket „csábított” Magyarországra, akik fizettek a letelepedési engedélyért. Demeter Márta, a szocialisták országgyűlési képviselője az ATV műsorában elmondta: családtagokkal együtt már 16 ezer ember „hívott” be így a kormány.

A politikus szerint ezzel a kormány veszélyezteti a magyar és az európai uniós állampolgárok biztonságát,
hiszen a cikkben említett orosz befektetőről is kiderült, hogy nem tiszta az előélete. Demeter szerint csak az a kérdés, hogy a szűrést végző szervek végzik ennyire rosszul a munkájukat, vagy hogy a kormány szándékosan huny szemet a profit érdekében.

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja a helyzetet, ezért törvényjavaslatot nyújt be, amelyben kezdeményezi a letelepedési kötvények megszüntetését, a kötvényforgalmazó cégek gazdasági bizottság előtt történő elszámoltatását, illetve a kötvényből származó hasznuk 75 százalékos megadóztatását.



Csatolás megtekintése 1486129

Nem számit ha terrorista vagy, 90 milliáért magyar állampolgárságot kapsz,s most már nincs 90 napos várakozási idő.
Szóval ennyit a kormány migráns ellenes magatartásáról.
Képmutatók mind!
 
Arra emlekeztek-e, hogy a Bush es a Bin-Laden csalad milyen kedves csaladi kapcsolatokat apol? Arrol hallotatok-e, hogy hany angol, amerikai, kanadai, olasz sportcsapat tulajdonosa orosz vagy arab "uzletember", milliardos? Ne mar, hogy az egesz osztaly puskazott, de csak egy van kiallitva a tabla ele megszegyeniteni. Persze dicseretet o sem erdemel, de azert nehogy mar a tobbi fel legyen mentve.

Franciao. es az Elf botrany?
Csak emlékeztetlek hogy a Bin Laden család gyakorlatilag kitagadta terroristává lett családtagját még szeptember 11 előtt.
a Google (is) a barátod
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,657
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére