A 8 gyermek halálát okozó fiókos szekrényt Magyarországon nem hívják vissza

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 24.

Melitta - 2017 November 24, 04:57
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Újból visszahívást hirdetett meg az IKEA a Malm fiókos szekrényre az Egyesült Államokban és Kanadában.

  A visszahívás 29 millió darab terméket érinthet a Magyarországon is kapható komódból. Egy nyolcadik gyermek is életét vesztette, mert rádőlt a bútor.
  Európában és Magyarországon sem várható visszahívás – tudta meg a hvg.hu a bútoráruháztól.

  Az áruház honlapján az alábbi információkat lehet olvasni az ügyről:

  Egy MALM fiókos szekrény felborulásából eredő tragikus baleset után az Egyesült Államokban az ottani IKEA szervezet párbeszédet kezdeményezett az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság képviselőivel. Ennek egyik hozománya egy az USA-t és Kanadát érintő termékvisszahívás lett.

  A termékvisszahívás alapja a helyi, Észak-Amerikában alkalmazott ASTM standard, ugyanis az IKEA fiókos szekrények minden kötelező, stabilitásra vonatkozó Európai Uniós, illetve a világ más részein elfogadott előírásoknak megfelelnek. A fiókos szekrényeinek használata biztonságos, ha azok a használati útmutatónak megfelelően a csomaghoz mellékelt rögzítő szerelvénnyel a falhoz vannak rögzítve.

  „Nincs tudomásunk olyan felborulásból eredő balesetről, amely helyesen rögzített fiókos szekrény esetében következett be. A termékbiztonság kiemelten fontos az IKEA számára, ebben soha nem kötünk kompromisszumot. Fontos, hogy a vásárlók mindig biztosak lehessenek abban, hogy az IKEA-nál vásárolt termékek mindegyike biztonságos és nem ártalmas az egészségre”- mondta Varga-Nagy Eszter az IKEA Magyarország PR- vezetője

  A világszerte az áruházakban és az IKEA weboldalán elindított Rögzítsd! kampánnyal az IKEA arra bátorítja a vásárlóit, hogy ellenőrizzék otthonuk fiókos szekrényeit és gardróbszekrényeit, hogy megfelelő módon rögzítve vannak-e a falhoz, a használati útmutatóban foglaltaknak megfelelően.

  Azok a vásárlók, akiknél nincs a megfelelő módon rögzítve a bútor, ingyenes kiegészítő rögzítő készletet igényelhetnek a ezen az oldalon de a kiegészítő rögzítő készlet az IKEA áruházakban is beszerezhető.

  ikea2.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 24.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Hát én elég nehezen tudom elképzelni, hogy egy efféle izé akár rögzítés nélkül is felboruljon... Bevallom, a cikk címét elolvasva én először arra gondoltam, a hülyegyerek bemászott a fiókba, aztán nem tudott onnan kijönni és megfulladt!

   Egy biztos: nekem ez a komód TETSZIK...

   De nem veszek ilyet mégse. Kicsi a szobám... Nagyobba azonban nem megyek, mert minek. Smucig vagyok... Olcsóbban jövök ki, ha követem a nemrég kitalált tervet. Most az a Soros terv (mármint nem Soros Györgyé, hanem terveim közt az épp soron levő, hehehe...) hogy a szobám felébe egy félemeletet építek, fent lesz a matrac amin alszom, alul meg egy jókora rész mindenfélék tárolására... Szerintem januárban készen lesz.

   Bár a fene tudja, egy efféle komód akkor talán még be is férne alulra a fekhelyem alá, még maradna is hely bőven... Na majd meglátom.
  2. RixavanDerMaat
   RixavanDerMaat
   Ouwazz...épp egy ilyen mellett ülök. :eek::eek::eek::eek: (Bár már itt volt, nem mi vettük.) Kipróbáltam, tényleg eléggé veszélyes lehet kicsiknek, merthogy bele tudnak kapaszkodni durván, a fiókok teteje lefelé megy harántirányban, olyan markocskáknakvaló. Teljesen magukra ránthatják, és a fiókoknak nincs stopjuk. Csakis felnőttháztartásba való.
   vazonosito kedveli ezt.
  3. gumelig
   gumelig
   Laktam már én is így. 2 lehetőségem volt. Vagy az ágyban vagy úton. :)


   Nem értem miért nem csavarozzák a falhoz. Egy éve vettem IKEA szekrényt. Nem lehet
   nem észre venni a megmaradt eszközöket és az írásbeli figyelmeztetést.
   Utoljára módosítva: 2017 November 24
  4. Ernoe
   Ernoe
   Azt is figyelembe kell venni, hogy az összeszerelesnél a szülö is megsérülhet. Ez a szekrény egy ördögi konstruktio. :)
   analema kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Kedves gumeling

   A Schweiz nagyon gyönyörü, miert teszitek tönkre IKEA butorokkal?

   Nincs izlésrombolobb mint egy draga szallodaban ikea-butorral berendezett szobaban lakni. Mar ketszer elöfordult velem, kivülröl gyönyörü közepkori epület, a szobabol közvetlen kilatassal a tora, yaktok... csillagaszati összeg egy egyagyas szbáért es rusztikalis butorok helyett ikea-berendezés.

   Nagyon bosszankodtam, ezt otthon is megtalalhattam volna. :)
   RixavanDerMaat és gumelig kedveli ezt.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   A gyönyörű Svájcban sem állt meg az építkezés 100 éve...gondolom ott is vannak modern épületek... azokba pedig modern bútorok passzolnak, nem ?
   A másik dolog, hogy bár Svájc gazdag ország, ott sem mindenki milliomos, ha nincs is olyan nyomor, mint nálunk.
   Egyébként az IKEA bútorok itthon (forintban) mindenek, csak nem olcsók.
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Azok a szülők, akik meg akarják spórolni a mászóka árát, azoknak valóban nem szerencsés választás az IKEA komódot. Válasszanak helyette masszív, kemény, tömörfából készült komódokat (tölgy, dió, cseresznye), azok üresen is legalább 100 kilót nyomnak.
   Arra aztán mászkálhat, ugrálhat kedvére a gyerkőc, és nem tudja felborítani.
   analema, udvarfy és advocatus_diaboli kedveli ezt.
  8. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Jelenleg is nagyjából ez a helyzet velem, de nem bánom mert szeretek az ágyban lenni... nem ez a bajom tehát, csak hogy nincs mellette helyem a cuccaimnak, pontosabban, van, de alig. Na most majd lesz.

   Semmi értelme nem volna szbacserének, mert igaz hogy akkor a hely-probléma megoldódna, de többe kerülne a rezsi, emellett, ha hiszed ha nem, tetszik az ötlet hogy „magaslati levegőre” költözzek, hehehe! Úgy lesz megoldva, hogy jóval nagyobb „emelet” lesz csinálva mint ami az ágyamnak kell, s lesz a szélén egy keskeny perem vagy hogy is mondjam... így nemcsak én nem potyoghatok le majd onnan (amit úgyse hiszek hogy megtörténne velem) de a számítógépem se, amit természetesen szintén felviszek majd oda az ágyam mellé. Na és szóval, az ötlet TETSZIK, onnan jött, hogy valami (amúgy angol) hírműsorban láttam egy efféle megoldást, igaz, lakókocsiban. És hirtelen beugrott hogy hű, ez nekem is tök jó lenne... Sőt, azt hiszem ha kész lesz ez az „emelet”, nemcsak hogy felviszem oda a laptopot, de az emelet végébe az ágy fejrészével szembeni végére külön felszerelek majd egy nagy, lapos monitort is, és akkor a laptop marad programozásra meg írásra, a monitoron meg nézhetek filmeket mondjuk... Tök izgi és különleges lesz!

   Hm, van annak is haszna hogy nem él velem egy feleség. Tudom, hogy ő ezt sose hagyná...
  9. CasaLoma
   CasaLoma
   A cikkhez még annyit fűznék hozzá, ha Amerikában elkezdik kidobálni a lapostévéket, mert hogy rögzítés nélkül az se áll meg se a levegőben, se a lábán, akkor szóljanak időben! Küldünk hajót!
  10. *Rima
   *Rima
   folneveltem nehany kolkot de a maszoka nem a komod volt
   sot meg sem engedtem hogy az agy ugralo legyen a fal pedig rajztabla
   folos energiaikat levezettek a parkban vagy az udvaron
   az ominozus butordarabot falhozrogzitve ajanljak
   casaloma csak hogy TUDD az amerikai SEM hulyebb mint az europai
   RixavanDerMaat, udvarfy és CasaLoma kedveli ezt.
  11. CasaLoma
   CasaLoma
   De akkor most mi történt? Elfogytak a parkok meg a játszóterek?
   analema és RixavanDerMaat kedveli ezt.
  12. *Rima
   *Rima
   egy idiota nemzedek kerult szulo korba
   akiknek az elozo elfelejtett mindazt atadni amit beleneveltek
  13. CasaLoma
   CasaLoma
   Erről viszont nem az IKEA komód tehet.
   A szülők viszont annál inkább. Már az első ilyen jellegű baleset után csak illett volna felemelni a seggét a tv előtti fotelból, letenni a sörösüveget arra a pár percre, amíg becsavarja azt a 2-3 csavart, ami megmenthette volna a kölke életét.
  14. *Rima
   *Rima
   mar hogyafrancbane a komod nem de a ceg az bizony igen
   ha nem venne magat korbe impotens piackutatokkal akkor mar reg tudna ,hogy
   a mai szulo mellett a kolok no mint a gaz
   a mai szulo mellett a kolok azt csinal amit uri kedve tartja
   a mai szulo nem fogja fol ha kuss van a gyerekszobakorul ,akkor ott nagy disznosag tud lenni
   a mai szulo mellett a kolok csak zavaro tenyezo
   szoval a piackutato(k)nak mindezt fol kellett volna ismerniuk ( jeeee a regiek mindig folismertek )
   es jelezni ,hogy a kolkok ezt a butordarabot maszokanak -bordasfalnak es egyeb masnak fogjak hasznalni
   ezert azt vagy ujratervezesre visszadobni vagy pedig a varhato funkcionak megfelelot gyartani
  15. CasaLoma
   CasaLoma
   Pedig ez így van. A csönd általában egyenes arányban van az okozott kárral. :)
  16. gumelig
   gumelig
   A törpék is kicsin kezdték...;)
   RixavanDerMaat kedveli ezt.
  17. Beka Holt
   Beka Holt
   Egyszer vigyáztam két kisfiúra, csak pár óra volt, de senkinek nem kívánom azt a pár órát!
   Bújócskáztak a lakásban, szekrényfiókokat kihúzni, lépcsőként használni, és elbújni a szekrények tetején! Semmivel nem tudtam az elmebeteg játékuktól eltéríteni őket, végig azon izgultam, hogy csak a nappaliban levő szekrénysor maradjon ki. Régi kiszáradt bútor volt, már annyitól is inogni kezdett ha véletlenül hozzáért az ember. De, azt is bevonták, mint búvóhelyet, szerencsére hazaértek a szülők, úgyhogy gyorsan leléptem tőlük. Pár héttel később egy este szirénázó mentő jött, eldőlt a szekrénysor és alatta maradt a négyéves kisfiú, szerencsére nem lett komolyabb baj, csak irdatlanul összetörte magát. Veszélyes üzem a lakás ha neveletlen gyerkőcök is lakják!
   RixavanDerMaat kedveli ezt.
  18. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Viccelsz tudom, de kapaszkodj meg; bár nem a laposakat, de a régi hagyományosakat már nemcsak KEZDIK kidobálni, de már rég meg is tették!
   Sőt, a számítógépmonitorokat is.
   Sőt, ami a monitorokat illeti, még azokat is amik bár LAPOSAK MÁR, a régiekhez képest, de nem ELÉGGÉ laposak, és emiatt NEHEZEK!

   Úgy képzeld el, hogy ami itt kb 2 évnél régebbi, az 80%-os valószínűséggel a következő fél év során szemétbe kerül.

   A főnököm nemrég épp lomtalanított a pincében, én segítettem neki (nem lett volna munkaköri kötelességem, de barátok is vagyunk), és engem bízott meg hogy egy nagy halom mindenfélét kidobjak a kukába. Volt ott régi szalagos videomagnó is. Még működött, volt hozzá több száz kazetta is. A főnök meg csak nézett hogy jééé... hogy a szarba lehet az hogy ez MÉG NEM LETT KIDOBVA?!

   Kérdeztem, nem lenne-e jobb ha keresne valami csóringert aki örül neki. Mondta, fene se tölti ilyesmivel az idejét, de én ha akarom, elvihetem, meg minden mást is... De nem vittem, én már mnindent a laptopomon nézek. Fájt érte a szívem, de a kukában végezte...

   Olyan is volt, a főnök kisfiának kerékpárján a hátsó kerék durrdefektes lett. Versenykerékpár. Nekem nyilván nem kellett, nem az én méretem... mondta, dobjam ki. Mire én, hogy de csak gumit kell cserélni rajta! Mire ő, hogy egyszerűen nem éri meg. Sok időbe telne míg megkeresi hol lehet rá való gumit találni, a gumi is pénz, amíg keresi a kocsijával kéne járkálnia ami benzinköltség, a szerelgetés is idő, az is lehet amíg beszereli kiszakad a gumi... Sok bosszúság is, és különben is, addig a fiának nem volna bicigli. Egyszerűbb ha vesz neki egy újat.
   Szóval a különben tök jó és nem olcsó versenybringa is a szemétben végezte... VOLNA! Tudtam ugyanis hogy a közelben dolgozik egy csapat los mexicanos, odamentem, s mondtam nekik hogy fiúk, ott arrafelé a nagy kuka oldalának odatámasztottam egy bringát, ha valamelyikteknek van gyereke aki örülne neki, akkor...
   Másnap már nem volt ott a cajga...

   Visszatérve a tévére: errefelé már nem az a menő hogy lapostévé, hanem épp az, ami NEM lapos: mert akkora nagy, hogy a képernyő kissé be van görbítve a két oldalán! Jó, ezek még itteni mércével mérve is drágák egyelőre, de megjósolom egy év alig telik el és elkezdődik a nagy divatja ezeknek is, úgy értem még jobban elterjed ezek divatja, és dobálják majd ki TÉNYLEG azokat a lapostévéket amik nem ívelt képernyőjűek...

   Már a főnökömnek is olyan van. KETTŐ IS...

   Eszéletlenül gyorsan fejlődik az elektronika. És nemhogy Magyarország, de Nyugat-Európa is ilyen téren minimum 5 éves lemaradásban van az USA-hoz képest, ami az ELTERJEDÉST illeti. Magyarország meg, ööö, izé... inkább nem mondok semmit...

   Most persze szídhatjátok az USA-t hogy a hülye idióta amcsi mennyit pocsékol. Gondoljatok azonban arra, ha nem volna az USA és nem volna épp ILYEN, még mindig fekete-fehér tévét bámulnátok, mert igenis EZ A FEJLŐDÉS MOTORJA! Ez, az USA!
   Utoljára módosítva: 2017 November 24
   analema kedveli ezt.
  19. RixavanDerMaat
   RixavanDerMaat
   :D :D Oszt mivé növik ki magukat, nem? :D :D
   gumelig kedveli ezt.

Megosztás