A Fidesz újabb lelketlenségről tett tanúbizonyságot

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Június 12.

Melitta - 2018 Június 12, 13:36
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás, hiszen minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely.

  [​IMG]

  Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezzel a módosítással biztosítani lehetne, hogy a várost mindenki egyformán tudja használni.

  A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek.

  Kiemelte: az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert - például nappali és éjszakai szálláshelyeket - biztosítanak, a közmunkaprogram pedig mindenki számára megnyitotta a munkavállalás lehetőségét.
  MTI
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Június 12.

  1. Ternyák
   Ternyák
   2018 év áprilisi tréfája! Hahahahahahahahaha
   ladybug7spots és advocatus_diaboli kedveli ezt.
  2. eddy56
   eddy56
   Nem ertem a cikk cimet.
   Mi aban a lelketlenseg, ha nem szeretnek, hogyy az emberek tereken utcakon, palyaaudvarokon aluudjanak, ehelyett azt szeretnek ha a megffelelo szervek atmaneti szallasokon agyat biztositananak a hajlektalanoknak?

   Ez ufy tunik ujra sak ugyan az a keerdes: - Te ezen mar megint nincs sapka...
   setni és cdurmol kedveli ezt.
  3. Melitta
   Melitta
   Mert hazugsag hogy minden hajlektalanak adnak szallast. Innentol kezdve embertelen hogy tunjonek el, de hova?
   Jol emlekszek 140 ember fagyott meg a telen, a kilakoltatasok sem csokkentik a hajlektalanok letszamot.
   Ezt megoldani nagyon suru szocialis halora van szukseg.

   Ternya
   Sajnos nem aprilisi trefa.
   Igen felhaborito ez a hozzaallasod.
   Fogalmad sincs milyen rovid ido alatt hajlektalana lehet valni.
   ladybug7spots, Beka Holt és prominor kedveli ezt.
  4. prominor
   prominor
   Országgyűlési képviselőnek nem adnék fizetést.... Dolgozzon a szakmájában, legyen sikeres vállalkozó, művész, etc. Csak egyéni képviselő legyen, s minden körzetből az első három.... Átgondolt, előkészített döntések lennének, s a képviselők között is csak olyan lennének akik legalább valamihez értenek, nem csak ahhoz, hogy saját zsebüket hogy lehet megtömni.. ....De végül is csinálják csak a meggondolatlan baromságokat, annál hamarabb kijózanodnak a választóik... hogy Ők bizony nem erre adtak felhatalmazást...
  5. Beka Holt
   Beka Holt
   Az Egri Gondozói Ház 52 férőhelyes éjjeli menedékhely! Becslések szerint Egerben 130-an élnek fedél nélkül.
   Valóban minden hajléktalannak biztosítják a férőhelyet!
  6. prominor
   prominor
   Több mint ötszázezren vannak aki elérték a nyugdíj korhatárt, de nem szereztek nyugdíj jogosultságot... Ma olvastam az ellenkező híresztelések ellenére, már nem csak a jóképességű fiatalok, de a középszerűek is itt hagyják Magyarországot, de legalább is külföldi munkát keresnek, tehát járulékot is ott fizetnek, ott fognak fizetni... Na és a legszebb a tehetségteleneknek azt javasolták sűrgősen lépjenek be a Fideszbe, hogy bebiztosítsák magukat.. Na lehet ezért számíthatunk majd hasonlóan megalapozott javaslatokra, na meg sajnos a keresztül vitelükre is .. mint az, hogy 12 éven aluli gyermek szülői, nevelői kíséret nélkül közterületen nem tartózkodhat....
   De végül is nem is értem miért is háborgok ezen, hiszen ez egy ritka szerencsés helyzetben lévő ország, ha az országgyűlésnek ezeket a problémákat kell megoldani....mert ugye fontosabbak biztos nincsenek...
   sropi és Beka Holt kedveli ezt.
  7. eddy56
   eddy56
   Tudomasom szerint - ha nem igy van nyugodtan javits ki - az a szemely, aki nem szerzett jogosultsagot oregsegi nyugdijra, oragsegi jaradekot igenyelhet.
   Ez a mindenkori minimalnyugdij 85 szazaleka.

   A masik dolog: azt hiszem aki nem szerzett jogosultsagot oregsegi nyugdijra, ott kettos felelosegrol beszelhetunk.
   Egyreszt az itt emlitett kormanyzati feleloseg! Az, hogy senki ne haljon ehen, emberhez melto korulmenyek kozt elje az oregkorat. Ezt igyelemmel kell kisernie a kormanyzati szerveknek.
   Masreszt azonban felmerul az egyen felelosege is!! Az hogy nem szerzett jogosultsagot, aztis jelenti, hogy nincs meg a beszamitashoz szukseges szolgalati ideje! Bortonoket jartta, olyan eletmodot folytatott, ami soran nem szerzett beszamithato jovedelmet, es sorolhatnank.

   Egyvalaki nyakaba varrni az egyen feleoseget ebben az esetben, tulzo pollitikai elfogultsagra utal szerintem!
  8. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   A gond abban van hogy 2 gond is van. Sőt kettőnél is több.

   1. Nincs elég szállás.
   2. Ami van, igencsak kritikán aluli.
   3. Még a viszonylag jó minőségű hajléktalanszállókban is az a helyzet - s ez kikerülhetetlen a dolog jellegénél fogva - hogy ott az élet nagyjából olyan, mint egy laktanyában, ahol már sajnos voltam mert muszáj volt ugye a katonaidőmben: össze vagy zárva egy szűk térbe egy rakás vadidegennel. Lehet hogy te ezt elviselnéd, de én például NEM. Mindenki akkor beszél amikor aludni akarsz, fújja az orrát, fingik, talán rejszol is, dohányzik akkor is ha te esetleg nemdohányzó vagy, részeg és összeokád mindent, stb. És ehhez hozzájön hogy rendszeresen hallani olyan híreket hogy meglopják egymást. Képzeld el: van egy kis batyúd, abban van MINDENED ami még megmaradt neked, s reggelre ez is eltűnik...

   Én biztos nem mennék be ilyen helyre. Ennél a szememben messze sokkal jobb a közterület. Az a SZABADSÁG UTOLSÓ MORZSÁJA ezeknek az embereknek! Én ragaszkodnék hozzá hogy ÉN DÖNTSEK a sorsomról. Igenis még azon az áron is ha ez csak abban mutatkozik meg, hogy eldönthetem, hol fagyjak meg!

   Én akkor tudnám elképzelni hogy hajléktalanszállóba megyek, ha ott EGYSZOBÁS alvási lehetőség jutna nekem (mindenkinek), az nem lenne fontos hogy a szoba nagy legyen, elég lenne akkora amiben csak egyetlen ágy fér el, mondjuk tehát csak 4 négyzetméter, de ZÁRHATÓ AJTÓVAL, hogy ott végre amíg alszom meg előtte pár percig, MAGAM LEHESSEK és végre senki se zavarjon! És meg se lopjon! És kevésbé lehessen hallani mások hangját!

   Igen, engem is zavarnak a hajléktalanok a közterületeken. De ez akkor se megoldás hogy KÉNYSZERÍTIK őket.
   tornando és violavirag kedveli ezt.
  9. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Szerintem nem értetted meg Ternyákot. Ő nem a hajléktalanokon gúnyolódott hanem a Fideszen.
   tornando kedveli ezt.
  10. Beka Holt
   Beka Holt
   Most én az Amerikát nem imádó hozok egy Amerikai példát.
   Néhány városban már működik a homeless tiny house program az Egyesült Államokban. Nagyon jó ötletnek és követendő példának tartom.
  11. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Szerintem a magyarországi hajléktalanok igazi gondja nem maga a szorosanvett háznélküliség. Magyarország tele van gazdátlan házakkal. Bagóért lehetne venni ilyeneket. A baj az hogy ezek mind olyan helyeken vannak, ahol nemcsak hogy munka nincs, de még koldulni se nagyon lehet mert nincs kitől, aki meg mégis van az is olyan nagyon szegény.

   Szóval elsősoban MUNKA kellene, rengeteg munka, persze tisztességes pénzért. Nem mondom hogy ez azonnal mindent megoldana, de máris drasztikusan csökkentené a problémát, mert egy rakás ember máris nem volna muszáj hogy a fővárosba menjen.
   Beka Holt kedveli ezt.
  12. eddy56
   eddy56
   Egyet ertek.
   Vilag szinten(nem csak az usa-ban) rengeeteeg kezdemenyetes van hajlektalanok elhellyezesere. Ami a szomoru, hogy sok problema van vele.
   Ha 10 ember kozul egy bolond odakeveredik, tonkreteheti az egesz programot.
   Hiaba a joindulat, ha egy ember nem bir magaval, kabitoszerezik iszik, es ilyen allapotban zaklatja a kornyeken elo embereket, gyerekeket ez olyan ellebnerzest szit veluk szemben, amit az emberek aztan kivetitenek az osszes tobbire.
   Hiaba a joakarat, asegitokeszseg sokszor, egy záp tojás kepes az osszes tobbivel szemben ellenerzeseket kelteni
  13. JuhJóz
   JuhJóz
   Két dolog zavaró a cikkben. az első, hogy FIDESZ. Nincs olyan, Orbán Viktor van és a talpnyalói.
   A másik a kormány. Nincs olyan, Orbán Viktor van és a talpnyalói.
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  14. eddy56
   eddy56
   "Melitta SadelS
   ...
   A legtobb part programjat elolvastam szivesen vitatkozunk ervekkel de ezen az oldalon a karakter gyilkolaszas nem profilunk."

   Melitta nem vitatom azt, hogy meg lehet tenni dolgokat, de mindezt a kovetkezetesseg talajan
   cdurmol kedveli ezt.
  15. prominor
   prominor
   Azt gondolom, hogy a dolog ott hibádzik, hogy a képviselő úr a jogi lehetőség megteremtését kívánná előmozdítani, viszont normálisan gondolkozás esetén az az utolsó lépés, nem pedig az első...Először a gazdasági, szociális feltételeit kell egy ilyen követelménynek megteremteni. Nyilvánvaló, hogy ezeknek az embereknek nem a kisebbik, hanem a nagyobbik része saját hibájából került ebbe a helyzetbe, s ők bizony már segítség nélkül nincsenek még abban a helyzetben sem, hogy saját maguk dönthessenek... Segíteni csak annak lehet aki elfogadja és együttműködik. Viszont bármit előírni, számon kérni csak akkor lehet, ha előtte a lehetőségeket, ebben az esetben munka, vagy járadék, szállás, orvosi ellátás, tisztálkodás, már megteremtették... S álságos az a kijelentés, hogy itt a fórumon mindent a Fidesz kormány, Orbán Viktor nyakába akarunk varrni.. Ők folyamatosan többségben kormányozva, senki által nem akadályozva, nem hogy javítottak volna ezen a helyzeten, de ma az ország lakosságának 34%-a a szegénységi küszöb alatt van... A magán nyugdíjpénztári befizetéseket eltapsolták. Az állam alapvető feladatai közé tartozik pedig polgárai lét, illetve szociális biztonságának megteremtése. Szóval kin kell számon kérni?... Magyarországon az elmúlt 50 évben kialakult a "röghöz kötöttség" intézménye. Ahol van munka ott drágák az ingatlan árak, de az albérleti díjak is magasak.
   Vagyis nem lehet megtenni, hogy eladom az ingatlanom , mert ha nincs munkalehetőség csak jóval áron alul lehet eladni, s az a pénz máshol kevés. De ki sem lehet adni annyiért, amiért máshol bérelni lehetne.... Anno valamelyik elmebeteg elgondolta, a magyarnak 55 négyzetméter az élettér, be is szorult a lakosság nagy része a panelba. Nincsenek generációs lakások, sőt a családi házak nagyobbik hányada sem alkalmas (az építési költségek szabta lehetőség miatt) több generáció együtt élésére.Ha azokat a pénzeket, közte a TAO, amit a foci támogatására, stadion építésre fordítottak szociális férőhelyek kialakítására, a fiatalok számára államilag x ideig kedvezményesen bérelhető garzonok építésére fordítják egy probléma mára már megoldódott volna. Nyilván való, a nyugdíj rendszer átalakításának szükségessége. Egy állampolgári jogon járó alapjáradékra épülőrendszernek a legkisebb a költség vonzata. Ezzel az adható kategóriákat is kivennék a szociális támogatásból. A közmunka területi alapon való szervezésével egy adott területen sokkal több munkaképesnek lehetne munkát biztosítani, sőt akár gazdasági alapon működés feltételei is a munkaerő kölcsönzéssel, az idénymunkák, a kárelhárítások esetén megteremthetőek lennének... Néhány ma az enyészetre ítélt laktanya rendbetételével a nem együttműködő, deviáns magatartást tanusító hajléktalanok számára ezekben szállást munkát lehetne teremteni, s így a társadalom önvédelme és a humánus megoldás is találkozna... S a témával foglalkozók valószínűleg használhatóbb, jobb megoldásokat is tudnának nálam..
   De a dolog ott tart ugye, hogy követelményt szabnának politikusok a köz érdekére hivatkozva, de a közérdékében nem történik semmi ami néha jobb mintha történne, mert nem azt látjuk, hogy egyre fogynak a lehetőségek...
   A politikusaink pedig egyre gazdagabbak lesznek...
  16. jöttment
   jöttment
   Egyetértek, ez ebben a formában ritka nagy baromság. Annyit azért érdemes tudni róla, hogy nem országos kezdeményezés (laikusként úgy gondolom, a törvényi háttér sincs meg hozzá), plusz eredeti formájában -"12 éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen. A nyári szünidőben ezért munkatársaink hosszabbított szolgálatban, 22:00 óráig járőröznek. Az ellenőrzések helyszíneit kiterjesztettük a vízpartokra és a játszóterekre is. Kérjük, ti is fokozottan figyeljetek a környezetetekben élő fiatalokra! Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet közleménye" - én pl. azt olvastam ki belőle, hogy a szünidőben odafigyelnek majd a kényszerből felügyelet nélkül maradt, csellengő gyerekekre. És az meg talán bocsánatos bűn, még ha idióta módon fogalmazták is meg.
   setni és prominor kedveli ezt.
  17. Ternyák
   Ternyák
   Félreértetted Melitta: Az a tréfa, hogy minden rászorulót szállás és "köz"munka vár!
   Ez a hazugságok csúcsa, mindannyian tudjuk. Sajnos tudom, milyen nehéz felállni, ha egyszer kicsúszik a talaj a lábunk alól.
   Melitta és varázsdoboz kedveli ezt.
  18. gumelig
   gumelig
   11. NE CSÖVEZZ.


   ;)
   setni kedveli ezt.
  19. eddy56
   eddy56
   12. Ne nezzed hulyenek a te vitapartnred :)

Megosztás