3 évet kapott Angliában a magyar rabszolgatartó

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 13.

Melitta - 2017 November 13, 02:01
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Elítélték a magyar rabszolgatartót Leedsben. Naponta alig több mint 1000 forintot fizetett a kizsákmányolt és kicsalt munkásainak, de ennyi munkáért több mint hússzor annyi jár Nagy-Britanniában. Sőt van amikor enni sem kaptak a munkások és koldulniuk kellett.

  Az Angliában szerencsét próbálók között rengetegen vannak és voltak, akik vakon megbíztak a magyar munkaközvetítőjükben .Az egyikükkel viszont többen pórul jártak. Leeds

  Leedsben 3 évre ítéltek egy 46 éves férfit B.Jánost, aki hivatalosan munkaközvetítőként tevékenykedett Angliában. Bogdán egy nála alig fiatalabb, Róbert néven emlegetett, munkanélküli, hajléktalan embert azzal az ígérettel csalt ki, hogy segít neki munkát találni egy építkezésen.

  Az áldozat öt másik munkással együtt osztozott egy szobán, amely olyan kicsi volt, hogy a földön kellett aludniuk, másrészt csak egymáson átmászva tudtak mozogni benne. Takarót sem kaptak, a törülközőjüket használták takarónak.

  Minden reggel nyolcra vitték dolgozni építkezésekre, délután ötkor mentek érte, munka közben nem kapott sem enni, sem inni. Nem mindig vitték kocsival, volt amikor a 15-20 kilométerre lévő építkezésekre biciklivel járt.

  Amikor visszatért a házba, néha kapott kenyeret és szalámit, de volt, hogy semmit sem adtak neki.

  Hetente 7 – 9 ezer forintnak megfelelő fizetést kapott, de voltak hetek, amikor semmit. Ennyi munkáért több mint hússzor annyi jár Angliában.

  Néha az utcára ment kéregetni, hogy szerezzen pénzt ételre” – mondta az ügyben eljáró ügyész, Tony Kelbrick. Az áldozat egyszer kért egy cigarettát, Bogdán adott neki egyet, de azt mondta, ossza be két másik munkással közösen.

  Eközben a vádlott Mercedesszel járt és naponta három doboz cigarettát szívott el – mondta Kelbrick.

  Három hónap után, Bogdán 2013-ban hirtelen visszaköltözött Magyarországra, magára hagyva az összes munkását. A helybeli közösség segített rajtuk, a rendőrséget is ők értesítették.

  Távollétében Bogdánt 3 év börtönre ítélték.

  Szándékosan alázta meg embertársait– mondta Tom Bayliss bíró az ítélethirdetéskor.

  bogdán-rabszolgatartó-300x165.png
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 13.

  1. setni
   setni
   Majd elévül.....
  2. gumelig
   gumelig
   Miért nem 13 évet?
   Ernoe, setni és advocatus_diaboli kedveli ezt.
  3. analema
   analema
   B.János, azaz Bogdán :)
   udvarfy, setni, Libusch és 1 másik tag kedveli ezt.
  4. Riomare
   Riomare
   Néztem én is, hogy előbb rövidítették, utána meg kiírták a nevét. o_O
  5. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Bogdán.....szép igazi "magyar" vezetéknév.....sajnos sok esetben az ilyen emberekkel azonosítják a magyarokat a külföldiek.
   A napokban is hallottam a Salzburgerland Radio-ban,hogy egy magyar ember elkötött egy kerékpárt.....,szerintem nem holmi Csepel bicajról van szó,mert az osztrákoknál egy valamirevaló kerékpár 1500-2000 Euro-tól indul.....
   Szégyen......
   Az ilyen "vállalkozóknak" csak csontig vágnám a torkát 360 fokban és lepöccinteném a fejét.....,így biztos nem okoz több problémát,maximum a sírásónak!
   Sajnos,amikor egy "szerencsétlen" ember,sokszor végső elkeseredésében külföldön,nyelvtudás nélkül,pénz nélkül,minden nélkül.....,próbálkozik,sokszor ez a vége.....
   Mindenki,aki külföldre készül,élni,dolgozni....,minimum alap nyelvtudással,hazaút anyagi biztosításával rendelkezzen.Saját működőképes autó ajánlott,mert ha valami balul üt ki van mivel azonnal útra kelni....!!!
   Sajnos a magyar ember baszik ki a magyarral külföldön,mert félti a saját állását,főleg akkor ha nyelvtudás tekintetében ki tudja beszélni magát a külföldi főnök előtt.......(-Főnök,...mindent én csináltam,ez csak cigarettázott,meg a tökét vakarta egész nap!...)
   B.kárpáti és N. Laci kedveli ezt.
  6. Riomare
   Riomare
   Ez a Leeds valami rabszolgatartó-fellegvár lehet, mert ahogy utána olvastam, már 2014-ben is volt hasonló ügy.
   udvarfy kedveli ezt.
  7. Hedniskhjertad
   Hedniskhjertad
   Igen újra és újra rá kell jönnöm, hogy amellett , hogy ez nagyszerű oldal a fórumai okán de maga az oldal tevékenysége igen érdekes ha Magyarországról és a Magyarság fogalmáról van szó. Mégpedig egyértelműen adott érdekekek támogató a híreket a saját narratívájával historizáló (adott érdekeknek megfelelő kontextusba helyező, azaz átértelmező), sokszor az érzem, hogy bizony a járulékos veszteség eszközével operál, és bizony hatásaiban nem a Magyarság érdekeit szolgáló hanem bizonyos ideák kiszolgálásra azt felhasználó narratíva folyik itt. Legyen szó a háborús (javarészt gazdasági) menekültek kérdéséről vagy bármilyen Magyarságot érintő kérdésről... de ez csak egy nézőpont, egy ember véleménye, pl. most is jah Magyar állampolgár igaz (bár a cigány etnikuma inkább magyarázza az adott problémában való érintettségét, itthon is voltak esetek az ún. csicskáztatásra és bizony azok is bizony ehhez az etnikumhoz tartoztak). Pl. erre a kormányra is lehet sár dobálni és bizony a legtöbb dolog igaz is lehet belőle, egyetlen kérdésben van normális, józan álláspontjuk az pont a bevándorlás (bár ez politikai eszköz számukra az igaz, éppúgy mint ezen médium számára a cikk adott szemszögből való megírása, hogy kit/mit támogatandó azt csak a cikk írói vagy oldalra felhelyezői tudják). Na mindegy azt hiszem ilyen témákhoz ez volt az utolsó hozzászólásom, egyszerűen a fene se táplálja a továbbiakban ezt a vitát. Maradok inkább az irodalomi és könyvfórumok olvasásánál mert a híroldal része.... bár tudom az én részemről van a hiba , hogy elfogulatlan vagy mindkét oldal (vagy érintett összes oldal) álláspontját közlő konszolidációt segítő cikkeket várok, ami szinte lehetetlen....
   Utoljára módosítva: 2017 November 16
   setni, cdurmol, Libusch és 1 másik tag kedveli ezt.
  8. B.kárpáti
   B.kárpáti
   Mit gondolsz?, ha nem Bogdán, hanem Molnár, vagy Eszterházi Jánosnak hívták volna, akkor nem lett volna nagyobb hírverés. Akkor nem csak a CH-n, de a BBC-n és a CNN-nen is ez folyt volnóa a csapból.
   setni és cdurmol kedveli ezt.
  9. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Tudod....,sajnos külföldön az ilyen emberekkel azonosítják Magyarországot.....,sok külföldi úgy gondolja ha magyar vagy akkor lopsz!Voltam már olyan üzletben ahol nagy betűkkel magyarul az alábbi tábla volt a bejárat fölött: MAGYAR NE LOPJ!

Megosztás