2000 milliárd eurót talált a bankszám

Luc Mathieux, a belgiumi Dinant városának egyik lakosa múlt héten joggal hihette, hogy a világ leggazdagabb emberévé vált.

A férfi február 7-én vette észre bankszámlakivonatán, hogy valaki 2000 milliárd eurót utalt át a számlájára. Ebben a pillanatban több pénzzel rendelkezett, mint Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója, aki jelen pillanatban vezeti a gazdaglistát a maga 100 milliárd dollár vagyonával.

A csoda ugyanakkor csak átmeneti volt, mert mint kiderült, az illető csalás áldozata lett.

Nem olyan rég feliratkoztam egy weboldalra, ahol a regisztráció során meg kellett adnom a hitelkártyám adatait. Amikor észrevettem, hogy havonta 34.9 eurót levonnak a számlámról, meg akartam szüntetni az előfizetést

– mesélte Mathieux.

Amikor jobban megvizsgálta a beérkezett 2000 milliárd eurós tranzakció adatait, észrevette, hogy az utalást kezdeményező számlaszáma megegyezik az érintett webhelyével. Ekkor döntött úgy, hogy letiltja a kártyáját és figyelmezteti a belga bankszektor csalási osztályát.

A részleg nem tudott nekem magyarázatot adni a jelenségre


A férfi legnagyobb sajnálatára mára a régi számok szerepelnek a bankszámláján, de még mindig rengeteg megkeresést kap.

Amikor kiposztoltam a történetet a Facebookra, nagyon sokan írtak rám, köztük barátok és olyanok, akiket nem is ismertem. Bár már tény, hogy hiba csúszott a rendszerbe, a helyiek még mindig azt hiszik, hogy meggazdagodtam!

Vaskor Máté

belga bankk.jpg
 
Különbözőek vagyunk, de ez nem baj :)
Nekem külön tetszik a postai csekkben, hogy befizetem, és 1:1-hez van kapcsolat, vagyis a kis csekkszelvényt feladás után beteszem a megfelelő flakba (villany, víz, közös költség ...stb) egymásra és akkor ott az egyből időrendileg lesz. Másrészt postai pecsétet nem szokás hamisítani, míg egy számlakivonatot igen, mivel azon nincs pecsét. Mikor vizsgázni voltam, azok akik átutalással fizették a vizsgadíjat, nem győzték a bankjukat zargatni, hogy igazolják már le, ők meg meg sem akarták érteni a problémájukat (adták a hülyét, hogy olyat nem szokás) ...Mi meg bevittük a csekket, megnézték, lefénymásolták, aztán kész :D . Harmadrészről, meg minek fizessek évente minimum 25 ezret (szlavezetés, sms díj, kártyadíj), azért hogy havonta 1x feladjam a csekkjeimet? :D Meg tudod, ha csekkezel, akkor amint feladtad a csekket, ott a történet vége. Nincsenek utána költségek pl.: sms díj....stb.

Igazából a bankellenességem akkor kezdődött, amikor még tanultam, és csak úgy - minden előzetes nélkül - egyik pillanatról a másikra átdobtak egy másik csomagba (ami nekem jóval drágább volt), különböző új ÁSZF-re hivatkozgattak. Ha már leszerződtünk valamire, akkor már minimum elvárom a másik féltől, hogy tartsa is magát ahhoz, ne változtatgasson rajta folyamatosan, főleg EGYOLDALÚAN. A második kiborulásom akkor kezdődött, amikor az elszámlós levelet átvételre kértem a bankfiókba, és közölték velem, hogy akkor is számítanak fel postai díjat. Mire? Hiszen én megyek be érte, nem kell postázni :p . - kérdeztem, amire az ügyintéző csak hebegett habogott. Az utolsó húzásuk az volt, amikor a szlámon 150 ezer volt. Egy évig nem volt a szlán pénzmozgás, se átutalás, se szlalevél kibocsátás se semmi (tényleg semmi) , mégis (1) beleegyezésem nélkül küldték ki postai úton az új kártyámat (amúgy nem kértem volna hozzá, amúgy meg nagyon nem szeretem ha ilyeneket postázgatnak) , (2) egy év múlva már csak 100 e ft volt rajta. Mire fel? Megkeresem a pénzt, ők meg elszedik? Na nem.

Nem tudom mit szólna a bank ahhoz, ha (lenne szla-m) és holnap bemennék azzal: mától minden megkezdett óradíjam 60 ezer + áfa, ami a következő esetekben kerül felszámolásra:
- ha a változtatások miatt át kell tanulmányoznom az ÁSZF-et
-ha a bankfiókban nem az én problémámmal foglalkoznak, hanem különböző életbiztosításokat, befektetéseket, sorsjegyeket próbálnak meg rám sózni... :dr_64:

", tehát nem veszem igénybe banki alkalmazottnak a munkáját,"
De tudod, őket ez nem érdekli. Van országszerte x ezer darab bankfiókjuk, ezeket fent kell tartani. Másrészt meg tipikus válasz a te kérdésedre: " hát tudja asszonyom (mert ilyenkor magyar szokás szerint már rögtön asszonyomozni kell, mert anélkül nem lehet) a banki automatizálási feladatokat is karban kell tartani (hibaelhárítás, szoftverfrissítés...stb), és annak is vannak költségei...."

"de nálam, vagy aki saját maga utalja a rezsiköltségeit, ott nincs"
Miért nem számítasz fel nekik szakképzési hozzájárulási díjat, mert helyettük melózol? :D
*
Ez az utolsó mondatod tetszik!
 
-
A bank-konto, halando emberek számára nem régota létezik.
Egy felháborodott kuncsaft válaszol a felszolito levélre amiben az áll, hogy a kontoja minuszban van.
- Mi akar ez lenni? En sem irogattam maguknak amikor forditott volt a helyzet! :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,126
Üzenet
4,800,584
Tagok
615,666
Legújabb tagunk
RichardLok
Oldal tetejére