Hírek A fél világ röhög a román kistelepülések gázcsőelvezetési módszerein

A házfelújításoknál, illetve modernizációknál a kelet-európai kistelepüléseken is sokszor a pénz az úr, így megesik, hogy nem a legszebb, hanem a legegyszerűbb, de épp úgy funkcionális megoldások válnak valósággá.


Tökéletes példái ennek a romániai kistelepülések gázellátását lehetővé tévő, főként a kilencvenes és kétezres években megjelent megoldások. A csodálatosan bizarr nevű Okádék ingatlanok nevű Facebook-csoportban nemrég feltűnt fotó szerint nemes egyszerűséggel fogták a rendelkezésre álló, végtelen mennyiségűnek tűnő fémcsövet, és boka- vagy vádlimagasságban végigvezették az utcákon, figyelve arra, hogy az autóval, illetve gyalog hazatérők kedvéért a kapuknál néhány méteres magasságig azért mégiscsak felemeljék azokat.


Kérdés persze, hogy mi történik, ha valaki egy magasabb teherautóval, vagy magas utasfülkés mezőgazdasági géppel szeretne beállni a kertbe, de a különböző városokat – köztük a nyolc és fél ezres vajdahunyadi Hátszeget –, illetve falvakat a Google utcanézetében végigjárva nem feltétlenül fogadnánk arra, hogy erre bárhol is nyílik lehetőség.

haz.png
 
*
Csodás megoldás. Ha bárki építkezik, hogyan megy be a teher- v. más autó? Megbontják a gázcsövet?! Ész a köbön. No ilyen dolgozókat vár át az anya országba a jelenlegi kormány?! Csodás, hangsúlyozom... csodás.
Befér. A fotón jól kivehető, hogy a friss festés a csövön kb 2 méter magasságig van. Erre rámérve a kimartadt rész is, az kb 2 méter, ami nagyjából 4 méter magasságot tesz ki. A teherautók átlagos magassága 3 méter.
Ami ettől magasabb, az már vasúti vagon, vagy repülőgép... cicus mosoly.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.
Kiss Tibor Miklós wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta! Érdeklődöm, miért nem reagál senki , ha kérek kottát a "kotta, akkord ,dalszövegek oldalon. Korábban flottul" működött. Lehet , hogy köze van ,ahhoz hogy megváltoztattam az E-mail címem. Nem az van amivel ide regisztráltam: Kérlek segíts, mert a zenei előmenetelem az oldal nélkül visszafejlődik/szaxofon/ Előre is köszönettel Kiss Tibor /bocs a nyafogásért
Sziasztok!Nincsen meg valakinek véletlenül Dianne Duvall Halhatatlan őrzők sorozata?
aszinész wrote on Melitta's profile.
Szia. Melitta, Kérhetnélek, hogy a lenti link témáról is feltennél egy cikket.

Statisztikák

Témák
37,169
Üzenet
4,557,005
Tagok
600,348
Legújabb tagunk
Csitári Piroska
Oldal tetejére