1990 előtt születettek

KK21

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, teljesen igazatok van, az biztos, hogy régen jobb volt. Nekem, ha gyerekem lesz, tv-t veszek,(a dvd lejátszóhoz) csatorna viszont nem lesz rajta, maximum 1-2.
'89
 

Lacka72

Állandó Tag
Állandó Tag
Emlekeztek? A sorozatok napja a teveben a kedd volt. Hetfon nem volt adas sem. Olyankor neztuk a cseh2-t. Sorozatok: Onedin csalad, Korhaz a varos szelen, Bors Mate, Egy ora mulva itt vagyok. Hogy csak parat emlitsek a regmultbol. Gyerekkent esti jatszottunk lenn a teren, koszosan ehesen mentunk fel, es valoban a szulok csak sejtettek, hogy elunk.
 

Hihobbit

Állandó Tag
Állandó Tag
1984. A szocreál víg végnapjai. Óvodában az összes hinta és mászóka rozsdás volt, de az sem érdekelt senkit, ha a homokozóból ettünk. A legfélelmetesebb dolog az volt, hogy bekapja a lábunkat a bicikliküllő (proliovi, ahova mindenkit bringával vitt a szüleje).
 

blobet

Állandó Tag
Állandó Tag
1989, csak egy évvel 90 előtt, de nem mondhatom h az én születésem ne lett volna ugyanolyan kockázatos, mint másoké, akik sokkal előbb születtek. 1989 decemberében születtem, amikor Romániában nagyban folyt a forradalom s kommunista rendszer ellen. És az utcákon puskák ropogtak és ilyen körülmények között jött be hozzám apukám a kórházba, hogy megnézze újszülött kislányát.
Szerintem nincs olyan időszak, amikor nehezebb mint máskor, minden kornak megvannak a saját maga veszélyei.
 

discovery

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is '90 előtt születtem. Szívesen emlékszem vissza a gyerekkoromra. Sokkal több minden történt velünk egy nap alatt, mint most egy hónap alatt.
 

Ármin Pál

Állandó Tag
Állandó Tag
1980-ban születtem,de nekem a 60-70-es évek közelebb áll a szívemhez,mint ez a világ.Akkor még az emberek törődtek egymással,igaz nem volt annyi szórakozási lehetőség,mint most,de sokkal boldogabbak voltak,mint ma.Ha meg lehetne választani hol éljek,gondolkodás nélkül azt választanám.
 

Adam0411

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerekkoromban nem is emlékszem olyan napra szinte hogy a szobában üljek a TV vagy a számítógép előtt(ami nem volt). Lakótelepi házban nőttem fel mégis találtunk magunknak elfoglaltságot játszótereken, környéken bárhol.
Sajnálattal látom hogy napjainkban üresen állnak a játszóterek, kevés bicikliző vagy sétáló gyerekcsapatot látok mert mindenki a számítógép, TV előtt ül!
Mi a barátaimmal volt hogy letekertünk bicajjal 1 nap 40-50 km-t 13-14 évesen, meg késő estig mászkáltunk a városban!
 

tom-tom69

Állandó Tag
Állandó Tag
visszasirom a 80-as éveket!
69-ben születtemde akkor voltam kamasz.
a divat a zene világ nagyon hiányzik.
 

litomi

Állandó Tag
Állandó Tag
A fórumotók között bóklászva láttam meg, mennyire öreg is vagyok - a világháború végén már embrio voltam. :)
Volt "Rákosi pajtás",orosz tank az utcasarkon,utána évtizedekig SEMMI. A Kádár-generáció már egy langyos állóvízben nőtt fel.
Megismertük a széljárást, megtanultuk a túlélést,de feledésbe merült a becsület és a tisztesség. Ezt a világot sajnálom...
 

vojotim

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Jó lett volna ez a rendszerváltás, ha hozzáértő emberek viszik végbe! Én gyerekként nagyon jól éreztem magam. Nem volt sok problémánk. Nem tartoztunk a gazdag emberek közé, de meg volt mindenünk! Én megpobálok mindent megtenni, hogy a gyerekeimnek mindene meg legyen, de az én gyerekkorommal összehasonlítani nem lehet. Akkoriban még nem voltunk annyira veszélyben, mint most ők! Valamilyen szinten védve voltunk a kábítószerektől és a rengeteg erőszaktól. Ma már teljesen a szűlőn múlik, hogy megvédje a gyermekét. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire fóbiás leszek. Mindig azt mondtam, hogy én soha nem fogok a gyerekeimnek nemet mondani, de ez ma lehetetlen, sok mindent meg kell tiltani! Illetve mindig mindenre figyelmeztetni őket! Változhatna a világ!
 

hny717

Állandó Tag
Állandó Tag
En is a 80-as evekben voltam gyerek,a 90-esben kamasz.Megis a gyerekkoromat valasztanam,ha visszamennek az idoben1985,az jo lenne...
 
Oldal tetejére