2012 olimpia London

T

TH6777

Vendég
london2012_xlsport.jpg



London 2012 - torna: Magyar Zoltán szerint szerencse is kell Berkinek és Hidvéginek




2012. 08. 05. 10.49
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Már csak egy délutáni átmozgató edzésen vett részt szombaton Berki Krisztián és Hidvégi Vid a vasárnap délutáni lólengés finálé előtt a londoni olimpián.



images
images



Kovács István vezetőedző úgy véli, mindkét versenyző teljes értékű munkát végzett a héten Londonban, jó formában vannak, fizikálisan és mentálisan is felkészülve várják a döntőt.

Dr. Magyar Zoltán, a lólengés olimpiai bajnoka, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint, ha ma minden optimális lesz, akkor siker is lesz.

Berki Krisztián és Hidvégi Vid magyar idő szerint a 16.40-kor kezdődő döntőben szerepel, az eredményhirdetés várhatóan 17.20 óra körül lesz.

Berkit ötödikként szólítják, 6.9-es gyakorlatát mutatja be, Hidvégi harmadikként lép a szerhez, 6.6-os gyakorlatával.

Kovács István, vezetőedző:


Nem szeretnék esélyeket latolgatni, annyit mondok, mindketten meg kell csinálják hibátlanul a gyakorlatukat, és akkor majd a bírók eldöntik, ez mire elég.

Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök:

Mindkettőjüktől jó versenyzést várok, fontos, hogy jó napot fogjanak ki, bírják a terhelés és légkört, hiszen 18 ezer angol szurkol majd a legnagyobb riválisnak, az angol Smithnek. Mindenki megtett mindent, versenyzők, edzők, szövetség, Berkiék felkészültek, jó gyakorlatok kellenek, no és szerencse is.



london2012_xlsport.jpg


London 2012 - A kitelepült magyar értékesítőknél is kaphatók még jegyek


2012. 08. 05. 11.23
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


Vasárnapi brit sajtóértesülés szerint London különböző pontjain még lehet kapni olimpiai belépőket több részt vevő nemzet, köztük Magyarország hivatalos jegyértékesítő ügynökségeinek kitelepült irodáiban.

A Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit lap közölte, hogy "helyszíni vizsgálata" alapján Magyarország, Csehország, Hollandia és Franciaország olimpiai utaztatóinak "hevenyészett londoni jegyirodáiban" százszámra árulnak belépőket olyan keresett versenyszámokra is, mint a százméteres férfi síkfutás döntője, vagy a kerékpárversenyek döntői.

A lap azon háborog, hogy ezeket a jegyeket nem hirdetik meg, és a brit szurkolók nem tudnak arról, hogy e belépőkhöz ilyen módon hozzá lehetne férni. A Mail on Sunday megemlíti, hogy bár több mint 8 millió belépőt forgalmaztak a londoni olimpiai játékokra, és a jegyek iránt "masszív" kereslet volt Nagy-Britanniában, sokak azonban nem jutottak hozzá az igényelt belépőkhöz.

"Az a tény, hogy maradtak még szabad helyek, a jegyelosztási rendszer újabb bírálatára ad alkalmat, különös tekintettel arra, hogy egyes versenyhelyszíneken üres ülőhelyek tömegét lehet látni" - tette hozzá a lap.
Az erőteljesen EU-szkeptikus alapállásáról közismert Mail ugyanakkor megemlíti azt is, hogy az EU-tagállamok olimpiai bizottságai az unión belül bárhol, így Nagy-Britanniában is árulhatják a nekik kiutalt jegykontingenseket, viszont a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) előírásai szerint e kontingenseket nem hirdethetik meg értékesítésre a brit piacon.

A lap munkatársai felkerestek több kitelepült jegyértékesítő irodát. Jártak az Archway Tavern nevű észak-londoni pubban, ahol vasárnapi riportjuk szerint a Magyarországnak kiutalt jegyek közül eddig hatszázat adtak el a pub egyik "hátsó helyiségében".
A Mail on Sunday egyik riportere a vasárnapi cikk szerint múlt csütörtökön itt 50 és 259 font (18 ezer és 93 ezer forint) közötti árakon jutott belépőkhöz például Jessica Ennis, az időközben olimpiai bajnoki címet nyert brit hétpróbázó, illetve Usain Boltnak, a 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartójának egyes versenyszámaira.

A lap megszólaltatja Kamuti Balázst, a Pegazus Sport Tours, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hivatalos utazási irodája, a londoni játékok magyarországi jegyértékesítője ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: az iroda az általa naponta értékesített száz belépővel elsősorban a magyar közösségre összpontosít. Kamuti Balázs hangsúlyozta, hogy azokat a belépőket, amelyek az adott versenyszám előtt 48 órával nem kelnek el, az iroda visszajuttatja a londoni szervezőbizottságnak (LOCOG), amely így értékesítheti e jegyeket saját portálján.

A Mail on Sunday egy másik riportere a lap vasárnapi beszámolója szerint négy órát állt sorban a kitelepült francia jegyiroda előtt, és 358 fontért (130 ezer forintért) vásárolt egyet az egyébként hivatalosan 328 fontért árult belépőkből arra a kerékpáros versenyszámra, amelyben a britek világsztárja, Victoria Pendleton aranyérmes lett.

A hollandok londoni központjában a Holland Olimpiai Bizottság hivatalos jegyértékesítő ügynökségének szóvivője elmondta a Mail munkatársának, hogy bár a cég "aktívan nem hirdeti eladásra" a birtokában lévő belépőket Nagy-Britanniában, mindazonáltal szívesen látja a brit jegyigénylőket is.


London 2012 - Hűvös időben futhat Bolt


A helyi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint 17 fok körüli hőmérséklet és szeles idő várható vasárnap este 22:50-kor, amikor a férfi 100 méteres síkfutás döntőjét rendezik a londoni olimpián.

A címvédő jamaicai Usain Boltnak és vetélytársainak napközben a záporokat, zivatarokat is el kell viselniük, a nagy érdeklődéssel várt finálé időpontjában azonban várhatóan száraz idő lesz.


A következő napokban is változékony, hűvös, esős időre számíthatnak a nyári játékok résztvevői.



London 2012 - A CAS előtt egy bokszmeccs módosított végeredménye



A lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) tiltakoznak az indiaiak, mert a 60 kg-os súlycsoportban indult ökölvívójuk hiába nyert a pontozók szerint a londoni olimpia negyeddöntőjében, a nemzetközi szövetség (AIBA) módosította a végeredményt.

A világbajnoki bronzérmes Vikas Krishan kiélezett csatában 13-11-es pontozással győzött Errol Spence ellen, az AIBA azonban a mérkőzés felvételének tanulmányozása után az amerikait hirdette ki győztesnek 15-13-ra.


"Írásban panaszt tettünk a CAS-nál, mivel a megváltoztatott végeredmény miatt benyújtott fellebbezésünket elutasította az AIBA" - mondta az indiai olimpiai küldöttség képviselője. "Az amerikai bokszoló a második és harmadik menetben szabálytalanságok sorozatát követte el, ezeket azonban figyelmen kívül hagyta a nemzetközi szövetség."


Az AIBA indoklása szerint azért kellett módosítani a végeredményt, mert Krishan négy olyan szabálytalanságot követett el, amelyekért az amerikainak járt a pont.


A szintén indiai Manoj Kumar szombat este előbb a mérkőzésvezetőnél reklamált, majd gúnyosan megtapsolta a pontozókat, azt követően, hogy pontozással kikapott a brit Thomas Stalkertől.



London 2012 - Mindennel elégedettek az amerikaiak


Az amerikaiak rendkívül elégedettek a londoni olimpia szervezésével, illetve a játékok hangulatával.

"Fantasztikus ez az olimpia, nagyon jól érezzük magunkat" - mondta Teresa Edwards, aki játékosként öt olimpián vett részt a női kosárlabda-válogatottal, jelenleg pedig ő a küldöttség vezetője. "Nagyon jó olyan fiatal tehetségeket felfedezni, akiknek a jó szereplésére előzetesen senki sem számított. Ez a legjobb olimpia, melyen valaha részt vehettem."


Edwards még a változékony időjárást is dicsérte, mint mondta, őt egyáltalán nem zavarják az időnként lezúduló záporok.


london2012_xlsport.jpg


London 2012 - Grafnak értékesebb az aranyérem a Grand Slam-győzelemnél



images
2Q==



Steffi Graf, minden idők legjobb német női teniszezője számára többet jelent az olimpiai bajnoki cím, mint egy Grand Slam-torna megnyerése.

"Már az utazás a játékok helyszínére is különleges élmény volt, a repülőgépen beszélgetni lehetett a többi sportolóval" - mondta az 1988-as szöuli olimpia aranyérmese, aki négy évvel később második lett.

"Az ember az olimpián a hazájáért játszik, és természetesen óriási dolog aranyat nyerni, számomra ez többet jelent egy megnyert Grand Slam-versenynél is."


A most 43 éves Graf pályafutása során 22 Grand Slam-viadalon bizonyult a legjobbnak.








 
T

TH6777

Vendég
images



London 2012 - vízilabda: Tarics Sándor bízik a Kemény-csapatban


2012. 08. 05. 13.10
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg

A legidősebb magyar olimpiai bajnok képesnek tartja a férfi vízilabda-válogatottat ara, hogy megszakítás nélkül negyedszerre is ötkarikás aranyérmet nyerjen.

"A csapat technikailag nagyon jó, ezt az angolok elleni meccsen is láttam, s csak apróságokon múlik majd, hogy megvédi-e címét" - jelentette ki Tarics Sándor, aki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vendégeként érkezett szombaton Londonba.

A szeptember 23-án 99. születésnapját ünneplő Tarics Sándor azon a vasárnapi sajtóeseményen nyilatkozott, amelyet a MOB szervezett az 1936-os berlini játékokon győztes pólócsapat centerének tiszteletére, és ahol Borkai Zsolt MOB-elnök méltatta sportemberként és mérnökként szerzett érdemeit.

A magyar és az egyetemes olimpiai mozgalom legidősebb képviselője - aki 1948 óta él az Egyesült Államokban - tökéletes magyarsággal és lenyűgöző szellemi frissességgel idézte fel a berlini játékokat, későbbi kivándorlását Amerikába, ahol elismert szakemberré vált találmányával, melynek köszönhetően földrengésbiztossá tehetők az épületek. Az általa kifejlesztett technológiával ezrével készültek házak szerte a világban, Amerikától Japánon át Kínáig.

Tarics Sándor a nagyvilágban szétszórt magyarok nevében is megköszönte a MOB meghívását, hangoztatva, hogy ő töretlenül őrizte és őrzi magyarságát. Ennek ékes bizonyítékát adta eleve, amikor megszólalt, mert anyanyelvét több mint hat évtizednyi kintlét után is gyönyörűen beszéli.

"A feleségemmel otthon mindig magyarul veszekszünk" - válaszolt tréfásan a beszéde tisztaságára vonatkozó kérdésre, de hozzátette, hogy sokat is olvas magyarul.

Ami a vízilabdát, annak mai keménységét illeti, elmondta, hogy ez mindig is férfias játék volt, ember ember elleni, olykor véres küzdelem, amelyben óhatatlanul benne van a sérülés. Ha meccset lát, mint most az olimpián is, szíve szerint rögtön a medencébe ugrana.

"Mint az öreg csataló, ha trombitaszót hall, rohanni akar, így vagyok vele én is" -
mondta Tarics Sándor, hozzátéve: szeretné, ha Kemény Dénes válogatottja aranyéremmel örvendeztetné meg őt és a magyarok millióit szerte a világban az olimpia zárónapján, amikor a pólódöntőt rendezik.



images


London 2012 - A britek olimpiai "szuperszombatját" dicsőíti a sajtó


2012. 08. 05. 13.13
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A brit olimpiai csapat több mint száz éve példátlan, egyetlen nap alatt hat aranyat eredményező olimpiai "szuperszombatjának" dicsőítésével van tele a vasárnapi brit sajtó.

A lapok beszámolóinak visszatérő eleme, hogy 104 éve - vagyis az 1908-as londoni olimpia - óta nem volt része ilyen éremesőben egyetlen brit ötkarikás küldöttségnek sem.

A The Sunday Telegraph című tekintélyes konzervatív lap kiemeli, hogy a szombati hat brit aranyból három egyetlen óra leforgása alatt született: az egyik a női hétpróbában, a másik a férfi távolugrásban, a harmadik a tízezer méteres férfi síkfutásban.

A brit evezőssport minden idők legjobb olimpiáját ünnepelheti két arannyal és egy ezüsttel, a női kerékpároscsapat másfél óra alatt két világrekordot döntött, Andy Murray, a britek első számú teniszsztárja pedig két számban - a férfi egyesben és Laura Robsonnal a vegyespárosban - is bejutott a döntőbe.

A The Sunday Telegraph még azt is kimutatta, hogy amikor Jessica Ennis brit hétpróbázó elsőként ért célba a 800 méteres síkfutásban, és ezzel aranyérmes lett, az Olimpiai Stadionban felharsanó üdvrivalgás hangereje elérte a 110 decibelt, ami olyan hangerő, mintha valaki egy felszállni készülő helikopter mellett állna.

Nagy-Britannia - az Egyesült Államok és Kína mögött - az éremtáblázat harmadik helyén kezdhette a londoni olimpia második hetét 29 eddigi éremmel, köztük 14 arannyal.

A BBC kimutatása szerint "lakosságarányosan" - vagyis az egy főre jutó érmeket figyelembe véve - viszont Nagy-Britannia vezeti az éremrangsort.

images


London 2012 - Kikaptak az Eb-győztes orosz női kosarasok


2012. 08. 05. 12.51
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


Az Európa-bajnoki címvédő orosz válogatott sima vereséget szenvedett az Eb-bronzérmes franciáktól vasárnap a londoni olimpia női kosárlabdatornáján.


Eredmények:
női kosárlabdatorna,
5. forduló:

A csoport:

12:15 ó: Angola-Csehország

17:45 ó: Kína-Egyesült Államok

21 ó: Horvátország-Törökország


B csoport:


Franciaország-Oroszország 65-54

később:

15:30 ó: Kanada - Ausztrália

23:15 ó: Nagy-Britannia - Brazília


images



London 2012 - Kihagyja a 100 m gátat a hétpróbás olimpiai bajnok



Nem indul el 100 m gáton a londoni olimpián szombaton hétpróbában aranyérmet szerzett brit Jessica Ennis.

"Olyan sokáig akarom élvezni a sikeremet, ameddig csak lehet" - mondta a világ- és Európa-bajnok atléta.

"A testemnek is szüksége van a pihenésre. Maximálisan elégedett vagyok a megszerzett érmemmel."


A 26 éves Ennis esetleges részvétele 100 m gáton azt követően merült fel, hogy a hétpróba versenyei során ezen a távon 12.54 másodperc alatt ért célba, s ezzel az eredménnyel nyerte meg az amerikai Dawn Harper négy évvel ezelőtt a pekingi olimpiát...






 
T

TH6777

Vendég
images



London 2012 - vitorlázás: Ainslie győzött, ő a legeredményesebb vitorlázó


2012. 08. 05. 16.27
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A címvédő Ben Ainslie nyerte a Finndingi hajóosztály küzdelmeit vasárnap a londoni olimpián, ezzel ő a sportág ötkarikás történetének legeredményesebb versenyzője.

A brit vitorlázó sorozatban harmadik olimpiai bajnoki címét szerezte ebben a kategóriában, 2000-ben, Sydneyben Laserben diadalmaskodott, négy évvel korábban, Atlantában pedig ezüstérmet nyert. Az eddigi rekordot a dán Paul Elvstrom tartotta, aki 1948 és 1960 között négy aranyat zsebelt be.

A mostani versenyben a második helyet éppen egy dán, Jonas Hogh-Christensen szerezte meg, míg a harmadik a francia Jonathan Lobert lett.


Eredmények:
Finndingi, olimpiai bajnok:

----------------------------

Ben Ainslie (Nagy-Britannia) 46 helyezési pont

2. Jonas Hogh-Christensen (Dánia) 46

3. Jonathan Lobert (Franciaország) 49

korábban:
Csillaghajó, olimpiai bajnok:

------------------------------

Fredrik Loof, Max Salminen (Svédország) 32 helyezési pont

2. Iain Percy, Andrew Simpson (Nagy-Britannia) 34

3. Robert Scheidt, Bruno Prada (Brazília) 40


images



London 2012 - torna: Kínáé az aranyérem talajon a férfiaknál



2012. 08. 05. 16.02
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A címvédő Co Kaj (Zou Kai) nyert talajon a férfi tornászok versenyében vasárnap a londoni olimpián.

A kínai aranyesélyes pontszámát a papírformának megfelelően a tavalyi világbajnok japán Ucsimura Kohej tudta megközelíteni, igaz, a végül bronzérmet nyert orosz Gyenyisz Abljaszin gyakorlatát is Ucsimuráéhoz azonos pontszámmal díjazták a bírák.


Eredmények:
férfi talaj, olimpiai bajnok:

-----------------------------

Co Kaj (Zou Kai, Kína) 15,933 pont

2. Ucsimura Kohej (Japán) 15,800

3. Gyenyisz Abljaszin (Oroszország) 15,800


később:

női ugrás
15:50 ó

férfi lólengés:
16:41 ó(Berki Krisztián, Hídvégi Vid)


<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Ejrjze3HY18" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>




images



London 2012 - Kártérítést fizet a részegen randalírozó ausztrál evezős



2012. 08. 05. 16.01
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


Joshua Booth ausztrál evezős pénzbüntetéssel úszta meg ittas randalírozását a brit fővárosban.

A 21 éves Booth, aki a nyolcassal a hatodik helyen zárt a londoni olimpián, csütörtök hajnalban részegen tört-zúzott, ezért letartóztatták. Az evezősnek, aki bódulatában két kirakatot is betört, sikerült megegyeznie az üzletek tulajdonosaival, és végül 1400 font (közel félmillió forint) kártérítés fizet.

Booth szerencsésnek mondhatja magát, hogy sikerült megállapodnia a károsultakkal, mert ellenkező esetben akár letöltendő börtönbüntetést is kaphatott volna.


images


London 2012 - birkózás: Bácsi nem folytatja, kórházba vitték:(


2012. 08. 05. 15.54
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Bácsi Péter térdsérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy biztosan nem folytatja szereplését a birkózók kötöttfogású 74 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián.

Struhács György szövetség kapitány az MTI-nek elmondta: az első diagnózis szerint a versenyzőnek a bal lábában részleges vagy teljes hátsó szalagszakadása van, ezért kórházba szállították.

A 2008-ban Európa-bajnok és olimpiai ötödik, 29 éves ferencvárosi birkózó első londoni meccsén sérült meg a litván Alekszandr Kazakevics ellen.

A rivális jutott a nyolc közé, s Bácsi a legjobb esetben is csak a bronzéremig tartó vigaszágon folytathatta volna a küzdelmet.



Mielőbbi jobbulást kivánunk!

images



London 2012 - kajak-kenu: Vajda Attila a vajas zsömlében hisz



2012. 08. 05. 16.40
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Már csak egy nap a rajtig! Hétfőn reggel kezdődnek a londoni olimpiai kajak-kenu versenyei. Az első napon három számban leszünk érdekeltek.

Ideális körülmények között, egy elegáns kastélyszállóban várja a rajtot a magyar kajak-kenu válogatott.
Vasárnap délelőtt a csapat legfiatalabb tagja, Dudás Miklós is megérkezett Angliába és csatlakozott az egy nappal korábban kiutazó 12 fős társasághoz.

A versenyzők nagy része délelőtt meglátogatta az Eton Dorney központot, többen vízre is szálltak és próbáltak megismerkedni a körülményekkel.

„Egyelőre a pályára nem mehettünk fel, de a felevező sávban evezhettünk. Tavaly az előolimpián keményebb és hidegebb volt a víz, most jóval barátságosabbnak tűnik a hely. Hatalmas különbség az egy évvel ezelőtti állapotokhoz képest, hogy óriási lelátókat építettek a pálya két oldalára. Ma természetesen még nem voltak nézők, de így is el tudtuk képzelni (Kökény) Rolanddal, hogy micsoda fergeteges hangulat vár ránk”
– mesélte Dombi Rudolf, aki K-2 1000 méteren lesz érdekelt holnap.

„Furcsa, változékony az idő. A hűvös minket nem zavar, viszont rengeteg apróságra kell figyelni: például nem mindegy, hogy napszemüvegben állunk-e oda a rajthoz. Egyik pillanatban még süt a nap, a másikban viszont már esik az eső. Ilyenkor bepárásodik a napszemüveg, és tönkre teheti az egész futamot”
– folytatta az Európa-bajnok kajakos. Dombi Rudolf arról is mesélt, hogy délután meglátogatja barátnője, Verrasztó Evelin, ami tökéletes – és persze teljesen legális - „dopping” a holnapi rajt előtt. K-2 1000 méteren a futamgyőztesek egyenes ágon a döntőbe jutnak, Szilárdi Katalin tanítványai megpróbálnak élni ezzel a lehetőséggel.



vajda_attila_arc_2011_vb_320.jpg


„Borzalmasan nehezen kapok levegőt, zavar, hogy fülledt, párás az idő”
– ezt már
Vajda Attila, az olimpia egyetlen magyar kenusa mondta. Peking bajnoka holnap a C-1 1000 méter előfutamában mutatkozik be, és mivel nem lehet egyből döntőbe jutni, így mindenképpen vár rá egy középfutam is.

„Állandóan fúj a szél, és mindig más irányból. Szerintem bizonyos szélirányoknál 1000 méteren akár 4-5 másodperces különbséget is jelenthet, hogy ki melyik pályán indul, úgyhogy a szerencsének is komoly szerepe lehet. Úgy beszéltük meg Vécsi Viktorral, hogy még délután is mozgok egy picit, aztán kezdődhet az olimpia!
– nyilatkozta a szegedi kenus.

Attila egyébként úgy döntött, hogy hideg ebéddel, vajas zsemlével és gyümölcssalátával hangol a rajtra.

A hétfői program harmadik magyar érdekeltségű versenye a női négyesek 500 méteres futama lesz, ahol a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású hajó indul.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy mind a három magyar egységnek kötelező a döntőbe jutás, hogy aztán szerdán már érmekért küzdhessenek.


<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/B-RTAwSSeR4" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>


images



London 2012 - torna: Román aranyérem női ugrásban



2012. 08. 05. 16.48
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A román Sandra Raluca Izbasa diadalmaskodott női ugrásban vasárnap a londoni olimpián.

A második helyen az amerikai McKayla Maroney végzett, a harmadik pedig az orosz Marija Paszeka lett.


Eredmények:
női ugrás, olimpiai bajnok:

---------------------------

Sandra Raluca Izbasa (Románia) 15.191 pont


2. McKayla Maroney (Egyesült Államok) 15.083

3. Marija Paszeka (Oroszország) 15.050


korábban:
férfi talaj, olimpiai bajnok:

-----------------------------

Co Kaj (Zou Kai, Kína) 15,933 pont

2. Ucsimura Kohej (Japán) 15,800

3. Gyenyisz Abljaszin (Oroszország) 15,800

images


London 2012 - birkózás: Módos kikapott a negyeddöntőben


2012. 08. 05. 15.53
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Módos Péter két menetben kikapott az ötszörös világbajnok iráni riválisától a birkózók kötöttfogású 55 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián.

Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes magyar versenyző a kategória legnagyobb esélyesével, Hamid Mohammad Szorjan Reihanpurral találkozott. Ellenfele az első két percben érvényesítette a papírformát, mögékerüléssel szerzett pontot. Struhács György szövetségi kapitány videóbírót kért az akció után, de mivel az nem igazolta vélt igazát, az iráni 2-0-val nyerte a menetet.

A folytatásban is nagyon erősnek és gyorsnak tűnt az ázsiai birkózó, Módosnak nagy erőfeszítésébe került, hogy bontsa a fogásokat és kibírja a 90 másodpercet. Amikor Szorjan Reihanpur letérdelt, Módos többször kiemelte őt, de mintha ellenfele cipője és kézfeje ragadt volna a szőnyeghez, nem tudta őt eldobni, vagy megpörgetni, azaz az iráni kivédekezte a fél percet, ezzel megnyerte a menetet és a meccset is.
A 24 éves Módos - aki a vesztes meccs után nem kívánt nyilatkozni - akkor jut a bronzéremig tartó vigaszágra, ha legyőzője a következő, elődöntős párharcát is megnyeri.

"Kissé visszafogott volt Peti, ennél több kellett volna a továbbjutáshoz. Biztosan az is közrejátszik, hogy először szerepel olimpián, de ennél többet vártam tőle" - mondta Struhács György.

"Az volt a taktika, hogy ki kell fárasztani az iránit, aki azonban nagyon jó birkózó, és állásból is nagyon jól küzdött."


images


London 2012 - úszás: A kapitány a pontszámmal elégedett, a két érmet kevesli


2012. 08. 05. 15.48
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Gyurta Dániel aranyának és Cseh László bronzának természetesen örül, a két érmet azonban kevésnek minősítette az úszók szövetségi kapitánya.


"Nincs mit tagadni, több éremre számítottam, a 21 olimpiai pontunkkal viszont elégedett vagyok, mert többet szereztünk, mint Pekingben" - kezdte értékelését az MTI-nek Kiss László.

"Összességében sok fiatal sok jó eredményt ért el, országos csúcsok sorát produkálta, sőt az aranyérmes Gyurta Dani 200 mellen még világcsúccsal is kirukkolt. Ha csak a befejező döntő, a 4x100 méteres férfi vegyesváltó ötödik helyét veszem, leszögezhető: két olyan vezéregyéniséggel, mint amilyen az első emberként saját 100-as hátúszó csúcsát is megjavító Cseh Laci és az olimpiai bajnok Gyurta négy év múlva, a Rio de Janeiró-i olimpián a legjobbak között lehetünk ebben a számban is, mert még fejlődni fognak. A válogatott egésze pedig még két olimpiára kimehet, annyira fiatal és tehetséges versenyzők alkotják."


A kapitány külön kitért a Csehvel kapcsolatos vélekedésekre is:

"Leszögezem: én Cseh Lacit nem támadtam soha, rosszul esett az otthonról jött ilyen irányú kritika. Azt viszont tartom, s emiatt hadd legyen már jogom bánkódni: három érmet igenis itt hagytunk Londonban! Kettőt Laci, egyet pedig Kis Gergő. Ezzel együtt úszósportunk feljebb lépett Peking óta."

Az egyéni teljesítményeket részletezve a kapitány Gyurta első helyét minden várakozást felülmúlónak nevezte, kiemelve, hogy az elismerés

"A fiúk most többet tettek hozzá a közöshöz, eredményben és pontban is, a lányoknál Kapás Bogi országos csúcsával emelkedett ki. Hosszú Katinka 400 vegyesen negyedik lett, de Pekinghez képest előrelépett, a másik két száma, amelyben vb-bronzérmes volt, itt együtt soknak bizonyult neki, nem bírta el ezt a terhet. Jakabos Zsuzsannát a döntőbe jutása dicséri. Gyurta Danihoz visszakanyarodva pedig azt még kiemelném, hogy személyében 12 évvel az én tanítványom, Kovács Ági sydneyi sikere után lett ismét olimpiai bajnoka a magyar úszósportnak" - nyilatkozott Kiss László, aki elárulta, hogy a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiáig nem marad szövetségi kapitány.

"Az újabb ötkarikás felkészülés kezdeteinél mindenképpen ott leszek, 72 évesen azonban hosszabb távú terveket már ne forgasson a fejében az ember, a teljes négy évet nem fogom kitölteni a posztomon"
- mondta.








 
T

TH6777

Vendég
_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg



London 2012 Férfi LÓLENGÉS


images



BERKI KRISZTIÁN
OLIMPIAI BAJNOK!!!!!!


GRATULÁLUNK!!!

SZÉP VOLT KRISZTIÁN!!!



<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hSTivVclQQ0" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>​
 
T

TH6777

Vendég
images



London 2012 - Elődöntős a női vízilabda-válogatott!


2012. 08. 05. 17.17
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Bejutott a legjobb négy közé a magyar női vízilabda-válogatott, miután legyőzte az orosz csapatot a kieséses szakasz vasárnapi, negyeddöntős mérkőzésén.


Eredmény, negyeddöntő:

Magyarország-Oroszország 11-10 (3-3, 4-2, 1-3, 3-2)

---------------------------------------------------
Vízilabdacsarnok, 5000 néző, vezette: Massimiliano Caputti (olasz), Marijo Brguljan (montenegrói)

Magyarország:

Bolonyai Flóra - Czigány Dóra 2, Szücs Gabriella 2, Antal Dóra 2, Drávucz Rita, Keszthelyi Rita 1, Bujka Barbara 1, csere: Kisteleki Hanna 2, Takács Orsolya, Tóth Ildikó 1, Csabai Dóra, Menczinger Katalin, Gangl Edina (kapus)

Az orosz góldobók:
Jevgenyija Ivanova 4, Jekatyerina Liszunova, Olga Beljajeva 2-2, Nagyezsda Fedotova, Jekatyerina Prokofjeva 1-1


A korábbi években szinte verhetetlen riválisnak számított az orosz válogatott, az elmúlt egy esztendőben azonban már többször is megtréfálta a "szbornaját" Merész András alakulata. A sportágtörténeti összegzés szerint pedig - az eddigi olimpiai, világbajnoki és világkupa-mérkőzéseket tekintve - 5-5-re álltak a felek a vasárnapi összecsapás előtt.

Rögtön kiállításhoz jutottak az oroszok, be is lőtték, sőt az újabb akciójuk is góllal zárult (0-2). Az orosz villámrajtnak Bolonyai Flóra vetett véget, aki büntetőt védett, de ezután a magyar csapaton jó darabig a megszokott hatalmas nézőtéri biztatás sem segített. Egy megúszás végén aztán Keszthelyi Rita szépített a negyed közepe táján (1-2). Éledezni kezdtek Drávuczék, és ötméteresből Antal Dóra ki is egyenlített (2-2). Szép ejtésgól volt a válasz, ám fórból Szücs Gabriella bombagólt lőtt (3-3).
A második nyolc perc elején Bujka Barbara azzal torolta meg az ellene elkövetett szabálytalanságot, hogy maga küldte azonnal a kapuba a labdát, sőt emberelőnyből meglett az ötödik magyar találat is Kisteleki Hanna balkezes pattintása nyomán (5-3). Most az oroszokon volt a sor (5-4), de az ismétlő Kisteleki pompás ejtéssel jelentkezett (6-4), szólt is a "Ria, ria, Hungária!". Csakhogy a fór kínálta eséllyel a negyed finisében a rivális is élt, mint ahogy a túloldalon hasonló szituációban Czigány Dóra, akit a kapufa is támogatott (7-5).

A nagyszünet után a kölcsönösen eltékozolt lehetőségeket követően az oroszok voltak előbb eredményesek: már a negyed fele letelt, amikor emberelőnyből felzárkóztak, majd ki is egyenlítettek (7-7). Végre gólt érő magyar fór is akadt: Szücs lőtte ki a jobb felső sarkot, de a triplázó Ivanova irányzékával sem volt baj (8-8).

A zárónegyedben a magyar csapat "kapott hamarabb lábra", ezt Tóth Ildikó szemfüles centergólja mutatta, hogy aztán - két és fél perccel a vége előtt - Czigány távoli lökettel tegye még biztatóbbá az állást (10-8). Fórból érkezett a felelet (10-9). Bő egy percnél a kapufáról lecsorgó labdára Antal csapott le, és közelről nem hibázott, de egy büntetőből megint közelebb lopóztak az oroszok (11-10).

Az utolsó támadást is ők vezethették, ráadásul kettős emberelőnyt kaptak, ám ez sem segített, nyert a magyar válogatott, és elődöntős!


images



_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg



London 2012 - torna: Berki Krisztián olimpiai bajnok!


2012. 08. 05. 17.08
<right>

</right>

Berki Krisztián megnyerte a lólengés döntőjét a 2012-es londoni olimpián. Megvan a magyar olimpiai csapat harmadik aranyérme!


Berki a magyar tornasport történetének 15. olimpiai aranyérmét szerezte, ezen a szeren pedig Pelle Istváné (1932), Magyar Zoltáné (1976, 1980) és Borkai Zsolté (1988) után ez az ötödik magyar elsőség.

Ezt megelőzően legutóbb
Csollány Szilveszter nyert aranyat magyar tornászok közül, ő 2000-ben, Sydneyben gyűrűn bizonyult legyőzhetetlennek.


A finálé előtt mindenki Berki-Smith összecsapást várt Európa egyik legnagyobb csarnokában, a tornaviadalon 16 500 néző befogadására alkalmas és csordultig megtelt North Greenwich csarnokban, közismert nevén az O2 Arénában. Még Katalin hercegnő is kilátogatott a helyszínre, és éppen a lólengéshez közeli szektor fölött foglalt helyet.

A magyar tornász - aki a szer kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnoka - a múlt szombati selejtezőben rontott, csak ötödik lett, míg Hidvégi harmadik volt akkor, Smith pedig parádézott. A hazai kedvenc azóta a csapatdöntőben is sziporkázott, és az együttessel végül bronzérmes lett.

Smith Pekingben bronzérmes volt lovon, a 2010-es vb-n Berki mögött lett második, és három kontinensviadalon végzett másodikként (kétszer magyar riválisa mögött). Most erősen fogadkozott, hogy ezen a szeren ő lesz az első brit olimpiai bajnok.

Először a tavalyi vb-n és Eb-n ezüstérmes francia Cyril Tommasone-t szólították (15,141 pont). Következett a 2010-es vb-n bronzérmes, negyedik olimpiáján szereplő olasz Alberto Busnari, aki remek gyakorlattal rukkolt elő (15,400).

Harmadiknak Hidvégi lépett a szerekhez, a tavalyi vb negyedik helyezettje, ám rontott, leesett, ezért kevés pontot kapott (14,300).
Következett a finálé másik brit résztvevője, a csapatban ötkarikás bronzérmes, lovon Eb-hatodik Max Whitlock, ő nem hibázott. Nagy taps és 15,600 pont volt a jutalma.

Ötödik volt a sorban Berki, aki parádés, látványos, anyagerős gyakorlatot adott elő a tőle megszokott hatalmas ollókkal. A pontozók 16,066-ra értékelték produkcióját, ezzel toronymagasan az élre állt. Az anyagerősségre 6,9-et, az előadásra 9,166-at kapott. Több helyről "Köszönjük, Krisztián" hallatszott a lelátóról.

Következett két esélytelenebb tornász, az ukrán Vitalij Nakonyecsnij (14,766) és az orosz David Beljavszkij (14,733).

A sort Smith zárta, és amikor szólították, majdnem felrobbant a hangzavarban az aréna. Mivel Berki előtte pompás gyakorlatot adott elő, a hazai versenyzőnek kockáztatnia kellett. Nem a látványra, hanem az erősségre ment rá, és jól bírta végig. Mindenki visszafogott lélegzettel várta az eredményt, közben a két rivális kezet fogott. Smith pontszáma 16,066 lett, azaz ugyanannyit kapott, mint Berki, ám a magyar kiviteli pontszáma magasabb volt (9,166-9,066), ezért Berkié lett az arany, Smith-é az ezüstérem.


Eredmény:
lólengés, olimpiai bajnok:

--------------------------

BERKI KRISZTIÁN 16,066 pont


2. Louis Smith (Nagy-Britannia) 16,066

3. Max Whitlock (Nagy-Britannia) 15,600

...8. HIDVÉGI VID 14,300

berki_krisztian4_mti_kovacs_tamas.jpg


images



images


London 2012 - tenisz: Murray legyőzte Federert és aranyérmes


2012. 08. 05. 17.35
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A hazai közönség előtt szereplő Andy Murray nyerte az aranyérmet férfi egyesben a londoni olimpia tenisztornáján, miután a vasárnapi döntőben három sima játszmában győzött Roger Federer ellen.

Az összecsapás 1 óra 56 percig tartott, Murray végig fölényben volt az önmagához képest jóval visszafogottabb teljesítményt nyújtó svájci extraklasszissal szemben.

A 17-szeres Grand Slam-győztes Federer és skót ellenfele legutóbb egy hónapja, a wimbledoni
torna fináléjában találkozott, akkor a svájci 4:6, 7:5, 6:3, 6:4-ra győzött.

A bronzmeccset az argentin Juan Martin del Potro nyerte, miután két szettben legyőzte a szerb Novak Djokovicot.


Eredmények:
a 3. helyért:


Juan Martin del Potro (argentin, 8.)-Novak Djokovic (szerb, 2.) 7:5, 6:4

döntő:

Andy Murray (brit, 3.)-Roger Federer (svájci, 1.) 6:2, 6:1, 6:4


tenisz, férfi egyes, olimpiai bajnok:
--------------------------------------

Andy Murray (Nagy-Britannia)

2. Roger Federer (Svájc)

3. Juan Martin del Potro (Argentína)

images
images




 
T

TH6777

Vendég
images



London 2012 - A 21. helyről folytatja a Czékus, Kiss műúszópáros


2012. 08. 05. 18.33
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


A kötelező gyakorlatot követően a
21. helyről várja a folytatást a Czékus Eszter, Kiss Szofi műúszópáros a londoni olimpián.
Az ötkarikás újonc duó 79.400 pontot kapott gyakorlatára, amellyel három kettőst tudott megelőzni a mezőnyben. A legmagasabb pontszámot a világbajnok Natalja Iscsenko, Szvetlana Romasina orosz páros érte el.

A verseny hétfőn, magyar idő szerint 16 órától a szabadprogrammal folytatódik, ezt követően a legjobb 12 páros kerül a keddi fináléba.


images


London 2012 - torna: Berki Krisztián azt hitte, Smith fog nyerni


2012. 08. 05. 18.39
<right>

</right>

Berki_krisztian_aranyerem_lead.jpg


Berki Krisztián, a lólengés olimpiai bajnoka azt hitte, nagy ellenfele, az angol Louis Smith fog nyerni, akinek nagyon szurkolt. Idén már nem megy tornaterembe, s ott akar lenni Rióban a 2016-os ötkarikás játékokon.

"Mindig megvárom az utolsó versenyző pontszámát, mielőtt örülni kezdenék, ráadásul most az utolsó a legnagyobb ellenfelem, Louis Smith volt" - nyilatkozott az eredményhirdetés után az újpesti tornász.

"Addig, amíg még nem jöttek ki a pontszámok, azt hittem, ő fog nyerni, hiszen nagyon jó gyakorlatot csinált, az elmúlt évben nagyon sokat fejlődött, s ez a kivitelezésén is látszott. Ezek szerint az én gyakorlatom mégis szebb volt. Egész kintlétem alatt nagyon szurkoltam Louisnak, hiszen aki itthon versenyez, az sokszor nehezebb helyzetben van, mert a közönség +össze is nyomhatja+. Nagyon örülök, hogy úgy sikerült nyernem, hogy mindenki megcsinálta jól a gyakorlatát."


Saját gyakorlatáról Berki úgy vélekedett, hogy nem tud és nem is akar hibát keresni benne.

"A mai napon minden passzolt, mind a lelki, mind a fizikai állapotom. És hát itt van a kezemben az aranyérem, így hát többet nem is kell mondanom. Ezért dolgoztam gyerekkoromtól kezdve. Szerencsére a selejtezőben jobban izgultam, ez a gyakorlatomon is látszott. Nem készültünk semmi extra dologgal, az edzőmmel azt beszéltük meg, hogy azt csinálom, amit edzésen szoktam."

Hozzátette, edzőjével, Kovács Istvánnal az olimpiai utazás előtt arról beszéltek, ha nem jön az eredmény, akkor is emelt fővel távozhatnak a magyar sportéletből, mert annyi mindent értek el együtt.

"Szerencsére az ellenkezője történt, és sikerült nyernem, ezzel megkoronáztam a kapcsolatunkat, s itt vagyunk győztesként. Az én sikerem az övé is, hiszen ugyanannyit dolgoztunk érte. Remélem, most már hamarosan meg tudom neki mutatni az aranyérmet, mert a döntő óta még nem találkoztunk."

Berki a 2008-as pekingi játékokon a torna kvalifikációs rendszerének furcsasága miatt vb-másodikként nem indulhatott, de négy év múlva, Rio de Janeiróban ott szeretne lenni:

"Rióban nyertem életem első Világkupáját, így mindenképpen kedves helyszín számomra. Ha a pekingi csalódás után talpra tudtunk állni, s végigcsinálni négy olyan évet, amit szinte nem is gondoltunk volna, hiszen az elmúlt években Eb-ket, vb-ket tudtunk nyerni folyamatosan, akkor lesz erőm a következő négy évhez is. Most szeretnék fújni egy kicsit, ebben az évben már biztosan nem megyek tornaterembe."

images


London 2012 - Tollaslabda: dobogósok, éremtáblázat


2012. 08. 05. 17.58
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A tollaslabda dobogósai a londoni olimpián:

férfi egyéni:

1. Lin Tan (Lin Dan, Kína)


2. Csong Vej Li (Malajzia)

3. Csen Lung (Chen Long, Kína)


férfi páros:

1. Caj Jün, Fu Haj-feng (Kína)


2. Mathias Boe, Carsten Mogensen (Dánia)

3. Li Jong Dae, Csung Jae Szung (Koreai Köztársaság)


női egyéni:

1. Li Hszüe-zsuj (Li Xuerui, Kína)

2. Vang Ji-han (Wang Yihan, Kína)

3. Saina Nehwal (India)


női páros:


1. Tien Csing (Tian Qing), Csao Jun-lej (Zhao Yunlei, Kína)

2. Fudzsi Mizuki, Kakiva Reika (Japán)

3. Valerija Sorokina, Nyina Viszlova (Oroszország)

vegyespáros:

1. Csang Nan, Csao Jün-lej (Kína)

2. Hszü Csen, Ma Jin (Kína)

3. Joachim Fischer, Christinna Pedersen (Dánia)


A tollaslabda éremtáblázata a londoni olimpián:


arany ezüst bronz

Kína 5 2 1
Dánia - 1 1
Japán - 1 -
Malajzia - 1 -
India - - 1
Koreai Köztársaság - - 1
Oroszország - - 1




images


London 2012 - Gádorfalvi a 25., Detre a 18. helyen zárt


2012. 08. 05. 17.50
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg



Gádorfalvi Áron
a szörfösök kilencedik, vasárnapi futamában a harmadik helyen végzett a londoni ötkarikás játékokon, a következő versenyen pedig 25. lett, így az ötödik olimpiáján szereplő magyar versenyző összesítésben a 25. helyen zárt.

A nők versenyében Detre Diána előbb a 21., majd a 20. helyen végzett, amivel az összesített verseny 18. helyén végzett.


A szörfösöknél a legjobb tíz folytatja az éremfutamokkal.


images


London 2012 - Ainslie győzött, ő a legeredményesebb vitorlázó


A címvédő Ben Ainslie nyerte a Finndingi hajóosztály küzdelmeit vasárnap a londoni olimpián, ezzel ő a sportág ötkarikás történetének legeredményesebb versenyzője.

A brit vitorlázó sorozatban harmadik olimpiai bajnoki címét szerezte ebben a kategóriában, 2000-ben, Sydneyben Laserben diadalmaskodott, négy évvel korábban, Atlantában pedig ezüstérmet nyert. Az eddigi rekordot a dán Paul Elvstrom tartotta, aki 1948 és 1960 között négy aranyat zsebelt be.


A mostani versenyben a második helyet éppen egy dán, Jonas Hogh-Christensen szerezte meg, míg a harmadik a francia Jonathan Lobert lett.



Eredmények:

Finndingi, olimpiai bajnok:
----------------------------

Ben Ainslie (Nagy-Britannia) 46 helyezési pont


2. Jonas Hogh-Christensen (Dánia) 46


3. Jonathan Lobert (Franciaország) 49



korábban:

Csillaghajó, olimpiai bajnok:
------------------------------

Fredrik Loof, Max Salminen (Svédország) 32 helyezési pont


2. Iain Percy, Andrew Simpson (Nagy-Britannia) 34


3. Robert Scheidt, Bruno Prada (Brazília) 40



images


London 2012 - A Williams testvérek nyerték a tenisz női párost


A Williams testvérek, Serena és Venus nyerték a női párost a londoni olimpiai tenisztornán, miután a vasárnapi döntőben két játszmában győztek a cseh Lucie Hradecka, Andrea Hlavackova kettős ellen Wimbledonban.

Az összecsapás 1 óra 33 percig tartott, az esőzés miatt be kellett húzni a centerpálya mozgatható tetejét.


Serena Williams szombaton egyesben is diadalmaskodott, így három páros sikerével együtt már négy olimpiai aranyérem tulajdonosa. Nővére, Venus 2000-ben győzött egyesben, így a testvérével szerzett további három elsőséggel szintén négyszeres bajnok.


A Hradecka, Hlavackova kettős az első körben a Babos Tímea, Szávay Ágnes párost búcsúztatta.


Eredmény:


döntő:


S. Williams, V. Williams (amerikai)
-Hradecka, Hlavackova (cseh, 4.) 6:4, 6:4

A 3. helyért kiírt Marija Kirilenko, Nagyja Petrova (orosz, 3.)-Liezel Huber, Lisa
Raymond (amerikai, 1.) összecsapást az esőzés miatt nem tudták elkezdeni.


tenisz, női páros, olimpiai bajnok:

-----------------------------------
Serena Williams, Venus Williams (Egyesült Államok)

2. Lucie Hradecka, Andrea Hlavackova (Csehország)


images


London 2012 - Az etióp Tiki Gelana nyerte a női maratont



Rakonczai Beáta a 85., Erdélyi Zsófia a 92., Kálovics Anikó pedig a 95. helyen végzett maratonfutásban vasárnap a londoni olimpián.

A maratonisták 118 fős mamutmezőnye szakadó esőben vágott neki a London központjában kijelölt pályának, hogy teljesítse a 42,195 km-es távot. Az útvonal jórészt a Temze partján haladt, s az angol főváros számos nevezetessége mellett elvezetett, érintve többek között a Szent Pál katedrálist, a Big Bent és a Towert. Az eső ellenére a belvárosi pálya szinte minden pontján rengeteg néző buzdította a futókat.


A magyarok közül az idén 2:36:56 órás egyéni csúcsot elért Erdélyi Zsófia kezdett a legjobban, de 10 km-nél ő is csaknem két perccel lemaradt már az élbolytól. A rutinos utcai futónak számító Kálovics Anikó (legjobbja: 2:29:04 ó) és Rakonczai Beáta (2:29:54 ó) szintén a leszakadók között futott.


Az eső 10 km után elállt, addigra már alaposan szétrázódott a mezőny. Amikor csaknem egy óra eltelt a versenyből a magyarok a 80-90. hely környékén futottak, két-három percre az elsőktől.


A táv második fele Rakonczainak sikerült jobban, fokozatosan lépett el a másik két magyartól, s a célba is ő érkezett először hármójuk közül.


A versenyt az etióp Tiki Gelana nyerte meg - olimpiai rekordot jelentő idővel - úgy, hogy az utolsó kilométeren sikerült ellépnie a háromfős élboly többi tagjától.



Eredmények:

női maratonfutás, olimpiai bajnok:
------------------------------------

Tiki Gelana (Etiópia) 2:23:07 óra


2. Priscah Jeptoo (Kenya) 2:23:12


3. Tatyjana Petrova Arhipova (Oroszország) 2:23:29


...85. Rakonczai Beáta 2:41:20

...92. Erdélyi Zsófia 2:44.45
...95. Kálovics Anikó 2:45.55


images


London 2012 - Kettős koreai siker férfi szabadpisztolyban



A címvédő koreai Dzsing Dzsong O nyerte a férfi szabadpisztolyosok versenyét vasárnap a londoni olimpián.

A második helyen honfitársa, Csoj Jung Re végzett. Dzsong O a fináléban hétkörös hátrányt ledolgozva szerezte meg az első helyet.



Eredmények:

sportlövészet, férfi szabadpisztoly, olimpiai bajnok:
-----------------------------------------------------------

Dzsing Dzsong O (Koreai Köztársaság) 662 (alapverseny: 562 kör)


2. Csoj Jung Re (Koreai Köztársaság) 661,5 (569)


3. Cse-vej Vang (Zhiwei Wang, Kína) 658,6 (566)




 
T

TH6777

Vendég
images



London 2012 - BIRKOZÁS

modos_peter2_mti_illyes_tibor_lead.jpg



MÓDOS PÉTER OLIMPIAI BRONZÉRMES!!!



GRATULÁLUNK PÉTER!!!


SZÉP VOLT, KÖSZÖNJÜK!!!

images
images
 
T

TH6777

Vendég
images



London 2012 - Fehérorosz arany tenisz vegyespárosban


2012. 08. 05. 20.17
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


Viktorija Azarenka és Max Mirnyij győzött vegyespárosban a londoni olimpia tenisztornáján: a fehérorosz kettős a vasárnapi fináléban döntő rövidítésben nyert a hazai közönség előtt szereplő Laura Robson, Andy Murray duó ellen.

Ezzel Murray, aki korábban egyesben legyőzte a svájci Roger Federert, egy-egy arany- és ezüstérmet nyert a brit fővárosban.

A bronzmérkőzés, melyen a német Sabine Lisicki, Christopher Kas kettős az amerikai Mike Bryan, Lisa Raymond duóval játszik, később kezdődik.


Eredmény:
a döntőben:


Viktorija Azarenka, Max Mirnyij (fehérorosz, 1.) - Laura Robson, Andy Murray (brit) 2:6, 6:3 - 10-8 döntő rövidítés

tenisz, vegyespáros, olimpiai bajnok:
-----------------------------------

Viktorija Azarenka, Max Mirnyij (Fehéroroszország)


2. Laura Robson, Andy Murray (Nagy-Britannia)




images



London 2012 - Büntetőkkel elődöntőben az ausztrál vízilabdacsapat



2012. 08. 05. 19.49
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


Az ausztrál válogatott büntetők után nyert a kínai csapat ellen a londoni olimpia női vízilabdatornájának vasárnapi negyeddöntőjében.


Eredmény:
női negyeddöntő:

----------------

Ausztrália-Kína 20-18 (5-5, 3-3, 2-4, 4-2, 2-1, 0-1) - büntetőkkel: 4-2

korábban:

MAGYARORSZÁG-Oroszország 11-10 (3-3, 4-2, 1-3, 3-2)


később:

20 ó: Egyesült Államok-Olaszország
21:20 ó: Spanyolország - Nagy-Britannia



images




London 2012 - Kínai arany női súlyemelésben


2012. 08. 05. 19.37
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A kínai Csou Lu-lu új összetett világcsúccsal nyerte a nők plusz 75 kg-os kategóriájának versenyét vasárnap a londoni olimpián.

A második helyen az orosz Tatyjana Kasirina végzett, ő szakításban ért el új világcsúcsot.

A bronzérem az örmény Hripsime Khurshudyan nyakába került.


Eredmények:
nők, plusz 75 kg, olimpiai bajnok:

----------------------------------

Csou Lu-lu (Zhou Lulu, Kína) 333 kg (szakítás: 146 kg, lökés: 187 kg) - világcsúcs

2. Tatyjana Kasirina (Oroszország) 332 (151 - világcsúcs, 181)

3. Hripsime Khurshudyan (Örményország) 294 (128, 166)


images


London 2012 - Sidi aranyért lő, a kézilabdázók a negyeddöntőért küzdenek


2012. 08. 05. 19.37
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Sidi Péter kedvenc számában, a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában az aranyéremért száll harcba, míg a férfi kézilabda-válogatott a negyeddöntős szereplésért küzd meg a szerb együttessel a londoni olimpia hétfői napján.



Sidinek ez már a harmadik fellépése lesz Londonban - légpuskában 13., a kisöbű szabadpuska 50 méteres fekvő versenyében pedig 11. lett - de a komáromi lövőnek a hétfői a legjobb száma, ebben világ- és Európa-bajnokként várja a viadalt.

A férfi kézilabdázók egy győzelem és három vereség után az ugyanilyen mérleggel álló, idén Európa-bajnoki ezüstérmes szerbekkel találkoznak ki-ki meccsen, s Mocsai Lajos szövetségi csapata - rosszabb gólkülönbsége miatt - csak győzelemmel juthat a legjobb nyolc közé.

A címvédő férfi vízilabdázókra szintén az utolsó csoportmérkőzés vár, de Kemény Dénes együttese már negyeddöntős, a Egyesült Államok elleni találkozón csak az dől el, hogy harmadik, vagy negyedik helyen lép tovább.

Hétfőn az utolsó versenyben maradt magyar bokszoló, a 75 kilós Harcsa Zoltán éremért lép ringbe, ugyanis ha a negyeddöntőben legyőzi a brazil Florentino Falcaót, akkor legrosszabb esetben is harmadik lesz.

A birkózóknál a kötöttfogásúak 120 kilós súlycsoportjában érdekelt, negyedik olimpiáján szereplő, ötszörös világbajnoki ezüstérmes Deák Bárdos Mihályt szólítják a szőnyegre, s kedvező sorsolás esetén akár - pályafutása során először - pontszerző helyen is végezhet.

A kajak-kenusok is megkezdik szereplésüket az ötkarikás játékokon, az első versenynapjukon a C-1 1000 méteren címvédő Vajda Attila, a K-2 1000 méteren éremesélyes Dombi Rudolf, Kökény Roland páros és a szintén aranyéremre pályázó Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina női kajaknégyes száll vízre az előfutamokban.

Atlétikában a súlylökő Márton Anita szerepel a selejtezőben, Kazi Tamás pedig a 800 méter előfutamában áll rajthoz.

images


London 2012 - torna Magyar Zoltán: Berki fantasztikus volt


2012. 08. 05. 20.44
<right>

</right>

Berki_krisztian_aranyerem_lead.jpg


Talán élete legjobb gyakorlatát bemutatva nyerte meg Berki Krisztián a lólengést a londoni olimpián Magyar Zoltán, a szer korábbi kétszeres ötkarikás bajnoka, s sportág hazai szövetségének (MATSZ) elnöke szerint.


"Fantasztikus gyakorlat volt Krisztiáné, szerintem élete legjobbja - idézte az 1976-os és az 1980-as játékok aranyérmesét a MATSZ hírlevele. - Mindenképpen megérdemelte az olimpiai aranyat.

Köszöntöm az olimpiai bajnokok között. Az az igazság, hogy a nap folyamán nagyon ideges voltam, de bejöttem a csarnokba és megnyugodtam, éreztem, hogy meglesz."

"Hú, öregedtem, de nagyon sokat. Még fel sem fogtam, mi történt. Nagyon-nagyon boldog vagyok, szavakban ki sem tudom fejezni - nyilatkozott Kovács István vezetőedző, Berki trénere. - A gyakorlata teljesen rendben volt, de az utunk ideáig nem volt zökkenőmentes.

A válla miatt később kezdtük a felkészülést az olimpiára, kevés időnk maradt. Krisztián néha túlpörgött, úgy kellett visszafognom. A múlt hétvégén a selejtezőre így még nem került csúcsformába, de én úgy számoltam, hogy mostanra jön ki a csúcsforma. Így is lett.

Ez az egy hét nagyon, de nagyon hosszúnak tűnt itt kint, elfáradtam. Bevallom őszintén, ezt még Krisztiánnak sem mondtam, de majd leülünk és átbeszéljük, hogy rajtam nagy volt a nyomás az elvárások miatt, engem ez nagyon stresszelt, de már túl vagyunk rajta."



images


Az USA ellen zárjuk a csoportküzdelmeket


2012. 08. 05. 21.16
<right>

</right>

A lányok már a legjobb négyben vannak (gratuláció nekik!), a fiúknak ehhez még rögös út vár. Először hétfőn, az USA ellen kell helytállni, majd a negyeddöntőben is erős ellenfél igyekszik majd az utunkat állni.

Előzetesünk hétfőre.

A magyar csapat vasárnap délelőtt tornateremben edzett, délután volt vizes foglalkozás. Mindenki úgy gondolja, hogy nagyon fontos meccs következik, és nem pusztán azért, mert a további utunkat tudjuk befolyásolni. A csapat kezdi elkapni a fonalat, most lehetne megszilárdítani, stabiulizálni ezt a folyamatos, s komoly csapat elleni győzelemmel sikerélményt, önbizalmat szerezni.

Az USA ugyanis komoly csapat. Külföldön játszó idegenlégiósaikat tavaly hívták haza, s az év eleje óta készülnek együtt arra, hogy Londonban olimpiai döntőt nyerjenek. A nyári kaliforniai edzőtáboroás során két hivatalos meccsen is legyőztek minket, de ezek az eredmények nem tekinthetők mérvadónak, hiszen a magyar olimpiai keret még csak akkor kezdte a közös munkát, s az utazás fáradalmaival az izmokban játszott. Aggodalomra ad okot azonban egy Kemény Dénes,nyilatkozat. Közvetlenül a Londonba utazás előtt egy-két napot közösen készült a szigeten a két csapat, s szövetségi kapitányunk a közös munka tapasztalatai alapján jelentette ki, hogy bár eddig nem tette, de most már az amerikaiakat is az olimpiai aranyvárományosok között tartja számon.

Ami tény: a pekingi döntő két részvevőjének mostani összecsapása a csoport 3-4. helyéről dönt. A meccs vesztese biztosan Horvátországgal negyeddöntőzik, a győztesre a spanyol-olasz találkozó győztese vár. (Ez utóbbi meccs a hétfői program utolsó mérkőzése.)

Kemeny_Denes_London.jpg
Szövetségi kapitányunkat még az angolok elleni meccs után kérdeztük, hogy mit várhatunk az USA elleni összecsapástól.


KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Ez a meccs nekünk nagyon-nagyon fontos, teljesen függetlenül attól, hogy hogy áll a tabella, és mi lesz a győzelem értéke. Azért, mert elkaptunk egy fonalat hozzáállásban, kezdünk elkapni egy fonalat védekezésben, hátrányban – a britek ellen már azért volt néhány pozitív jel. Ezt mindenképp tovább kell, hogy vigyük. Ha ez sikerül, akkor szerintem meglesz az eredménye.

KissGergely_London.jpg
KISS GERGELY a vlv-nek:

- Nagyon kemény meccs lesz, egyfajta úgy mondom, idézőjelben, hogy "véres" ütközet. Élet-halál fontosságú felhozó mérkőzés arra, hogy pozícionáljuk magunkat a csoportban és a lehetőségekhez képest minél jobb helyre kerüljünk. Másrészt fontos, hogy már a végjátékra szólóan összerázódjunk. Elsősorban a védekezésben várok magunktól nagyon jó teljesítményt.
Steinmetz_Adam_London.jpg

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Borzalmas kemény küzdelemre számítok. Peking óta is léptek előre, ez már egy kiforrott, régóta együtt játszó, rutinos csapat. Nagyon erősek fizikálisan, biztos hogy nekünk fognak esni. De egyszerűen nincs más választás, meg kell nyerni ezt a mérkőzést. Magunk miatt, a hiúságunk miatt nem engedhetjük meg, hogy kicsit is figyelmetlenek legyünk.

Szivos_London.jpg
SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon fontos mérkőzés, hiszen itt dől el, hogy harmadikok vagy negyedikek leszünk-e a csoportban. Azt gondolom, hogy mérkőzésről mérkőzésre javul a játékunk és bízom abban, hogy az amerikaiak ellen elöl is és hátul is kimagasló teljesítményt fogunk nyújtani.

Jó csapatuk van, nagyon erősek. Amit meg lehet tanulni a vízilabdából, azt ők megtanulták. Több kiemelkedő játékosuk van, a legjobb Tony Azevedo, kulcsfontosságú lesz, hogy hogy tudjuk majd őt kikapcsolni a játékból. Mintet összevéve úgy gondolom, hogy a mérkőzésnek mi vagyunk az esélyesei - ha úgy játszunk, ahogy tudunk.


Az utolsó forduló programja csoportunkban

(időpontok magyar idő szerint):


5. forduló (augusztus 6., hétfő):

11:00 Kazahsztán-Horvátország

12:20 Görögország-Ausztrália
15:10 Románia-Szerbia

16:30 MAGYARORSZÁG-USA

19:20 Nagy-Britannia-Montenegró

20:40 Spanyolország-Olaszország


IMG_9051_resize.JPG

 
T

TH6777

Vendég
images


London 2012


FÉRFI
KALAPÁCSVETÉS, DÖNTŐ


images




PARS KRISZTIÁN OLIMPIAI BAJNOK !!!



GRATULÁLUNK!

SZÉP VOLT KRISZTIÁN!

KÖSZÖNJÜK!


images




SZÉP ÉS SIKERES NAPUNK VOLT!

KÖSZÖNJÜK A REMEK SPORTOLÓINKNAK!!

JÓ ÉJSZAKÁT MINDEN KEDVES FÓRUMOZÓNKNAK!




<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cV_pFpK_cJo" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>



_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg
 
T

TH6777

Vendég
images


London 2012


FÉRFI
KALAPÁCSVETÉS, DÖNTŐ


images




PARS KRISZTIÁN OLIMPIAI BAJNOK !!!



GRATULÁLUNK!

SZÉP VOLT KRISZTIÁN!

KÖSZÖNJÜK!


images




SZÉP ÉS SIKERES NAPUNK VOLT!

KÖSZÖNJÜK A REMEK SPORTOLÓINKNAK!!

JÓ ÉJSZAKÁT MINDEN KEDVES FÓRUMOZÓNKNAK!




<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cV_pFpK_cJo" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>



_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg
 
T

TH6777

Vendég
london2012_xlsport.jpg





London 2012 - atlétika - Pars Krisztián: "egyelőre nehéz felfogni, ami történt..."




2012. 08. 05. 23.56
<right>

</right>


pars_krisztian_mti_kollanyi_peter.jpg


A kalapácsvető Pars Krisztián aranyérmet nyert vasárnap a londoni olimpián. A magyar atléta a döntőben egyedüliként dobott 80 méter fölött.


Az idén Európa-bajnok, tavaly világbajnoki ezüstérmes szombathelyi dobó számított a döntő esélyesének. Idei tíz versenyéből kilencet megnyert, s ebben az évben csupán az a fehérorosz Ivan Tyihon dobott nála nagyobbat, akit 2004-es és 2005-ös doppingmintáinak újraellenőrzése miatt visszaléptettek a selejtező előtt. A fináléba került kalapácsvetők közül a 82,28 méteres idei legjobbal rendelkező Parson kívül csak az orosz Kirill Ikonnyikov tudott a szezonban 80 méter fölé kerülni (80,71 m).

A selejtezőben nyújtott teljesítmény és a korábbi eredmények alapján azonban nem Ikonnyikov, hanem a címvédő szlovén Primoz Kozmus és az athéni olimpiai bajnok japán Murofusi Kodzsi ígérkezett - a döntőbe a legjobb dobással (79,37 m) bejutott - Pars legnagyobb ellenfelének. Mindketten csak néhány versenyen indultak idén, így nem derülhetett ki, milyen formában vannak, a selejtezőben azonban biztosan dobták túl a 78 méteres szintet.

Az ezúttal is teltházas Olimpiai Stadionban a 30 éves Pars 79,14 méterrel mutatkozott be, ezzel az első sorozat után az élen állt. Kozmus volt a második (78,97 m), Murofusi kilépett.

Második dobásánál alaposan megváratták a magyar kalapácsvetőt, mivel előtte Kozmus a hálóba vágta a szert, s a pályabírók sokáig tanakodtak, mennyire sérült meg a ketrec. Pars már levetkőzött, majd visszaöltözött. A közjáték miatt húsz percig állt a verseny, ez megzavarhatta a szombathelyi dobót, 78,33-mal folytatta. Utána a magyar felmenőkkel is rendelkező Murofusi 78,16-tal a harmadik helyre jött fel.

Parsnak harmadszorra sikerült túldobnia a 80 méteres vonalat, 80,59 méterre repítette a 7,26 kg-os kalapácsot. Kozmus rontott, a 37 éves Murofusi 78,71-re javított. A verseny felénél az utolsó négy búcsúzott, a legjobb nyolc pedig a helyezési számával fordított sorrendben következett, azaz Pars lett az utolsó dobó.

A negyedik körben üldözői nem tudtak közelebb kerülni hozzá, a 32 éves Kozmus megint megrongálta a dobóketrecet. Pars pedig 79,70-nel következett.

Nem változott a sorrend az ötödik fordulóban sem, Kozmus 79,36-tal megerősítette második helyét. A magyar nehézatléta 79,28-at dobott.

Az utolsó sorozatban aztán már nem tudott Pars két nagy riválisa javítani, így ő már olimpiai bajnokként léphetett a dobókörbe, s 78,88-cal búcsúzott a 80 ezres közönségtől.

Pars a magyar atlétika tizedik aranyérmét szerezte, ebből az ötödiket kalapácsvetésben. A szám sikersorozata éppen Londonban kezdődött az 1948-as játékokon, amikor Németh Imre diadalmaskodott. A mostanit megelőző aranyérmet pedig 1996-ban szerezte

Kiss Balázs.

"Nagyon boldog vagyok, egyelőre nehéz felfogni, ami történt - nyilatkozta a versenyét követően Pars Krisztián. - Szeretném megköszönni mindenkinek otthon a szurkolást, köszönöm anyukámnak, apukámnak és a barátnőmnek, aki a nehéz pillanatokban is velem volt. Németh Pálnak, volt nevelőedzőmnek és mesteremnek is sokat köszönhetek, sajnálom hogy nem élte meg ezt az eredményt. Ugyanakkor a fia, Németh Zsolt mellettem van és sokat segít. Fantasztikus volt ebben a stadionban versenyezni. Egy kicsit bennem van, hogy nem dobtam igazán úgy, ahogy szerettem volna. A többiek eredménye nem úgy alakult, ahogyan azt vártuk, kicsi hiányérzet is maradt bennem, hogy nem vittek előre ebben a versenyben. Mindig meg kell érezni egy győzelmet, ez megvolt az Európa-bajnokságon. Most úgy tudtam odaállni, hogy nem kapkodok. Nagyon jó volt, hogy 79 méter fölött kezdtem."

"Krisztián nagyon megérdemelte ezt a győzelmet, évek óta bizonyítja, hogy ennek a kalapácsvető mezőnynek az elején a helye - értékelt Dornbach Ildikó, a sportági szövetség szakmai igazgatója. - Elképesztő fegyelemmel dolgozott ebben az évben. Soha olyan lelkiismeretesen nem csinálta végig a regenerációt és nem figyelt úgy oda magára, mint idén. A mai versenyen, amikor mások megremegtek, ő oda tudta tenni magát. Végig vezetett, kétséget nem hagyott afelől, hogy ő a legjobb."


Eredmény:
férfi kalapácsvetés, olimpiai bajnok:

----------------------------------------

PARS KRISZTIÁN 80,59 m

2. Primoz Kozmus (Szlovénia) 79,36

3. Murofusi Kodzsi (Japán) 78,71




london2012_xlsport.jpg



London 2012 - Sima amerikai kosaras siker




2012. 08. 06. 04.41
<right>

</right>


london-olimpia_2012-logo.jpg


A címvédő amerikai válogatott könnyedén nyert a kínai csapat ellen a londoni olimpia női kosárlabdatornáján.



Eredmények:
női kosárlabdatorna,
5. forduló:

A csoport:

Csehország-Angola 82-47

Egyesült Államok-Kína 114-66

Törökország-Horvátország 70-65


B csoport:

Ausztrália-Kanada72-63

Brazília - Nagy-Britannia 78-66

korábban:

Franciaország-Oroszország 65-54




london2012_xlsport.jpg




London 2012 - Csoportelsők az orosz röplabdázók




2012. 08. 06. 04.39
<right>

</right>


london-olimpia_2012-logo.jpg


Az orosz válogatott ötszettes csatában nyert az olaszok ellen, ezzel a londoni olimpia női röplabdatornáján az A csoport élén végzett. A B csoportban az Egyesült Államok lett az első.



Eredmények:
női röplabdatorna,
5. forduló:

A csoport:

Dominikai Köztársaság - Algéria 3-0 (15, 16, 13)

Japán - Nagy-Britannia 3-0 (19, 15, 12)

Oroszország-
Olaszország 3-2 (-26, 19, -22, 16, 11)


A csoport végeredménye:

1. Oroszország 14 pont,

2. Olaszország 13,
3. Japán 9,
4. Dominikai Köztársaság 6,
5. Nagy-Britannia 2,
6. Algéria 1

B csoport:

Kína-Koreai Köztársaság 3-2 (26, -22, 19, -22, 10)

Egyesült Államok-Törökország 3-0 (25, 16, 19)

Brazília-Szerbia 3-0 (10, 22, 16)


A csoport végeredménye:

1. Egyesült Államok 15 pont,
2. Kína 9,
3. Dél-Korea 8,
4. Brazília 7,
5. Törökország 6,
6. Szerbia 0



london2012_xlsport.jpg



London 2012 - Kikapott a címvédő német gyeplabdacsapat


2012. 08. 06. 04.37
<right>

</right>

london-olimpia_2012-logo.jpg


A címvédő német válogatott 3-1-es vereséget szenvedett a holland csapattól a londoni olimpia férfi gyeplabdatornájának vasárnapi, negyedik fordulójában.



Eredmények
férfi gyeplabdatorna,
4. forduló:
---------------------------------

A csoport:

Pakisztán
- Dél-afrikai Köztársaság 5-4 (3-3)
Nagy-Britannia - Ausztrália
3-3 (0-2)
Spanyolország-Argentína 3-1 (0-0)

B csoport:

Új-Zéland - Belgium 1-1 (0-0)
Koreai Köztársaság-India 4-1 (1-1)
Hollandia-Németország 3-1 (1-1)




london2012_xlsport.jpg





London 2012 - Csak negyedikként jutott tovább a norvég kézilabdacsapat




2012. 08. 06. 00.09
<right>

</right>


_london-olimpia_2012-logo.jpg


A címvédő norvég válogatott a spanyol csapattól is kikapott a londoni olimpia női kézilabdatornájának vasárnapi, ötödik fordulójában, ezzel a B csoport negyedik helyezettjeként jutott csak a legjobb nyolc közé.


Eredmények:
női kézilabdatorna,
5. forduló:

A csoport:

Brazília-Angola 29-26 (14-9)
Montenegró-Oroszország 25-25 (15-16)
Horvátország - Nagy-Britannia 37-14 (17-6)


A csoport végeredménye:

1. Brazília 8 pont,

2. Horvátország 8,
3. Oroszország 7,
4. Montenegró 5,
5. Angola 2,
6. Nagy-Britannia 0


B csoport:

Koreai Köztársaság - Svédország 32-28 (16-13)
Spanyolország-Norvégia 25-20 (11-11)
Franciaország-Dánia 30-24 (17-10)


A csoport végeredménye:

1. Franciaország 9 pont,

2. Koreai Köztársaság 7,
3. Spanyolország 7,
4. Norvégia 5,
5. Dánia 2,
6. Svédország


Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény döntött, csoportonként az első négy helyezett jutott a negyeddöntőbe.



london2012_xlsport.jpg




London 2012 - Magyar érmesek és pontszerzők augusztus 5.




2012. 08. 05. 23.43
<right>

</right>


_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


A londoni nyári olimpia magyar érmesei és pontszerzői (az első hat között végzettek): Frissítve
augusztus 5



ARANY:
------
Szilágyi Áron, vívás (kard, egyéni)

Gyurta Dániel, úszás (200 m mell)

Berki Krisztián, torna (lólengés)

Pars Krisztián, atlétika (kalapácsvetés)

EZÜST:
------
Ungvári Miklós, cselgáncs (66 kg)

BRONZ:
------
Csernoviczki Éva, cselgáncs (48 kg)
Cseh László, úszás (200 m vegyes)
Módos Péter, birkózás (kötöttfogású 55 kg)

4. hely:
--------
Hosszú Katinka, úszás (400 m vegyes)
Gyurta Dániel, úszás (100 m mell)

5. hely:
--------
Karakas Hedvig, cselgáncs (57 kg)
Joó Abigél, cselgáncs (78 kg)
Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik, úszás (4x100 méteres vegyesváltó)

6. hely:
--------
Kiss Gergő, úszás (400 m gyors)
Csonka Zsófia, sportlövészet (női sportpisztoly, 30+30 lövés)
Bognár Richárd, sportlövészet (férfi dupla trap)
Kapás Boglárka, úszás (800 m gyors)



london2012_xlsport.jpg





London 2012 - A vasárnapi győztesek augusztus 5.




2012. 08. 05. 23.42
<right>

</right>


_london-olimpia_2012-logo.jpg


A londoni olimpia vasárnapi győztesei:


ATLÉTIKA:

női maraton:
Tiki Gelana (Etiópia)

női hármasugrás:
Olga Ripakova (Kazahsztán)

férfi kalapácsvetés:
PARS KRISZTIÁN

női 400 m:
Sanya Richards-Ross (Egyesült Államok)

férfi 3000 m akadály:
Ezekiel Kemboi (Kenya)

férfi 100 m:
Usain Bolt (Jamaica)


BIRKÓZÁS:

kötöttfogás, 55 kg:
Hamid Mohammad Szorjan Reihanpur (Irán)

kötöttfogás, 74 kg:
Roman Vlaszov (Oroszország)


MŰUGRÁS:

női 3 m:
Vu Min-hszia (Wu Minxia, Kína)


PÁLYAKERÉKPÁR:

férfi omnium:
Lasse Norman Hansen (Dánia)


SPORTLÖVÉSZET:

férfi szabadpisztoly:
Dzsing Dzsong O (Koreai Köztársaság)


SÚLYEMELÉS:

női plusz 75 kg:
Csou Lu-lu (Zhou Lulu, Kína)


TENISZ:

férfi egyes:
Andy Murray (Nagy-Britannia)

női páros:
Venus Williams, Serena Williams (Egyesült Államok)

vegyespáros:
Viktorija Azarenka, Max Mirnyij (Fehéroroszország)


TOLLASLABDA:

férfi egyes:
Lin Tan (Lin Dan, Kína)

férfi páros:

Caj Jün, Fu Haj-feng (Kína)


TORNA:

férfi talaj:
Co Kaj (Zou Kai, Kína)

női ugrás:
Sandra Raluca Izbasa (Románia)

lólengés:
BERKI KRISZTIÁN


VITORLÁZÁS:

Finndingi:
Ben Ainslie (Nagy-Britannia)

Csillaghajó:
Fredrik Loof, Max Salminen (Svédország)


VÍVÁS:

férfi tőr, csapat:
Olaszország (Andrea Baldini, Giorgio Avola, Andrea Cassara, Valerio Aspromonte)



london2012_xlsport.jpg




London 2012 - LOCOG: túl az ötmilliomodik látogatón




2012. 08. 05. 23.36
<right>

</right>


_london-olimpia_2012-logo.jpg


Meghaladta az ötmilliót a londoni olimpia látogatóinak száma a játékok első hetében - közölte vasárnap este összeállított "félidős" statisztikai kimutatásában az olimpiai szervezőbizottság (LOCOG).

A sajtóval ismertetett adatsor szerint csak a kelet-londoni Stratford városrészben felépített Olimpiai
Park központi versenyhelyszíneit több mint egymillióan keresték fel a játékok kezdete óta.

A központi versenyhelyszíneken kívül elhelyezett óriáskivetítők is hatalmas tömegeket vonzanak.

A LOCOG becslése szerint a brit nagyvárosok központjaiban csak szombaton hozzávetőleg
300 ezren figyelték a versenyeket a szabadtéri képernyőkön.

A LOCOG közölte azt is, hogy internetes honlapja a világ leglátogatottabb sportportáljává vált, amelyet egyedül szombaton
25 millióan kerestek fel; a portált böngészők háromnegyede a vasárnap esti kimutatás szerint külföldi volt.

A legnagyobb közösségi portálokon - a Facebookon, a Twitteren és a Google +-on - meghaladta a négymilliót a London 2012 követőinek létszáma.


A londoni olimpia félidejéig 58 ország versenyzői összesen 428 érmet nyertek, az eddigi viadalok során 85 olimpiai és 32 világrekord dőlt meg - áll a LOCOG vasárnap este közzétett első heti összesítésében.



london2012_xlsport.jpg







2012. augusztus 6., hétfő 0:05




A magyar csapat négy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel a tizedik helyen áll a londoni olimpia éremtáblázatán a kilencedik hivatalos versenynapot követően.



Az éremtáblázat állása:



arany ezüst bronz



1. Kína 30 17 14


2. Egyesült Államok 28 14 18


3. Nagy-Britannia 16 11 10


4. Koreai Köztársaság 10 4 6


5. Franciaország 8 8 9


6. Olaszország 6 5 3


7. Kazahsztán 6 - -


8. Németország 5 10 7


9. Oroszország 4 16 15



10. MAGYARORSZÁG 4 1 3



Koreai NDK 4 - 1


Hollandia 3 1 4


Dél-afrikai Köztársaság 3 1 -


Új-Zéland 3 - 4


Japán 2 12 13


Dánia 2 4 2


Románia 2 4 2


Fehéroroszország 2 2 3


Kuba 2 2 1


Jamaica 2 1 1


Lengyelország 2 1 1


Ukrajna 2 - 5


Etiópia 2 - 1


Ausztrália 1 12 7


Kanada 1 3 6


Csehország 1 3 1


Svédország 1 3 -


Kenya 1 2 2


Brazília 1 1 5


Szlovénia 1 1 2


Horvátország 1 1 -


Svájc 1 1 -


Irán 1 - 1


Litvánia 1 - 1


Grúzia 1 - -


Venezuela 1 - -


Mexikó - 3 2


Kolumbia - 3 1


Spanyolország - 2 1


Szlovákia - 1 3


Azerbajdzsán - 1 2


India - 1 2


Örményország - 1 1


Belgium - 1 1


Indonézia - 1 1


Mongólia - 1 1


Norvégia - 1 1


Szerbia - 1 1


Egyiptom - 1 -


Guatemala - 1 -


Malajzia - 1 -


Tajvan - 1 -


Thaiföld - 1 -


Görögország - - 2


Moldova - - 2


Argentína - - 1


Hongkong - - 1


Katar - - 1


Szingapúr - - 1


Tunézia - - 1


Üzbegisztán - - 1




london2012_xlsport.jpg

London 2012 - Vívás: dobogósok, éremtáblázat, magyarok helyezései


A vívás dobogósai, éremtáblázata és a magyarok helyezései a londoni olimpián:

férfiak:


kard, egyéni:


1. SZILÁGYI ÁRON

2. Diego Occhiuzzi (Olaszország)
3. Nyikolaj Kovaljov (Oroszország)

kard, csapat:


1. Koreai Köztársaság (Gu Bon Gil, Vu Von Jung, Kim Dzsung Hvan, Oh Eun Szeok)

2. Románia (Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir, Rares Dumitrescu, Alexandru Siriteanu)
3. Olaszország (Diego Occhiuzzi, Luigi Samele, Aldo Montano)

párbajtőr, egyéni:


1. Ruben Limardo Gascon (Venezuela)

2. Bartosz Piasecki (Norvégia)
3. Dzsung Dzsin Szun (Koreai Köztársaság)
...14. IMRE GÉZA

tőr, egyéni:


1. Lej Seng (Lei Sheng, Kína)

2. Alaeldin Abduelkasszem (Egyiptom)
3. Csoj Bjung Csul (Koreai Köztársaság)

tőr, csapat:


1. Olaszország (Andrea Baldini, Giorgio Avola, Andrea Cassara, Valerio Aspromonte)

2. Japán (Mijake Rjo, Ota Juki, Csida Kenta, Avaji Szuguru)
3. Németország (Peter Joppich, Sebastian Bachmann, Benjamin Kleibrink, Andre Wessels)


nők:


kard, egyéni:


1. Kim Dzsi Dzseon (Koreai Köztársaság)

2. Szofija Velikaja (Oroszország)
3. Olga Harlan (Ukrajna)

párbajtőr, egyéni:


1. Jana Semjakina (Ukrajna)

2. Britta Heidemann (Németország)
3. Szun Jün-csie (Sun Yujie, Kína)
...25. SZÁSZ EMESE

párbajtőr, csapat:


1. Kína (Li Na, Szun Ji-csie - Sun Yijie, Hszü An-csi - Xu Anqi, Luo Hsziao-csüan - Luo Xiaojuan)

2. Koreai Köztársaság (Sin A Lam, Jung Hjo Jung, Csoj In Dzsong, Csoj Eun Szuk)
3. Egyesült Államok (Maya Lawrence, Courtney Hurley, Kelley Hurley, Susie Scanlan)

tőr, egyéni:


1. Elisa Di Francisca (Olaszország)

2. Arianna Errigo (Olaszország)
3. Valentina Vezzali (Olaszország)
...13. MOHAMED AIDA

tőr, csapat:


1. Olaszország (Elisa Di Francisca, Arianna Errigo, Valentina Vezzali, Ilaria Salvatori)

2. Oroszország (Inna Derizaglova, Larisza Korobejnyikova, Ajda Sanajeva)
3. Koreai Köztársaság (Nam Hjun Hi, Jung Gil Ok, Hi Szuk Dzson, Ha Na Oh)


A vívás éremtáblázata a londoni olimpián:


ARANY EZÜST BRONZ


Olaszország 3 2 2

Koreai Köztársaság 2 1 3
Kína 2 - 1
Ukrajna 1 - 1
Magyarország 1 - -
Venezuela 1 - -
Oroszország - 2 1
Németország - 1 1
Egyiptom - 1 -
Japán - 1 -
Norvégia - 1 -
Románia - 1 -
Egyesült Államok - - 1


london2012_xlsport.jpg


London 2012 - Tenisz: dobogósok, éremtáblázat, magyarok helyezései


A tenisztorna dobogósai, éremtáblázata és a magyarok helyezései a londoni olimpián:

férfi egyes:


1. Andy Murray (Nagy-Britannia)

2. Roger Federer (Svájc)
3. Juan Martin del Potro (Argentína)

férfi páros:


1. Mike Bryan, Bob Bryan (Egyesült Államok)

2. Michael Llodra, Jo-Wilfried Tsonga (Franciaország)
3. Julien Benneteau, Richard Gasquet (Franciaország)

női egyes:


1. Serena Williams (Egyesült Államok)

2. Marija Sarapova (Oroszország)
3. Viktorija Azarenka (Fehéroroszország)
BABOS TÍMEA a 32, SZÁVAY ÁGNES a 64 között kiesett

női páros:


1. Serena Williams, Venus Williams (Egyesült Államok)

2. Lucie Hradecka, Andrea Hlavackova (Csehország)
3. Marija Kirilenko, Nagyja Petrova (Oroszország)
A BABOS, SZÁVAY kettős az első fordulóban, a 32 között kiesett

vegyespáros:


1. Viktorija Azarenka, Max Mirnyij (Fehéroroszország)

2. Laura Robson, Andy Murray (Nagy-Britannia)
3. Mike Bryan, Lisa Raymond (Egyesült Államok)

A tenisz éremtáblázata a londoni olimpián:


arany ezüst bronz


Egyesült Államok 3 - 1

Nagy-Britannia 1 1
Fehérorszország 1 - 1
Franciaország - 1 1
Oroszország - 1 1
Csehország - 1 -
Svájc - 1 -
Argentína - - 1


london2012_xlsport.jpg




London 2012 - A mai program - augusztus 6.


Az olimpiai menetrend és a magyar sportolók programja augusztus 6-án.


2012. 08. 06. 00.38
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg



A londoni olimpia hétfői versenynapján - melyen 18 számban osztanak érmeket - Sidi Péter kedvenc számában, a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében szerepel majd.



augusztus 6., hétfő

(éremosztás 18 számban):

--------------------------------------------


SPORTLÖVÉSZET
(The Royal Artillery Barracks) - 2

10 ó: férfi kisöbű szabadpuska, 3x40 lövéses összetett, alapverseny - SIDI PÉTER

10 ó: férfi trap alapverseny, 2. nap

14:45 ó: FÉRFI KISÖBŰ SZABADPUSKA, DÖNTŐ

17 ó: FÉRFI TRAP, DÖNTŐ



KAJAK-KENU
(Eton Dorney, Buckinghamshire)

10:30: férfiak: K-1 1000 m, előfutamok, középfutamok, K-2 1000 m, előfutamok -

10:18 ó ó: DOMBI RUDOLF, KÖKÉNY ROLAND (2. futam), C-1 1000 m, előfutamok -

10:54 ó: VAJDA ATTILA (1. futam), középfutamok, középfutamok,

nők: K-4 500 m,
előfutamok -

11:39 ó: SZABÓ GABRIELLA, KOZÁK DANUTA, KOVÁCS KATALIN, FAZEKAS KRISZTINA (1. futam), középfutamok


KÉZILABDA
(Copper Box)

férfiak, 5. forduló:

A csoport:

12:15 ó: Argentína-Tunézia

17:15 ó: Izland - Nagy-Britannia

22:15 ó: Franciaország-Svédország


B csoport:

10:30 ó: MAGYARORSZÁG-SZERBIA

15:30 ó: Dánia-Koreai Köztársaság

20:30 ó: Spanyolország-Horvátország


ATLÉTIKA
(Olimpiai Stadion) - 5

11 ó: férfi diszkoszvetés, selejtező

11:05 ó: női 100 m gát, előfutam

11:45 ó: női súlylökés, selejtező -MÁRTON ANITA

11:50 ó: férfi 800 m, előfutam - KAZI TAMÁS (3. futam)

12:50 ó: női 1500 m, előfutam

20 ó: NŐI RÚDUGRÁS, DÖNTŐ

20:15 ó: NŐI SÚLYLÖKÉS, DÖNTŐ


20:20 ó: női 200 m, előfutam

21:15 ó: női 400 m gát, elődöntő

21:45 ó: FÉRFI 400 M GÁT, DÖNTŐ

22:05 ó: NŐI 3000 M AKADÁLY, DÖNTŐ

22:30 ó: FÉRFI 400 M, DÖNTŐ



VÍZILABDA
(Waterpolo Arena)

férfiak, 5. forduló:

A csoport:

11 ó: Kazahsztán-Horvátország

12:20 ó: Görögország-Ausztrália

20:40 ó: Spanyolország-Olaszország

B csoport:

15:10 ó: Románia-Szerbia

16:30 ó: MAGYARORSZÁG-EGYESÜLT ÁLLAMOK

19:20 ó: Nagy-Britannia - Montenegró


BIRKÓZÁS
(ExCeL) - 3

14 ó: férfi kötöttfogás 60 kg, előcsatározások az elődöntőig, 84 kg, előcsatározások az elődöntőig, 120 kg, előcsatározások

az elődöntőig -
DEÁK BÁRDOS MIHÁLY

18:45 ó: férfi kötöttfogás 60 kg, 84 kg, 120 kg, vigaszág, bronzmérkőzés

19:46 ó: 60 kg, DÖNTŐ

20:21 ó: 84 KG, DÖNTŐ

20:56 Ó: 120 KG, DÖNTŐ



ÖKÖLVÍVÁS
(ExCeL)

14:30 ó: női 51 kg, 60 kg, 75 kg, negyeddöntők

21:30 ó: férfi 60 kg, negyeddöntő, férfi plusz 91 kg, negyeddöntő, férfi 75 kg, negyeddöntő -

22:45 ó:HARCSA ZOLTÁN-Florentino Falcao (brazil)


SÚLYEMELÉS
(ExCeL) - 1

16:30 ó: férfi 105 kg, B csoport - NAGY PÉTER

20 ó: FÉRFI 105 KG, A CSOPORT


GYEPLABDA
(Riverbank Arena)

nők, 5. forduló:

A csoport:

14:45 ó: Japán-Kína

17 ó: Koreai Köztársaság-Belgium

20 ó: Nagy-Britannia - Hollandia

B csoport:

9:30 ó: ÚjZéland - Németország

11:45 ó: Egyesült Államok - Dél-afrikai Köztársaság

22:15 ó: Argentína-Ausztrália


KOSÁRLABDA
(Basketball Arena)

férfiak, 5. forduló.

A csoport:

12:15 ó: Tunézia-Litvánia

15:30 ó:
Franciaország-Nigéria

23:15 ó:
Argentína-Egyesült Államok

B csoport:

10 ó: Ausztrália-Oroszország

17:45 ó:
Nagy-Britannia - Kína

21 ó:
Spanyolország-Brazília


RÖPLABDA
(Earls Court)

férfiak, 5. forduló:

A csoport:

10:30 ó: Ausztrália-Lengyelország
15:45 ó: Olaszország-Bulgária
17:45 ó: Nagy-Britannia - Argentína

B csoport.

12:30 ó: Oroszország-Szerbia
21 ó: Egyesült Államok-Tunézia
23 ó: Brazília-Németország


ASZTALITENISZ
(ExCeL)

11 ó: női csapatverseny, elődöntő

15:30 ó: férfi
csapatverseny, elődöntő

20 ó: férfi
csapatverseny, elődöntő



VITORLÁZÁS
(Weymouth and Portland, Dorset) - 2

13 ó: férfiak: 49-es, 470-es, LASER, ÉREMFUTAM,

nők: LASER RADIAL ÉREMFUTAM


LOVASSPORT
(Greenwich Park) - 1

15-18:30 ó: díjugratás, egyéni selejtező,

CSAPATVERSENY DÖNTŐ


TORNA
(North Greenwich Arena) - 3

szerenkénti döntők:

15 ó: FÉRFI GYŰRŰ

15:50 ó: NŐI FELEMÁSKORLÁT

16:41 ó: FÉRFI UGRÁS



MŰÚSZÁS
(Aquatics Centre)

16 ó: páros, szabadprogram - CZÉKUS ESZTER, KISS SZOFI


KERÉKPÁR
(Velodrome) - 1

17 ó: férfiak: sprint, elődöntő,

nők: Omnium (repülőverseny, 20 km-es pontverseny, kieséses verseny), sprint, negyeddöntő, futamok az 5-8. helyért

18:43 ó: FÉRFI SPRINT, DÖNTŐ


LABDARÚGÁS
(London - Wembley, Manchester)


nők, elődöntő:

18 ó: Franciaország-Japán, London, Wembley Stadion

20:45 ó: Egyesült Államok-Kanada, Manchester, Old Trafford


STRANDRÖPLABDA
(Horse Guards Parade)

19 ó: férfi negyeddöntő


MŰUGRÁS
(Aquatics Centre)

20 ó: férfi 3 m selejtező








<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gTt9gflYdqc" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
 
T

TH6777

Vendég
images


London 2012 - kézilabda: Negyeddöntős a férfi kézilabda-válogatott


Magyarország
- Szerbia 26--23
2012. 08. 06. 12.02
<right>

</right>


A magyar férfi kézilabda-válogatott negyeddöntőbe jutott a londoni olimpián, mivel utolsó, hétfői csoportmérkőzésén 26-23-ra legyőzte az Európa-bajnoki ezüstérmes szerb csapatot, ezzel a negyedik helyen végzett hatosában.


Az első félidőben a nagy tét miatt sok hiba volt mindkét oldalon, a rivális azonban kicsit kevesebbet rontott, így a tizedik perctől folyamatosan vezetett. A második félidőben - elsősorban Mocsai Tamás góljai és Fazekas Nándor védései révén - a magyaroknak sikerült fordítaniuk, és végül hősies csatában győztek.

A szerdai negyeddöntőben a pekingi ezüstérmes izlandiak várnak Mocsai Lajos csapatára.



ferfi_kezilabda_valogatott_mti_kovacs_aniko.jpg





images




London 2012 - kajak-kenu: Döntős a női négyes is

images



2012. 08. 06. 12.01
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


A Dombi Rudolf, Kökény Roland pároshoz hasonlóan a női kajakos négyes is közvetlenül a döntőbe jutott a londoni olimpián.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina kvartett az első futamban evezett az 500 méteres versenyben. A táv feléig a britekkel haladt az élen, aztán fokozatosan hagyta maga mögött egyetlen komoly riválisát, és végül nagy fölénnyel győzött.

A futamelsőség egyből szerdai döntőt ért, de még a jobbik második helyezett - a második futamban a németek mögött célba ért portugál hajó - is közvetlenül finalista lett.


images


London 2012 - kajak-kenu: Döntőben a Dombi, Kökény kajakos páros


images


2012. 08. 06. 11.41
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Futamgyőzelemmel bejutott a szerdai döntőbe a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakpáros 1000 méteren, a londoni olimpián.

Az idén Európa-bajnok magyar kettős a második futamban szerepelt, s azzal a tudattal lapátolt, hogy az első hely finálét ér, egyébként viszont a középfutamban is rajthoz kell állni.

A magyarok jó darabig a mezőnnyel haladtak, a vége felé felzárkóztak az élen evező portugálokhoz, majd elsőként értek célba. Ebben segítette őket, hogy a portugál hajó első embere a finisben megbillent.




images



London 2012 - kajak-kenu: Vajda Attila második hellyel kezdett

images


2012. 08. 06. 11.26
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


A kenu egyesek 1000 méteres számában címvédő Vajda Attila második lett előfutamában, így a papírformának megfelelően továbbjutott a középfutamba a londoni olimpia hétfői versenynapján.

A 13 fős magyar kajak-kenu csapatból elsőként a szegedi kenus mutatkozott be a Londontól 40 km-re nyugatra fekvő Eton Dorney központban, ahol már az előcsatározásokra is megteltek a lelátók. A versenyzők ideális időben, 20 Celsius fokban, szűrt napsütésben és viszonylagos szélcsendben kezdhették meg a küzdelmeket.

A C-1 1000 méteren címvédő és világbajnok, 29 éves Vajda azzal a tudattal szállt vízre, hogy semmiképpen nem juthat egyből a döntőbe - az első öt került a középfutamba -, úgyhogy leginkább bemelegítésként foghatta fel első futamát, amelyben a francia Mathieu Goubel mögött ért célba. A piros-fehér-zöld hajpántban versenyző magyar 12:14-től folytatja a középfutamban, a szám döntőjét pedig szerdán rendezik.

A hétfői versenynapon még a Dombi Rudolf, Kökény Roland 1000-es kajakos duó, valamint az 500-as női kajaknégyes száll vízre magyar részről.


images


<iframe align="right" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fwww.xlsport.hu%2Fshowcikk.php%3Fscid%3D1057307&layout=button_count&show_faces=false&width=450&action=like&font=verdana&colorscheme=dark&height=20" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: verdana; font-size: 12px; border-style: none; overflow: hidden; width: 90px; height: 20px; "></iframe>London 2012 - kajak-kenu: Vajda Attila is bejutott a döntőbe


2012. 08. 06. 12.31
<right>

</right>

vajda_attila1_xlsport.jpg


A címvédő Vajda Attila középfutamában a második helyen végzett, ezzel bejutott a szerdai döntőbe a kenusok 1000 méteres versenyében a londoni olimpián.

Vajda a táv során ellenőrzése alatt tartotta ellenfeleit, leginkább arra figyelt, hogy a továbbjutást érő első négy hely valamelyikén végezzen.

A finisre öten érkeztek nagyjából együtt, a magyar kenus jó hajrával a német Sebastian Brendel mögött ért célba.




images


London 2012 - atlétika: Pars Krisztián: még két olimpia bennem van



2012. 08. 06. 10.57
<right>

</right>

pars_krisztian_mti_kollanyi_peter.jpg


Az olimpiai bajnok Pars Krisztián tudta, hogy ellenfelei nem fognak 81 méter körül dobni a döntőben, bár a játékok előtt nem gondolta, hogy 80,59 méter elég lesz a győzelemhez. A szombathelyi kalapácsvető úgy érzi, még két olimpia benne van.

A 30 éves versenyző gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a vasárnap esti fináléban, az első dobástól az élen állt.

"Az első dobásom 79 méter volt, végre sikerült úgy kezdeni egy világversenyt, ahogy kell. A másodikról ne beszéljünk, mivel előtte fennakadt a kalapács a hálón, ezzel sok idő ment el, már felpörögtem a dobáshoz, de aztán leültem. A harmadikra jött a 80 méter, s onnantól láttam, hogy

Kozmus és Kodzsi ma nem fognak 81 métert elérni. Ez engem is visszafogott egy kicsit, próbálkoztam még, mert 82 métert akartam dobni, de nem jött össze. De úgy érzem, nem kell magyarázni az eredményt, mert egy olimpiai bajnoki cím fantasztikus dolog!"

Pars a döntő után mestere, a 2009-ben elhunyt Németh Pál képét mutatta fel.

"Pali bácsinak köszönhetek mindent, nagyon sajnálom, hogy már nincs velünk. Halála után fia, Zsolt vette át a csoportot, s ő hozzátette a munkához a szükséges pluszt" - mondta az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes atléta.
Hozzátette, előzetesen nem gondolta, hogy 80,59 méter elég lesz az aranyéremhez:

"Számoltunk Tyihonnal és Fajdekkel, de előbbi nem indult az ismert okok miatt, utóbbi kiesett a selejtezőben. A fehérorosz kalapácsvető nem indult versenyeken, csak otthon, így nem tudtunk megmérkőzni. De aki itt volt a döntőben, azt kell legyőzni."

Pars kijelentette, elégtétel számára a londoni aranyérem Pekingért, ahol a két fehérorosz versenyző doppingolás miatti kizárása után ezüstérmes lehetett volna, ám a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) eljárási hiba miatt megsemmisítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntését.

A folytatásról azt mondta, idén mindenképpen szeretné megdobni a 82 métert, reméli, hogy ez majd augusztus 20-án, a Gyulai István emlékversenyen sikerül neki. Az érmesek közül ő volt a legfiatalabb, így 2016-ban, Rióban mindenképpen indulni fog.

"Sőt, remélem még két olimpia bennem van. Csinálom, amíg a szervezetem bírja. Megkérdezték, miért nem mentem el a megnyitóünnepségre, azt válaszoltam, majd az ötödik olimpiámon elmegyek..." -
nyilatkozott.
Londonban most már szeretne ott lenni a többi sportág versenyein is.

"A kézilabdát nagyon szeretem, az öcsém is kézilabdázik, s a barátnőm is, aki, talán furcsa ezt mondani, megtanított, milyen élsportolónak lenni. Mindenképpen meg szeretném nézni a súlyemelő Nagy Petit és a vízilabdázókat is. Egy kicsit élvezni akarom az olimpiát!"

Pars a magyar atlétika tizedik aranyérmét szerezte, ebből az ötödiket kalapácsvetésben. A szám sikersorozata éppen Londonban kezdődött az 1948-as játékokon, amikor Németh Imre diadalmaskodott.


images



London 2012 - torna: Berki Krisztián, az egyeduralkodó


2012. 08. 06. 10.38
<right>

</right>

Berki_krisztian_aranyerem_lead.jpg


Berki Krisztián vasárnap óta elmondhatja magáról, hogy lólengésben egyeduralkodó: a korábbi világ- és Európa-bajnoki címei mellé begyűjtötte az olimpiai aranyérmet is Londonban.

Az előjelek nem voltak kedvezőek: a selejtezőben rontott, csak ötödik lett, míg legnagyobb riválisa, Louis Smith a játékokon kétszer is hibátlan gyakorlatot adott elő.

"Lelkileg kellett összeszednem magam, mert testileg rendben voltam. Vasárnap aztán minden sikerült. Már a bemelegítésnél éreztem, hogy jó gyakorlatom lesz. Én megcsináltam, amit tudtam, és a pontozók egy kicsivel engem láttak jobbnak. Mondjuk én úgy éreztem, amikor Smith lejött a lóról, hogy övé lesz az arany" - mondta Berki, aki a magyar tornasport 15. olimpiai aranyérmét szerezte meg.

A magyar és a brit tornász hajszálra azonos pontot kapott, 16,066-ot, Berki a kivitelezési, azaz az előadás szépségére kapott pontszáma (9,166-9,066) miatt lett aranyérmes.

"Szerencsém is volt, hogy ebben a szezonban éppen a döntő napján voltam a legjobb" - tette hozzá.
Edzője, Kovács István utalt rá, hogy a selejtezőben elkövetett hibákból tanítványa erőt merített.


"Egyszerű: Krisztián is ember, nem gép. Vannak neki is jobb és rosszabb napjai. A kvalifikáció nem sikerült, de a gyakorlat még így volt olyan erős és szép, hogy bekerült vele a fináléba. Ott meg új verseny kezdődött, amiben jobb volt. Jelenleg ő a lólengés egyeduralkodója, olimpiai, világ- és Európa-bajnoka!" - mondta a tréner.

A jövőt illetően a 27 esztendős Berkit két dolog mozgatgatja: egyrészt szeretné, ha sikere révén több figyelem irányulna a tornára, és ennek nyomán többen kezdenék el ezt a sportágat, másrészt érez magában annyi erőt és motivációt, hogy a 2016-os riói olimpiáig folytassa pályafutását.
"Most pihenőre vágyom, de jövőre maximális erővel nekivághatunk a következő ciklusnak" - jegyezte meg a londoni olimpia lólengés-bajnoka.

A döntőnek volt még egy magyar résztvevője, Hidvégi Vid, aki gyakorlata közben hibázott, leesett a szerről, emiatt csak nyolcadik lett.

"Nagyon örülök Krisztián első helyének. Nagyon remélem, én is tudok továbbfejlődni, és állandó résztvevője lehetek a fináléknak" -mondta Hidvégi.


images



London 2012 - kosárlabda: A csoportok állása



2012. 08. 06. 09.23
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A címvédő amerikai válogatott könnyedén nyert a kínai csapat ellen a londoni olimpia női kosárlabdatornáján.


Eredmények:
női kosárlabdatorna,
5. forduló:

A csoport:

Csehország-Angola 82-47

Egyesült Államok-Kína 114-66

Törökország-Horvátország 70-65


A csoport végeredménye:

1. Egyesült Államok 10 pont,

2. Törökország 9,
3. Kína 8,
4. Csehország 7,
5. Horvátország 6,
6. Angola 5


B csoport:

Ausztrália-Kanada 72-63

Brazília - Nagy-Britannia 78-66

korábban:

Franciaország-Oroszország 65-54


A csoport végeredménye:

1. Franciaország 10 pont,

2. Ausztrália 9,
3. Oroszország 8,
4. Kanada 7,
5. Brazília 6,
6. Nagy-Britannia 5


A szerdai negyeddöntőben:


Egyesült Államok-
Kanada,

Ausztrália-Kína,

Törökország-Oroszország,

Franciaország-Csehország



images


Kínos! Leesett a zászló eredményhirdetés közben az olimpián - videó



<iframe width="640" height="360" src="http://www.liveleak.com/ll_embed?f=324240c98871" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>




2Q==




London 2012 - Az olimpia legnagyobb csalása - videó




<iframe width="640" height="360" src="http://www.liveleak.com/ll_embed?f=aa15b333ca40" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>




images



London 2012 - Bajnokok eledele



2012. 08. 06. 08.30
<right>

</right>

bajnokok_eledele_manna_ro.jpg


Az étkezés mindig is kulcsfontosságú szerepet játszott a sportolók életében. Ami azt illeti, Kr.e. 776-ban, az első írásban megörökített olimpián megrendezett futóversenyt is egy szakács nyerte: Éliszi Koroibosz.


Mit esznek a világ legjobb atlétái a londoni olimpiai faluban, és hogyan változott az étkezés az ókori idők óta?

Az ókori olimpikonok étkezése


Az ókori Görögország lakossága zöldséget, gyümölcsöt és kenyeret evett. A leggyakoribb húsféle, amit fogyasztottak, a hal volt, ugyanis ez volt a legkönnyebben beszerezhető. A mediterrán étrendnek köszönhetően már akkor magas volt az átlagéletkor a régió lakosainak körében.

Az atléták gazdagabb görög családokból kerültek ki, így megengedhették magunknak, hogy más proteinben gazdag ételeket is fogyasszanak, mint az átlagember. Francine Segan ételtörténész rábukkant egy ókori feljegyzésre, amiből kiderül, hogy az egyik többszörös bajnok atléta kizárólag húst fogyasztott.



image_gallery



Közvetlenül az olimpiai játékok előtt az ókori sportolók nem ettek kenyeret, és sok aszalt fügét fogyasztottak, hogy legyen energiájuk. Ami az italt illeti, a legnépszerűbb a bor volt. Még Hippokratész is azt tanácsolta az izomlázas atlétáknak: „rúgjatok be párszor.”
Egyes ókori olimpikonok ereje és étkezési szokásai mitikus köntöst kaptak az idők folyamán. A Deipnoszofista című, 3. században született tizenöt kötetes mű leírja például, hogy mit evettKrotóni Milósz, a hatalmas erejű birkózó, aki hat olimpián (24 éven) át verhetetlen volt:

„Krotóni Milósz minden nap megevett húsz font húst [kb. 9 kg], ugyanennyi kenyeret, és megivott három cserépkanna bort [kb. 8 liter]. Az olimpián vállára vett egy négyéves bikát, és körbehordozta a stadionban. Azután felvágta, és egymaga megette egyetlen nap alatt.”


Ha ez igaz volna, az azt jelentené, hogy Krotóni Milósz 57 ezer kalóriát fogyasztott naponta.;)


Étkezés az újkori olimpiai játékok idején


Az 1936-os berlini olimpián a német orvosok azt is elemezték, hogy mit ettek a sportolók.
42 ország 4700 atlétájának étkezése alapján kiderült, hogy az atléták naponta átlagosan 320 gramm proteint, 270 gramm zsírt és 850 gramm szénhidrátot fogyasztottak.

Egyes sportolók akár 7300 kalóriát is bevittek naponta.



Az angol, finn és holland sportolók sok zabkását ettek, az amerikaiak gabonapelyhet tejjel, a chileiek és az olaszok tésztát, a japánok pedig közel fél kiló rizst fogyasztottak naponta.

1936-ban egy átlagos amerikai sportoló reggelire megevett 125 gramm vajat, három tojást, 1,5 liter tejet, desszertnek pedig madártejet.



image_gallery





Ekkorra már különböző táplálék-kiegészítők is szóba jöttek.

Az osztrákok, egyiptomiak, franciák és németek szőlőcukrot, a lengyelek lecitint fogyasztottak.

Az
1952-es helsinki olimpián az átlagos kalóriabevitel 4500 körül volt.

Ennek
40 százaléka szénhidrátból, 40 zsírokból és 20 százaléka proteinből származott.



2012 – London


Az idei olimpiát a világ legnagyobb lakomájának is tartják, hiszen gyakorlatilag nincs olyan étel a világon, ami ne lenne jelen az olimpiai faluban.

Az atléták ma már nutricionisták felügyeletével étkeznek, akik nagy figyelmet fordítanak a megfelelő folyadék-szárazétel illetve protein-zsír-szénhidrát egyensúlyra.

A londoni olimpiai játékok ideje alatt 40 helyszínen, 15 ezer sportoló számára több mint 14 millió adag ételt szolgálnak fel. Az ételek beszerzésénél az atléták vallási-kulturális szokásait és egészségi állapotát is figyelembe veszik. Például a magas számú muszlim résztvevő miatt óriási mennyiségű halal élelmiszer áll készenlétben, továbbá külön részlegen tárolják a gluténmentes, laktózmentes, mogyorómentes táplálékokat.

A statisztikák szerint várhatóan 232 tonna krumpli, 82 tonna hal és tenger gyümölcsei, 31 tonna szárnyas hús, 100 tonna vörös hús, 75 kilóliter tej, 19 tonna tojás, 21 tonna sajt és 330 tonna zöldség és gyümölcs kerül majd elfogyasztásra.

Az 1948-as londoni olimpián a háború okozta általános éhínség miatt a szervezők még azt kérték a résztvevőktől, hogy otthonról hozzanak magukkal ennivalót.

A helyzet azóta elég sokat változott.




image_gallery



Mit esznek a sztárok verseny idején?

Ryan Lochte – úszás (27 éves): Két roston sült csirkemell Alfredo szósszal, teljes kiőrlésű spagetti, saláta citromlével és olívaolajjal.


Steven López – taekwondo (33 éves):
Mogyoróvajjal és dzsemmel kent szendvics.


Giuseppe Lanzone – evezés (26 éves): Kakaós tejből, mandulavajból és proteinporból készített shake.


John Orozco – szertorna (19 éves): Rengeteg görög joghurt.


Michael Phelps – úszás (27 éves):

Tükörtojás, sajt, paradicsom, pirítós, majonéz, csokis süti. Sok energiaital. Ebédre spagetti és sajtos szendvics, vacsorára pizza.


images


images
images
images


images
images


images
images
images


images
images



images
images
images


images
images
images


images
images
images
images
images



images
 
T

TH6777

Vendég
images




London 2012 - sportlövészet: Sidi Péter szétlövésben döntős


2012. 08. 06. 14.10
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Sidi Péter szétlövéssel jutott döntőbe a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában a londoni olimpia hétfői versenynapján.


A szám komáromi világ- és Európa-bajnoka az alapversenyben 1168 körrel - három társával együtt - a nyolcadik helyen zárt.
A szétlövés során álló helyzetből öt lövést kellett leadni, s a magyar 48,2 kört ért el, amellyel ezt a szakaszt egyetlen tizeddel nyerte meg a dél-koreai Han Dzsin Szeop előtt.

A nyolcas döntő 14:45 órakor kezdődik.

JELENLEG TART A DÖNTŐ !



images

London 2012 - atlétika: Márton Anita kiesett súlylökésben:(


2012. 08. 06. 13.07
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


A súlylökő Márton Anita búcsúzott a selejtezőben hétfőn a londoni olimpia atlétikai versenyén.

A 23 éves, első olimpiáján szereplő Mártonnak 18,48 méteres egyéni csúcsa közelében kellett volna dobnia, hogy esélye legyen a döntőbe jutásra. A tavalyi fedett Eb-n ötödik atléta 16,29 méterrel mutatkozott be, majd 17,04-re és 17,48-ra javított, a fináléhoz legalább 18,45 m kellett volna.

Márton összesítésben a 24. helyen végzett.

"Kicsit bátortalanul kezdtem, az első dobást elizgultam" - nyilatkozott Márton Anita. "Az edzések alapján többet vártam magamtól, 18 méter fölé akartam kerülni. De nem vagyok elkeseredve, nagy nevek is kiestek."

Kazi Tamás és Márton Anita kiesésével hétfőn már nem érdekeltek a magyarok az Olimpiai Stadionban.

Kedden 110 m gáton Kiss Dániel és Baji Balázs áll rajthoz, a női gerelyhajítás selejtezőjében pedig Juhász Vanda indul.




_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg
 
T

TH6777

Vendég
images



London 2012 - VÍZILABDA

images
images
images


MAGYARORSZÁG
-
-EGYESÜLT ÁLLAMOK

Jelenleg tart a küzdelem!


HAJRÁ MAGYAROK!




<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/zX5hntkoAjY" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
 
T

TH6777

Vendég
images




London 2012 - vízilabda: Győzött a magyar válogatott

Magyarország - USA: 11-6
2012. 08. 06. 17.37
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg



Győzött a magyar válogatott a 2012-es londoni nyári olimpia férfi vízilabdatornája B csoportjának ötödik fordulójában vívott Magyarország - Egyesült Államok találkozón a londoni Vízilabdacsarnokban 2012. augusztus 6-án.


Nagyszerűen kezdett a magyar együttes, védekezésben és támadásban egyaránt, ennek köszönhetően a második negyed után már 6-2-re vezetett. A folytatásban is remekelt a gárda, és még az is belefért, hogy a végére kicsit kiengedett, így az amerikaiak "kozmetikázhatták" az eredményt.

A magyarok jelenleg a B csoport második helyén állnak, ám mivel a montenegrói csapat a pont nélküli briteket nagy valószínűséggel legyőzi, Kemény Dénes együttese minden bizonnyal harmadikként végez majd.

A szerdai negyeddöntőben a spanyol vagy az olasz alakulat lesz az ellenfél.

magyar_vizilabda_valogatott.jpg





images

London 2012 - Kedden útra kelnek az öttusázók


2012. 08. 06. 16.11
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg

Néhányan már a szabadságukat töltik olimpiai versenyeik után, a londoni játékok programjának utolsó részében szereplő öttusa hazai képviselői viszont csak kedden utaznak el a brit fővárosba.
images
images


images



"Mindenki mindent megtett a sikerért, a lehető legjobban felkészült, most már minden azon múlik, hogy az adott napon ki hogyan tudja realizálni a formáját"
- mondta az MTI érdeklődésére Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.
Az öttusázók szombaton és vasárnap versenyeznek, előbb a férfiak, aztán a nők, akik vélhetően a játékok utolsó érmeiért küzdenek majd.

A magyar csapat tagjai valamennyien értek már el kiemelkedő eredményeket, így az esélyesek közé tartoznak. Más kérdés, hogy az éremszerzéshez az adott napon szinte hibátlan versenyzésre lesz szükség, már csak azért is, mert mindkét nemben bő az élmezőny. Tavaly Kovács Sarolta világbajnoki ezüstérmes volt, Tóth Adrienn pedig az Eb-n végzett másodikként, míg Marosi Ádám 2009-ben - éppen Londonban - világbajnoki címet szerzett, az elmúlt évben harmadikként, idén hatodikként zárt vb-n, Kasza Róbert pedig második volt az idei Európa-bajnokságon.


"A fiúknál 12-14 versenyzőről lehet elmondani, hogy nem lenne meglepetés, ha jó eredményt érnének el. Hogy ez aztán győzelem, vagy csak egy érem, az majd eldől. A lányoknál kicsit szűkebb az élmezőny, a német Schöneborn, a francia Cazé, a már orosz színekben versenyző Rimsaite, a lett Rublevska és az ukrán Terescsuk a legesélyesebb, de mögöttük többen vannak olyanok, akik meglepetést okozhatnak" - vélekedett a kapitány.


images




London 2012 - Ellopták Sidi Péter felszerelését


2012. 08. 06. 16.22
<right>

</right>

sidi_peter3_mti_kollanyi_peter_lead.jpg


Sidi Péter úgy végzett a hatodik helyen a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában a londoni olimpia hétfői versenynapján, hogy vasárnap vagy szombaton ellopták a felszerelésének egy részét.

A komáromi sportlövő a finálét követően elmondta: vasárnap fedezte fel, hogy az álló testhelyzetben használatos teljes első irányzékát ellopták, és mivel az edzőpályára csak versenyzők, edzők és bírók mehettek be, ezért ő úgy sejti, valamelyik riválisa lehetett az elkövető.

"Húsz éve járok versenyekre, de ilyen még nem fordult elő velem. A pálya be van kamerázva, és remélem, megtalálják az elkövetőt még akkor is, ha a mostani eredmény emiatt nem fog változni. A bíróknak jeleztem, mi történt, de ők csak széttárták a kezüket" - mondta a szám világ- és Európa-bajnoka.

Egy hasonlattal élve úgy fogalmazott, olyan hátrányba került a lopás révén, mintha egy Forma-1-es autóba egy Trabant kormányát szerelték volna az ellopott helyére.

"A fegyvergyár szervízcsapata is itt van az olimpián, ők gyorsan tudtak szerezni egy hasonló alkatrészt, de ennek más a súlyeloszlása, mérete, így időbe telt, mire megszoktam. Ha ez nincs, akkor is legfeljebb az ezüst- vagy a bronzéremért küzdhettem volna, mert az olasz Campriani most legyőzhetetlen volt" - mondta Sidi. "Megpróbálok a pozitívumokra gondolni, és úgy érzem, ilyen módon örülni kell a döntőbe jutásnak, illetve a hatodik helynek. A szétlövés is fárasztó volt fejben, végül is négyünk közül csak egy juthatott tovább."

Sidi külön köszönetet mondott a Magyar Olimpiai Bizottságnak, hogy a játékokra nem utaztatta ki azokat - a magyar szövetség vezetőire utalva -, akik elmondása szerint Pekingben zavart keltettek, és részben ennek köszönhető, hogy most mindhárom magyar sportlövő (ő, Csonka Zsófia és Bognár Richárd) is pontszerző, hatodik tudott lenni.

A jövőt illetően elmondta, akár még 3-4 olimpia is "benne van", hiszen van olyan sportlövő, aki már a nyolcadik olimpiáján szerepel.

Sidinek ez a harmadik fellépése volt Londonban, korábban légpuskában 13., a kisöbű szabadpuska 50 méteres fekvő

versenyében pedig 11. lett.


images


London 2012 - Csoportelső a szerb vízilabdacsapat


2012. 08. 06. 16.37
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A magyarokkal azonos csoportban szereplő szerb válogatott könnyedén nyert a Kovács István irányította román csapat ellen a londoni olimpia férfi vízilabdatornáján, ezzel a B csoport első helyén végzett.


Eredmények:
férfi vízilabdatorna
, 5. forduló:
---------------------------------
A csoport:

Horvátország-Kazahsztán 12-4 (4-0, 1-1, 4-2, 3-1)

Ausztrália-Görögország 13-8 (3-2, 5-3, 3-1, 2-2)


később:
20:40 ó: Spanyolország-Olaszország

B csoport:

Szerbia-Románia 12-4 (3-0, 3-1, 4-0, 2-3)

később:

16:30 ó: MAGYARORSZÁG-Egyesült Államok

19:20 ó:
Nagy-Britannia - Montenegró


images


London 2012 - Orosz siker felemáskorláton


2012. 08. 06. 16.38
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


Az orosz Alija Musztafina szerezte meg az aranyérmet felemáskorláton hétfőn a londoni olimpián.

A második helyen végzett a kínai címvédő, Ho Ko-hszin (He Kexin, Kína), harmadik lett a brit Elizabeth Tweddle. Ötödik lett a világbajnok orosz Viktorija Komova.


Eredmények:
nők, felemáskorlát, olimpiai bajnok:

--------------------------------

Alija Musztafina (Oroszország) 16,133 pont

2. Ho Ko-hszin (He Kexin, Kína) 15,933

3. Elizabeth Tweddle (Nagy-Britannia) 15,916



images


Sziget/London 2012 - Óriáskivetítőn közvetítik az olimpiát a fesztiválon


2012. 08. 06. 17.11
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Egy 24 négyzetméteres, hatalmas kivetítőn követhetik az olimpia eseményeit az érdeklődők a 20. Sziget fesztiválon - közölte a rendezvény szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint külön sátor áll a rendelkezésére azon érdeklődőknek, akik a fesztivál ideje alatt is követni szeretnék az idei nyári olimpiai játékokat. A Sziget Olimpiai Szurkolói Klubjában a közvetítések mellett pódiumbeszélgetéseken is részt vehetnek az érdeklődők. A egyik beszélgetésen például Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó is jelen lesz - fűzték hozzá.

A fesztivál területén található sportközpontban számos sportágban kipróbálhatják magukat a látogatók: lesz kispályás focibajnokság (telepített füvön), strandröplabda, strandfoci, strandkézilabda, streetball, asztalihoki, asztalitenisz és tollaslabda.

Az érdeklődőknek ingyenes sportszerkölcsönzést biztosítanak, és igénybe vehetik az öltözőket, illetve a telepített zuhanyzókat - fűzték hozzá.

A Szigetre látogató különféle nációk számára fontos olimpiai eseményekre külön közösségi programokkal készülnek a fesztivál szervezői, a helyszínen pedig számos hazai sportszövetség képviselteti magát, mint például a Műegyetemi Evezős Egyesület, a Magyar Rögbi Szövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Asztali Jégkorong Szövetség, a Magyar Táncsport Egyesület, a Rave Dance Sporttáncegyesület, a Diamond Sportegyesület és Harcművészeti Iskola - olvasható a közleményben.


images


London 2012 - birkózás: Deák Bárdos befejezte:(


2012. 08. 06. 17.07
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Deák Bárdos Mihály legyőzője kikapott az elődöntőben a kötöttfogású birkózók 120 kg-os súlycsoportjában a londoni olimpia hétfői versenynapján, így a magyar sportoló számára befejeződött a küzdelem.

A 37 éves Deák Bárdos a nyolc közé jutásért a nála tíz évvel fiatalabb svéd Johan Eurentől szenvedett vereséget. Euren a negyeddöntőben a tavaly vb-harmadik iráni Bashir Asgari Babajanzadeh Darzi ellen is nyert, a fináléba jutásért azonban három menetben kikapott a 2006-ban világbajnok észt Heiki Nabitól. Ez azt jelenti, hogy a negyedik olimpiáján szerepelő, ötszörös világbajnoki ezüstérmes Deák Bárdos nem került vigaszágra.

A kötöttfogásúak közül hétfőn Módos Péter (55 kg) bronzérmet szerzett, Bácsi Péter (74 kg) pedig sérülés miatt kikapott a nyolcaddöntőben. Kedden a 66 kg-os Lőrincz Tamás lép szőnyegre.



images



Storcz: jók az ellenfelek, nem adják könnyen az érmeket

London 2012 - kajak-kenu
2012. 08. 06. 17.05
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Meggyőzően kezdte az olimpiát a kajak-kenu válogatott a Dorney-tavon. Mind a három délelőtt rajthoz álló magyar egység A-döntőbe került. Vajda Attila középfutamból kvalifikálta magát, a férfi páros 1000 méteren, a női négyes pedig 500-on már az előfutamból továbbjutott.

A C-1 1000 méter első előfutamában Vajda Attila könnyedén kenuzott. Egy futamgyőzelemmel sem kvalifikálhatta volna magát közvetlenül a döntőbe, így a szám címvédője meg sem próbálta megelőzni a rajt-cél győzelmet arató francia Mathieu Goubelt. Természetesen a magyar kenus legnagyobb ellenfelei sem lőtték el a puskaporukat a második előfutamban, amelyet a spanyol Cal nyert meg a kanadai Oldershaw és a német Brendel előtt. Ők hárman versenyeztek egy jót, de nem „meccseltek le” egymással a futamgyőzelemért. Vajda Attilához hasonlóan nem nyerte meg a futamát az üzbég Vadim Menkov sem.

A 2009-es és 2010-es év világbajnoka második lett, egy tizeddel lemaradva a román Chirila mögött.
A továbbjutott versenyzőket két középfutamba sorsolták össze. Vajda Attila a nehezebb nehezebbikbe került, amelyikben Cal, Menkov és Brendel is rajthoz áll. Az esélyeknek megfelelően ők négyen kerültek a döntőbe. Brendel nyert, Vajda Attila, Cal és Brendel előtt. A másik középfutamból pedig Goubel, Oldershaw, Stokalov és Zhukouski jutott tovább, így szerdán bombaerős döntő lesz C-1 1000 méteren.

"Már akkor tudtam, hogy nem lesz egyszerű feladatom, amikor megláttam a futambeosztást. Nyilvánvaló volt, hogy a jók közül valaki ki fog esni. 100-150 méterrel a cél előtt megindítottam a hajrát, és arra mentem, hogy biztosan továbbjussak"
- nyilatkozott a parton a szegedi kenus.

"Rövid időn belül két pályát is le kellett eveznem, kihajtottam magam rendesen, el is fáradtam. Igazából nem is az ellenfelek jelentik a legnagyobb kihívást, hanem az időjárás, a szél, a hűvös idő. Ezek megnehezítik a dolgomat."


Hibátlanul teljesített a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros K-2 1000 méteren. Az előfutamban remek hajrával verték a szinte végig vezető portugál Pimenta, Silva duót, így egyenes ágon kvalifikálták magukat a döntőbe. Szilárdi Katalin tanítványai ráadásul jobb időt lapátoltak, mint az első előfutamot megnyerő német Hollstein, Ihle páros.
„A portugálok egy kicsit megleptek minket, jobban mentek, mint gondoltuk. Igaz, amikor megbillentek a cél előtt, akkor már előttünk voltunk valamennyivel. A németeknél jobb időt mentünk, de nem tudjuk, mennyire evezték ki magukat. Délután pihenünk, holnap még lesz egy formába hozó edzés, szerdán pedig egy mindent bele pályanyilatkozta Dombi Rudolf.

Szintén egyből döntőbe jutott a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású női négyes. Egy jó rajt után könnyedén nyerték az előfutamot, így ők is készülhetnek a szerdai nagy csatára, ahol várhatóan a németekkel kell majd megküzdeniük az olimpiai bajnoki címért.



k4_noi_london_2012_hetfo_320.jpg

„Nagyon elégedett voltam a rajttal. Rengeteget gyakoroltuk az edzőtáborban, és ennek köszönhetően jól is sikerült. Szeretnénk a döntőben meglepni a németeket a táv elején, bízom benne, hogy ha lerajtoljuk őket, akkor fejben összezavarodhatnak. Meg mondom őszintén, amikor először összeültünk, nem gondoltam volna, hogy az olimpiáig ennyit tudunk fejlődni, nagyon bíztató a formánk”
értékelt Szabó Gabriella.

A németek egyébként jobb időt eveztek, de Csipes Ferenc szerint ennek elsősorban az volt az oka, hogy ők nehezebb, küzdelmesebb előfutamba kerültek. A négyest felkészítő edző azt mondta, a döntő előtt már csak egy-két apróságon kell változtatni.

Storcz Botond szerint jól kezdett a csapat.

„Látni az ellenfeleken, hogy nagyon jól felkészültek az olimpiára. Óriási csata várható az összes döntőben, az biztos, hogy egyik érmet sem adják majd könnyen. Vajda Attilának hatalmasat kell küzdenie a címvédésért, de ezt nyilván ő is tudja. K-2 1000 méteren igazán bíztatóan alakulnak a dolgok, a női négyes pedig rossz szokásától eltérően már rajtolni is jól tud. Holnap jönnek az újabb előfutamok, aztán reméljük, hogy szerdán elkezdjük az éremgyűjtést”
mondta a szövetségi kapitány.




images


London 2012 - Orosz siker felemáskorláton



2012. 08. 06. 16.38
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


Az orosz Alija Musztafina szerezte meg az aranyérmet felemáskorláton hétfőn a londoni olimpián.


A második helyen végzett a kínai címvédő, Ho Ko-hszin (He Kexin, Kína), harmadik lett a brit Elizabeth Tweddle. Ötödik lett a világbajnok orosz Viktorija Komova.


Eredmények:
nők, felemáskorlát, olimpiai bajnok:

--------------------------------
Alija Musztafina (Oroszország) 16,133 pont

2. Ho Ko-hszin (He Kexin, Kína) 15,933

3. Elizabeth Tweddle (Nagy-Britannia) 15,916


images


London 2012 - Ausztrál győzelem a férfi vitorlázóknál



2012. 08. 06. 16.13
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


Az ausztrál Tom Slingsby nyerte a férfi vitorlázók Laser versenyét hétfőn a londoni olimpián.



A 27 éves sportoló korábban öt világbajnoki címet nyert, ám négy évvel ezelőtt a pekingi játékokon csak a 22. lett.

A második helyen a ciprusi Pavlosz Kontidesz végzett, míg a harmadik a svéd Rasmus Myrgren lett.


Eredmények:
férfiak, Laser, olimpiai bajnok:

--------------------------------

Tom Slingsby (Ausztrália) 43 helyezési pont

2. Pavlosz Kontidesz (Ciprus) 59

3. Rasmus Myrgren (Svédország) 72


images
London 2012 - torna: Brazil győzelem gyűrűn


2012. 08. 06. 16.12
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A brazil Arthur Nabarrete Zanetti diadalmaskodott gyűrűn a tornászok versenyében hétfőn a londoni olimpián.


A 22 éves dél-amerikai sportoló mögött a címvédő kínai Csen Ji-ping végzett a második helyen, míg a harmadik az olasz Matteo Morandi lett.


Eredmények:
férfiak, gyűrű, olimpiai bajnok:
--------------------------------

Arthur Nabarrete Zanetti (Brazília) 15.900 pont

2. Csen Ji-ping (Chen Yibing, Kína) 15.800

3. Matteo Morandi (Olaszország) 15.733


később:


15:50 ó: nők, felemáskorlát

16:41 ó: férfiak, ugrás


images




London 2012- kézilabda Mocsai lajos: "Hogy belül mit érzek, maradjon az én titkom."


2012. 08. 06. 12.50
<right>

</right>

mocsai_lajos_xlsport.jpg


Bejutott a negyeddöntőbe a magyar férfi kézilabda-válogatott a londoni olimpián, miután a csoportkör hétfői zárásán kiélezett küzdelemben 26-23-ra győzött a szerbek elleni ki-ki mérkőzésen.


A szerdai negyeddöntőben a pekingi ezüstérmes izlandiak várnak a magyarokra.


B csoport,
5. forduló:

Magyarország-Szerbia 26-23 (9-11)
---------------------------------
Copper Box, 7500 néző, v: Abrahamsen, Kristiansen (norvég)

Magyarország:

Fazekas - Harsányi 5, Nagy L. 2, Császár 7/1, Zubai, Ilyés 1, Iváncsik G. - cserék: Schuch 1, Mocsai 9, Vadkerti, Putics, Lékai 1


a szerb gólszerzők:
Prodanovic 6, Ilic 5/1, Nikcevic 4, Sesum 3, Stankovic 3, Vujin 2

Egyszerű volt a képlet: ha a magyarok nyernek, bejutnak a negyeddöntőbe és szerdán a másik csoport első helyezettjével, a pekingi olimpián ezüstérmes izlandiakkal találkoznak. Minden más esetben a két volt veszprémivel, Sesummal és Vujinnal, valamint a szegedi Prodanoviccsal felálló szerbek lépnek tovább.
Idegesen, eladott labdákkal kezdett mindkét csapat, a magyarok egy kicsit előbb nyugodtak meg, a 4. percben 2-0-ra vezettek. Amint magukhoz tértek a szerbek, feljavult a védekezésük, ezáltal pedig fordítottak (4-3). Elsősorban Prodanovic remekelt: az első 12 percben négyszer volt eredményes. A magyarok még emberelőnyük alatt sem tudtak közelebb férkőzni, negyedóra elteltével 7-5-ös hátrányban álltak.
Ezután a két kapus, Fazekas és Stanic pillanatai következtek, Ilyés és Zubai kiállítása alatti kettős emberhátrányban a magyar kapus megfogta Vujin hétméteresét is. Több ok azonban nem volt az örömre, mert támadásban hasztalan próbálkozott a magyar együttes. Mocsai aztán kilencperces gólcsendet tört meg (7-9), de változatlanul kimaradtak a ziccerek, annak is örülni kellett, hogy csak két gól volt a különbség a szünetben.
A második félidőben egy újabb emberelőnyben feljött a magyar együttes 12-11-re, ám ahogy kiegészültek a szerbek, hamar dobtak két gólt. Mocsai elkapta a fonalat, gyorsan duplázott, így megint szoros lett az állás. A 38. percben Harsányi találata az egyenlítést jelentette (14-14). A fordítás ekkor még azért maradt el, mert Császár bombájába "belenézett" Stanic, akit aztán ápolni kellett.
Negyedórával a vége előtt 17-16-ra vezettek a szerbek, ám a kiválóan teljesítő Mocsai Tamás révén sikerült fordítani (18-17). Az utolsó tíz perc 21-18-as magyar vezetésről kezdődött, ekkor Császár adott lendületet a csapatnak. Négy perccel a vége előtt, 24-21-es magyar vezetésnél még utolsó időkérésével próbálta felrázni együttesét a szerb kapitány, de Mocsai ismét megvillant, majd ugyan kiállították, de Nikcevic a kapufát találta telibe, s ezzel elérhető közelségbe került a győzelem.
A szerbek a végén szépítettek, az utolsó percben - Mocsai Lajos szövetségi kapitány időkérését követően - azonban egy tökéletesen megjátszott figurából Nagy László betalált, ezzel eldőlt a meccs.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány:

"Sorsdöntő mérkőzésen tudtunk mind védekezésben, mind támadásban átlagon felüli teljesítményt nyújtani. Erre a találkozóra tettünk fel mindent. Szerencsére a csapat remekül játszott. Ebből a halálcsoportból az Ázsia-bajnok dél-koreaiakat és az Eb-ezüstérmes szerbeket legyőzve jutottunk a legjobb nyolc közé. Borzasztóan boldog vagyok, mert másfél-két hete nagy feszültségben dolgoztunk, és most végre átszakadt egy lelki gát. A folytatás sem lesz könnyű, az izlandiak a legutóbbi olimpián másodikak voltak, a válogatottjuk magja pedig megmaradt, játékosaik a világ legjobb klubjaiban szerepelnek. Fiam mai teljesítményéről csak annyit, az élet plusz ajándéka, hogy együtt lehetünk az olimpián, és egy ilyen fontos meccsen kiemelkedően teljesített. Hogy belül mit érzek, maradjon az én titkom."

Mocsai Tamás:

"Fontos mérkőzés volt nagy téttel. Örülök neki, hogy jó napom volt, és segíthettem a válogatottnak. Ismerte egymást a két csapat, játszottunk a felkészülés során is, és úgy tűnik, mi jobban felkészültünk belőlük."

Nagy László:

"Küzdelmes meccs volt, végre védekezésben is azt nyújtottuk, amit tudunk, még ha igazából csak a második félidőben voltunk is elég hatékonyak. Megérdemelten nyertünk, kellett hozzá egy nagyon jó védekezés, kapusteljesítmény, elől pedig Mocsai Tomi és Császár klasszis játéka."

Császár Gábor:

"A tornán voltunk gödörben, de tudtuk, hogy ma nyernünk kell. Amit megbeszéltünk és elterveztünk, azt sikerült végrehajtani. Köszönjük a szurkolóknak, hogy bíztak bennünk, kitartottak mellettünk és erőt adtak nekünk."


images


London 2012 - Torna: Berkit szétszedik


2012. 08. 06. 14.32
<right>

</right>

Berki_krisztian_aranyerem_lead.jpg


Berki Krisztián vasárnap este az olimpiai döntő helyszínen még találkozott a szurkolókkal, a szövetség vezetőivel, támogatókkal, családtagjaival, és velük közösen ünnepelte meg az
aranyérmet.



Az újdonsült olimpiai bajnok utána párjával egy nagy londoni sétát tett, ahol úton-útfélen megállították, közöttük rengeteg külföldi szurkoló, közös fotókat készítettek vele és autogramot kértek tőle. Így volt ez este 11-kor az olimpiai faluban is, még szinte be sem lépett, már kanadai sportolók állították meg, hogy szerepeljen velük egy fényképen.

A hétfőt a bajnok a pihenésnek szenteli az olimpiai faluban, aranyérme is ágyában, mellette „pihen”. Kovács István vezetőedző is elmondta, hogy igazi nagy, éjszakába nyúló ünneplés még nem volt, valószínűleg majd Magyarországon kerül rá sor. A következő napokban a tréner is különböző versenyhelyszínekre szeretne eljutni Londonban.

Berki Krisztián:


A mai nap a médiáé és a pihenésé, már reggel óta rengeteg interjút adtam itt a helyszínen. Most szeretnék egy kicsit pihenni, az érmem is itt van mellettem az ágyban. Holnaptól pedig szeretném még két napig élvezni az olimpiát, és ellátogatni különböző versenyekre.



London 2012 - Kínai arany Laser Radialban


2012. 08. 06. 15.20
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A kínai Hszü Li-csia győzött Laser Radialban hétfőn a londoni olimpián.


A második helyen a tavalyi világbajnok holland Marit Bouwmeester végzett, míg a harmadik a belga Evi Van Acker lett.


Eredmények:
nők, Laser Radial, olimpiai bajnok:

-----------------------------------

Hszü Li-csia (Xu Lijia, Kína) 35 helyezési pont

2. Marit Bouwmeester (Hollandia) 37

3. Evi Van Acker (Belgium) 40


images
























 
T

TH6777

Vendég
london2012_xlsport.jpg


London 2012 - kézilabda: Bravúr kell Izland ellen


2012. 08. 06. 18.44
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Bravúr kell Izland olimpiai negyeddöntős legyőzéséhez Mocsai Lajos, a délelőtt a szerbeket 26-23-ra legyőző férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint.

"Szakmailag már az nagy fegyvertény, hogy egy olyan csoportból továbbjutottunk, amelyben Európa legerősebb négy csapata, valamint az Ázsia-bajnok szerepelt" - mondta az MTI-nek Mocsai Lajos.

"Az nem volt tervezhető, hogy az Eb-ezüstérmes Szerbiát, valamint Dél-Koreát legyőzzük, de szerencsére ezeken a meccseken nagyon együtt volt a csapat. Most azonban egy újabb komoly ellenfél vár ránk. Izland Pekingben ezüstérmes volt, játékosai a legerősebb bajnokságokban, csapatokban edződnek. Itt Londonban legyőzték a világbajnok franciákat is. Minden helyzetben szeretnénk nyerni, most is így lesz. Nagyon fognak hajtani a fiúk, és majd kiderül, hogy ez mire lesz elég."

A két csapat szerdán találkozik, immár a Kosárlabdacsarnokban.

Eddig 38-szor találkozott a két együttes, 21-szer a magyarok, 15-ször az izlandiak nyertek, és volt két döntetlen. Az utolsó három összecsapást az északiak nyerték, kivétel nélkül tétmeccsen. Ezt megelőzően január 22-én, Újvidéken, az Eb-n Izland 27-21-re győzött. Olimpiákon egyszer játszottak, az 1992-es barcelonai játékokon ugyancsak Izland diadalmaskodott, 22-16-ra. Ez utóbbi meccs arról is emlékezetes maradt, hogy a magyarok az első félidőben csupán három gólt tudtak dobni.

Magyarok világversenyen a 2006-os svájci Eb-n nyertek mostani riválisuk ellen (35-31) utoljára, igaz, a meccsnek nem volt tétje, mert már nem lehetett továbbjutni a csoportból, az északiak pedig biztos középdöntősök voltak.

Ahhoz a magyar sikerhez, amikor mindkét együttesnek ténylegesen volt veszítenivalója, egészen a 2004-es szlovéniai kontinensviadalig kell visszamenni (32-29).






images



London 2012 - Döntőért játszik kedden a női vízilabda-válogatott



2012. 08. 06. 18.14
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg



A döntőbe jutásért száll vízbe a spanyolokkal szemben a magyar női vízilabda-válogatott a londoni olimpia keddi versenynapján. Ugyancsak a fináléba kerülés a tét a kajakosok számára, akik három számban lesznek érdekeltek.

A női pólósok vasárnap izgalmas csatában léptek túl az orosz csapaton, s kedden magyar idő szerint 19:40-kor a házigazda briteket búcsúztató spanyolokkal csapnak össze. A két gárda a csoportküzdelmek során már találkozott egymással, akkor a spanyolok 13-11-re nyertek, ugyanakkor az idei Európa-bajnokságon az elődöntőbe jutásért Merész András csapata bizonyult jobbnak. A másik ágon Egyesült Államok-Ausztrália találkozót rendeznek.

A Dorney-tavon a kajakosok és kenusok második napi versenyeit bonyolítják majd le.
Női párosban ott lesz a mezőnyben a 2004-ben és 2008-ban is aranyérmes
Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó, egyesben Kozák Danuta szerepel ugyanezen a távon, azaz 500 méteren, míg a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kajaknégyes 1000 méteren próbál meg továbbjutni.

A kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjában a 2006-ban Európa-bajnok Lőrincz Tamás lép szőnyegre, s ha jó napot fog ki, illetve sorsolása is kedvezően alakul, akár éremért is küzdhet az esti programban.


Az Olimpiai Stadionban 110 m gáton rajthoz áll Kiss Dániel és Baji Balázs a délelőtti előfutamos programban, női gerelyhajításban pedig Juhász Vanda lesz érdekelt a selejtező B csoportjában.

A londoni olimpia egyetlen magyar súlyemelője, a plusz 105 kilós Nagy Péter a B csoportban lép majd a súlyokhoz.



images



London 2012 - Vízilabda Kemény Dénes: "Hogy mi változott? Visszaszereztük a biztonságunkat."


2012. 08. 06. 18.20
<right>

</right>

vizilabda_valogatott2_mti_kovacs_tamas.jpg


A magyar férfi vízilabda-válogatott legyőzte az Egyesült Államok csapatát az olimpia férfitornájának utolsó csoportfordulójában, így várhatóan a harmadik helyen végez, és az egyenes kieséses negyeddöntőben a másik hatos csoport második helyezettjével - a spanyol vagy az olasz együttessel - találkozik.


Eredmény, B csoport, 5. forduló:

Magyarország-Egyesült Államok 11-6 (1-0, 5-2, 4-1, 1-3)
-------------------------------------------------------
Vízilabdacsarnok, 5000 néző, vezette: Daniel Flahive (ausztrál), Georgiosz Sztavridisz (görög)

Magyarország:

Szécsi Zoltán - Varga Tamás 1, Madaras Norbert 1, Kásás Tamás 1, Hosnyánszky Norbert 3, Biros Péter 2, Hárai Balázs, csere: Varga Dénes, Kiss Gergely 1, Szivós Márton 1, Varga Dániel, Steinmetz Ádám 1, Nagy Viktor (kapus)

Az amerikaiak góldobói:
Tony Azevedo, John Mann, Jeff Powers, Jesse Smith, Layne Beaubien, Peter Hudnut 1-1

A 2008-as olimpiai döntő "visszavágóján" a címvédő magyar együttes szerzett vezetést: miután az amerikaiak elfecsérelték az emberelőnyös helyzetük kínálta esélyt, az "ellenfórt" Hosnyánszky Norbert használta ki (1-0). Utána viszont hosszú percekig tartó gólcsend állt be, miközben az ötezres nézőtérről folyamatosan zúgott a csatakiáltás: "Magyarok! Magyarok!"

A második játékrész elején - cserébe a rendületlen szurkolásért - megszületett a második találat is: előny végén Steinmetz Ádám centerből húzta a hálóba a labdát, majd alig valamivel később Madaras Norbert hálószaggató lökete ért célba (3-0). Az amerikaiak nemigen találtak fogást, s még kevésbé rést a védelmen, az ellenakciót pedig Varga Tamás elemi erejű lövése és gólja zárta le (4-0). A negyed közepén ötmétereshez jutott a rivális, s élt is a lehetőséggel: 12 perc elteltével gólt lőtt. Válaszul újabb pazar figura következett, a befejezést Szivós Márton vállalta magára (5-1). Fórból szépítettek az amerikaiak, örömük azonban csak pillanatokig tartott, mert Biros Péter biztos kézzel értékesítette a magyar büntetőt (6-2).

A nagyszünet után egy újabb háromszoros olimpiai bajnok, Kásás Tamás lőtte be az újabb jogos ötméterest (7-2), a harmadik amerikai találatra pedig rögtön egy Hosnyánszky-villanás következett (8-3). Nem csupán szépen, de eredményesen is játszott Kemény Dénes legénysége. Olyannyira, hogy a harmadik negyed finisében már hattal vezetett: fórból Kiss Gergely, a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes bombázott kíméletlenül a kapuba (9-3). Ötvenkét másodperccel az utolsó szünet előtt kezdett KO-jellegűvé válni az összecsapás: büntetőből a triplázó Hosnyánszky lőtt gólt (10-3).


A befejező nyolc percben emberelőny segített, de csak átmenetileg a tengerentúliakon, mert 10-4-nél Biros csapatkapitányhoz méltó, példamutató lövéssel zúzta szét az amerikaiak maradék hitét is (11-4). Fórból azért csak betaláltak ők is, méghozzá kétszer egymás után (11-6), de ez már nem osztott, nem szorzott.

Joggal zúgott a "Szép volt, fiúk!", két vereség és két győzelem után nyert, méghozzá végre meggyőző játékkal a magyar válogatott, amelynek csoportbli helyezése a Montenegró - Nagy-Britannia meccs (valószínűsíthetően délszláv sikert hozó) végeredményétől függ.
Kemény Dénes szövetségi kapitány:

"Hogy mi változott? Visszaszereztük a biztonságunkat. Védekezni eddig is tudtunk, de a torna elején kaotikusan játszottunk, most viszont az első perctől jól ment a védekezés, úgy, ahogy az szokott az elmúlt másfél évtizedben."

A csapat a győzelmet Zwack Péter emlékének ajánlja.


images


London 2012 - Sportlövészet: dobogósok, éremtáblázat, magyarok helyezései


2012. 08. 06. 18.26
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


A sportlövészet dobogósai, éremtáblázata és a magyarok helyezései a londoni olimpián:

férfiak:

légpisztoly, 10 m:

1. Dzsin Dzsong Oh (Koreai Köztársaság)
2. Luca Tesconi (Olaszország)
3. Andrija Zlatic (Szerbia)

szabadpisztoly, 50 m:

1. Dzsing Dzsong O (Koreai Köztársaság)
2. Csoj Jung Re (Koreai Köztársaság)
3. Cse-vej Vang (Zhiwei Wang, Kína)

gyorstüzelő pisztoly, 25 m:

1. Leuris Pupo (Kuba)
2. Vijay Kumar (India)
3. Ting Feng (Ding Feng, Kína)

légpuska, 10 m:

1. Alin George Moldoveanu (Románia)
2. Niccolo Campriani (Olaszország)
3. Gagan Narang (India)
...13. SIDI PÉTER

kisöbű szabadpuska, fekvő, 50 m:

1. Szergej Martinov (Fehéroroszország)
2. Lionel Cox (Belgium)
3. Raymond Debevec (Szlovénia)
...11. SIDI PÉTER


kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett:

1. Niccolo Campriani (Olaszország)
2. Kim Dzsong Hjun (Koreai Köztársaság)
3. Matthews Emmons (Egyesült Államok)
...6. SIDI PÉTER

trap:

1. Giovanni Cernogoraz (Horvátország)
2. Massimo Abbrizi (Olaszország)
3. Fehaid Aldeehani (Kuvait)

dupla trap:

1. Peter Wilson (Nagy-Britannia)
2. Hakan Dahlby (Svédország)
3. Vaszilij Moszin (Oroszország)
...6. BOGNÁR RICHÁRD

skeet:

1. Vincent Hancock (Egyesült Államok)
2. Anders Golding (Dánia)
3. Nasszer al-Attijah (Katar)


nők:
légpisztoly, 10 m:

1. Kuo Ven-csün (Guo Wenjun, Kína)
2. Céline Goberville (Franciaország)
3. Olena Kosztyevics (Ukrajna)
..16. CSONKA ZSÓFIA

sportpisztoly 30+30 lövés, 25 m:

1. Kim Dzsang Mi (Koreai Köztársaság)
2. Csen Jing (Chen Ying, Kína)
3. Olena Kosztevics (Ukrajna)
...6. CSONKA ZSÓFIA

légpuska:

1. Ji Sze-ling (Yi Siling, Kína)
2. Sylwia Bogacka (Lengyelország)
3. Jü Tan (Yu Dan, Kína)

kisöbű sportpuska összetett, 3x20 lövés:

1. Jamie Lynn Gray (Egyesült Államok)
2. Ivana Maksimovic (Szerbia)
3. Adela Sykorova (Csehország)

trap:

1. Jessica Rossi (Olaszország)
2. Zuzana Stefecekova (Szlovákia)
3. Delphine Reau (Franciaország)

skeet:

1. Kimberly Rhode (Egyesült Államok)
2. Vej Ning (Wei Ning, Kína)
3. Danka Bartekova (Szlovákia)


A sportlövészet éremtáblázata a londoni olimpián


ARANY EZÜST BRONZ

Koreai Köztársaság 3 2 -
Egyesült Államok 3 - 1
Olaszország 2 3 -
Kína 2 2 3
Fehéroroszország 1 - -
Horvátország 1 - -
Kuba 1 - -
Nagy-Britannia 1 - -
Románia 1 - -
Franciaország - 1 1
India - 1 1
Szerbia - 1 1
Szlovákia - 1 1
Belgium - 1 -
Dánia - 1 -
Lengyelország - 1 -
Svédország - 1 -
Ukrajna - - 2
Csehország - - 1
Kuvait - - 1
Katar - - 1
Oroszország - - 1
Szlovénia - - 1


london2012_xlsport.jpg


London 2012 - Horvát győzelem férfi trapban


2012. 08. 06. 19.17
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg



A horvát Giovanni Cernogoraz győzött férfi trapban hétfőn a londoni olimpián.

A második helyen az olasz Giovanni Cernogoraz végzett, míg a harmadik a kuvaiti Fehaid Aldeehani lett.

Eredmény:
férfi trap, olimpiai bajnok:

----------------------------
Giovanni Cernogoraz (Horvátország) 146 korong (alapverseny: 122) - szétlövésben: 6
2. Massimo Abbrizi (Olaszország) 146 (123) - szétlövésben: 5
3. Fehaid Aldeehani (Kuvait) 145 (124)

korábban:
kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett, olimpiai bajnok:
------------------------------------------------------------
Niccolo Campriani (Olaszország) 1278,5 kör (alapverseny: 1180 kör)
2. Kim Dzsong Hjun (Koreai Köztársaság) 1272,5 (1171)
3. Matthews Emmons (Egyesült Államok) 1271,3 (1172)
...6. SIDI PÉTER 1269,0 (1168)



images


London 2012 - Dán kézilabdás siker a magyarok csoportjában


2012. 08. 06. 18.22
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg



A magyarokkal egy csoportban szereplő - már biztosan negyeddöntős - dán férfi kézilabda-válogatott két góllal nyert hétfőn a dél-koreai alakulat ellen a londoni olimpián.

A Koreai Köztársaság pont nélkül zárta a B csoport küzdelmeit, így Szerbiával együtt búcsúzik az olimpiai tornától.

A magyarok a szerbek felett aratott győzelmükkel a hétfői első mérkőzésen kiharcolták a továbbjutást.

A csoportelsőség az esti horvát-spanyol meccsen dől el.


Eredmények:
férfi kézilabdatorna, 5. forduló:

B csoport:

------------
Dánia-Koreai Köztársaság 26-24 (13-14)

korábban:

MAGYARORSZÁG-SZERBIA 26-23 (9-11)

később:

Spanyolország-Horvátország
20:30 ó

A csoport:
-----------
Tunézia-Argentína 25-23 (12-12)

később:

Izland - Nagy-Britannia 17:15 ó
Franciaország-Svédország 22:15 ó




images




London 2012 - Döntőben a japán női futballcsapat


2012. 08. 06. 19.57
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


Elsőként a világbajnok japán válogatott jutott a londoni olimpia női labdarúgótornájának fináléjába: az ázsiai együttes a hétfői elődöntőben 2-1-re nyert a francia csapat ellen.


Eredmény:
női labdarúgótorna, elődöntő:


Japán-Franciaország 2-1 (1-0)

később:

20:45 ó: Egyesült Államok-Kanada,

Manchester, Old Trafford


images



London 2012 - Brit siker a kerékpáros sprintversenyben



2012. 08. 06. 19.55
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A brit Jason Kenny nyerte a férfi pályakerékpárosok sprintversenyét hétfőn a londoni olimpián.

A világbajnoki címvédő francia Grégory Baugé végzett a második helyen, harmadik lett az ausztrál Shane Perkins.


Eredmények:
pályakerékpár, sprint, férfiak, olimpiai bajnok:

------------------------------------------------

Jason Kenny (Nagy-Britannia)
2. Grégory Baugé (Franciaország)
3. Shane Perkins (Ausztrália)




images



London 2012 - Brit siker a díjugratás csapatversenyében


2012. 08. 06. 19.54
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A házigazda britek nyerték a díjugratás csapatversenyét hétfőn a londoni olimpián.

Utoljára hatvan évvel ezelőtt, a helsinki játékokon sikerült a szigetországiaknak megnyerniük ezt a számot.

A második helyen Hollandia, a harmadikon Szaúd-Arábia végzett.


Eredmények, díjugratás, csapatverseny, olimpiai bajnok:
-------------------------------------------------------
Nagy-Britannia (Nick Skelton, Ben Maher, Scott Brash, Peter Charles)

2. Hollandia (Jur Vrieling, Maikel van der Leuten, Marc Houtzager, Gerco Schroder)

3. Szaúd-Arábia (Abdullah al-Szaud, Ramzi al-Duhami, Kamal Bahamdan)


images


London 2012 - A 21. helyen zárt a Czékus, Kiss műúszópáros


2012. 08. 06. 19.53
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


A szabadprogramot követően a 21. helyen fejezte be szereplését a Czékus Eszter, Kiss Szofi műúszópáros a londoni olimpián.

Az ötkarikás újonc duó - amely a kötelező gyakorlat után is a 21. helyen állt - hétfőn 79.080 pontot ért el, ezzel összesítésben, 158.480 ponttal a 21. helyen zárta a viadalt.

A keddi fináléba a legjobb 12 páros jutott be, a legmagasabb pontszámot a világbajnok Natalja Iscsenko, Szvetlana Romasina orosz páros érte el.


images



MÚLT és JELEN...PÁRATLAN KÉPEK,FELVÉTELEK...


<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hD5zaFdxmNM" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>




KÖSZÖNJÜK A SPORTOLÓKNAK A MAI REMEK VERSENYEKET!


HOLNAP ÚJ NAP...ÚJ SIKEREK!

MINDENKINEK JÓ SZURKOLÁST!

A holnapi viszontlátásig

JÓ ÉJSZAKÁT!
 
T

TH6777

Vendég
images



London 2012 - Győzelemmel búcsúzott a brit kosárcsapat


2012. 08. 07. 04.20
<right>

</right>

london-olimpia_2012-logo.jpg


A házigazda brit válogatott a kínai csapat felett aratott győzelemmel fejezte be szereplését a londoni olimpia férfi kosárlabdatornáján.


Eredmények:
férfi kosárlabdatorna,
5. forduló:
-----------------------------------

A csoport:

Litvánia-Tunézia 76-63
Franciaország-Nigéria 79-73
Egyesült Államok-Argentína 126-97


A csoport végeredménye:

1. Egyesült Államok 10 pont,
2. Franciaország 9,
3. Argentína 8,
4. Litvánia 7,
5. Nigéria 6,
6. Tunézia 5

B csoport:

Ausztrália-Oroszország 82-80
Nagy-Britannia - Kína 90-58
Brazília-Spanyolország 88-82


A csoport végeredménye:

1. Oroszország 9 pont,
2. Brazília 9,
3. Spanyolország 8,
4. Ausztrália 8,
5. Nagy-Britannia 6,
6. Kína 5

A csoportokból az első négy jutott a negyeddöntőbe.


london2012_xlsport.jpg


London 2012 - Csoportelsők a bolgár röplabdások


2012. 08. 07. 04.17
<right>

</right>

london-olimpia_2012-logo.jpg


Miután simán nyert az olaszok ellen, a bolgár válogatott végzett az A csoport élén a londoni olimpia férfi röplabdatornáján.



Eredmények:
férfi röplabdatorna,
5. forduló:


A csoport:

Ausztrália-Lengyelország 3-1 (21, 22, -18, 22)
Bulgária-Olaszország 3-0 (30, 20, 19)
Argentína - Nagy-Britannia 3-0 (18, 18, 15)


A csoport végeredménye:

1. Bulgária 12 pont,
2. Lengyelország 9 (11-7),
3. Argentína 9 (10-7),
4. Olaszország 8,
5. Ausztrália 7,
6. Nagy-Britannia 0


B csoport.


Oroszország-Szerbia 3-0 (15, 20, 17)
Egyesült Államok-Tunézia 3-0 (15, 19, 19)
Brazília-Németország 3-0 (21, 22, 19)


A csoport végeredménye:

1. Egyesült Államok 13 pont,

2. Brazília 11,
3. Oroszország 11,
4. Németország 5 (6-11),
5. Szerbia 5 (7-13),
6. Tunézia 0

A csoportokból az első négy-négy helyezett jutott a negyeddöntőbe.


images



London 2012 - Francia győzelem a kézilabdázóknál


2012. 08. 07. 04.16
<right>

</right>

london-olimpia_2012-logo.jpg


A címvédő francia válogatott legyőzte a svéd csapatot a londoni olimpia férfi kézilabdatornáján.


Eredmények:
férfi kézilabdatorna,
5. forduló:
---------------------------------

A csoport:

Franciaország-Svédország 29-26 (18-12)

korábban:

Izland - Nagy-Britannia 41-24 (18-15)
Tunézia-Argentína 25-23 (12-12)


A csoport végeredménye:

1. Izland 10 pont,

2. Franciaország 8,
3. Svédország 6,
4. Tunézia 4,
5. Argentína 2,
6. Nagy-Britannia 0


B csoport:

------------
Horvátország-Spanyolország 30-25 (11-10)

MAGYARORSZÁG
-SZERBIA 26-23 (9-11)

Dánia-Koreai Köztársaság 26-24 (13-14)


A csoport végeredménye:

1. Horvátország 10 pont,

2. Dánia 8,
3. Spanyolország 6,
4. MAGYARORSZÁG 4,
5. Szerbia 2,
6. Koreai Köztársaság 0


A csoportból az első négy helyezett jutott a negyeddöntőbe.



A negyeddöntőben:
szerda:


MAGYARORSZÁG-Izland

Franciaország-Spanyolország
Svédország-Dánia
Horvátország-Tunézia


images



London 2012 - Döntős a címvédő amerikai női futballválogatott


2012. 08. 06. 23.35
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A címvédő amerikai női labdarúgó-válogatott a 123. percben szerezte meg a döntőbe jutást jelentő gólt Kanada ellen hétfőn a londoni olimpián.

A kanadaiak vezettek 1-0-ra, 2-1-re és 3-2-re is, a címvédő a 80. percben tizenegyesből alakította 3-3-ra az eredményt.

A döntőben a világbajnok Japán vár az amerikai csapatra.


Eredmény:
női labdarúgótorna, elődöntő:

------------------------------

Egyesült Államok-Kanada 4-3 (0-1, 3-3) - hosszabbítás után

korábban:
Japán-Franciaország 2-1 (1-0)



images


London 2012 - Az összesített éremtáblázat - augusztus 6-án


2012. 08. 06. 23.36
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


A magyar csapat négy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel a 10. helyen áll a londoni olimpia éremtáblázatán a tizedik hivatalos versenynapot követően.


Az éremtáblázat állása:

arany ezüst bronz

Kína 31 19 14
Egyesült Államok 29 15 19
Nagy-Britannia 18 11 11
Koreai Köztársaság 11 5 6
Franciaország 8 9 9
Oroszország 7 17 18
Olaszország 7 6 4
Kazahsztán 6 - 1
Németország 5 10 7
MAGYARORSZÁG 4 1 3
Koreai NDK 4 - 1
Hollandia 3 3 4
Kuba 3 3 1
Fehéroroszország 3 2 3
Új-Zéland 3 1 4
Dél-afrikai Köztársaság 3 1 -
Ukrajna 3 - 6
Japán 2 12 14
Ausztrália 2 12 8
Dánia 2 4 2
Románia 2 4 2
Brazília 2 1 5
Lengyelország 2 1 3
Irán 2 1 1
Jamaica 2 1 1
Horvátország 2 1 -
Etiópia 2 - 2
Kanada 1 3 6
Svédország 1 3 2
Csehország 1 3 1
Kenya 1 2 2
Szlovénia 1 1 2
Dominikai Köztársaság 1 1 -
Grúzia 1 1 -
Svájc 1 1 -
Litvánia 1 - 1
Grenada 1 - -
Venezuela 1 - -
Mexikó - 3 2
Kolumbia - 3 1
Spanyolország - 2 1
Egyiptom - 2 -
Szlovákia - 1 3
Azerbajdzsán - 1 2
Belgium - 1 2
India - 1 2
Örményország - 1 1
Indonézia - 1 1
Mongólia - 1 1
Norvégia - 1 1
Szerbia - 1 1
Tunézia - 1 1
Ciprus - 1 -
Észtország - 1 -
Guatemala - 1 -
Malajzia - 1 -
Tajvan - 1 -
Thaiföld - 1 -
Görögország - - 2
Moldova - - 2
Argentína - - 1
Hongkong - - 1
Szaúd-Arábia - - 1
Kuvait - - 1
Puerto Rico - - 1
Katar - - 1
Szingapúr - - 1
Trinidad és Tobago - - 1
Törökország - - 1
Üzbegisztán - - 1


images



London 2012 - A mai program - augusztus 7. kedd


2012. 08. 07. 00.12
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


A magyar női vízilabda-válogatott a döntőbe jutásért száll vízbe a londoni olimpia keddi versenynapján, melyen 21 számban avatnak bajnokot.


augusztus 7., kedd (éremosztás 21 számban):
-------------------------------------------

magyar vonatkozású program:


KAJAK-KENU
(Eton Dorney Buckinghamshire)

10:30 ó: férfi K-4 1000 m, előfutamok - KAMMERER ZOLTÁN, TÓTH DÁVID, KULIFAI TAMÁS, PAUMAN DÁNIEL (2. futam 10:38 ó), középfutamok

10:46 ó: férfi C-2 1000 m, előfutamok, középfutamok

11:07 ó: női K-1 500 m, előfutamok - KOZÁK DANUTA (2. futam - 11:14 ó), középfutamok

11:35 ó: női K-2 500 m, előfutamok - KOVÁCS KATALIN, DOUCHEV-JANICS NATASA (3. futam - 11:49 ó), középfutamok


ATLÉTIKA
(Olimpiai Stadion) - 4

11 ó: női gerelyhajítás, selejtező, A csoport

11:10 ó: férfi 110 m gát, előfutamok - KISS DÁNIEL (5. futam - 11:38 ó),

BAJI BALÁZS (6. futam - 11:45 ó)

11:45 ó: férfi hármasugrás, selejtező

11:55 ó: női 5000 m, előfutam

12:25 ó: női gerelyhajítás, selejtező, B csoport - JUHÁSZ VANDA

12:50 ó: férfi 200 m, előfutamok

20 ó: FÉRFI MAGASUGRÁS, DÖNTŐ

20:05 ó: női távolugrás, selejtező

20:15 ó: női 100 m gát, elődöntő

20:45 ó: FÉRFI DISZKOSZVETÉS, DÖNTŐ

20:55 ó: férfi 800 m, elődöntő

21:25 ó: női 200 m, elődöntő

22 ó: NŐI 100 M GÁT, DÖNTŐ

22:15 ó: FÉRFI 1500 M, DÖNTŐ



BIRKÓZÁS
(ExCeL) - 2

14 ó: kötöttfogás, 66 kg, előcsatározások (LŐRINCZ TAMÁS), nyolcaddöntő, negyeddöntő, elődöntő; 96 kg, előcsatározások, nyolcaddöntő, negyeddöntő, elődöntő

18:45 ó: kötöttfogás, 66 kg, 96 kg, vigaszág, bronzmérkőzés

20:03 ó: 66 KG, DÖNTŐ

20:48 ó: 96 KG, DÖNTŐ



VÍZILABDA
(Vízilabdacsarnok)

nők, az 5-8. helyért:

15:10 ó: Olaszország-Kína

19:20 ó: Oroszország - Nagy-Britannia

elődöntő:

16:30 ó: Egyesült Államok-Ausztrália

20:40 ó: MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG


SÚLYEMELÉS
(ExCeL) - 1

16:30 ó: férfi plusz 105 kg, B csoport - NAGY PÉTER

20 ó: FÉRFI PLUSZ 105 KG, A CSOPORT



nem magyar vonatkozású program:


GYEPLABDA
(Riverbank Aréna)

férfiak, 5. forduló:

A csoport:

11:45 ó: Ausztrália-Pakisztán

14:45 ó: Argentína - Dél-afrikai Köztársaság

20 ó: Spanyolország - Nagy-Britannia

B csoport:

9:30 ó: Koreai Köztársaság-Hollandia

17 ó: India-Belgium

22:15 ó:
Németország - Új-Zéland


LOVASSPORT
(Greenwich Park) - 1

11 ó: díjlovaglás, CSAPATVERSENY, DÖNTŐ és egyéni középdöntő


KERÉKPÁR
(Pályakerékpáros csarnok) - 3

11 ó: férfiak: Keirin, előfutamok, reményfutamok, második forduló

11:19 ó: NŐI OMNIUM (3 km-es egyéni üldözéses verseny, 10 km, scratch, 500 M-ES IDŐFUTAM - 17:53 ó)

18:26 ó: NŐI SPRINT, DÖNTŐ

18:57 ó: FÉRFI KEIRIN, DÖNTŐ



MŰUGRÁS
(Vizesközpont) - 1

11 ó: férfiak, 3 m, elődöntő

20 ó: FÉRFIAK, 3 M, DÖNTŐ


KÉZILABDA
(Copper Box)

nők, negyeddöntő:

11 ó: Brazília-Norvégia

14:30 ó: Spanyolország-Horvátország

18 ó: Oroszország-Koreai Köztársaság

21:30 ó: Franciaország-Montenegró


ASZTALITENISZ
(ExCeL) - 1

női csapatverseny:

12 ó: Koreai Köztársaság-Szingapúr, bronzmérkőzés

16:30 ó: Kína-Japán, DÖNTŐ


TRIATLON
(Hyde Park) - 1

12:30: FÉRFI VERSENY


VITORLÁZÁS
(Weymouth és Portland, Dorset) - 2

13 ó: férfiak: 470-es,

nők: 470-es, Elliott 6m

14 ó: FÉRFIAK, SZÖRF (ÉREMFUTAM)

15 ó: NŐK, SZÖRF (ÉREMFUTAM)



RÖPLABDA
(Earls Court)

nők, negyeddöntő:

14 ó: Japán-Kína

16 ó: Oroszország-Brazília

20 ó: Egyesült Államok-Dominikai Köztársaság

22 ó: Olaszország-Koreai Köztársaság


KOSÁRLABDA
(Kosárlabdacsarnok)

nők, negyeddöntő:

15 ó: Egyesült Államok-Kanada1
7:1


5 ó: Ausztrália-Kína

21 ó: Törökország-Oroszország

23:15 ó: Franciaország-Csehország


TORNA
(North Greenwich csarnok) - 4

szerenkénti döntők:
férfiak:


15 ó: KORLÁT, DÖNTŐ

16:37 ó: NYÚJTÓ


nők:

15:47 ó: GERENDA, DÖNTŐ

17:23 ó: TALAJ, DÖNTŐ



MŰÚSZÁS
(Vizesközpont) - 1

16 ó: PÁROS, DÖNTŐ


STRANDRÖPLABDA
(A királyi lovastestőrség laktanyája - Horse Guards Parade)

19 ó: férfi és női elődöntő


LABDARÚGÁS
(London, Manchester)

férfiak, elődöntő:

18 ó: Mexikó-Japán, London, Wembley Stadion

20:45 ó: Koreai Köztársaság-Brazília, Manchester, Old Trafford


ÖKÖLVÍVÁS
(ExCeL)

21:30 ó: férfi 52 és 69 kg, negyeddöntő








images



images


images
images
images


images
images


images
images


images
images
images


images
images
images


images
images
images


images
images


images
images
images


images
images
images


images
images
images


9k=
images


images
images
images
images


images
images
images
images
images
images



images



 
T

TH6777

Vendég
images



Magyar pályajelölő rendszer az olimpián


2012. 08. 07. 10.36
<right>

images
</right>


Magyar fejlesztésű pályajelölő rendszert használnak az Eton Dorney evezőspályán.

london2012_xlsport.jpg


London 2012 - Az iráni bokszoló jelenete diszkvalifikáció után - videó





<iframe width="640" height="360" src="http://www.liveleak.com/ll_embed?f=4f49a19ed968" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>




images



London 2012 - kajak-kenu: Futamgyőzelemmel döntős a férfi kajaknégyes


2012. 08. 07. 10.57
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Megnyerte futamát, ezzel közvetlenül a csütörtöki döntőbe jutott a magyar férfi kajaknégyes 1000 méteren a londoni olimpia keddi versenynapján.

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel kvartett a második futamban szerepelt, s a cseh négyessel vívott kiélezett küzdelmet az első helyért. Végül alig több mint egy tizeddel bizonyult jobbnak legkomolyabb riválisánál.

Az első futamban a szlovákok nyertek - magyarokénál rosszabb idővel -, így ott ők spórolták meg maguknak a középfutamot.

A mezőny további nyolc hajója kedden még egyszer vízre száll.



images







 
T

TH6777

Vendég
images



LEGFRISEBB HIR: DÖNTŐBE JUTOTT LÖRINCZ TAMÁS !!!
2012. 08. 07. 16.10

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/9N1NLfEaeHg" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>

London 2012 - birkózás: Lőrincz Tamás elődöntös




2012. 08. 07. 15.08
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


Lőrincz Tamás elődöntőbe jutott a kötöttfogásúak 66 kg-os kategóriájában a londoni olimpia keddi versenynapján.

A 2006-os Európa-bajnok magyar számára nem kezdődött jól a kétszeres vb-bronzérmes elleni meccs, ugyanis kisebb figyelmetlenségét kihasználva riválisa - egy perc elteltével - letolta őt a szőnyegről, majd a szakasz utolsó másodperceiben még intették is (0-2), így hátrányban mehetett pihenni. A folytatásban viszont a ceglédi versenyző nagyon összeszedetten birkózott, és egy szép mögékerüléssel 1-0-s előnyt szerzett, amit meg is őrzött.

A döntő menetben nagyon keményen küzdött mindkét versenyző. Valamivel a magyar tűnt aktívabbnak, ennek eredményeként a másfél perces álló harc utolsó pillanatában elindított akciója végén ellenfele mögé került. Ezért a mérkőzésvezető három pontot ítélt, az amerikaiak viszont óvtak, mert szerintük már időn túli volt az eset. A zsűri a visszanézés után végül egy pontot megítélt Lőrincznek, illetve további egyet a sikertelen óvás miatt is. Az utolsó 30 mp-ben Lester mindent megpróbált, ám Lőrincz jól állta a rohamokat, és megnyerte az összecsapást.

Lőrinczre az elődöntőben a kétszeres vb-ezüstérmes grúz Manuhar Tszhadaja vár.
( MÁR TÚL VAN RAJTA TAMÁS!)



images


London 2012 - Spanyol arany női szörfben



2012. 08. 07. 15.52
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


A spanyol Marina Alabau nyerte a női szörfösök versenyét kedden a londoni olimpián.

A második helyen a finn Tuuli Petäjä, a harmadikon pedig a lengyel Zofia Noceti-Klepacka zárt.


Eredmények:
vitorlázás, női szörf, olimpiai bajnok:

---------------------------------------

Marina Alabau (Spanyolország) 26 helyezési pont

2. Tuuli Petäjä (Finnország) 46

3. Zofia Noceti-Klepacka (Lengyelország) 47

...18. DETRE DIÁNA


images


London 2012: A győzelem elől futottak

Nem éppen olimpiai eszme.
2012. 08. 07. 15.32
<right>

</right>

article_szamolgattak_manna_ro.jpg


Az amerikaiakat szerették volna elkerülni, így addig pattogtattak, amíg kikaptak. A tollaslabdázókat korábban kizárták, mert nem védték becsülettel a színeiket, de az elképzelhetetlen, hogy leléptetnék a kosárfavoritokat.



A spanyolok sokáig vezettek a brazilok ellen, de a 31:16-ra elbukott utolsó negyed végül a 82:88 arányú vereségüket eredményezte a férfi kosárlabda-bajnokság utolsó csoportmeccsén. A szakma már a meccs elején bundát szagolt. a sportfogadó cégek közül többen kivették kínálatuk közül a párharcot.


image_gallery


A spanyolok ezt megelőzően vereséget szenvedtek az oroszoktól. Így inkább arra ment ki a játék, hogy harmadikként zárjanak a csoportban. Így más ágra kerülnek, elkerülik a toronymagas esélyes Amerikai Egyesült Államokat az elődöntőben, és csak a fináléban nézhetnek farkasszemet velük.

Több spanyol internetes újság is szavaztatta olvasóit, többségük arra voksolt, hogy kedvenceiknek veszíteniük kellene. Ami be is jött...


Nem futott: leléptették

Az algériai középtávfutót, Taoufik Makhloufit elfelejtették visszaléptetni a 800 méteres síkfutás előfutamából, ezért futnia kellett volna. De ezt nem tette meg teljes erőbedobással, ezért büntetésből kizárták az 1500 méteres döntőből, ahol éremesélyes volt.


image_gallery



Makhloufi megnyerte a vasárnap esti 1500 méteres síkfutás egyik elődöntőjét 3:42.24 perces idővel, ezután pedig másnap futnia kellett volna a 800 méteres előfutamban. A vasárnap esti időpontig nem léptették vissza, így el kellett rajtolnia. A 24 éves futó el is indult, de nagyjából 100 métert tett meg, miután félreállt, és nem futott tovább.

„A bírák ezt úgy ítélték meg, hogy nem tett meg mindent a jó szereplés érdekében, így eltiltották minden további megmérettetéstől az olimpián” – állt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség közleményében. A szövetség szóvivője hozzátette, törölhetik az eltiltást, amennyiben egy helyi orvostól tudnak szerezni igazolást, hogy sérülés miatt kellett feladnia a futamot.

Nem az első eset az olimpián, hogy az eredmények manipulálása miatt büntetik a sportolókat. Korábban nyolc tollaslabdázót zártak ki a további küzdelmekből.


Eltűntek a kameruniak

Hiába keresték az olimpia faluban, nyoma veszett hét kameruni sportolónak. A hazai sportminisztérium közlése szerint a londoni olimpián részt vevők leléptek. A hírek szerint ők Európában akarnak maradni.

Öt ökölvívó, egy úszó és egy labdarúgó található a listán, ők a hírek szerint inkább az öreg kontinensen keresik anyagi boldogulásukat. Elsőként a női válogatott focikapusa, Drusille Ngako tűnt el, őt követte néhány nappal később Paul Ekange Edingue, aki az 50 méteres gyorsúszásban volt érdekelt.

Az ökölvívók közül Thomas Essomba, Christian Donfack Adjoufack, Abdon Mewoli, Blaise Yepmou Mendouo és Serge Ambomo hagyta ott az olimpiai falut.

Valamelyest enyhíti a lelépésüket, az a tény, hogy mindegyikük megjelent a versenyszámában.


images


London 2012 - Duplán aranyoztak postaládát egy aranyérmes brit kerékpározó tiszteletére;)


2012. 08. 07. 12.54
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo.jpg


Két postaládát is befestett aranyszínűre a brit posta az olimpiai aranyérmes Laura Trott kerékpáros tiszteletére, ám nem kiemelt bánásmód, hanem tévedés okán.

A szigetország postahivatala még az olimpia előtt megfogadta, hogy minden brit olimpiai bajnok dicsőségére átfest egy postaládát pirosról aranyra a sportoló szülőhelyén.
Trott Dani Kinggel és Joanna Rowsell-lel diadalmaskodott a pályakerékpárosok női üldözéses csapatversenyén, ráadásul világcsúccsal győzött a trió. A brit posta erre lelkesen aranyszínűre festett át egy postaládát Trott szülővárosában is, Harlow-ban. Csakhogy kiderült, Trott nem is ott született, hanem Cheshuntban, mire a posta közölte, hogy ott is befesti egyik gyűjtőládáját.

A tévedés oka az volt, hogy a brit csapat honlapján Harlow szerepelt - rosszul - Trott szülőhelyeként - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.






images



London 2012 - kajak-kenu: Eddig mindenki hibátlan



2012. 08. 07. 14.48
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


A legjobb idővel, közvetlenül az előfutamból jutott be a csütörtöki döntőbe K-4 1000 méteren a férfi négyes. Női 500 méteren Kozák Danuta nyerte az elő- és a középfutamát is, valamint a Kovács, Douchev-Janics páros is simán a döntőbe került.


Éremesélyesnek megfelelő formában versenyzett az előfutamban a Kammerer, Tóth, Kulifai, Pauman összetételű férfi négyes 1000 méteren. A magyarok domináltak a saját előfutamukban, szemmel láthatóan nem adtak magukból ki mindent, ennek ellenére futamgyőztesként, a legjobb idővel rögtön a döntőbe kvalifikálták magukat. Mögöttük a cseh hajó lett a második, ők erős időt mentek, érdemes lesz rájuk figyelni a döntőben is.




k4_ferfi_london_2012_kedd_320.jpg

"Ki akartuk használni azt a lehetőséget, hogy egyenes ágon be lehet jutni a döntőbe, úgyhogy keményen megnyomtuk ezt a pályát - mondta a parton Kulifai Tamás. - Jól indultunk, de a hideg idő miatt a végére egy kicsit bekötöttünk. Tudunk ennél jobbat is menni, de kezdésnek jó volt."

"Nagyon elfáradtam, őszintén szólva előzetesen nem gondoltam volna, hogy sikerül nyernünk. Szerintem jó pályát mentünk, de elárulom, hogy a végén már számoltam a bójákat, kilenc, nyolc, hét... Azt hittem, sosem érünk be”
– nyilatkozta Kammerer Zoltán.

A hajó vezérevezőse azt is elmondta, hogy szerinte megtippelhetetlen, hogy ki nyeri meg a férfi négyesek versenyét, annyira kiegyenlített a mezőny.
A másik férfi négyes előfutamban a szlovákok nyertek, annak a hajónak a párkányi származású Gelle Péter a vezérevezőse, mögöttük a németek lettek a másodikak.
Női K-1 500 méteren az előfutamában győzelemmel mutatkozott be Kozák Danuta is. Az idei Európa-bajnokság ezüstérmese a dél-afrikai Hartleyt és Jozefa Idemet verte meg. Aztán Danuta a középfutamban is kiválóan teljesített, nyert a dán Hansen és a svéd Paldanius előtt és a legjobb idővel került be a döntőbe.

"Ez a győzelem egy kicsit az ellenfeleknek is szólt. Bár nem volt muszáj nyernem, az önbizalmamnak jót tett a siker. Egy kicsit zavart a szél és a hideg, otthon, a kánikulában nem tudtunk felkészülni ezekre a körülményekre"
- mondta a parton Kozák.

A csütörtöki döntőben az ukrán Oszipenko-Radomska, az elnyűhetetlen Jozefa Idem, vagy Danusa korábbi edzőjének, Simon Miklósnak a tanítványa, a brit Cawthorn lehet a legnagyobb ellenfele a magyar versenyzőnek. Hatalmas meglepetésre a négyszeres olimpiai bajnok Katrin Wagner-Augustin nem került be az A-döntőbe, miután negyedik lett a középfutamában.

Női K-2 500 méteren az előfutamában győzött, a középfutamban pedig második lett a címvédő Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa alkotta páros. A kétszeres olimpiai bajnok duó harcolt az újabb első helyért a középdöntőben, a táv felénél azonban a németek párosa, Franziska Weber és Tina Dietze vezetett, minimális különbséggel. A magyarok a finisben mindent elkövettek a győzelemért, a riválisuk azonban hét századmásodperccel előbb érte el a célvonalat.

A várakozások szerint ez a két egység fog harcolni a győzelemért a csütörtöki döntőben is, ahol azért a magyaroknak a másik középfutamot megnyerő kínai párosra is figyelnie kell majd.







images



London 2012 - Triatlon: dobogósok, éremtáblázat, a magyar induló helyezése



2012. 08. 07. 14.45
<right>

</right>

_london-olimpia_2012-logo_hun_xlsport.jpg


A triatlon dobogósai, éremtáblázata és a magyar induló helyezése a londoni olimpián:

férfiak:
--------
1. Alistair Brownlee (Nagy-Britannia)

2. Javier Gomez (Spanyolország)

3. Jonathan Brownlee (Nagy-Britannia)

nők:
----
1. Nicola Spirig (Svájc)

2. Lisa Nordén (Svédország)

3. Erin Densham (Ausztrália)

...51. KOVÁCS ZSÓFIA



A triatlon éremtáblázata a londoni olimpián:

arany ezüst bronz

Nagy-Britannia 1 - 1

Svájc 1 - -

Spanyolország - 1 -

Svédország - 1 -

Ausztrália - - 1







 
Oldal tetejére