2000 milliárd eurót talált a bankszám

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 13.

Melitta - 2018 Február 13, 17:14
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Luc Mathieux, a belgiumi Dinant városának egyik lakosa múlt héten joggal hihette, hogy a világ leggazdagabb emberévé vált.

  A férfi február 7-én vette észre bankszámlakivonatán, hogy valaki 2000 milliárd eurót utalt át a számlájára. Ebben a pillanatban több pénzzel rendelkezett, mint Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója, aki jelen pillanatban vezeti a gazdaglistát a maga 100 milliárd dollár vagyonával.

  A csoda ugyanakkor csak átmeneti volt, mert mint kiderült, az illető csalás áldozata lett.

  Nem olyan rég feliratkoztam egy weboldalra, ahol a regisztráció során meg kellett adnom a hitelkártyám adatait. Amikor észrevettem, hogy havonta 34.9 eurót levonnak a számlámról, meg akartam szüntetni az előfizetést

  – mesélte Mathieux.

  Amikor jobban megvizsgálta a beérkezett 2000 milliárd eurós tranzakció adatait, észrevette, hogy az utalást kezdeményező számlaszáma megegyezik az érintett webhelyével. Ekkor döntött úgy, hogy letiltja a kártyáját és figyelmezteti a belga bankszektor csalási osztályát.

  A részleg nem tudott nekem magyarázatot adni a jelenségre


  A férfi legnagyobb sajnálatára mára a régi számok szerepelnek a bankszámláján, de még mindig rengeteg megkeresést kap.

  Amikor kiposztoltam a történetet a Facebookra, nagyon sokan írtak rám, köztük barátok és olyanok, akiket nem is ismertem. Bár már tény, hogy hiba csúszott a rendszerbe, a helyiek még mindig azt hiszik, hogy meggazdagodtam!

  Vaskor Máté

  belga bankk.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 13.

  1. gumelig
   gumelig
   Nálam ez fiatal koromban úgy volt, hogy amikor huszonötödike körül mentem a közeli bankba a szerény fizetésemet leemelni, az ablakbol már messziröl kiabált a pénztáros aki jól ismert : Még nem jött meg!!!
   Mindenki sajnálkozva nézett rám.:rohog:

   Előtte másik banknál voltam, de felmondtam nekik mert könyvelési hiba miatt ezer frank helyett, tizezret könyveltek ki, de rögtön vissza. A visszát valahogy nem fogta fel a computer, és utána csak ordítozós veszekedések után tudtam pénzt kivenni, mert aszondták tartozom nekik tizezer frankal ami akkor rengeteg dohány volt.
   Utoljára módosítva: 2018 Február 13
  2. Éleskés
   Éleskés
   Volt egy Trabantom még régen. Valahol vidéken megcsúsztam egy jégfolton és a kocsival beestem egy árokba, másfél szaltóval.
   Én túléltem, a Trabi nem. Totálkárosra tört.
   Volt rá CASCO, amit a bank kifizetett. Ezután lemondtam a CASCO fizetését, mert nem volt már mire. A kocsi a zúzdába került.
   Ezek után az OTP 5 (öt) évig havonta kérte a biztosítás továbbfizetését. Két évig magyarázkodtam, hogy nem fizetek és miért nem. Aztán a + 3 év után meguntam és megszüntettem a számlát az OTP-nél. Azaz kiléptem a bankból is.
   Most jön a furmány: öt-hat éve, kb. 22 (!!!) évvel később kaptam egy felszólítást, hogy irgum-burgum most, de azonnal fizessem be az elmaradt csekkeket, a tartozást egy csomó kamattal, kamatos kamattal, és a kamatos kamat kamatával megfejelve, vagy 37.000 Ft-t! Az eredeti összeg, ha jól emlékszem, valami 45 Ft volt (1990 körül).
   Felhívtam az OTP-t, hogy OK, befizetem, de kérem a számlamásolatot a tartozásról. Azóta valahogy nem kaptam rá választ ....
  3. Birkanép
   Birkanép
   Nem igazán hihető a sztori, de legyen. Például nem világos, hogy valaki, akinek megadom a hitelkártyám adatait, az hogyan tud rá pénzt küldeni, ha nincs rá fedezete. Én hiába írnék egy 100 milliós átutalási utasítást a banknak, nem hajtanák végre, mert nincs miből (tudom, most csalódtatok bennem).

   Elmondom, én mit csináltam volna:

   Ahogy látom, hogy ott a pénz, azonnal átutaltam volna egy másik számlára, ahol lekötöm napi kamatozásra Szerintem ekkora összeget már lehet.

   Utána lapítok, mint [email protected] a fűben. A lehetőségek:
   - senki nem jelentkezik. Ez nem valószínű, de ha így lesz, akkor BINGO
   - valaki előbb-utóbb felbukkan, hogy bocs, övé a pénz. Ekkor kicsit húzom az időt, aztán mondom, hogy tényleg, és visszaadom neki. A kamat meg ez enyém, mert ahhoz semmi köze, ráadásul nem én vettem el tőle a zsoszót, hanem ő utalta át nekem, csak úgy. Örüljön, hogy visszakapta vita nélkül
   - ha nagyon becsületes vagyok, várok 10 napot, és én kezdem zargatni az illetőt, hogy szerintem nálam van a pénze. A kamat ekkor is marad nálam, mert csak.
   udvarfy, Ernoe és setni kedveli ezt.
  4. Melitta
   Melitta
   Az elos lepeseknel mar bukta, mert a bank nem utal at ilyen osszeget. Privat szamlanal nalunk 10ezer dollar , felette megkerdezik honnan van ez a nagy le.
  5. Éleskés
   Éleskés
   Nem jó az érvelésed, mert már akkor megkérdik, amikor be akarnád fizetni. Ez a zsozsó pedig már a számlán volt, az ellenőrzés után/megkerülésével. Tehát itt a bank a hunyó.
   udvarfy kedveli ezt.
  6. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Tanusítom, hogy vannak furcsa dolgok. Egy ismerősömnek két évvel ezelőtti számláját követelte a helyi vízszolgáltató. Amikor a banki igazolást elküldte, akkor milyen érdekes(?) bocsánatot kértek. No, most már átcikázik az emberek agyában, hogy hányan, de hányan felülnek az ilyen követeléseknek?
   Megsúgom, van egy OTP takarék könyvem, abban eredetileg még 1980-as évek elejétől "alszik" 500 forintom. Tavaly rendet raktam irattartói fiókomban és örvendeztem:hurra:. Egy bankos ismerősöm azt mondta, ássam el, nehogy becsörtessek az OTP-be, mert még rám nyomják az X számlakezelési díjat is, aztán még én fizethetek csak a Teremtő tudja mennyit:o...
   Így félre is dugtam. Elégetni nincs erőm, mert ugye csak dolgozik bennem a "hátha", de fizetni végképp nincs szándékomban. Ennyi a történet.
  7. gumelig
   gumelig
   Az OTP anyám betétjét eltüntette.
   Anyám nem találta bank betétkönyvét. Hogy most elrámolta, vagy valaki elcsórta, mindegy.
   Egy idősseb, még “békebeli” hölgy volt az ablaknál. Elmondtuk a problémát. Rövid keresgélés után mondja hölgy, e név alatt nincs számla. Mondtuk neki, van, keresse. Rövidebb pofahúzogálos keresés után, szerinte idős anyám biztos elfelejtette, hogy melyik bankba van a pénze.
   Vita ide vita oda, a csajnak az az ötlete támadt, hogy valaki megtalálta a könyvet, kivette a pénzt és törölték a számlát.
   Erre én, elöször is, ha törölték, ott kell lenni hogy volt. Másodszor is, betétkönyre csak igazolvány bemutatásával és aláírással adnak ki pénzt.
   A minket, mostmár leplezettlenül utáló nő elmagyarázta, hogy a kollega nő valószínűleg nem figyelt annyira oda, kiadta a pénzt és törölte a számlát.
   Gondolhatjátok, hogy erre az érvelésre teljesen elvesztettem az idegeimet.
   A nagy kiabálásra végre kijött a jóval fiatalabb főnök nő. Pár perc alatt kinyomozta, hogy egy betűt vagy ékezetet elírtak anyám nevén.
   A vége az lett, hogy egy évre lezárták a számlát és 6000 HUF- kellet valami közjegyzői díjként fizetni.
   Utoljára módosítva: 2018 Február 13
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Kedves Gumelig,
   sejtem, milyen dühös voltál és meg is értem. Engem nagyon beijesztettek, hogy sok pénzt kérne az OTP, ha jelentkeznék. Akkor még nem volt számlakezelési díj, ma már van. Jól tudom, amikor évente jól megsarcolják a bármelyik banknál vezetett számlámat, a beérkezett jövedelmemet. A mostani bankom is jól lehúzott, s az volt a kérdésemre a válaszuk, hogy sokat utalok. No, nédemá' én utalom a saját tíz ujjacskámmal, a saját gépemen, a saját pénzecskémet és ezért bünti jár, szinte bünti, mert olyan pénzt emeltek le számlakezelési díj címén. No meg az sms, no ezt leírom, rendben, de ezt a számlakezelési, utalási pénzt nehezen emésztem meg. Az tutttti. :o
   Hja, a rezsimet utalom... Nem mást. Sejtheted, hogy dühös voltam/vagyok. De ez van. Még mindig jobban szeretem a banki utalást, mint a csekkeket.
  9. pearll
   pearll
   Most akkor megint lehet rám haragudni ... :dr_64::mad:

   Nagyon egyszerű erre a problémára a megoldás: egyszerűen meg kell szüntetni a bankszámlákat. Ha mindenki így tenne, a bankoknak sem lenne akkora orcájuk.
   Nem tudom mennyire emlékszel, de régebben a szla vezetés ingyenes volt, és havi 2x-i pénz kivét. (beetetési szak)
   Telt múlt az idő, majd a bankok elkezdték fokozatosan nyirbálni ezeket a kedvezményeket, pl.: úgy hogy csak diákoknak ingyenes 24 éves koráig...stb. nem részletezem s bevezettek különböző mondvacsinált díjakat....stb.

   Szüleimnek 3 szlájuk volt. Kérdeztem is hogy mire fel? (állandóan panaszkodtak hogy nincs pénzük). 1 közös, meg 2 külön, persze mindhez külön kártyával mert az aztán 'kőőőő. Leültünk és kiszámoltuk tételesen, hogy ha 3-ból kettőt megszüntetnek akkor évi 70 ezer forinttal több marad a büdzsében. Másnap bementek és meg is szüntették.

   Több ismerősömnek meséltem majd ők is kiszámolták: évente mekkora kiadást jelent nekik az, hogy "bankjuk" van és arra a következtetésre jutottak, hogy nem azért dolgoznak, hogy a bank ebből 1-2 havi fizetést elvigyen, így meg is szüntették, majd bementek a HR-re és közölték, hogy kp-ben kérik a fizut. Nem volt akadálya.

   Azóta is vallom, hogy ha már valaki használja a pénzemet (mert a számlán dekkol így másoknak abból hitelt tudnak kihelyezni) , nehogy már én fizessek neki, hát álljon már meg a világ! Na meg a lekötött betétek után járó [email protected] kamatösszegről meg már ne is beszéljünk... :O
   advocatus_diaboli, setni és udvarfy kedveli ezt.
  10. pearll
   pearll
   Sztem ilyen nincs :( mert a bank érdeke, hogy hosszútávon tudja használni a betéteket, mert így lesz kiegyensúlyozott az ő mérlege)
   EBH-nál 12 hónapra tudod lekötni, mint betétet.
   OTP-nél meg min 1 hónapra (50 ezerre kapsz évi 50 ft-ot, ha ezt leosztod 12-vel, akkor 4,16 ft havi kamat, amiből még lejön 15% kamatadó szja-n keresztül, vagyis 3,5 ft havonta.... eközben a kiadási oldaladon szlavezetési díjad van, meg miegymás.... nevetséges és szánalmas)

   (első blikkre, mert nem volt kedvem az ÁSZF-jüket hámozgatni 3:) )

   Aztán ha nem fizeted vissza időben a pénzt a jogos tulajnak, be fog perelni, és jogosan követeli majd rajtad a jegybanki alapkamat dupláját 1,8% azaz 900 ft évi, 75 ft havi megfizetését 50.000 ft esetén) + a szját nem fogják neked visszatéríteni, vagyis azt is veszteségként könyvelheted, valamit az ügyvédek díját + perköltséget is fizetheted

   De amúgy jó gondolat lenne :)
   Utoljára módosítva: 2018 Február 14
   udvarfy kedveli ezt.
  11. Éleskés
   Éleskés
   OTP 2.
   Lányom, aki akkor még ötödikes volt, addig nyúzott, míg nem nyitottam neki egy Diák számlát az OTP-nél. Azért, mert a Dominós telójára a minimum előfizetés 3.500 Ft volt és a Diák számla személyes(!) szülői engedély nélkül csak 2.500 Ft-t engedélyezett felvenni, kértem rá egy plusz engedélyt. Mármint hogy a Bank engedélyezze alapból a magasabb kivétet, engedély nélkül.
   Nem adták meg. Mert ők jobban tudják.
   Erre megszüntettem a leányzó számláját. Megküldték az elszámolást, miszerint még tartozunk befizetni 450 Ft-t, kezelési ktg címén. Kérdeztem, miért nem vonták le? Hááát, azt nem lehet.
   OK, bementem, befizettem a 450 Ft-t. Megküldték az újabb elszámolást, miszerint még tartozunk befizetni 450 Ft-t, kezelési ktg címén.
   Bementem és elküldtem őket a jó k é a -ba, mire közölték, hogy feljelentenek becsületsértésért. Mondtam, hogy én meg őket nyerészkedésért. Hát azt hogy? kérdezték. Mondtam, hogy körbe járunk, körbe járunk, szívatjuk az ügyfelet, vagy míí?
   Erre kijött a főnökasszony és megállapodtunk, hogy még egyszer befizetem a 450 Ft-t és ez az utolsó.
   Befizettem csekken a tartozást ÉS még elküldtem a kezelési ktg-t is, nehogy má'! Össz. 900 Ft.
   Megküldték az újabb elszámolást, miszerint még tartozunk befizetni 3 Ft-t, kezelési ktg címén.
   Bementem még egyszer és megkérdeztem a "kedves" ügyintézőt, hogy előadjam-e megint az ordítozós számomat, beleértve a
   Azt mondta, ne! De tudja mit, a 3 Ft-t 0-ra kerekítjük és ezzel vége.
   Vége is lett.
   Azóta méla undorom van az OTP szótól.
   setni és udvarfy kedveli ezt.
  12. Ernoe
   Ernoe
   Olvasom hogy Trump 130.000 dollart utalt at egy prostitualt szamlajara akivel a hazassaga idelye alatt halt. Meglep mert en ugy tudtam ebben milieuben elöre szoktak fizetni. :)
  13. Melitta
   Melitta
   Nem "akkor" kerult ennyibe hanem most.
  14. setni
   setni
   Az amerikai elnök magánügyvédje kedd este nyilatkozatot adott ki arról, hogy a saját pénzéből 130 ezer dollárt fizetett hallgatásáért annak a pornószínésznőnek, akivel állítólag 2006-ban az akkor még csak ingatlanmágnás Donald Trump lefeküdt.(444)
   udvarfy kedveli ezt.
  15. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A havi 2x ingyenes pénzfelvét megvan. De nálam az utalás viszont sokat visz. Azért viszont, hogy meglégyen az utalásom nyoma és ne sárga csekkeket őrizgessek, ezért tartom fontosnak a banki számlakezelést. Csak eléggé igazságtalannak tartom, hogy én utalok, a saját számláimat, tehát nem veszem igénybe banki alkalmazottnak a munkáját, úgy tudom a többit a banki automatika rendezi. Akkor miért ilyen sok pénzbe kerül? Különben kár ezen jojoznom, ennyi és kész. Úgy tudom, most már a sárga csekkek feladása is +pénzbe kerül. Mennyibe? Azt nem tudom, de voltak ilyen infóim. Azt megértem, mert ott biztosan van banki alkalmazotti munka, de nálam, vagy aki saját maga utalja a rezsiköltségeit, ott nincs. Akkor miért fizetünk? Mert kell és kész, s nincs apelláta. Ennyi a banki ezen történet.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  16. pearll
   pearll
   Különbözőek vagyunk, de ez nem baj :)
   Nekem külön tetszik a postai csekkben, hogy befizetem, és 1:1-hez van kapcsolat, vagyis a kis csekkszelvényt feladás után beteszem a megfelelő flakba (villany, víz, közös költség ...stb) egymásra és akkor ott az egyből időrendileg lesz. Másrészt postai pecsétet nem szokás hamisítani, míg egy számlakivonatot igen, mivel azon nincs pecsét. Mikor vizsgázni voltam, azok akik átutalással fizették a vizsgadíjat, nem győzték a bankjukat zargatni, hogy igazolják már le, ők meg meg sem akarták érteni a problémájukat (adták a hülyét, hogy olyat nem szokás) ...Mi meg bevittük a csekket, megnézték, lefénymásolták, aztán kész :D . Harmadrészről, meg minek fizessek évente minimum 25 ezret (szlavezetés, sms díj, kártyadíj), azért hogy havonta 1x feladjam a csekkjeimet? :D Meg tudod, ha csekkezel, akkor amint feladtad a csekket, ott a történet vége. Nincsenek utána költségek pl.: sms díj....stb.

   Igazából a bankellenességem akkor kezdődött, amikor még tanultam, és csak úgy - minden előzetes nélkül - egyik pillanatról a másikra átdobtak egy másik csomagba (ami nekem jóval drágább volt), különböző új ÁSZF-re hivatkozgattak. Ha már leszerződtünk valamire, akkor már minimum elvárom a másik féltől, hogy tartsa is magát ahhoz, ne változtatgasson rajta folyamatosan, főleg EGYOLDALÚAN. A második kiborulásom akkor kezdődött, amikor az elszámlós levelet átvételre kértem a bankfiókba, és közölték velem, hogy akkor is számítanak fel postai díjat. Mire? Hiszen én megyek be érte, nem kell postázni :p . - kérdeztem, amire az ügyintéző csak hebegett habogott. Az utolsó húzásuk az volt, amikor a szlámon 150 ezer volt. Egy évig nem volt a szlán pénzmozgás, se átutalás, se szlalevél kibocsátás se semmi (tényleg semmi) , mégis (1) beleegyezésem nélkül küldték ki postai úton az új kártyámat (amúgy nem kértem volna hozzá, amúgy meg nagyon nem szeretem ha ilyeneket postázgatnak) , (2) egy év múlva már csak 100 e ft volt rajta. Mire fel? Megkeresem a pénzt, ők meg elszedik? Na nem.

   Nem tudom mit szólna a bank ahhoz, ha (lenne szla-m) és holnap bemennék azzal: mától minden megkezdett óradíjam 60 ezer + áfa, ami a következő esetekben kerül felszámolásra:
   - ha a változtatások miatt át kell tanulmányoznom az ÁSZF-et
   -ha a bankfiókban nem az én problémámmal foglalkoznak, hanem különböző életbiztosításokat, befektetéseket, sorsjegyeket próbálnak meg rám sózni... :dr_64:

   ", tehát nem veszem igénybe banki alkalmazottnak a munkáját,"
   De tudod, őket ez nem érdekli. Van országszerte x ezer darab bankfiókjuk, ezeket fent kell tartani. Másrészt meg tipikus válasz a te kérdésedre: " hát tudja asszonyom (mert ilyenkor magyar szokás szerint már rögtön asszonyomozni kell, mert anélkül nem lehet) a banki automatizálási feladatokat is karban kell tartani (hibaelhárítás, szoftverfrissítés...stb), és annak is vannak költségei...."

   "de nálam, vagy aki saját maga utalja a rezsiköltségeit, ott nincs"
   Miért nem számítasz fel nekik szakképzési hozzájárulási díjat, mert helyettük melózol? :D
   Utoljára módosítva: 2018 Február 14
   setni kedveli ezt.
  17. *Rima
   *Rima
   Ezt a verziót kevesebb pénzzel DE meg jelentős összeggel
   megcsinálta egy ki firnyakosnak képzelte magát ,oszt hol kötött ki ?
   Jaja eltaláltad a sing - singben csalásért meg meg amit arra rá lehet huzniert
   Good Luck !
  18. *Rima
   *Rima
   Te inggggyyyeee dolgozol ? vagy fizetnek is érte?
   Ha válasz igen akkor ott a banki szolgáltatás költségére a válasz
  19. Dabadi75
   Dabadi75
   Részben banki történet, részben csekkel való trükközés az enyém.
   Az első autónkat egyik ismerőstől vettük meg hitelátvállalással; még 1 év volt hátra a hitelből. Utánaérdeklődtünk, hogy milyen papírok szükségesek az ügyintézéshez és azzal felszerelkezve a megadott időpontba bementünk a bankba. Az autó átírásához szükséges illetéket is a banknak kellett befizetnünk, amiről nyomtatott igazolást is kaptunk; majd közölték ők feladják csekken és az igazoló részt kipostázzák. A postai csekket pár nap múlva meg is kaptuk. Én mindent betettem egy dossziéba megőrzésre. Alig járt le a hitel az autóra és le is cseréltük. Majd 5 év múlva kaptam a NAV-tól egy levelet, mely szerint az autó vásárlásakor fizetendő 23.455,- Ft-os illeték helyett csak 3.455,- került megfizetésre. A 20.000,- Ft-ot fizessem be 5 napon belül vagy igazoljam a teljes összeg befizetését. Először azt hittem, hogy ez egy vicc! Áldom az eszem, hogy nem dobtuk ki az autó papírjait őrző dossziét! Átnyálaztam és megtaláltam a csekket és a bank által kiadott igazolást is a teljes összeg befizetéséről. Nagy nyugodtam bementünk a NAV-hoz bemutatva a papírokat, amit le is fénymásoltak és közölték az ügy lezárva. 1 hónapon belül újabb levelet kaptam a NAV-tól, hogy visszakeresték a hozzájuk beérkezett csekk másolatát és náluk csak a 3.455,- Ft szerepel; fizessem meg a különbözetet, mert ha nem behajtási eljárást indítanak ellenem. Na itt szállt el az agyam! Felhívtam a bankot és előadtam az esetet. Az ügyintéző megkért, hogy minden dokumentumot fénymásoljak le és küldjem el - sajnos az egyik ügyintézőjük volt a hunyó. Ugyanis én, mint ügyfél befizettem a teljes összeget, amit kellett. A sárga csekket egy banki ügyintéző töltötte ki és adta fel a postán; a csekk fekete tollal és nyomtatott betűkkel volt kitöltve. Mikor alaposabban megnéztük a 20; azaz húsz utólag lett a csekkre ráírva feladás után. Ezért kerülhetett az adóhivatalhoz a kevesebb összeg. A bank korrekt módon kifizette a különbözetet és az ügyet lezárták. A bank viszont feljelentette az ügyintézőt, mivel nem én voltam az egyedüli; bírósági eljárás lett belőle. Rendőrségre is mehettem, és a bírósági tárgyalásról is kaptam értesítést, de arra már nem mentem el.
   Néha megfordul a fejembe, hogy mi a fészkes fenének őrizgetünk meg minden papírt! Hát ezért! Mert ha kidobtam volna a papírokat az autó eladása után, akkor minden lelki nyugalommal újra rajtam vasalták volna be a 20.000,- Ft-ot.
   setni, varázsdoboz és udvarfy kedveli ezt.

Megosztás