1990 előtt születettek

Kurtmut

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!1963 as vagyok. Bizony azok régi szép idők! Én személy szerint az EU - ban csalódtam, azt hittem jobb lesz minden.
 

Nessie78

Állandó Tag
Állandó Tag
1978, annak is a legeleje, az év tizedik napja.
És 1996-ig minden pillanatát imádtam... De azóta is elvagyok valahogy :) :) :)
 

formica

Kitiltott (BANned)
...és telefon is kevés volt, mobiltelefon nem is létezett. Mégis mindenki elért mindenkit ha akart. Emiatt nem maradtunk le semmiről.
 

boxos

Állandó Tag
Állandó Tag
1982, yeah! :)
Ebben az evben keszült a Szarnyas fejvadasz es a Dolog is, nagy kedvencek!

Es maig a legemlekezetesebb filmjeim azok, amiket masolt videokazettakon neztunk, hangalamondassal vagy buheralt szinkronnal: Csillagok haboruja, Flash Gordon, Terminator 1-2, Szornyecskek, stb.
 

Bares

Állandó Tag
Állandó Tag
1965-ben születtem.
A 70-es, 80-as években voltam olyan korú, mint most a gyerekeim.
A szabadidőm nagy részét a barátaimmal töltöttem valahol a városban, vagy a Salgótarján körüli erdőkben. És én még otthonülő könyvmolynak számítottam, a többieknél jobban szerettem olvasni. Nem volt semmilyen telefonunk, de a barátommal MORZE jelekkel, elemlámpával kommunikáltunk, mert szerencsére látható volt az ablakunkból a kb. 500 m-re lévő ablakuk.
A gyermekeimet nem tudom rávenni, hogy keressék a kapcsolatot a többiekkel. Számítógépezni, filmet nézni szeretnek a szabadidejükben. Egész nyáron nem keresték meg az osztálytársaikat, hiába van mobiltelefonjuk.

Nem akarom lebecsülni az életmódjukat, de nagyon sok mindenről lemaradnak. Ebben a világban minden sokkal színesebb, villogóbb, csábítóbb, mint az "én időmben", de itt is ugyanaz a legizgalmasabb: a másik ember, nem?
 

frankysilver

Állandó Tag
Állandó Tag
72-es vagyok, és tényleg elgondolkodtam azon a múltkor, hogy tartottuk a kapcsolatot, hiszen se mobil, se net nem volt, mégis vhogy mindig tudtuk a másikról, hogy hol van és mikor találkozunk, ez most kivitelezhetetlennek tűnik

sztem a gyerekeinknek is jó, és nem táposak, legalábbis az enyém nem, meg persze nekünk is jó volt, csak más, dehát ez a változás generációnként teljesen természetes, csak el kell fogadni
 

Nooori

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, 86-os vagyok és valószínűleg furán hangzik, de köztem és a 93-ban született unokaöcsém közt is nagy a "szakadék". Ő már beleszületett a számítógépes társadalomba, képtelen létezni nélküle és mobil nélkül. Nem szereti az állatokat és semmilyen sportot. Számára az iskolán kívül eltöltött idő csak úgy értelmes, ha gép előtt ülhet. Csak 7 év van köztünk és mégis úgy érzem annyira más számított fontosnak az én gyerekkoromban, még ha az nem is olyan régen volt.
 

titok241

Állandó Tag
Állandó Tag
Gondoljatok csak bele, 1990 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban,sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk,hogy a gyerekágyak
festékében akadt bőven ólom.A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak
voltak,nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem.Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk
és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy
mobil.Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham.Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű, egyenes ági rokona.Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy
csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért.Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy
Mc'Donaldson edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíros kenyérre,a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont "Bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt,a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban,a pre Domestos korban.
Ezek voltunk mi.
Hősök?
Talán.
Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.


Szia!

Milyen igazad van!
 

Anne Shirley

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt szeretném mondani, hogy a fent leírtak alapján Isten létezésének masszív bizonyítéka, hogy nem vitt el minket a vérhas a mosatlan gyümölcstől, a 28.as bringa kormánya nem vert alagutat a testünkbe..... :) Szép is volt :)
 

formica

Kitiltott (BANned)
Én viszont haragudhatnék az igazgatónőre aki teljesen igazságtalanul, megszégyenítve kokit adott hármónknak, mert igazat mondtunk.
 

Bukowszky

Állandó Tag
Állandó Tag
hehe, anyukám nálam is próbálkozott a fakanállal, de kivettem a kezéből, kettétörtem, és két darabban visszaadtam neki. ezután más módszert volt kénytelen kitalálni a fegyelmezésemre. :)
 
Oldal tetejére