7-es cikkely - "Magyarország polgárai többé nem számíthatnak arra..

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Szeptember 7.

Melitta - 2018 Szeptember 7, 01:58
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  7-es cikkely - "Magyarország polgárai többé nem számíthatnak arra, hogy kormányuk tisztességesen bánik velük"

  Ez nem Judith Sargentini véleménye, hanem egy elfogadás előtt álló jelentés, ami független nemzetközi szervezetek véleményére és európai bírósági ítéletekre támaszkodik - mondta a Magyarország helyzetéről szóló állásfoglalás holland zöldpárti szerzője egy csütörtöki brüsszeli sajtóbeszélgetésen.

  Se a közszolgálat, se a magán-lakájmédia nem idéz egyetlen szót sem az általuk folyamatosan gyalázott Sargentini-jelentésből.
  Arra többet nem hivatkozhatnak, hogy nem jutottak hozzá. Íme a jelentés magyarul.

  Koszonet a DK -nak Vago Istvannak ,hogy kitette a jelentest.


  http://www.europarl.europa.eu/sides...2018-0250+0+DOC+XML+V0//HU&language=hu#title1

  [​IMG]
   
  benkoka és ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Szeptember 7.

  1. tornando
   tornando
   Én se halottam még mást a kormánytól csak gyalázni.
   A mérlegelés és elismerés nem képességük.
   Melitta és Ernoe kedveli ezt.
  2. tornando
   tornando
   ...
   A Vallásszabadságot néztem meg.
   Mert számomra az a legkevésbé érdekes.
   Még abban is követtek el korlátozást
   A lényeg hogy több száz egyházat töröltek, a pofára szabott törvény miatt 2011-ben.
   És diszkriminálja az el nem ismerteket.Hátrányt megkölönböztetést kapnak.
   A szótáramban ez akár üldöztetést, háborgatást is jelenthet.
   Bár valószínűleg első lépésként a támogatottságot vonták meg.
   Utoljára módosítva: 2018 Szeptember 7
  3. johannsebastian
   johannsebastian
   "Lárifári! Mi tisztességesek voltunk, mikor éveken keresztül úgy csináltunk, mintha kormányoztunk volna! Tisztességes bánásmód... , mert Magyarország polgárai megérdemlik! Igazam van, vagy igazam van, Ildikó elvtársnő!?"
   Utoljára módosítva: 2018 Szeptember 7
   Pierre95, fschch és nyszjani kedveli ezt.
  4. tornando
   tornando
   Nagyon alapos kidolgozott jelentés
   És Johann már terel Gyurcsányozással
   Maradj a témánál Johann
   Melitta, Kovipisti és May113 kedveli ezt.
  5. Melitta
   Melitta
   Ezerszer elmondtuk, a temarol erdemes beszelni nem mindig masra terelni a szot vagy az ujsagirot kritizalni. Ugy latszik par embernek ez nem megy sehogy.
  6. prominor
   prominor
   Te mit gondolsz? mert Ildikó már akkor is a múlt volt, amikor "top"-on volt...
   Egyébként is a politikus mindaddig tisztességes marad, amíg meg nem választod, s hatalomra nem kerül.. Csak éppen a régi és a mai kurzus között az a lényeges különbség, hogy a választói kontroll is megszünt teljesen. A magyar politikának nevezett "valami" nem a polgárok akaratát, véleményét tükrözi, hanem egy szűk kör hatalmi túlélését szolgálja...
   S ha valaki nyomon követi a demokrácia történeti fejlődésének szakaszait, belátható a liberális demokrácia komoly válságban van, hisz azok sem aszerint cselekszenek, akik másokon számon kérik az értékek követését, sőt azokat a gazdasági és politikai "földindulásokat" éppen ők idézték elő mértéktelen harácsolásukkal, a proxy háborúikkal..
   S bizony belátható amíg az EU konzervatív többségének megőrzéséhez szüksége van Orbán pártjára, addig ezek a jelentések csak az üzengetések szintjén maradnak, érdemi hatások nélkül. Különösen igaz ez , hogy Németország azzal, hogy az EPP vezetője EU " főnök" akar lenni, s erre minden reális esélye meg is van, s Ő volt eddig aki mindig megvédte Orbán Viktort, teljes német irányítás alá vonná az EU-t..
   S bizony a hatalmi politika és a tisztesség, igazság, jogszerűség nem alkotnak egységet....
   fschch és udvarfy kedveli ezt.
  7. udvarfy
   udvarfy
   Még mindig nemérttitek meg , hogy a politika olyan mint az utcalány ?? Mindenkivel az ágyba megy csak elég pénze legyen az illetönek !!:rolleyes2:
   Utoljára módosítva: 2018 Szeptember 7
   fschch, CasaLoma és prominor kedveli ezt.
  8. johannsebastian
   johannsebastian
   (1) Azt gondolom, hogy a liberális demokrácia valóban válságban van. (2) Nem gondolom, hogy a liberális demokrácia a demokrácia egyetlen és kizárólagos formája. (3) Azt sem gondolom mellesleg, hogy a demokrácia szükségképp és minden helyzetben a legjobb politikai rendszer lenne. (4) Hogy mit fejez ki a kétharmad? Nos ebben nem nagyon értek egyet veled. Az persze igaz, hogy a demokráciát elmenedzseli az elit, de ez legalább vagy még inkább igaz a nyugati demokráciákra.

   Az ún. jogállamiságukat is ennek fényében kellene szemlélni. A jogállamiság persze lehet etalon, de egyrészt sokféle etalon létezik, másrészt minden etalont a valósággal összefüggésében kell vizsgálni. A valóság pedig az, hogy az emberek jelen helyzetben több biztonságra, és kevesebb szabadságra vágynak. Félre lennének vezetve? Meglehet. Ám az is lehet, hogy felelős és átgondolt döntéssel akarják, amit akarnak. Tiszteletben tartjuk ezt? Vagy mégsem? Számít egy közösség önrendelkezése? Vagy az egyén jogai felül kell írják ezt? Sargentini-nél egy darab mackósajt is nagyobb demokrata. Arról nem is beszélve, hogy a 7-es cikkely érvényesítése csak újabb szeg lesz az EU koporsójában. Na most akkor ki mit is akar?
   Utoljára módosítva: 2018 Szeptember 7
   Pierre95 és setni kedveli ezt.
  9. fschch
   fschch
   független nemzetközi szervezetek.

   Tegye fel a kezét, aki ezt elhiszi.
   Nincs több kérdésem.
   Pierre95, xifre és johannsebastian kedveli ezt.
  10. setni
   setni
   Természetesen nem hiszünk ilyesmit el, harcban állunk!!
   Mindenki bennünket bánt.
   tornando, May113 és Ernoe kedveli ezt.
  11. Melitta
   Melitta
   Oh szegeny artatlan ma szuletett barany kormany , meg veletlenul se boritotta fel a media egyensulyt, az igazsagszolgatatast Tunde asszony bugyi ellenorzese is rendben van , a korupcio se Mo van hanem mashol ilyen utemben es meretekben Tiborc gyereknek csak kell a stafirungra hisz a csalad novekszik a haverokkal egyutt pl Meszaros, ur percenkent millio s keresete igazan remek dolgo elvegre rendes magayr ember ,a korhazak meg az iskolak idosek beteg emberek apolasara nem jut. Hiaba szolnak hiaba tuntetnek semmit nem old meg ez ugyben a kormany. Kinek az erdeke ez ha nem a magyar embereke?A valasztasi ugy es sumakolas . Az ugyeszseg a demokracia hianyat mind a magyarok erdekeben teszik szova. Az Eu tamogatast nem egy csalad boldogulasara adjak.
   A magyar kormany kritikajarol szol, amit sokszor szova tettek de semmit nem lepett a kormany. Ivanyiek minden pert megnyertek meg se adtak vissza statuszukat. Mit lehet tenni mint egyre erosebben hatarozottabban szolni es szankcionalni.
   Lehetne sorolni de mivel fent van mindenki elolvashatja nem handabanda .
   Migrancsoznak ezerrel es ma 5-10 ember sertegeti a hatart erre egy teljes aparatus milliardokert van a hatarvadasz a Tek a rendorseg a hatarvedelem stb.
   Nincs hova tenni a penzt?
   Ez a jelentes feler Tiborc panaszaval de nem a Rahel ferjevel Tiborccal.
   Kovipisti, May113 és setni kedveli ezt.
  12. Melitta
   Melitta
   Jobboldalra dől a pálya
   Bár a magyar kormány bosszúhadjáratot és boszorkányüldözést láttat, itt sem ostor nem csattan, sem máglyát nem gyújtanak. A kérdés az, hogy az Európai Parlament jelen lévő képviselőinek kétharmada egyetért-e azzal, hogy a magyar kormány az utóbbi nyolc évben tizenkét területen is súlyosan megsértette a jogállamiság elvét és a közös európai értékeket. És van még egy körülmény, amit az Orbán-kormány és sajtója el akar hazudni:

   egy transzparens és minden elemében demokratikus folyamat végén szavaznak majd mindazok, akik az európai polgárok akaratából a parlamentbe jutottak. Ha meglesz a jelentéshez szükséges kétharmad, akkor az valóban a polgárok kétharmadát képviseli, mivel a magyar törvényhozással ellentétben az EP-be arányos választási rendszer alapján jutnak be a jelöltek.

   Miután mindezt tisztázzuk, lássuk az Európai Parlament jelenlegi összetételét:

   • Európai Néppárt217 képviselő, köztük a Fidesz politikusaival
   • Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége – 189 képviselő, köztük az MSZP és a DK politikusaival
   • Európai Konzervatívok és Reformisták74 képviselő, ide tartoznak az EU-ból távozó toryk és a lengyel Jog és Igazságosság
   • Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért – 68 képviselő
   • Egységes Európai Baloldal – 52 képviselő, leghíresebb pártja a görög Sziriza
   • Zöldek/Európai Szabad Szövetség – 51 képviselő, köztük az LMP és a Párbeszéd egy-egy politikusa
   • Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája45 képviselő, ide tartozik a UKIP, a Svéd Demokraták, valamint az Ötcsillag Mozgalom
   • Nemzet és Szabadság Európája37 képviselő, ide tartozik az FPÖ, az AfD, az olasz Liga és a holland Szabadságpárt
   • Frakción kívüliek – 18 képviselő, köztük a Jobbik listájáról bejutott 3 politikus
   Ha a Sargentini-jelentés valóban valami zöldpárti őrület lenne, akkor a képviselők 7 százalékát sem tudhatná maga mögött. Ha pedig itt a baloldal összeesküvéséről lenne szó, Orbán még mindig röhöghetne a markába. A szociáldemokraták, újbalosok és zöldek 292 képviselővel rendelkeznek, és a liberálisokkal együtt sincs többségük a strasbourgi házban. Utóbbiak között egyébként számos jobbra húzó párt foglal helyet, mint Mark Rutte holland Szabadság és Demokrácia Néppártja (Sebastian Kurz osztrák kancellár egyik európai szövetségese), valamint a Fidesz egykori testvérpártja, a migrációban szigort hirdető német Szabad Demokraták Pártja.
   tornando és prominor kedveli ezt.
  13. fschch
   fschch
   Nem pont erre gondoltam. Hanem inkább arra, hogy nincs független politikai (indíttatású) szervezet, mint ahogy nincs független újságíró/újságírás sem!
   Pierre95, udvarfy és xifre kedveli ezt.
  14. sidavoq
   sidavoq
   Tovább megyek: Nincs független fórumozó se !
   tornando, prominor és setni kedveli ezt.
  15. xifre
   xifre
   Mindenesetre Orbán Viktor személyesen vesz részt szeptember 11-én a plenáris ülésen, melyen a Sargentini-jelentést vitáját tartják. Remélem élőben közvetítik a TV állomások a vitát.
   A dokumentumról másnap szavaz a parlament Strasbourgban.
  16. Ernoe
   Ernoe
   Igazad van, hogy több politikus van Európában akinek szüksége van Orbánra és ezért nem fogják öt elbukni hagyni.
   -
   De aki ismeri a nacionalizmus énjét az tudja, hogy miután Orbán beleül a cukros bácsik ölébe, elveszíti a szüzességét és úgy fognak vele bánni ahogy a Gyula megjósolta.
   -
   Mert ügye, nacionalizmus az nem szolidaritás hanem az erősebb kutya taktikája a párzás idején.
   -
   Nekem minden hajamszála az égnek áll amikor
   - Seehofer, Salvini és más szélsőjobboldali politikusok Orbánt dicsérik.
   - Hová tették ezek az eszüket?
   - Nyugat-Európa soha nem lesz annyira rasszista mind Orbán
   - Ebben biztos vagyok, annyira ismerem itt az embereket.
   - Ez pedig azt jelenti, hogy előbb utóbb kifogja verni ezeknél is a biztosítékot, hogy
   - az embertelen Orbán nem szolidáris, és röhögve átjátssza a válunkra a terhet.
   - Egyszer felfogja mindenki tenni a kérdést,
   - Hogyan tehermentesítette Orbán nyugateurópát? :(
   - Semmi kétségem nincs afelől, hogy ha
   - valahol egy olyan kormány kerülne hatalomra mind Magyarországon
   - akkor azok nagyon keményen befognak tartani Orbánnak.
   Utoljára módosítva: 2018 Szeptember 8
   prominor kedveli ezt.
  17. csigafi
   csigafi
   Na ideje a kormányváltásnak.
   Kovipisti kedveli ezt.
  18. xifre
   xifre
   pedig valaki mintha azt mondta volna: megjelentek a kemény fiúk az európai politikában. Úgy fogalmazott, mi úri gyerekek, zsúrfiúk vagyunk az osztrákokhoz és az olaszokhoz képest.
  19. Ernoe
   Ernoe
   -
   A kormány taktikája,
   hogy az ellene felhozott vádakat úgy állítsa be mintha a "Magyar nép" elleni acsarkodás lenne. Pont az ellenkezője a valóság.
   -
   Milyen lehetősége volt korábban egy polgárnak az országa felett uralkodókkal szemben?
   Semmilyen.
   -
   Legyünk hálásak annak, hogy az Európai közösséghez tartozunk,
   ahol a szolidaritás nem redukálódik le "klánokon" belülre.
   -
   Ahogy egy asszonyt, gyerekeket nem lehet manapság bántalmazni a bezárt lakásajtók mögött, várni míg vér folyik, úgy nem vagyunk hajlandóak nézni míg egy ország eltávolodik teljesen az emberi normáktól, míg egy parlamentválasztásnál elnyelt többséget teljhatalom gyakorlására akar felhasználni.
   -
   Az Európai Unió kötelessége kérdőre vonni kormányokat ha visszaélnek a hatalmukkal. Ezt teszik most, jogi eszközökkel.
   -

   -

   -
   Ez a Szijjarto anyira buta, hogy nem is érti mit mondtak neki?
   Utoljára módosítva: 2018 Szeptember 8

Megosztás