Hírek A fél világ röhög a román kistelepülések gázcsőelvezetési módszerein

A házfelújításoknál, illetve modernizációknál a kelet-európai kistelepüléseken is sokszor a pénz az úr, így megesik, hogy nem a legszebb, hanem a legegyszerűbb, de épp úgy funkcionális megoldások válnak valósággá.


Tökéletes példái ennek a romániai kistelepülések gázellátását lehetővé tévő, főként a kilencvenes és kétezres években megjelent megoldások. A csodálatosan bizarr nevű Okádék ingatlanok nevű Facebook-csoportban nemrég feltűnt fotó szerint nemes egyszerűséggel fogták a rendelkezésre álló, végtelen mennyiségűnek tűnő fémcsövet, és boka- vagy vádlimagasságban végigvezették az utcákon, figyelve arra, hogy az autóval, illetve gyalog hazatérők kedvéért a kapuknál néhány méteres magasságig azért mégiscsak felemeljék azokat.


Kérdés persze, hogy mi történik, ha valaki egy magasabb teherautóval, vagy magas utasfülkés mezőgazdasági géppel szeretne beállni a kertbe, de a különböző városokat – köztük a nyolc és fél ezres vajdahunyadi Hátszeget –, illetve falvakat a Google utcanézetében végigjárva nem feltétlenül fogadnánk arra, hogy erre bárhol is nyílik lehetőség.

haz.png
 
*
Csodás megoldás. Ha bárki építkezik, hogyan megy be a teher- v. más autó? Megbontják a gázcsövet?! Ész a köbön. No ilyen dolgozókat vár át az anya országba a jelenlegi kormány?! Csodás, hangsúlyozom... csodás.
Befér. A fotón jól kivehető, hogy a friss festés a csövön kb 2 méter magasságig van. Erre rámérve a kimartadt rész is, az kb 2 méter, ami nagyjából 4 méter magasságot tesz ki. A teherautók átlagos magassága 3 méter.
Ami ettől magasabb, az már vasúti vagon, vagy repülőgép... cicus mosoly.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,126
Üzenet
4,800,583
Tagok
615,666
Legújabb tagunk
RichardLok
Oldal tetejére